Karabach

Poutavý příběh mladého vlastence napsaný úžasným jazykem. Líbil se mi autorův popis Prahy a studia strávené v klášteře, kde se František věnoval hudbě a četl knihy a pomáhal starému oživlému knihovníku. Potom se trochu osamostnatil a zamiloval. Rozumím jeho vnitřnímu boji, když si nakonec před divadlem a Prahou, vybral život na venkově a vyhověl svým rodičům. V té době neposlouchat rodiče musel být velký hřích.
Zvažují přečíst další díly tohoto rozsáhlého díla.

Úctyhodné pokračování prvního dílu. Příběh se čte jedním dechem.

Knihu mám půjčenou od kamarádky z Brna, která bydlí kousek od vily a těším se až se na místa v knize podívám.
Příběh, na pozadí světových dějin, je poutavý a četl se svižně. Mnohé erotické scény se povedly.
Jediný zádrhel je, že autor až moc tlačil jakože na náhodná setkání a shledaní po letech k vytvoření dojemných okamžiku. Toto mi připomnělo knihu Lovci draků.

Kniha o nešťastných vztazích s rodiči a v manželství.
Maryša názorně předvedla proč později raději vznikla možnost rozvodu.
Nářečí bylo zajímavé číst.

Macecha byla opravdové zlo, avšak vlastního otce nechápu už vůbec.

Začátek se mi líbil. Myšlenka originální. Pak se mi zdálo, že se autor snažil čtenáře unavit tak, jak Nora byla bezradná a stejně unavená jako čtenář najít pro sebe nejvhodnější život. Závěr se opět rozjel a Nora plná nových zkušenosti a ponaučení byla připravena dát svůj původní život dohromady.

Máme doma kolii a synovi jsem příběh četl před spaním. Užili jsme si ho oba a fandili jsme jí, aby se dostala domů. Je to báječná kniha a ještě lepší plemeno.

Líbilo se mi jak je Buck sebevědomý a nakonec se stal leaderem vlků. Mám doma dlouhosrstou kolii a představa je to groteskní.
Jako milovník psů jsem četl některé pasáže vícekrát, je to skvěle napsané. Perfektní popis psích citů k člověku. Bucková láska k Thorntonovi je bezmezná.

Příběh o nenaplněné lásce postupně směřující každou kapitolou k sebevraždě. Je až nepředstavitelné co se Wertherovi honilo hlavou za myšlenky a pocity. Jasný případ pro psychiatra.

Zoufale nudné existence žijící na vysoké noze snažící se žvásty zmírnit svoji neblahou situaci a nepomáhá to. Tak dlouho čekají na změnu až přijdou o svůj sad a jsou nuceni odjet.

Dersu je nanajsky Chuck Norris Chabarovkseho kraje.
Popis krásného mužského přátelství plný respektu.
Autor barvitě popisuje objevovaní neznámého krásného kraje, který sám prožil. Pravděpodobně se pro někoho může jednat o práci snů.

Četl jsem vydání z roku 1954 synovi před spaním. Dílo se mi zdá vleklé, zbytečně rozepsané na mnoho stran, ale alespoň nudou rychle usínal.
Pravděpodobně se nejedná o oblíbenou četbu černochů?!

Skvěle zábavné pro děti, syn se smál a pak neusínal.
Některé pasáže jsem na vyžádání musel pročítat vícekrát.

O stylu autora si můžu myslet cokoliv, avšak knihu jsem četl devítiletému synovi před spaním, který je velký sportovec a má rád i Youtube a PlayStation.
Syn se u každé kapitoly smál a vždy chtěl přidávat další. Špatně usínal.
To pro mě znamená dobrá literatura pro mládež.

Super vysvětlené fungování Bitcoinu. Teď už mi jen zbývá si koupit hardware a začít těžit.