kalinka99 kalinka99 komentáře u knih

Královsky v háji Královsky v háji Emma Chase

Skvělá oddechová kniha z královského prostředí. Samozřejmě mě bylo jasné, jak tento sladký příběh skončí, ale proč si občas nepřečíst knihy se šťastným koncem.

06.02.2023 5 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Hlavní hrdina je opravdu zvrhlý a už podle toho napovídá název knihy. Aiden má problém s Elsou, ale mstí se jí za něco? Temná minulost? To se vše odráží v jeho zničené a násilné mysli.

06.02.2023 4 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Mariana Zapata nikdy nezklame. Vím, co od ní očekávat a toho se mi vždy dostane.

06.02.2023 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Jako bych se ocitla v Krušných horách. Kniha vypráví o bohužel smutném osudu, kdy hlavní hrdina padne až na samé dno, ale hory ho dají do pořádku a snad už jen se šťastným koncem.

28.12.2022 5 z 5

Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Trošku mě trvalo než jsem se knihou prokousala. Nevadilo mi střídání časové linie, ale za mě moc postav, které se tam třeba jenom mihli. Jinak příběh je zakomponován v krásné skotské přírodě.

28.12.2022 4 z 5

Oheň mezi námi Oheň mezi námi Brittainy C. Cherry

Krásný a silný příběh o překonání těžkých překážek jak Ally s Loganem, tak Eriky s Kallenem.

28.12.2022 5 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Od knihy jsem moc nečekala, ale opravdu mě něčím trošku zasáhla. Nemoc v té době o níž se v knize mluví bylo určitě těžké. Ovlivnění od rodiny, médií a celkového nepochopení bylo šokující.

Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Sérii jsem nějak přelouskala, ale vím, že se k tomu nikdy nevrátím. Možná to mohlo být více dotažené s její nevlastní matkou. Aspoň, že kniha dopadla dobře.

Rozpolcení Rozpolcení Amanda Hocking

Pokračování příběhu ze světa trollů mě nijak moc nenadchl. Sice se pěkně četl, ale chyběl mi dramatičtější děj.

Dědička Dědička Amanda Hocking

Přesně jak naznačuje žánr je to spíš fantasy pro děti a mládež, tudíž je to nenáročný a trochu jednodušší příběh plný nadpřirozených bytostí

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Smutné osudy lidí poznamenané komunistickým režimem na pozadí kdysi věhlasného salonu Hany Podolské.

Layla Layla Colleen Hoover

(SPOILER) Další skvělý příběh od Colleen! Nenapadlo by mě, že v podstatě podvádí svoji přítelkyni s duchem a zároveň je ta pravá v těle přízraku. Naštěstí vše dobře dopadlo.

Vlčí úžina Vlčí úžina Olivier Truc

Volné pokračování z drsného a severského prostředí podle mě trošku pokulhávalo. Trošku jsem se v příběhu ztrácela. Za mě byl určitě lepší první díl, protože byl více zaměřen na laponské tradice.

Kde rostou divoké třešně Kde rostou divoké třešně Laura Madeleine

Milý příběh setkávajíc se ve dvou období. Škoda, že autorka příběh více nerozvinula. Najednou byl konec. U přípravy jídel jsem měla na ně chuť a musela jsem si dohledávat recepty pro vyzkoušení.

06.11.2022 4 z 5

Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Tak nějak jsem doufala ve šťastný konec, ale tohle? Autorka mi teda dala hřebík do hlavy. Smutné, ale přesto se to reálně děje.

Poslední Laponec Poslední Laponec Olivier Truc

Za mě výborná detektivka ze severského prostředí a poznání laponských zvyků.

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Smutný příběh o obyčejných lidech a jejich nešťastných osudů během války i po válce.

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Oddechový příběh s vůní medu, chleba a šťastného konce.

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Ač to bude znít divně, tak mě se kniha líbila.
Pro mě je to kniha k zamyšlení, co když to fakt nastane? Jak daleko jsou naše hranice lidskosti?

Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Vůbec jsem netušila, že se něco takového může dít v nedávné době. Jak smutné a šílené chování rodičů vůči vlastnímu dítěti.