Kackac77 Kackac77 komentáře u knih

Růže a lev Růže a lev František Niedl

Příběh pokračuje, tentokrát je v knize mnohem víc bojů, pořád se někdo snaží někoho přemoci nebo se ubránit. Chvílemi to bylo napínavé, chvílemi mi to přišlo pořád dokola stejné, každopádně, čte se to docela dobře, ale série o Platnéřovi se mi četla líp.

18.01.2023 4 z 5

S orlem na zádech S orlem na zádech Iva Pekárková

Velmi zajímavé téma, o novodobých otrokářích. O otrokářích, kteří v Anglii využívali lidi na práci. Tito lidé pocházeli z příšerných sociálních podmínek, Romové, feťaci, ... a neuměli anglicky. Hrozné osudy.
Ale, i když téma mi připadalo zajímavé, nebavilo mě to. Něco na stylu psaní autorky nesedělo. I když tam byly silné momenty, čtení mě nedokázalo strhnout a jakkoli emočně zasáhnout.

15.01.2023 3 z 5

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Série o Platnéři se mi asi líbila o chlup víc. Ale stejně to bylo dobré čtení. Trochu rozvleklé a ztrácela jsem se v postavách, na které jsem si začala zvykat až v druhé polovině. Každopádně jdu do dalšího dílu.

14.01.2023 4 z 5

Doživotí: Autentické výpovědi doživotních vězňů Doživotí: Autentické výpovědi doživotních vězňů Luboš Xaver Veselý

V úvodu pan Veselý napsal, že ve věznici zjistil, jak je to jednoduché sjet po tobogánu až na úplně dno. Z těch rozhovorů mi to ale tak nepřipadalo. Někdo z nich třeba neměl lehké dětství, ale dá se tím ospravedlnit vražda?! Co měli skoro všichni společného ( ti co se přiznali i ti co se nepřiznali), je přesvědčení, že ten trest si nezaslouží. Buď je moc vysoký trest, nebo je obětí justice, nebo policie, atd. U málokoho tam probleskuje lítost nad zmařeným životem obětí. Litují hlavně sami sebe. Vím, že existují i justiční omyly, ale určitě ne u poloviny odsouzených.
Jinak ty otázky byly pokládane tak zvláštně, pan Veselý skákal mezi tématy, a čekala jsem to víc na dřeň..

12.01.2023 4 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Na audiotéce jsem narazila na tuto knihu a řekla jsem si, že to zkusím. Slavný film jsem nikdy neviděla. Kniha je kratičká, ale delší bych asi nezvládla. To napětí, které jsem cítila od první kapitoly, přestože se zatím nic nedělo!!! Ten styl psaní a vůbec ten až hororový nádech není můj šálek kávy, ale přesto musím říct, že to bylo opravdu dobré. Autor v několika větách dokázal vyvolat tolik emocí, nabudit děsivou atmosféru.... To oslovování ženy a dětí... čarokrásná, nebeská, nadnebeská...krásná slova a přitom z nich jde mráz po zádech. A do toho čtu teď o vězních odsouzených na doživotí, to je teda s panem Kopfrkinglem kombinace "magorů".

11.01.2023 4 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Děj nás zavede do začátku 16. stol. , do Čech přijíždí francouzska Diana, vdova po Vilémovi, hledá zde útočiště u svého švagra Jana. Jan není vůbec že své švagrové nadšený, naopak, ale na svém hradě ji nechá.. V příběhu dochází k různým dramatům, např. epidemie moru, různá přepadení, úklady o život, ale vše dopadne.....jak má. Mně se to líbilo. Paní Körnerová, má i lepší knihy, ale já jsem vůči ní dost nekritická, a tak dávám 5 hvězdiček.

10.01.2023 5 z 5

Ďábel lásky Ďábel lásky Eduard Martin (p)

Zvláštní čtení, každopádně to bylo zajímavé, takove filosofické zamyšlení nad tím, co kdyby někdo uměl létat, nebo byl neviditelný, nebo četl myšlenky...???

10.01.2023 4 z 5

Inspektor s velkým mozkem Inspektor s velkým mozkem František Niedl

Škoda, že je to jenom trilogie, inspektora Prévita jsem si opravdu oblíbila. Všechny díly jsou vtipné, zároveň i detektivní zápletky jsou zajímavé a napínavé. Bylo to super počteníčko.

09.01.2023 5 z 5

Inspektor s velkým ptákem Inspektor s velkým ptákem František Niedl

Co napsat, můžu jenom opakovat, to co u komentáře prvního dílu. Velmi vtipná detektivka. Moc se mi líbí sarkastický způsob komunikace inspektora Prévita. A způsob jakým řeší věci, například problémy syna ve škole :-)

08.01.2023 5 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Tato detektivka není úplně typická. Moc mě bavila. A překvapila. Nasmála jsem se, a to jsem u detektivky opravdu nečekala. Inspektor Prévit je úžasně vymyšlená postava. Už se těším na další díl.

06.01.2023 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Já tady půjdu proti proudu. Upřímně nechápu to dobré hodnocení, ale mám pocit, že u romantických knížek to tak často je - přemrštěné hodnocení. Děj je strašlivě předvídatelný, nic mě v něm nezaujalo. Obsahuje spoustu klišé. Proboha, to musí být v romantickém příběhu každý chlap bohatý a každý ženská na pokraji chudoby, aby to fungovalo??? Jasmine mi lezla na nervy děsně. Chovala se jak rozmazlené děcko, ještě navíc vulgární. A ten styl psaní dialogů?! Na větu ten druhý člověk odpoví za dvacet stránek, a celých těch dvacet stran mezi otázkou a odpovědí si užijeme myšlenkových průjmů Jasmine. Všechno se donekonečna opakovalo..... Jsem ráda, že je to utrpení za mnou. A to mám na nočním stolku další knihu autorky. Už nevím, kdo mi knihy doporučil, jinak by to fakt schytal! Dávám dvě hvězdičky, protože úplný odpad to zase není.

05.01.2023 2 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Paní Körnerová opět napsala krásnou knihu. Tato byla pro mě extrémně citlivá, neboť jedna z hrdinek řeší rakovinu, která byla i mým životním tématem. Moc se mi líbí jak autorka popisuje životní osudy, že život je hold někdy nahoře a někdy dole, ale přesto celá kniha vyznívá neskutečně pozitivně. Hlavně se neposrat a žít, žít jak se dá!

05.01.2023 5 z 5

Návrat mistra Návrat mistra František Niedl

Konec série o platnéřovi Lukášovi. Opět moc hezké poslouchání (poslouchala jsem jako audioknihu). Bavilo mě to, bylo to napínavé, i vtipné. Pan Niedl píše dobře.

04.01.2023 5 z 5

Pavoučí síť Pavoučí síť František Niedl

I pokračování knihy Platnéř se mi moc líbilo. Děj je napínavý, zajímavý... Pavouček se mi líbí čím dál víc. Neřekla bych, že se mi bude takto líbit historický román :-). Niedl píše opravdu hezky. V knížce je napětí, ale i se tam zasmějete. Třeba když Lukáš obalí svého spícího mistra v peří, apod.

02.01.2023 5 z 5

Havířovina Havířovina Iva Hadj Moussa

(SPOILER) Knížka se mi moc dobře četla. Začalo to jako takový psychologický román, hlavní hrdinka se vrací ve středním věku k rodičům, je sama, neúspěšná spisovatelka a navíc přišla o práci. V rodné vesnici se rozhodne napsat knihu o domě, kolem kterého je spousta pověr a tajemství, říká se, že tam straší. Kolem domu je spousta záhad, úmrtí, dokonce vražd. Začíná to tak mysteriózně, jakože dům - Havířovina - má negativní energie a je tam přítomno zlo. Hrdinka románu začne pátrat, ptá se místních lidí, a postupně se z toho mystéria stává spíše případ pro policii. Knížka byla napínavá, zajímavá, pořád jsem čekala, co bude dál, ... Ten konec mě ale překvapil. Jako by to celé vyšumělo do ztracena...

29.12.2022 4 z 5

Platnéř Platnéř František Niedl

Poslouchala jsem jako audioknihu na doporučení. Není to můj obvyklý žánr, ale překvapivě mě to bavilo. Příběh byl moc hezký. Pavoučka (hlavní postavu) jsem si moc oblíbila. Určitě zkusím další díl.

29.12.2022 5 z 5

Směna Směna Anna Beata Háblová

Zajímavé čtení, autorka každopádně psát umí. Ze začátku mě to trošku nudila nebo možná i štvalo. Přišlo mi to depresivnější než lecjaká knížka popisující holocaust nebo jinou podobně lidsky šílenou věc. Přišlo mi to takové "o ničem", ale nakonec to bylo o všem.
Úryvek : Obyčejný smysl a ne neobyčejné nesmysly. Po tom jsem vždycky toužila, jenom jsem to nedokázala najít. Neuměla jsem to uchopit. Musela jsem počkat, až to uchopí mě.

26.12.2022 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Tuto knížku jsem objevila na audiotéce, autorku jsem neznala, ale zkusila jsem to. Hned od začátku mě zaujala. Popisy bezpráví při kolektivizaci mi cloumaly emocemi. Vím, že se v padesátých letech děly na vesnicích hrozné věci, tato knížka je dokázala popsat tak, jako bych to prožívala sama.
Celý příběh je velmi lidský, popisuje životní strasti i radosti. Konec jsem nečekala, hodně mě překvapil.
Moc krásná knížka.

23.12.2022 5 z 5

Můj psí život Můj psí život Martin Čáp

Taková milá odpočinková knížka. Čte se hezky, je vtipná, svižná, prostě fajn.

23.12.2022 4 z 5

Mademoiselle Coco a vůně lásky Mademoiselle Coco a vůně lásky Michelle Marly

Tak úžasná doba, Paříž a společnost kolem Coco Chanel!!! Všichni ti umělci, baletní mistři, malíři, spisovatelé, skladatelé, ruská šlechta, co uprchla před revolucí, prostě společnost velmi zajímavých a inspirující lidí. To jsou kulisy, ve kterých se příběh odehrává. Mohl by to být skvělý příběh. Ale není. Postavy, včetně Coco, jsou ploché, nezajímavé a povrchní. Škoda, škoda. Bohužel je to většinou nuda.

20.12.2022 2 z 5