Kaja1 Kaja1 komentáře u knih

Maják na útesech Maják na útesech Marie Lamballe (p)

Pěkný příběh odehrávající se v krásné a drsné Bretani. Jsou tu hezky popsané charaktery lidí žijících v sounáležitosti s přírodou.

28.03.2021 4 z 5

Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Druhý případ Coltera Shawa byl lepší než první. Je zajímavé sledovat, jak lidi dokážou využít neštěstí druhých.

21.03.2021 5 z 5

Dvě slova jako klíč Dvě slova jako klíč Josef Formánek

Uff, tak to byla deprese od začátku do konce, snad se dá čekat světlo na konci tunelu. Je to o smrti, o hledání cesty z marastu zpět k normálnímu životu.

14.03.2021 3 z 5

Bretaňské tajemství Bretaňské tajemství Jean-Luc Bannalec (p)

Mé první setkání s komisařem Dupinem a rozhodně ne poslední. Vyšetřování opředené legendou o králi Artušovi na pozadí tajemné Bretaně stálo za přečtení.

08.03.2021 5 z 5

Bez lítosti Bez lítosti Martina Cole

Kniha se díky krátkým kapitolám četla dobře. Mohli jsme během téměř 40 let sledovat osudy jedné mafiánské rodiny. Musím říct, že prostředí striptýzových barů a drogových dealerů mě moc neoslovilo.
Lidský život je tu míň než panák whiskey.

27.02.2021 3 z 5

Psáno ve hvězdách Psáno ve hvězdách Aisha Saeed

No, je hrozné, že tradice jsou pro rodiče víc, než osud vlastního dítěte. Nepochopím.

22.02.2021 3 z 5

Království Království Jo Nesbø

Tak trochu jiný, ale stále dobrý Nesbø. Drsný příběh zasazený do drsné přírody severního Norska.
Jen ten konec, no nevím....v takovém království bych nechtěla žít

09.02.2021 3 z 5

Život s korunou Život s korunou Kamil Rodan

Tak jsem dočetla druhý díl a jestli vás jenom trochu baví historie, pusťte se do čtení, nudit se nebudete. Poznáte, že I šlechtičny jsou ženy, které mají stejné starosti I radosti jako my, ale hold někdy jim život nadělil nelehký osud a jsou více na očích. Jen ta manželství u nás nejsou domluvená, ale mnohdy dopadnou stejně.Někdo tady napsal, že řazeni je chaotické, to však není pravda, panovnice jsou řazeny dle roku narození, a protože každá z nich měla měla jinou délku života, může se to chaotické zdát.

21.01.2021 5 z 5

Co přede mnou tajíš? Co přede mnou tajíš? Linda S. Howington

Taková oddechová romantika, okořeněná
trochou napětí a žhavými milostnými scénami. Líbila se mi atmosféra malého amerického města a hlavně psí hrdinka Tricky.

16.01.2021 4 z 5

Ellie a její náhodné setkání Ellie a její náhodné setkání Hazel Prior

Kniha se četla dobře. Vypráví o tom jak nízké sebevědomí, které v nás je od dětství ovlivní celý náš život, a nikdy není pozdě plnit si své sny. Hlavni hrdina trpí zřejmě nějakou formou autismu, to že vidí svět jako místo, kde není zlo, pomůže Ellie začít znovu.

31.12.2020 3 z 5

Sykot Sykot Julie Garwood

Tak jsem při výběru knihy sáhla vedle. Je to taková Harlekýnka, plná mladých, krásných, neohrožených, a neskutečně bohatých lidí, kterým život znepříjemňuje pár neschopných padouchů.

09.12.2020 2 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Christina Lauren

Tak to tedy nebyl můj šálek kávy. Další splněný americký sen.....

04.12.2020 2 z 5

Bohumil Bohumil Veronika Hájek Hurdová

Každému dítěti bych přála takového dědu Bohumila. Jen je škoda, že si vlastním vnukům takovým dědou nebyl. I když jsem doufala, že se mu podaří vyhrát boj s větrnými mlýny byrokracie. Kniha se četla dobře, stejně jako Božidara byla i v Bohumilovi touha po cestování.

08.02.2025 4 z 5

Návrat z divoké Afriky Návrat z divoké Afriky M. K. Hardy

Tak trochu mi to připomnělo Bridget Jonesovou podobné povolání, občas nějaká úsměvná příhoda a dva muži. Jeden zlý a druhý hodný. Koho si Michelle vybere? Velkým bonusem je Rowdy.Tento díl se mi líbil více než první.

04.02.2025 4 z 5

Druhá smrt Druhá smrt Sandra Brown

Při čtení jsem uvažovala jak to musí být těžké rozhodnout zda někoho blízkého odpojit od přístrojů, člověk nějak ví, co by měl udělat, ale něco mu v tom brání. V každém případě Eban byl zmetek každým coulem.

04.02.2025 3 z 5

Katharine Hepburnová: Zářivá hvězda Hollywoodu Katharine Hepburnová: Zářivá hvězda Hollywoodu Laura Baldini (p)

V knize je románovou formou zpracován život jedné z nejslavnějších hereček Hollywoodu Katherine Hepburn. Nejraději mám její film Africká královna. Oč byla šťastnější ve filmových rolí o to smutnější byl její osobní život, hlavně její toxický vztah k Spenceru Tracymu. Ale takový už je život, a ten její rozhodně nebyl nezajímavým a nudným. Knížka se četla dobře.

27.01.2025 3.5 z 5

Cesta Rusů k válce Cesta Rusů k válce Petra Procházková

Nebylo to lehké čtení. Kolikrát jsem si říkala to snad není možné. Je to umění vést rozhovor s někým, kdo není přístupný dialogům a trvá si na své pravdě. Jedno je jisté válka brzy neskončí, a co bude potom? Jestli nějaké bude. Ukrajina bude zadlužená na x generací a vybudovat znovu vše bude stát další miliardy. Tak jako byli Němci a Němci, tak jsou Rusové a Rusové, nelze je házet do jednoho pytle, ale je zatraceně těžké vidět v nich někoho jiného než představitelé mocnosti, která vede válku. Co by se stalo, kdyby Ukrajina přenechala Donbas a Krym Rusku? No nejsem politolog a některým věcem vůbec nerozumím, ale je tu vůbec někdo, kdo tomu rozumí? Bojím se, je to blízko....

25.11.2024 5 z 5

Holčička ze známky Holčička ze známky Markéta Pilátová

Byla to taková jednohubka, zajímavý osud holčičky že známky.... Spíš než příběh mě zaujaly nádherné ilustrace.

22.11.2024 4 z 5

Broskve pro otce Francise Broskve pro otce Francise Joanne Harris

Tak tento díl se četl mnoho lépe než ten minulý. Bylo tu krásně popsáno soužití a střet různých komunit na malém městě. Člověk se hodně dozví o životě a hierarchii v arabské rodině. Už se těším na poslední díl.

14.11.2024 4 z 5

Všechno, co jsme ztratili Všechno, co jsme ztratili Jennifer Bright (p)

Kniha je o tom, že lásce se neubráníš. Měli v zivotě jasno, ale přesto jim okolnosti nebyly nakloněny. Když si ke knize pustíte v ní zmiňované písně je to pravé čtení na pošmourné odpoledne.

29.09.2024 4 z 5