jitka7326 komentáře u knih
Příběh z Československa odehrávající se ve dvou časových rovinách. Houslistka Julie,její rodiče a její přítel Roman. Touha změnit svůj život, za cenu že opustím vše co znám.
Na třetí díl jsem se moc těšila. Četl se mi lehce a závěr jsem trochu předvídala. Čekala jsem i nějakou linku jak se daří původním obyvatelům domu, Fuchsovým.
Asi jsem čekala nevo jiného. Přesto knížka nutí k zamyšlení nad vírou, Bohem, odcházením..
Další kniha od mojí oblíbené autorky. Zajímavé téma o těžkých časech v poválečné době v Beskydech. Všechny postavy sympatické kromě Slávka. Zajímalo by mě pokračování, jak žili dál...
Čtivý příběh jedné rodiny. Tunami jež vás zahltí vztahovými linkami, komunikací a neporozuměním v rodině.
Zklamání. Na knížku jsem se těšila ale je to slabota. Pár humorných okamžiků, ale už to není ono.
Milé překvapení. Jednoduchý příběh z období pravěku. Lovci,Říční lidé, pastevci , zvláštní Labuť. Útlá knížečka, přesto přináší zamyšlení co vše člověk potřebuje k životu.
Předchozí díly jsem nečetla.čtivé, sympatické postavy a zajímavá zápletka.
Za mě nejslabší knížka od autora. Zpočátku jsem se trochu ztrácela v ději, skoky do minulosti mě trochu zmátly, ale pak jsem se zorientovala. Tomáš mi opravdu přišel jako stárnoucí chlap co žije s matkou a psem a chodí jen z práce do práce a trochu v tom životě plave. Záchrana Peštovny byla takovým světlým bodem, že ne vše je špatné ale co dál?
Anglický spisovatel Simon Mawer napsal knihu Anatomie rodu o svých předcích. Na základě několika rodinných historek, předmětů, fotografií a samozřejmě pátrání v archivech sepsal historii svých
předků v 19.století. Příběh námořníka, švadlenky, vojáka, jejich rodin na pozadí historických událostí. Genealogii se věnují a bavilo mě propojení suchých dat z archivu s příběhem.
Kniha mě chytla a nepustila.Konec mě rozplakal i když jsem věděla, že to tak dopadne. Autorka čerpala z dochovaného archivu Augusty Nekolové a pár věcí záměrně v knize změnila. V recenzích často čtu že jim Milada byla nesympatická a naplánovat ale většinu života mládí se staral o nemocnou sestru. Jsem ráda,že jeden z obrazů Gusty je u nás v Liberci v galerii.
Trápení. Přestože některé postavy mají skutečné předlohy, kniha mě moc nebavila. Místy nudné, vleklé vyprávění, dočetla jsem jen kvůli tomu jak dopadne setkání s Henry Kingem.
3 přátelé, 3 osudy.Příběh složený z více skutečných postav ubíhá rychle, přesto bych přivítala kdyby byl delší. A taky mě zajimá jak žily další postavy, jako Tamara, Vládík, Difa..
Neměla jsem žádná očekávání ale byla to příjemná kniha s očekávatelnym koncem.
Autobigrafická knížka vyprávěná šestiletou holčičkou Zuzankou do jejích 11 let. Její svět se točí kolem rodinných vztahů, prázdnin v Konicich u babičky a dědy a také psaním dopisů kamarádce Monice, kterou potkala v nemocnici.
Parádní kniha o životě obětí Jacka Rozparovače,včetně několika fotografií a uvedených zdrojů. 5 zničených životů, 5 osudů, ale taky 5 žen s nimiž se život nemazlil a hrozná smrt pro ně byla vysvobození ze života na ulici. Jsou zde skvěle popsány poměry ve viktoriánské Anglii, postavení žen, skvělý místopis, chudobince .Poděkování autorce jakou si s tím dala práci.
Příběh malého Františka žijícího v sirotčinci, obklopeného jeptiškami a ostatními dětmi. František komentuje svět kolem sebe, s ničím se nepáře a rád by měl svůj domov.
Kniha je doplněná černobílými ilustracemi.
Zajímavá postava, skutečné události, některé situace popsány jako v červené knihovně
Parádní kniha o smutné a těžké době.oceňuji popisy o chovu včel.