Karin94 Karin94 komentáře u knih

Najez se se mnou Najez se se mnou Sarah Skov

Očakávala som viac erotiky. Celá poviedka bola len o jedle a erotických scén tam bolo za mňa veľmi málo. Za mňa slabota.

24.08.2021 1 z 5

Vlčia hora Vlčia hora Ivana Ondriová

Pravdupovediac, od tejto knihy som nemala veľké očakávania. Zaujímavá bola celkom anotácia, tak prečo to nevyskúšať? Kúpila som si ju a už je aj dočítana.

Trvalo mi to presne 3 dni. Áno kniha je celkom krátka, ale nikdy som za takú krátku dobu neprečítala pre mňa celkom fajn knihu. Áno, kniha ma vážne a úprimne bavila. Mala svoje chybičky nepoviem, že nie. Ale nebola zlá.
Začiatok bol za mňa asi najzaujímavejší, bolo to tak napínavé ako sa hovorí, že "guma v trenkach". V polke knihy sa to pomaly začalo rozuzlovať a dosť dlhú dobu som mala pocit, akoby autorka nemala fantáziu na písanie niečoho iného. Dosť veľa kapitol bolo tých istých a stále tá istá pesnička dokola.
Ďalšie také menšie mínusy v knihe boli - napr. postava Grega. Prišiel mi dosť odporný, vulgárny, ktorý myslel len sám na seba. Jednoducho som ho neznášala od začiatku až do konca. Potom postava Michaely mi tiež neprišla bohvieako rozumná, keďže sme čítali o dvoch dospelých ľuďoch. Prišla mi moc umrnčaná, až príliš hysterická, detinská a večne nespokojná. Autorka v knihe opisuje dosť veľa vulgarizmov a sexu, čo mne nevadí, pretože toto je taká kniha, ku ktorej sa to hodí a hlavne sa to hodilo k postave Grega.

Čo sa mi na kniha veľmi páčilo bola ta napínavosť (mne sa až tvorili zimomriavky na tele, aké to bolo záhadné a napínavé - hlavne na začiatku), stále sa tam niečo dialo, ľahko písané a nechýbal tam ani humor. Z konca som bola, ale aj nebola prekvapená (nemôžem viac k tomu dodať lebo by som sa najskôr prezradila (kto si to prečíta, tak pochopí.)

Za mňa určite odporúčam, a určite si chcem ešte niekedy niečo prečítať od tejto autorky. :)

23.08.2021 4 z 5

Marta spí Marta spí Romy Hausmann

Z knihy som zo začiatku mala zmiešané pocity, pretože sa mi to tam celé motalo, až kým som neprešla do polky knihy, tam som zistila, že som vlastne začiatku celkom chápala, ale až v polke knihy mi to prišlo chaotické. Nevedela som kto, s kým, prečo, začo :D Kapitoly boli písané rôzne a to, o hlavnej hrdinke Nadje, ďalšie kapitoly boli o listoch (inak kapitoly o dopisoch za mňa boli dosť smutné, niekedy mi skoro až slza vyhŕkla), ktoré mali nejaké očíslovanie a kapitoly z roku 2014 - 2015 atď. Toto mi robilo neskutočný chaos a hlavne aj to, že keď som bola zatiaľ len na nejakej 30 strane, už tam bolo spomenutých hádam 5 postáv. Neviem prečo to niektorí autori takto píšu, potom ma ten čitateľ z toho v hlave neskutočný neporiadok.

Neskôr pri čítaní, keď som sa dostávala do takých pasáži, že som si veľakrát povedala, že a tento bude určite vrahom alebo táto bude vrahyňa a pod., tak vám môžem zaručiť, že sa veľmi mýlite. Autorka to poňala a napísala tak zaujímavo a prekvapujúco, že budete na vážkach až do skoro úplného konca. Nehovorím, že vám nebude úplne všetko jasné, ale niektoré veci sa dozviete až úplne na konci.

Čo sa mi najviac páčilo na tejto knihe bolo to, že autorka mala stále o čom písať, ani jedna kapitola nebola "zbytočná" pri ktorej by ste si povedali, že keby to tam nebolo, nič by nestalo. Nie. Vždy mala o čom písať a každá kapitola bola niečim zaujímavá. Aj keď si myslím, že budete na konci mať z toho poriadny šalát v hlave ako ja, že som sa nevedela z toho vysomáriť :D
Čo ma ešte trocha iritovalo bolo, že to bolo písané z tretej osoby.

Takže celkové zhrnutie je také, že za mňa určite odporúčam, aj keď to nebola vyslovene najlepšia kniha, ktorú som čítala, ale určite nie je na zahodenie.

20.08.2021 3 z 5

Azaelov pád Azaelov pád Ivica Ďuricová

Čo napísať ku knihe aby som nevyznela ani nie, že kruto, ale skôr aby to znelo normálne, pretože určite nemám za potrebu nikoho uraziť či už samotné autorky tejto knihy, ale aj čitateľov, ktorí si túto knihu obľúbili. Jednoducho budem úprimná, pretože nechcem klamať, a ani nechcem dávať niekomu kaleráby do hlavy.

„Zamiloval som sa do teba vtedy, zamiloval som sa do teba teraz a viem, že sa do teba zamilujem každé ráno, ktoré sa zobudím vedľa teba.”

Celková kniha bola napísaná fakt bravúrne. Páčilo sa mi, ako to dokázalo napísať 5 rôznych autoriek, ktoré majú svoje samotné knihy o niečom úplne inom, než bolo toto. Ak by som nevedela, že to napísali slovenské autorky, ani by som nevidela žiaden rozdiel v tom, odkiaľ tí dotyční spisovatelia pochádzajú čo je za mňa super. Páčilo sa mi aj to, že v knihe je písaná každá kapitola od inej autorky, no akože wow. Podarilo sa im to vážne skvelo, vedeli sa naozaj skvelo dopĺňať, akoby to písal jeden a ten istý spisovateľ. Myšlienky tam boli tiež krásne v tej knihe. Hlavní hrdinovia boli úžasní taktiež - autorky ich vedeli tak skvelo opísať Sebastiana by som povedala, že až sexy chlap bol z neho, ktorá nejedná baba by z neho padala na kolená. Dialogy boli fakt niekedy až vtipne písane, čo som sa pri niektorých pasážach musela pousmiať.

To čo sa mi tam nepáčilo bolo to, že príklad romantika. Ja som si plne vedomá toho, že romantická kniha nemala byť hlavným žánrom, ale aj tak. Bolo to za mňa moc rýchlo zbúchané, a veľmi málo tam bolo toho, ale toto mi až tak hrozne nevadilo. Naopak čo mi najviac vadilo (a to teraz samozrejme neberte, že je to vina autoriek. NIE) od samého začiatku až do konca knihy sa tam preberala téma, ktorá mi inak brutálne prišla z tejto doby. Rôzne výskumy, biologická zbraň a pod. no - do akého žánru toto priradiť? Za mňa keď sa na to tak spätne pozriem, ja osobne by som to priradila do takého akčno - scifi - kriminálny - romantický žáner. Ano. Je to tak, bohužiaľ. No a kvôli tomuto dôvodu mi kniha absolútne nesadla.

Nechápte ma samozrejme zle, ale čitateľ, ktorý vidí a ma rád, že ma výjsť kniha zo super názvom a ešte romantický - thriller? Jupí. Teším sa. Vysolí za knihu 10 eur aj viac, a ono to je nakoniec toto? Neviem kto to má na starosť, ale robieva sa to dosť často a je to až na nervy. Ano priznávam sa, som trochu nahnevaná, pretože som naozaj čakala iný žáner. To máte ako v knihách, pri ktorých napíšu napr. žáner young adult, ktorý by mal byť vhodný maloletým teenegerom a je to brutálne sexistické.
Inak kniha je naozaj dobre napísaná, a ak by to malo správne prirovnanie, tak by to bolo oveľa lepšie :)

„Nie som dokonalý, no pri tebe je dokonalý môj život.”

14.08.2021 3 z 5

Sex v autě Sex v autě Sarah Skov

Za mňa taký suchší priemer. Uvidíme aké budú ostatné poviedky od autorky.

09.08.2021 2 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

„Cesta za omamnou vůní sakur a tradičním čajovým obřadem.”

No a konečne som sa dostala do predposlednej knihy tejto autorky. Či bude mať aj ďalšie časti, to neviem, ale každopádne sa môžem s polovice rozlúčiť s touto sériou, a poďakovať, že som mala možnosť si ju prečítať. Aj keď nebola najlepšia, ale nebola rozhodne ani najhoršia, ale určite si ju každá romantická duša musí prečítať :)

Ak mám byť úprimná, tejto časti som sa zo všetkých častí predtým najviac obávala :D trocha som sa zľakla tej všeobecnej témy že Japonsko, sakury a pod. spomenutých vecí v knihe, ale naopak, príjemné ma prekvapila :) Veľmi si cením od autorky to, že niektoré časti napísala fakť naučne, že ten človek ktorý tam nebol, sa veľa dozvie napr. pri tejto knihe, či už to boli rôzne tradície, niečo o samotných Japoncoch a pod. a samozrejme nebolo to len pri tejto časti, ale aj pri niektorých iných. Jednoducho stručne napísané, že atmosféra Japonska je cítiť až od prvej strany do konca a naozaj ma to úprimné celkom bavilo.

„Krásna fotka se pozná podle toho, že ji tak vníma divák, ne tvůrce.”

O postavách písať nejdem, aj keď v tejto časti som si úplne zamilovala postavy Haruko a Satsuko, oni boli jednoducho úžasne dobré, milé, múdre ženy - jednoducho prečítajte si to, a zistíte sami. (Inak celkovo zo serií mám dojem, že sú všetky skoro rovnaké v každej jednej časti) napíšem iba toľko v krátkosti pocit z tejto série, že je to aj tak všetko na jedno kopyto, čo ma zo všetkého mrzí najviac. Zo začiatku sa tam nájde vždy nejaký blbec, do ktorého sa ma na konci čitateľ očividne akože obrazne povedané „zamilovať”
čo sa teda u mňa vôbec nestalo, keď nepočítam druhú časť Pekáreň v Brooklyne, za mňa tá časť zo všetkých ostatných je najlepšia a Todd, ten bol od začiatku obrovské zlatíčko, ale ostatné časti ako som písala vyššie - Na začiatku blbec, a potom akože veľký miláčik. A to, ako sú tie časti všetky písané tak predvídateľné, to asi písať ani nemusím. Postavy sa chovali asi skoro v každej časti ako takí 14 roční pubertiaci bez rozumu. Naozaj asi jediné čo ma bavilo na tejto serií je to, že každá kniha je o inom štáte, autorka vás zavedie na také miesta, ktoré ste určite ani vy ostatní ešte nenavštívili no a potom také náučné pasáže, z ktorých sa naozaj veľa naučíte, pretože ste o tom možno ani nevedeli.
Takže toto bolo také všeobecne zhrnutie všetkých častí dokopy, pretože ako hovorím, nedá sa písať o každej zvlášť, keď sú skoro všetky na jedno kopyto.

„Fotografové se často schovávají za fotoaparátem a pak tvoří plytké, povrchní snímky. Dobrý fotograf umí nahlížet do hloubky.”

V tejto časti bolo mimochodom toľko krásnych a dosť veľa rôznych myšlienok, a niektoré vám sem aj napíšem :)
Takže týmto by som aj pomaly končila a určite odporúčam všetkým. Ja túto sériu zaraďujem to takej milej letnej oddychovky, pri ktorej vôbec nemusíte rozmýšľať. Takže ak máte či už ťažký deň alebo pracovný, či už hocijaký iný, posadťe sa na gauč, zoberte si knihu od Julie Caplin ponorte sa do sladkých dobrôt, navštívte rôzne krásne miesta, a zaručujem vám, že úplne vypnete.

„Není třeba nic psát, protože jedna fotka vydá za tisíc slov.”

08.08.2021 4 z 5

Utrpení těla Utrpení těla Monica J. O’Rourke

Kniha je o hlavnej hrdinke Zoey, ktorá nie je najchudšia a žiaľ v jeden deň ju unesú akoby na odtučňovanie kúry...Lenže, toto nebude žiadna kúra, táto kniha je hotové peklo, ktoré si nebudete vedieť ani v tých najhorších snoch predstaviť. Kniha je jedno veľké peklo, brutalita, znásilňovanie a hlavne mučenie, z ktorého je vám vyslovene až na vracanie.
Musím priznať, že autorka to nemá v hlave v poriadku. Doteraz nerozumiem, ako ju takýto príbeh mohol napadnúť preboha?!
Páčilo sa mi jedine to, že kniha nebola dlhá, mala krátke kapitoly a autorka to písala rovno k veci, žiadne omieľanie hlúpostí, ale aj tak tento príbeh si myslím, nebol v poriadku.
Koniec ma totálne sklamal. Chápem, že autorka to tak chcela a ja jej to neberiem, ale za mňa ako čitateľku som veľmi sklamaná.
Od knihy som mala naozaj veľké očakávania, ale naozaj to nebolo nič moc, teda až na tie brutálne veci, ktoré trvajú cca do 100 strany, potom sa tam deje niečo iné a kniha končí na strane cca 145 - ostatok strán obsahujú 2 poviedky, ktoré sú tiež brutálne a za mňa nie moc v poriadku.
Kto chce, ale naozaj len kto chce a má na to žalúdok, nech si to prečíta.
Tí, ktorí majú na to žalúdok, ale stále o tejto knihe premýšľajú, tak si myslím, že ak by si ju neprečítali, o nič by neprišli.
Určite neodporúčam pod 18 rokov a ako som písala vyššie, slabším povahám.

30.07.2021 2 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

„Romantická plavba zalitá sluncem a letní pohodou.”

Konečne po dlhšom čase zo série romantické úteky časť, ktorá ma celkom bavila.
Nepoviem, že túto sériu keď dočítam, tak budem smutná. Nie, poteším sa, nebudem klamať. Táto séria nie je taká, z ktorej by som doslovne padala na zadok, ale môžem byť rada, že som mala možnosť prečítať si ju.

Táto časť sa odohrávala v Chorvátsku, a som nesmierne rada, že som si ju mohla prečítať v tomto letnom mesiaci, ale zas na druhej strane, kto by nemal chuť sa tam ísť pozrieť?! Aj keď som v Chorvátsku bola (síce nie tam, kde sa to odohrávalo, ale inde), ale aj tak, autorka v každej jednej časti opisuje tie miesta tak skvelo a pútavo, že ten človek tam ma neskutočnú chuť sa tam ísť pozrieť, aj keď predtým o tých miestach ani len nesníval.

Čo sa týka postáv, tak niektoré mi boli sympatické od samého začiatku, niektoré až neskôr, a zas niektoré teda vôbec, ako napríklad taká Tara a Simon. To boli strašne namyslení, egoistickí a arogantí ľudia, ktorých ak by boli skutočností, asi by som ich normálne prefackala. Ale autorka ich veľmi dobre povahovo opísala, a žiaľ musím povedať, že postavy Tary, existujú ženy aj v reálnom živote, a teda dosť veľa a je to doslova až na zaplakanie takéto ženy.
Hlavnú hrdinku Maddie, ktorú sme mohli spoznať ešte v tretej častic čiže v Cukrárni v Paříži, a teda ona je úplne zlatíčko. Aj keď sa tam niekedy chovala ako také dieťa bola skvelá.
Druhá hlavná postava Nicka musím povedať, že mi bol zo začiatku nie vyslovene odporný, ale prišiel mi chudák taký pod papučou až bol z toho neprijemný, a tiež sa sem tam choval ako taký pubertiak, ale nakoniec bol aj on predsa len úžasný :)

Koniec bol samozrejme ako pri všetkých častiach zatiaľ, totálne predvídateľný, čo mi až tak nevadí, lebo pri tejto sérií, je to normálne a ja som za túto časť veľmi rada. Ešte ma čaká Čajovna v Tokiu, ktorá tiež dúfam, že bude dobrá :) Určite odporúčam.

„Umělec má asi vždycky pocit, že by to dokázal lépe. Hádám, že musím zariskovat a vyhodit jeden obraz z hnízda. Jsou jako ptáčata. Jakmile dospějí, tak musí buď létat, nebo zemřou.”

28.07.2021 4 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

„Vydejte se za polární září do země ledu a ohně...”

Ja neviem čo si mám myslieť o tejto sérií. Stále mám pocit, akoby po Pekárni v Brooklyne nepísala ani tá istá spisovateľka, ale úplne niekto iný.
Bolo to jednoducho lepšie ako Cukrárna v Paříži, ale nebolo to nič extra WOW za mňa. Ja neviem, či som taká hlúpa a proste nesadla mi táto séria, ktoré sa páčia polke národu, alebo som jednoducho až moc náročný čitateľ.

Ukážka:
„Lucy něco probudilo. Chvíli jen dezorientovaně ležela, obklopená naprostým tichem. Několik vteřin otupěle přemýšlela, než si vzpomněla, kde je. Na Islandu. Uprostřed pustiny. Zamračila se a odkopla světle zelenou přikrývku. Její teplo ji najednou dusilo. Počkat – byla ta peřina zelená? Rozespale se rozhlédla po místnosti zalité jemným nadpozemským světlem. Ještě chvíli jí trvalo, než se úplně probrala. Nadzvedla se na loktech a vyhlédla z okna. Když šla spát, byla taková tma, že ji ani nenapadlo zatáhnout závěsy.
Teda! Rázem byla úplně vzhůru. Posadila se a na ramenou ji zastudil chladný vzduch.”

Možno ma to odrádza aj kvôli tomu, pretože tam boli „prvky” opäť fantasy žánru, ktorý ste si mohli všimnúť, stále nemám rada. Jednoducho neviem mu prísť na chuť, príde mi to celé nereálne až doslova smiešne.
No ale bola tam našťastie aj romantika, a dokonca kniha sa tiahla do takého tajomna, čo bolo super, ale keď ste odhalili čo pod tým je, tak nespadnete z toho na zadok, ani nebudete prekvapení, (nebojte sa.)
Musím ale uznať, že konečne som sa v tejto časti dočkala viac opisu Islandu, než bolo v predchádzajúcich častiach. Nebolo tam toho dosť, ale bolo tam toho toľko, že sa tam chcem ísť niekedy pozrieť (napriek tomu, že nenávidím až tak ukrútnú zimu).
Páčilo sa mi napr. na tejto časti aj to, že autorka opisovala v knihe rôzne zaujímavosti ohľadne Islandu, aj veci, ktoré sa priučíte, ale vás aj prekvapia.
Čo sa týka postáv tak som si obľúbila všetkých okrem hlavnej hrdinky Lucy. Autorka ju opisovala za mňa dosť detinsky a straaašne bola namyslená (neviem či byť riaditeľkou, je až na veľmi veľké sebavedomie, ale nepáčila sa mi jej povaha).

Koniec bol pekný, ale ma aj trochu zamrzel. Malá dušička vo mne si myslela, že to skončí, ako som si aj priala, ale aj myslela. Neskončilo to tak, nevadí, napriek tomu to skončilo pekne a som spokojná. :)
Takže celkový dojem z tejto knihy je taký priemerný, nič extra, ale ani žiadny odpad. Rozhodne lepšia časť než Cukrárna. Odporúčam všetkým :)
Ešte mám čakajú momentálne dve časti pred sebou, takže sa trochu modlím, aby aspoň tie boli o trochu lepšie, ale uvidíme.

Ukážka:
„Barman Alex si odfrkl a Lucy po něm střelila rychlým tázavým pohledem. Napadá ho lepší způsob, jak se myší zbavit?
Hekla si přestala mnout nártem jedné nohy lýtko té druhé. „Ne.“ Zavrtěla hlavou. „Nejde o myši, jde o huldufólk.“
Alex udělal krok dopředu a s podrážděným výrazem stiskl rty. „To jsou neviditelní lidé. Něco jako elfové.“

17.07.2021 3 z 5

Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

Dean '' Ruckus " Cole mi liezol určite menej na nervy než v predchádzajúcej knihe Vicious! Aj keď táto kniha bola taka suchšia, koniec ma vážne prekvapil a dokonca si to aj Ruckus u mňa vyžehlil.

Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

Táto kniha má obzvlášť nadchla pretože je to o 18 ročnej Edie, a 33 ročnom Trentovi. Tu je jasne vidieť, že pri láske na veku nezáleží. Autorka to zas napísala krásne, eroticky a tak tajomne. Keď tak nad tým uvažujem, toto bola predposledná časť autorky (aj keď neviem či nie posledná, pretože som niekde čítala že posledná kniha "Bane" by mala byť také voľné pokračovanie), ale na tom nezáleží. Chcela som len to tým povedať ak mám byť úprimná, že mi táto séria bude naozaj chýbať. Aj keď autorka tie knihy píše fakt skoro rovnako, všetky sú o "bad boy" o láske a erotike, ale viem že to tak píše naschvál, a každá kniha má iný dej a koniec. Ale určite mi tieto knihy niečo dali. A to, že aj keď sa chlap dokáže chovať dosť odporne a svinsky, niečo v ňom to dobré je, a dokáže milovať a to vždy vidíme na konci knihy. Čiže túto sériu síce zatiaľ nie celú prečítanú, alebo asi aj možno, neviem. Odporúčam! Naozaj odporúčam! Samozrejme to nie je pre všetky vekové kategórie. Povedala by som skôr 17+ pretože tej erotiky je tam naozaj veľa, v každej jednej časti.

Andílek Andílek Lucinda Berry

Nechápem prečo táto kniha mala tak skvelé ohlasy a ľudia z nej až odpadávali a mali z nej zimomriavky. Na mňa tá kniha vôbec takto nepôsobila. Áno je pravda, že Janie by som za dieťa určite nechcela. Bol to diabol v ľudskom tele, ale autorka ma veľmi ale veľmi sklamala. Toľko nezodpovedaných otázok tam bolo, že som nechápala. Dúfam, že autorka napíše k tomu aj druhý diel, pretože ak nie, tak budem viac sklamaná než už som. Pre mňa to bol taký suchší psychotriller. Škoda, mala som veľké očakávania od tejto knihy vďaka dosť veľa recenzí od ľudí. Ale samozrejme nemôžem povedať, že by som knihu neodporúčala. Určite nech si ju ľudia prečítajú, a aspoň zistia čo za satana bola tá Janie.

Bane: Prokletá láska Bane: Prokletá láska L. J. Shen

No a dostali sme sa do úplného finále tejto knižnej série! Ak by som mala napísať ktorá z nich bola fakt tá naj naj naj, povedala by som že táto. Tu ste mohli vidieť fakt, že úplne všetko čo v takej knihe môžte vidieť a poprípade niektorí aj hľadať. Bolo tam napätie, romantika, erotika, smútok a dokonca by som povedala, že tam bolo niečo aj z krimi. Za mňa jednoducho TOP táto časť! A obzvlášť v tejto knihe pri Baneovi sa mi páčilo to, že sa nechoval až tak bezočivo a perverzne ako v predchádzajúcich častiach HotHoles. Na Baneovi bolo fakt vidieť, že Jesse ma naozaj veľmi rád už skoro od samého začiatku knihy a povedala by som, že túto poslednú časť napísala autorka asi najromantickejšiu podľa mňa. Neviem ako to vidia ostatní, ale mne to tak príde :) Takže odporúčam fakt všetkým, ktorí majú radi erotiku - romantiku v knihách, lebo táto séria je práve o tom. Fakt bravúrne napísane :)

Co Alice neřekla Co Alice neřekla T. A. Cotterell

Za mňa celé zle. Autor tam písal veci ktoré čitateľa vôbec nezaujímajú. Kľudne to mohol napísať na 200 strán a nie na 300 a mohol sa viac venovať tomu čo sa tam malo diať. Čo sa týkalo vyšetrovania a podobných vecí tak áno, to zaujímavé bolo a poháňalo ma to viac a viac k čítaniu, ale autor si to pokazil tým, že tam písal fakt hlúposti. Čiže za mňa táto kniha, NIE.

10.07.2021 2 z 5

Skôr než odídeš Skôr než odídeš Clare Swatman

Kniha nádherná! Veľmi sa mi páčil dej, a to ako to autorka vedela pekne vymyslieť. Ale jednoducho boli tam isté veci vďaka ktorým nemôžem dať 5 hviezdičiek. Už len tým, keď to začnete čítať viete, ako to skončí. Táto kniha je veľmi predvídateľná. Ale toto nie je ten hlavný dôvod kto ma zamrzel pri knihe, ale ten, že autorka to nenapísala trochu inak. Skoro každá kapitola sa končila slovami "a upadla som do ríše snov", ale aj kapitoly samozrejme mohla trochu inak sformulovať. Prišli mi také na jedno kopyto.

Hlavná hrdinka tam stále len plakala, samozrejme som si vedomá toho, o čom tá kniha je, ale Zoe tam plakala fakt pre také úplne hlúposti pri ktorých budete určite iba krútiť hlavou. Ale Zoe mi celkovo liezla v celej knihe poriadne na nervy, jednoducho treba si to prečítať a pochopíte.

Ale čo sa týka samotného deja a knihy, tak bol naozaj veľmi krásny. A autorka to naozaj nádherné vymyslela. Ja by som takéto niečo nevedela vymyslieť za žiadnych okolností, čiže celkovo musím povedať že to bola naozaj nádhera.

No a teraz otázka vlastne či bola táto kniha smutná?! Áno, kniha či už to má napísané v anotáci alebo v samotnom názve tak áno, smutné to samozrejme je. Ale neplakala som. Áno, pri prvej a poslednej kapitole mi išli slzy do očí, ale inak nie. Teda tým chcem povedať, že kniha je smutná, ale u niekoho plač môže vyvolať a u niekoho zas nie. Takže za mňa taký priemer ale každopádne odporúčam pretože kniha je naozaj velmi krásna i keď má svoje chybičky :)

Tichý pláč Tichý pláč Joe Peters

Na mňa kniha bola veľmi smutná už len preto lebo je podľa skutočnej udalosti a napísal to sám autor ktorý to prežil. Tá jeho matka je obyčajná sviňa, keď už takto hnusne to mám napísať, a samozrejme aj ostatní ktorí sa podieľali na tomto odpornom zverstve. Ja ani neviem, čo iné mám napísať, každí si to musí prečítať sám. Ale určite odporúčam ľuďom, ktorí majú na takéto niečo žalúdok lebo je to celé surové a zvrátene a pri niektorých pasážach mi behal až mráz po chrbte. Neodporúčam mamičkám.

Milovanie s vanilkou Milovanie s vanilkou Petra Hederová

(SPOILER) Toto bola za mňa taká ľahká oddychovka, nič ťažko písané nad ktorým by ste si lámali hlavu a premýšľali.
Jedine čo by som asi vytkla bola téma "BDSM" ktorú moc nemusím, taktiež ako ma nebavia knihy o gayoch a lezbičkách. Neprišla som im na chuť, a preto nemám rada ani filmy 50 odtieňov sivej. Ale samozrejme autorka za tú tému nemôže, jednoducho musia existovať aj takí čitatelia ktorým to žiaľ nevyhovuje toto sú čisto len moje slová a môj názor aký mám vlastne k tomúto všetkému.
Ale vráťme sa teraz ku knihe. Také menšie mínus by som ešte dala za hlavnú hrdinku Lenu ktorá mi prišla hrozne detinská a sebavedomá, autorka ju mohla opísať viac dospelejšiu pretože pri niektorých pasážach mi Lena prišla zmýšľaním fakt ako teenegerka. Inak, ako som hore spomínala 50 odtieňov sivej, autorka v tejto knihe na začiatku opisovala veci, ktoré mi prišli presne ako z filmu. Tak ma to tak trochu zamrzelo a dúfala som, že to nebude úplne podobne tomu, ale našťastie nie. A nebojte sa, neprotirečím si, videla som film už dávno, ale neuchvátil ma ako ostatných. Toto bolo také menšie mínus ku knihe ktoré som si nemohla odpustiť a musela som ich napísať.
Inak celkovo na knihu sa nemôžem sťažovať pretože bola písaná fakt podľa mojich predstáv. Bola fakt ľahko písaná, čo ja v knihách mám veľmi rada, pretože sa viem pri tom úplne odreagovať a nemusím nad ničím premýšľať. Koniec bol otvorený a to znamená, že sa musím pustiť do dvojky s názvom "hádaj, s kým spíš". Za mňa určite odporúčam.

Hádaj, s kým spíš Hádaj, s kým spíš Petra Hederová

Za mňa táto časť jednoznačne najlepšia. Aj keď musím uznať, že nejaké tie chybičky tam boli, ale inak to bolo fakt bravúrne napísane!
Bolo tam napätie, tajomstvá...Autorka to vedela fakt excelentne napísať. Vôbec tam nemáte nič nevysvetlené, všetko tam je vysvetlené do bodky!
Najviac asi zo všetkého ma sklamal koniec, autorka knižku mohla napísať trochu dlhšiu, aby sme vedeli čo bolo v budúcnosti s Lenou a ostatnými Takto som mala od autorky pocit, akoby to chcela čo najrýchlejšie ukončiť, a máte potom taký koniec, aký máte.
Potom tá Lena sa mi nepáčila, tak ako v jednotka tak aj tu bola hrozne detinská, a tuším, že ešte viac ako v jednotke. Nechápem ako jedna 35 ročná žena, môže byť až ak hlúpa. To jej chovanie a všetko okolo toho. Jednoducho tá postava mi nesadla, a bola mi veľmi nesympatická.
Ale nevadí, aj tak to bola za mňa skvelá kniha, a dúfam, že autorka ešte napíše na takýto napínavý štýl ešte viacero takých kníh, pretože jej to sadlo ako sa hovorí "riť na šerbel".
Takže takto by som sa vyjadrila. Už viac nemám čo dodať, jediné že určite odporúčam :)

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Pri tejto knihe ma napadne toľko slov, že by som vám vedela písať o tomto až do večera. Ale žiaľ nemôžem, pretože ak by som začala, nemuseli by ste ani čítať, keďže tomu nechápem od začiatku do konca. Napíšem pár stručných slov.
Kniha sa týka Igora, ktorý ževraj prišiel sám za samotným Karikom, a opísal mu príbeh, ktorý “vraj” zažil na vlastnej koži, a ktorý nájdete v tejto knihe.
Ja vám poviem iba jedno. Neverím ani pol slova z tohto príbehu. Všetko mi príde nereálne a nezmyselné.
Samotný príbeh je vlastne o Tribečskom pohorí v ktorom vraj záhadne miznú ľudia.
Ok. Beriem, je to pohorie, človek keď tam parádne zablúdi môže sa stratiť, umrie smädom a pod. ale v tej knihe, boli take kraviny opísané, že jednoducho ja som sa musela na tom vyslovene smiať.
A koniec, to bolo za mňa najväčšie sklamanie. Dúfam, že autor si toto iba vymyslel, a nepovedal mu to samotný Igor, pretože ak áno, tak chce iba dobre oklamať čitateľov s tým jeho prefetovaným mozgom. Akože ten koniec? Toto nie! Ešte tí zmiznutí ľudia sú viac reálnejší než samotný koniec knihy.
Celý ten príbeh a samotný Tribeč mi príde taký, pre mňa normálny. Áno, poviem to tak ako to cítim. Prečo nie? Z toho čo povedal Igor autorovi, mi príde Tribeč ako jedno velikanské pohorie, a pokiaľ nechodíte po vyznačených chodníčkoch, je samozrejmé, že sa tam môžte stratiť a potom žiaľ, môžte aj umrieť.
Ale otázka je, kde su tí ľudía z minulosti a všeobecne? Prečo sa ani jeden z nich nenašiel? Môj názor je taký, že asi popadali do nejakých šácht a podobne, a nie veriť preboha tým báchorkam čo povedal “nejaký” Igor. Igor navyše aj sem tam fetuje, takže to je ďalšia vec, prečo sa mi tomu nechce veriť.
A ešte čo by som dodala je to, že samotné pohorie Tribeča je asi jedno z Pohoria kde asi najviac na Slovensku miznú ľudia, a preto to chcú vlastne celé hodiť na Tribeč.
Nič pod tým samozrejme nie je. Ale kto tam samozrejme nepôjde, neuvidí na vlastné oči, asi ťažko tomu uverí. Aj keď zopár ľudí sa našlo ktorí povedali, že "pane bože, do Tribeča nikdy nepôjdem" ok, beriem. Nechcem byť hrdinka, aj ja mám po tejto knihe trocha rešpekt a zmiešané pocity, ale určite nie som za názor, že by som tam nikdy nešla.
Po ďalšie, kniha mi ako horor teda vôbec neprišla. Áno začiatok a stred knihy bol dosť napínavý teda pre mňa až hrôzostrašný až som čítačku musela otáčať na druhú stranu ale, keď sa na to takto spätne pozerám, nebolo to fakt nič. Robila som iba z komára somára. A z konca o ktorom ľudia hovoria, že by mal byť najhorší z celej knihy, tak ten sem prelúskala bez nejakého otáčania knihy a úplna pohoda.
Jednoducho, netreba veriť všetkému pri ktorom je napísané "horor", bolo to aj pri tejto knihe tak, a bolo to tak u mňa pri XY kníh (takisto je to aj pri filmoch)
No a na záver ešte dodám, aby som vám neprišla taká že na knihu len kýdám. Absolútne nie, ak by sme brali knihu len ako "fikciu", tak by bola bezchybná!!!! Slovenský spisovateľ Jozef Karika to napísal fakt excelentne a bravúrne, čo je podľa mňa pri takom slovenskom a zahraničnom spisovatelovi riadny rozdieľ, keď si prečítate takú aj takú. Ale pri Karikovi som ten pocit nemala, tam by som pri tom písaní nevedela zistiť, či je to slovenský spisovateľ (keď neberieme do úvahy, že tam boli slovenské mená) takže fakt klobúk dole
Igor a spol. tí ľudia boli čistí blbci. Ak v Tribeči boli tak, ako je aj písané v knihe, tak no coment vážne! Ani jeden nebol pre mňa sympatický a Igor? Prefetovaný magor, čo sa rozhodne prísť za Karikom, a vyrozpráva mu "akože" pravdivý príbeh. No verili by ste mu vy?

10.07.2021 4 z 5

Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí Eric de Kermel

Krásna a príjemná oddychovka plná kníh od výmyslu sveta a s nádhernými citátmi.
Stále nerozumiem tomu, že túto prekrásnu knihu mohol vymyslieť spisovateľ.
Táto kniha bola nielenže pre mňa krásna, ale aj veľmi poučná.
Ak siahnete po tejto knihe, zaručuje vám, že každú jednu knihu, ktorá tam bola spomenutá, si budete chcieť prečítať.
Spisovateľ to naozaj bravúrne až excelentne napísal.
Je pravda, že túto knihu by som odporučila prečítať asi vyšším ročníkom ako som ja, pretože ja som im až tak nevedela porozumieť. A možno aj tie vyššie ročníky "knihomoľov" budú vedieť viac chápať aj knihy, ktoré tam boli spomenuté. Ak ich samozrejme niekto čítal. Ale aj tak si myslím, že sú všetky tak úžasne a krásne ako ich opisovala hlavná hrdinka Natália.
A všeobecne si myslím, že celé mestečko Uzes podľa autora ako ho opisoval, to musí byť jedna veľká nádhera. Keby som mala možnosť, idem tam okamžite!
Odporúčam všetkym :)