Judunaja

Kniha dobře napsaná, jen to chápu spíš jako návod pro dnešní zlatokopky, jak se dostat z postele slavnějšího do postele ještě slavnějšího.

Nemám v oblibě detektivky ani horory, ale musím napsat, že mi při čtení občas běhal mráz po zádech, vtáhlo mě to do děje jako šumavská mlha. Kniha přečtena
mezi 12 h směnami za necelý týden. Trochu složitěji jsem se orientovala v ději, ale to bylo asi tím, že jsem knihu hltala, jak hladový pes ukradený kus masa

Přečteno za necelý týden, zajímavé a trochu náročnější čtení. Konec pro mě velmi překvapivý.

Pro mne moc emotivní čtení, odložila jsem v půlce, zatím nejsem připravena knihu dočíst. Autorce držím pěsti, ať nemoc pokoří. Pro mne je hrdinka.

Kniha mne nezaujala, po 10 přečtených stranách odkládám.

Tato knížka mne upoutala v regálu mé "domovské" knihovny. Můj otec se učil též plaveckému řemeslu v Děčíně od roku 1952. Vyprávění kapitána Malého mne velmi zaujalo, protože mi připomnělo vyprávění tatínka z dob strávených v učilišti, z cest do Hamburku a následně brázdění Vltavy a Labe na remorkéru, vlečňáku, vykládání pontonů korečkovým bagrem až po poslední práci - kapitán na parníku Vyšehrad. Znám od něj spoustu historek od "vody" i šífáckých slangových výrazů. Tatínek bohužel už nežije a tak jsem měla možnost se vrátit do dětství a začíst se do příběhů lidí od vody. Moc děkuji za krásně sepsané vzpomínky a určitě si přečtu i "dvojku".

Dobře napsaná kniha, napínavý děj. Špatně snáším, když se dětem děje něco špatného, jak v životě, tak i v knize. Kniha přečtena během dvou nocí, moc jsem si přála šťastný konec... padaly slzy na polštář :-(((

Kniha přečtena za jediný den ve vánočním období. Poutavé vyprávění ze života víly, jakou bezesporu paní Fialová byla i když pro ostřejší slovo daleko nešla. Obdivuji její nadhled a noblesu s jakou se vyrovnávala se strastmi, které přináší život i to, jak uměla prožít to krásné, co život občas přinese.

Zajímavý příběh o kultuře, ve které hrdost vítězí nad láskou. Žasnu, co dokáží lidé putující za svobodou vydržet. Muslimskou mentalitu nechápu a čím víc knížek s touto tématikou čtu, tím víc jsem vděčná za zemi, ve které jsem se narodila a šťastná za své skvělé milující rodiče a jejich laskavou výchovu.

Dobré počtení, občas husí kůže po těle. Kniha se nedala odložit. Napjatá jak tětiva luku, jak to dopadne. Zvítězila jsem sama nad sebou a na rozuzlení jsem si počkala a poslední stranu přečetla skutečně jako poslední ale s velkým sebezapřením :-)))

Jako první knihu od paní Douskové jsem četla Hrdý Budžes, očekávala jsem tedy veselé příběhy... Knížku jsem musela číst s odstupem, hodně mne zasáhla témata jednotlivých povídek. Po přečtení poslední cítím jemný tlak na hrudi. Čtení smutné, nutí k zamyšlení a nedovolí odložit...

Kniha mne zaujala názvem ale stylem psaní opravdu ne. Mne mnoho sexu a zvracení na pár stránkách opravdu nezaujalo, navzdory kritice, která tento román vynáší do výšin.
Jedna z mála knih, kterou jsem nedotčenou odložila.

Další krok k mému přesvědčení, že je něco mezi nebem a zemí. Dar, který dostane zlomek lidí na světě a je krásné, když se rozhodne pomáhat druhým.

Od paní Vasilkové mám přečteny všechny knihy. Čtivá, mnoho prvků z reality všedních dní, se kterými se dennodenně setkáváme. Oddychovka, u které mne trochu zamrzel rychlý konec typu "pohádka".... a žili šťastně až do smrti...

Knihu jsem si vzala na dovolenou. Bohužel již třetí den jsem neměla co číst. Hltala jsem jí jedním dechem a dalo mi hodně práce, abych nenahlédla na pár posledních stránek... Otevřený konec mne lehce zklamal, protože jsem strašně zvědavá. Zato mne donutil k přemýšlení a rozhodně je to kniha, která mne "vzala za srdce"

Smekám před autorem. Čtivý text, strhující příběhy ze života. Měla jsem možnost poznat démona alkoholu z obou stran. Pracovala jsem v bohnické léčebně a muže s "démonem" přitahuji..... Málokdo má však sílu si přiznat, že už boj sám nezvládne a rozhodne se léčit.
Kniha mne zaujala a chystám se číst autorovy další publikace.

Kniha mne zcela pohltila. Přečtena jedním dechem. Ani nevíme, co máme, když popisované hrůzy holocaustu jsou již minulostí.

Knížka přečtená za 2 večery. Zajímavá, mnohdy až mrazivá témata "všedního" života. Některé povídky mi silně připomněly příběhy z mého okolí a trochu jsem si je odžila. Kniha drsoň ale nešla odložit.

Zajímavá kniha záhadných bytostí, staveb, událostí v nám i tak záhadném světě, kterým je pro nás Čína a Tibet.