Jorgito Jorgito komentáře u knih

Čekání na barbary Čekání na barbary John Maxwell Coetzee

Dosaďte si sami něco za barbary - historii kolonií, diktátorské režimy a nebo klidně Games of Throne....velmi čtivá kniha, kde pro mě byly nejlepší ty psychologicky psané pasáže hlavního hrdiny, nikoli samotný příběh, ten byl lehce předvídatelný...ale začal jsem v 16:00, skončil v 23:50, opravdu to dáte jedním tahem, lehoučce napsáno, minimum postav, ovšem není to top

14.11.2020 3 z 5

Kdopak se baví Kdopak se baví Liou Čen-jün

Nějak mi ten autor nesednul, je to až místy neuvěritelná fraška o korupci, kuplířství atd..je to opravdu obrázek Číny?...nevím..není to moc čtivé pro nás Evropany odkojené stanardní románovou formou..strašně moc jmen a úředních rolí..líbí se mi ale jak ve všech románech se pije, dokud nepadneš :)

10.09.2020 3 z 5

Kuchař, chmaták a realitní magnát Kuchař, chmaták a realitní magnát Liou Čen-jün

Nejsme asi zvyklí číst čínský humor, v této knize je extrémně velké množství postav, hodně zápletek, místy až nekonečně a únavné, úplně jiný systém narace, neočekávané vyvrcholení, místy až fraška, málokdo to zvládne

11.08.2020 3 z 5

Nikdy nevystoupat na vrchol Nikdy nevystoupat na vrchol Paolo Cognetti

Asi nejslabší z jeho "horské trologie", možná proto, že tentokráte to nejsou italské Alpy ale daleké Himaláje, nekonečné, rozhodně se mi ale líbilo vysvětlení různé symboliky, třebas všudypřítomné praporky jako symbol vládce tamějšího prostředí - vítr

22.03.2020 3 z 5

Snuff Snuff Chuck Palahniuk

Situační komedie, i tak bych to nazval, prostředí nemravné a přeci námi všemi na telefonech/PC po večerech vítané zpestření..hůře se popisuje kniha, kde se vlastně nic nestalo a kde troška onoho živočišna je převedena do literární podoby

22.03.2020 3 z 5

Sebevraždy panen Sebevraždy panen Jeffrey Eugenides

Další z top knih, zakázal bych některé knihy převádět do podoby filmu :)...dosti atypicky podaný příběh ze standardního amerického předměstí, které je někdy horší než naše vesnice...konec je naprosto úchvatný

18.03.2020 5 z 5

Odloučení Odloučení Katie Kitamura

Toto nebyla trefa ani blízko černé...utahané jak sopel, prakticky nic moc se neděje, paní si pouze přehrává život v hlavě, záchranou byl faktor smrti, který tomu trošku dal ráz, ale spíše slabší článek jinak dokonalé edice Odeon

18.03.2020 2 z 5

Múza z lodi Argó Múza z lodi Argó Sjón (p)

Tady se hodně ztratíte, co je vlastně sen, co je realita a o čem to tedy je..vy, co máte rádi přímou linku děje, určitě nečíst, vy, co máte rádi experiment, s chutí do toho

18.03.2020 2 z 5

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Mohsin Hamid

slabota, začátek nic moc, střed dobrý, ale konec umečený komerční rádoby romantický kýč, jako v rámci Odeonu výrazně slabší kniha, hodně předvídatelný průběh, místy až moc všechno dokonalé a mimo realitu..zajímavá myšlenka, trošku ale autor Exit Westu točí jedno téma dokola