katka.oo katka.oo komentáře u knih

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Honzíkovu cestu jsem v dětství měla moc ráda a vlastně mám i dnes, krásná kniha, krásné ilustrace H. Zmatlíkové, čteno díky výzvě - kniha mého dětství.

03.01.2022 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Krásná kniha, velice dobře se četla, děj tak rychle a mile plyne, vřele doporučuji. Paní Mornštajnová se opravdu právem zařadila mezi mé nejoblíbenější paní spisovatelky.

08.02.2020 5 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Po minulém díle, který se mi zdál trochu slabší, asi to bylo i tím tématem-sekty a nějak mi nesedl, teď opět perfektní skvělé čtení, napínavé od začátku do konce, čtivé, dobrá zápletka, já jsem opět spokojená, dávám plných 5* a doporučuji.

23.06.2024 5 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Skvělé čtení, povedený díl, napínavé, dobrá detektivní zápletka a závěr trilogie Laura a Adam, konec překvapivý, asi bych si ho představovala jinak, ale musím se s tím smířit, když tak autorka zamýšlela... doporučuji celou sérii a už teď se těším a jsem zvědavá na další autorčiny knížky.

09.09.2023 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Já jsem spokojená, co jsem od knihy očekávala, jsem dostala. Tajemné, stísněná atmosféra mezi partou (i mě nesympatických) přátel ztracených v lese, díky krátkým kapitolám rychle čtivé, opravdu jsem byla zvědavá, jak to všechno dopadne. K přečtení doporučím.

06.06.2022 4 z 5

Vražedný rej Vražedný rej Andreas Gruber

Výborné pokračování série se Sabinou a Maartenem, velmi nevšední, ale originální a sympatickou dvojicí vyšetřovatelů, opět skvělé, napínavé, čtivé od začátku do konce, zajímavý příběh s mnoha zvraty, jsem ráda, že se Maarten vrátil a bude pokračovat :-). Celou sérii vřele doporučuji, dobře si počtete.

07.01.2024 5 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Audiokniha ... velmi dobře načteno p.Matáskem.
Abych pravdu řekla dalšího dílu s Harrym jsem se bála, že to bude slátanina, ale mé obavy byly zbytečné, další velmi povedený díl, Harry je prostě Harry a já ho mám ráda.
Velmi zajímavá a drsná zápletka plná napětí, nečekaných zvratů a parazitů, staré známé sympatické postavy tvoří s Harrym skvělý tým, já jsem moc spokojená a ten konec? jsem zvědavá co nám přinese další díl .... k přečtení vřele doporučím, ale určitě je lepší číst sérii popořadě.

25.08.2023 5 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Kim a její tým mají opět hodně práce, skvělé čtení, zajímavá, dobrá zápletka plná napětí, moje oblíbená série opět nezklamala, těším se na pokračování.

25.08.2023 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Poklidné prázdninové vyšetřování smrti proslulého starožitníka, výborné čtení, dokonalá atmosféra prosluněného švédského venkova, sympatické postavy, i ty zvířecí :-) a opět krásná obálka knihy. Já jsem moc spokojená a budu doufat, že bude třeba ještě někdy pokračování.

06.08.2023 5 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Audiokniha ... pěkná kniha, příjemný poslech, historické romány nevyhledávám, ale knížka se mi opravdu moc líbila a byla jsem zvědavá jak nakonec Diana zapadne do nového domova a jak to s ní a se všemi dopadne, příběh plný napětí a intrik, ale i lásky, oddechové čtení, paní spisovatelka píše skvěle, doporučuji.

04.03.2023 5 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Skvělé, výborné, mé první setkání s autorem a jsem maximálně spokojená. Cyruse i Evie jsem si hned oblíbila. Souhlasím se všemi kladnými komentáři svých oblíbených čtenářů a rozhodně se těším na další díl, na který doufám nebudeme dlouho čekat.

26.07.2021 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Krásná moc krásná kniha, jak jsem začala číst, nešlo přestat, chtěla jsem vědět jak osudy všech dopadnou. Paní Mornštajnová píše úžasně a určitě si ráda přečtu i její ostatní knihy.

22.10.2019 5 z 5

Jak se vaří netopýři Jak se vaří netopýři Marie Rejfová

Další velmi povedený oddechový díl se svéráznou učitelkou Pepinou, komisařem Tvrdíkem a spol. tentokrát z dovolené z Karlových Varů, kde i tam si je najde nějaká ta mrtvola a vyšetřování. Opět příjemný poslech dobře načtené audioknihy a jednohubka na závěr co se dělo doma s Miroslavou taky super, vtipné, já jsem moc spokojená a těším se s nimi na příště.

18.07.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Výborná česká detektivka, velmi čtivý příběh, české prostředí bez zbytečných krváků, sympatická ústřední dvojice vyšetřovatelů, vřele doporučím s plným počtem 5* a budu se těšit na další případ s Tomášem a Honzou.

23.06.2024 5 z 5

Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Skvělý mrazivý thriller z islandské ledové pustiny, napínavé, velmi čtivé, série Freyja a Huldar mě moc neoslovila, ale za tuto knížku jsem ráda, ta se mi hodně líbila, u některých pasáží ne že bych se bála, ale příjemně mi nebylo, perfektní čtení, doporučuji.

09.07.2023 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Vodník byl o něco lepší, ale mě se líbila i tato knížka Klekánice, dobré čtení, doufám, že s ústřední dvojicí vyšetřovatelů budou i další díly. Tereze Bartošové, nové nadějné spisovatelce, fandím.

04.06.2023 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Po delší době opět příjemné setkání s Erikou a jejím týmem a jsem ráda, Erika je mi sympatičtější než Kate z druhé detektivní série, příběh poutavý, napínavý, a snad se bude Erice dařit i v osobním životě, těším se na další díl a doufám, že zas nebudeme čekat dlouho.

13.02.2023 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Perfektní, skvělé, od Lindy Castillo jsem zatím četla jen jednu knihu a moc se mi líbila, tak teď začínám celou sérii s Kate pěkně od začátku, už se těším na její další případy.

17.11.2021 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Kniha je dobrá, velice dobrá, ostatně tak jako všechny ,,dokonalé” díly, ale nějak jsem se vůbec nemohla začíst, proto dávám tentokrát jen 4*, ale i přesto celou sérii s Lucem a Avou všem vřele doporučuji.

15.08.2021 4 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Oddechová, tak trochu bláznivá večerní jednohubka, nebylo to špatné, celkem dobré nenáročné čtení a splněn bod do knižní výzvy - postava pracující v knihovně.

09.03.2024