JustWomen komentáře u knih
První půlka knihy se mi líbila, mělo to spád, zvláštní režim v elitní škole, sektářství, tajemné karty a jejich hierarchie --- ale vztahy mezi vyšetřovateli byly trochu zvláštní a neustálé oslovování "šéfko" mi fakt lezlo na nervy. Konec se mi nelíbil, spouštěcí motiv k tolikému zabíjení neberu, propojení minulostí se současností drhlo, bylo to přitažené za vlasy a za mě neuvěřitelné.
Nebylo to špatné, ale kromě bombastického začátku mě to nějak nevtáhlo a nevyvolal žádné velké emoce. Děj se trochu vlekl a dialogy mezi Lottie a Boyden mi často přišly na úrovni základní školy, Podle hodnocení jsem čekala víc.
Skvělá práce, po dlouhé době kniha, která mě bezvýhradně bavila. Čtivé, napínavé, úžasné postavy, rodinné vztahy, mnoho emocí a pokory, zamotané tak akorát, těžký život psychologa Josepha to jen umocňuje. Moc se těším na další díl...
Drsné a originální, vždyť kdo by věřil manželce brutálního vraha, že o ničem nevěděla, když je to na videu? Pochybují i nejbližší přátelé a vlastní děti, které by chtěly zase žít normální život. Pomsta vraha vlastní ženě je připravená k dokonalosti... Série opravdu stojí za přečtení.
Chrise Cartera mám komplet přečteného, na další díl s Robertem Hunterem jsem se moc těšila a očekávala něco originálního, a to se úplně nesplnilo. Ano, bylo to čtivé, ale nepochopitelné pro mě bylo, že policie není schopná najít stopy někoho, kdo jí telefonuje, jí ve stejné restauraci ... od výbuchu do konce knihy se mi to nelíbilo, bylo to trochu srandovní, jak to autor čtenáři vysvětloval, aby to mělo hlavu a patu, čekala jsem víc.
Oproti dvěma předcházejícím dílům kvalitativní skok, skvělá detektivka, minulost a budoucnost se prolínají, zajímavé postavy, i když vyznat se v nich nebylo vůbec lehké. Spousta dějin a politiky, možná až trochu moc. Trochu mi drhla ta mnohočetná porucha osobnosti, ale přesto se mi to líbilo a s příjemným očekáváním přecházím k dalšímu dílu.
Pomalý nájezd a popisy velkého množství postav a celých jejich životů mě nejprve skoro odradily od dalšího čtení, potom ale úžasné čtení, nádherné popisy ostrova, přírody, záchranná akce kulohlavců. Řekla bych spíše psychothriller, problematika viny a odpuštění, válečné trauma, pomsta, konec mě zcela překvapil. Určitě doporučuji, asi nejlepší kniha letošního roku.
Cartera zkrátka miluju, rychlý rozjezd, propracovaný děj, krátké kapitoly končí vždy nějakým novým objevem, který vás nutí číst dál. Dvojice Robert a Calos je úžasná. Konec mě překvapil, autor hezky naznačil, co nás čeká příště.
Wow, skvělý psychothriller, napínavé, složité rodinné vztahy, domácí násilí a jeho vliv na životy všech zúčastněných, agresivní úchyl, posttraumatická porucha, zvláštní byla změna vypravěče v druhé části. Doporučuji.
Miluji Cartera, přečetla jsem od něj všechno, tahle byla poslední. Je to čtivé, kruté, napínavé, sympatické postavy vyšetřovatelů, ale musím říct, ale to rozuzlení mi přišlo nepravděpodobné. Asi tak, proto dneska za 4.
Právě dočteno, mrazivě děsivé, je noc, něco praská, bojím se jít do koupelny. Jestli mě slyší nějaký osvícený, potřebuji doprovod ...
Trochu šílené, ale sakra dobré ... originální postavy, skvělý závěr.
Lincolne Rhyme, vítej v mé knihovně.
Zvláštní kniha, Frankie není tak úplně moje srdcovka, začala jsem ji mít ráda až v druhé půlce knihy. Ale oceňuji originalitu a musím uznat, že vše do sebe krásně zapadlo a konec jsem nepředvídala. Za mě dobrý.
Dočteno jedním dechem, tento díl se Sebastianem přinesl kromě zajímavého případu současného vyšetřování také návrat do minulosti a hodně osobní příběh SB. Lapala jsem po dechu, ale bylo to uvěřitelné a moc se těším na další díl, nejen o něm, ale i o dalším osudu Billyho a dvojčat a Cathy, je to celé otevřené, tak autoři, nenechte nás dlouho čekat na další díl.
Tak příjemně zamotaný, ale nepřekombinovaný thriller. Tolik lhářů tam snad ani nebylo, ale lhalo se nonstop, doporučuji!
Za mě lepší než první díl, zajímavé téma současnosti týkající se sociálních sítí a hezky se tam prolínal i životní příběh Daniela. Tak snad bude i v dalších dílech.
Čtivé, napínavé, žádné zbytečné vedlejší popisy a postavy. Konec mě překvapil, ale jsem ráda, že to tak dopadlo, protože už jsem měla strach, že ...
Tak toto se fakt povedlo! Úžasná, zajímavá, originální, řekla bych dokonalá kniha, a to nemám ráda fantasy. Už ten název je skvělý, postavy, styl psaní a popisy úžasné. Na konci vše nepochopitelné do sebe dokonale zapadne a konec, ten jsem si užila. Doporučuji!!!
David Pickford je krásný muž, David Pickford je krásný muž, David Pickford je krásný muž, David ....
Důstojní pokračování 1.dílu, ale přesto o chloupek horší, jakoby se stále opakovalo mnoho stejných věcí: Augustovo zvláštní jméno, jeho pečení, jízda na kole, zima v karavanu, Henrikovy telefonáty... Děj pomalu plynul, vyšetřování taky, hlavně se rozkrývaly zapeklité rodinné a sousedské vztahy a tajemství. Na konci mě překvapila nečekaně akční zápletka a přiznání vraha.