Kekik | Komentáře u knih | Databáze knih

Kekik Kekik komentáře u knih

Bezcitné útoky ňader Bezcitné útoky ňader Petra Nachtmanová

Kniha je čtivá, Sára mi přijde jako nornální správná teenergerka.
Příběh by mohl být delší, zvláště se více rozvinout po "incidentu".
V kazdém případě dávám plný počet (i proto že hlavní hrdinka Sára má ráda stejnou autorku jako já:Lenku Lanczovou)
Dobře napsaný příběh o nelehkém životě... A hnusák Klusák je vázně HNUSÁK !!

27.02.2017 5 z 5

Stačí jen dotyk Stačí jen dotyk Colleen Oakley

Autorka napsala velmi čtivý příběh o vážné nemoci, úmrtí rodičů, adopci, komplikovaném vztahu otce a dcery, matky a dcery, nepochopení. A také o lásce.
Kniha se mi četla dobře. Jen ten konec mohl být napsán lépe.

05.11.2019 4 z 5

Zlatý sen MS 2000 - Cesta našich hokejistů za zlatem na MS 2000 v Rusku Zlatý sen MS 2000 - Cesta našich hokejistů za zlatem na MS 2000 v Rusku kolektiv autorů

Opět krásné čtení, jako u knihy pojednávající předchozí MS. Trochu dojem kazí mnoho překlepů. Kniha zřejmě byla spíchnuta horkou jehlou. Ale jinak, kluci jsou borci ♥️

16.08.2019 5 z 5

Nebe je naše Nebe je naše Luke Allnutt

Luke Allnutt dal knižnímu světu opravdový skvost. Dojímavý, lidský, smutný příběh o odchodu nejbližšího človíčka ve vašem životě. Z příběhu je cítit smutek a beznaděj. Když víte, že už nemůžete udělat nic, a přesto se s tím nechcete smířit. Copak to jde? Přiznat si, že už je konec? Nebe je naše je kniha, která má poslání.

*Když jsem se naposledy díval na zahradu, všiml jsem si toho. Ve větru se houpala třetí slunečnice.*

26.11.2018 5 z 5

Za jasné noci Za jasné noci Elizabeth Haran

Krásný, romantický, až přímo pohádkový příběh, který si plynule jde svou cestou, při které mě rozesmál, ale i rozbrečel.
Příběh se odehrává na pozadí první světové války.
Emily je nespokojena se svým životem. Její tři bratři a otec mají o její budoucnosti jasnou představu, která se jí ale ani trochu nelíbí. Uteče před domluveným sňatkem na venkov, kde si splní svůj sen- bude šít dámské šaty a mít kolem sebe společnost žen, která ji doma chyběla. Zdejší krajina, život na statku a syn jejích zaměstnavatelů jí naprosto okouzlí. Pak ale do jejich pohody vtrhne válka. Práce na statku tak zbyde na ženy, stálého zaměstnance Harryho a dvou domorodců. Čekají je nemalé překážky, a taky strach o muže bojující ve válce.
Příběh je čtivý, oddychový a čarovný. Zatoužila jsem být na statku a mít kolem sebe přírodu. A mít taky v blízkosti Chop-singa. Jeho části mě moc bavily.
Dojem mi trochu kazí Emily, přesněji její superschopnosti. Být vždy včas na správném místě, zachraňovat životy, všechno zvládnout na jedničku...
Za jasné noci si zaslouží plný počet hvězd.

24.05.2018 5 z 5

Náhradnice Náhradnice Tania Carver

No ty kokso, to byla jízda... a toho krveprolití. Masakr.
Neskutečně mrazivé. Strašidelné... Fuj.
Kniha je vážně hodně drsná, některé pasáže mnou až otřásaly.
Pro milovníky brutálních "vyvražďovaček" doporučuji.
Co mě ale velice mrzí je to, že nakladatelství vydalo až třetí příběh detektiva Phila Brennana a psycholožky Mariny Espositové. Tedy alespoň tak jsem to pochopila ze zadní vnitřní strany přebalu (Zjistila jsem to až téměř na konci, ale mělo mně to dojít, když tam celkem dost probírali předchozí případ a události ve vztahů). Když je nějaká detektivní série, vždy čtu od prvního dílu. Nechápu jak někdo si přečte třeba až třetí, čtvrtý díl (většinou pak dodají, že si předešlé dodatečně přečtou). Tak je to samozřejmě každého věc, ale mé knihomolské já to nepobírá :-) Knihu jsem si koupila v domnění, že se jedná jen o jeden případ jak je zde na DTB tak vedené. Což není divu, když ostatní nejsou vydány. Docela mě to mrzí. Dvojice autorů píše čtivě, napínavě. Tak alepsoň ten jeden díl jsem si přečetla.

22.03.2018 5 z 5

Válečník Válečník Elizabeth Chadwick

Pane jo !!! Tato kniha mi byla doslova vnucena od kamaráda. Byla jsem z toho nešťastná. Za prvé proto, že mám dost svých knih, které na mě doma čekají až si je přečtu. A za druhé proto, že si nerada půjčuji knihy, jelikož se s nimi pak nerada loučím (však si toto dílo také koupím, tuhle prostě v knihovně musím mít).
Ke knize: PARÁDA !!! Dramatická, smutná, napínavá, vtipná, love story, čtivá... Má vše, co skvělá kniha potřebuje, a jako bonus má ještě Samsona :* A já rozhodně doporučuji !!! Ach jooooo, vážně ji nechci vracet :'(
De Bloet si odfrkl a káravě zvedl prst. " Jestliže už ve svém mladém věku musíte litovat svých činů, pak vás velké břemeno potopí dřív, než dosáhnete poloviny mých let!"
"Právě strach z potopení mě naučil plavat," odpověděl Alexander trochu smutně.

27.02.2018 5 z 5

Harry Potter: Panoptikum postav Harry Potter: Panoptikum postav Jody Revenson

Nestačím se divit jakou pozornost filmaři věnují detailům. Díky těmto knihám pro mě filmové zpracování HP nabírá nové rozměry. Jako bych ty filmy viděla poprvé :)

11.12.2017 5 z 5

Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

... a pak dostanete druhou šanci.
Byla jsem zvědavá, jak ta druhá šance bude zpracována. A ona tedy byla provedena perfektně. Obdivuji Zoe, že to tak zvládala, i když někdy... Konec jsem tušila a jsem ráda, že to aspoň tak dopadlo, i když...
Osud, a zvláště minulost, nezměníne. Co je psáno, to je dáno.
Příběh Zoe a Eda v trochu netradičném zpracováním.

28.09.2017 4 z 5

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 - Neobyčejné bytosti Ramin Zahed

Opět nádherná kniha. Stejně jako první díl, i tato publikace nám sdělí mnoho zajímavého. Krásná kniha.
Jediná vada na kráse je chyba v popisu rostlin. Úplně na konci jsou kresby rostlin s popiskem. A dole zřejmě omylem prohodili názvy Řiditelná švestka a Úponice jedovatá. Ovšem i tak je kniha prostě KOUZELNÁ.
Pojednavá o Fantastických zvířatech a Harrym Potterovi.

26.06.2017 5 z 5

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 1 - Pozoruhodní lidé a kouzelná místa Jody Revenson

Zpět ve světě Harryho Pottera.
Nádherná kniha.
Naprosto mě kniha uchvátila.
Sice za hodinku máte přečtenou, ale požitek z ní zůstane dlouho.
Naplněná zajímavými informacemi jak z Fantastických zvířat, tak samozřejmě miláčka HP.

26.06.2017 5 z 5

Nečekaná touha Nečekaná touha Gail McHugh

Ufff.
Málem jsem dostala cukrovku, jak moc je kniha "sladká". Nechutně sladká...Ještě, že tam byl Dillon, který tomu dal aspoň trochu hořkosti. Prevít jeden.
A Gavin- fakt trouba, zvláště to, jak ponížil doktora Becka. Šmarjá, Gavine, to bylo tak trapné a hloupé. Ubožáku. Nejen ty jsi ve svém hódně mladém věku tak superúspěšný. A taky jsi vážně namyšlený. Prostě já bych z tebe neomdlévala.
Začíná mě celkem nudit číst o mladých, bohatých a superskvělých lidech.
Tuto knihu již víckrát číst nebudu !!!

27.05.2017 2 z 5

Zpívají ptáci i v pekle? Zpívají ptáci i v pekle? Horace Greasley

*Musíme i nadále učit své děti, že válka je hrozná a zbytečná. Politici, kteří války vyhlašují, musí zpytovat své svědomí. Oni nikdy netrpí. Trpí jen mladí muži a mladé ženy z jejich země a ze zemí, s nimiž válčí.*
*Řekl: " Všechno to natočte- nafilmujte to- vyslechněte svědky- protože jistě přijde čas, kdy se přihlásí nějaký parchant a řekne, že se nic takového nikdy nestalo." Byla to prorocká slova.

11.03.2019

Zápisník milovnice knih Zápisník milovnice knih Jana LeBlanc

Krásně řešený zápisník. Sice nevyužiji vše, co nabízí, ale určitě se bude hodit. Jsou tam i tipy, co číst.
Obsahuje samolepky. Knihy si zde můžete různě řadit a napsat si k nim mnoho informací. Obsahuje čtenářskou výzvu- knihy k přečtení si vybíráte z různých témat. (Velmi podobné výzvě zde na DTB).
Spíše pro mladší milovnice knih. Přesto jsem ráda, že jej mám.

14.10.2018 5 z 5

Svatba Svatba Nicholas Sparks

*"Jsi v pořádku?" ujistil jsem se nakonec.
"Mohlo by to bejt lepší," prohlásil, "ale taky horší."*
Nádherná kniha. A já ti, Noahu, s labutí věřím. Od první chvíle.

18.06.2018 5 z 5

Co Alice neřekla Co Alice neřekla T. A. Cotterell

Tedy, takhle zmatená po přečtení knihy jsem snad ještě nikdy nebyla.
Kniha je čtivá, dokonce i vtipná- Aliciiny přirovnání (...Měl si k tomu kostýmu přibalit i pistoli v podpažním pouzdru. Místo toho měl v mrňavé kapsičce připevněné na pásku mobil, takže vypadal asi tak nebezpečně jako tenisový rozhodčí.)
Ještě před koncem jsem byla rozhodnuta udělit knize 4 hvězdy, ale ten konec mě hrozně zklamal. Nebo jsem spíše hloupá a jediná, kdo ho nepochopil. I to je možné.
I já se přikláním k názoru, že se jedná o psychologický román.

25.04.2018 3 z 5

Prostituce v nacistických táborech Prostituce v nacistických táborech Václav Miko

To utrpení si člověk ani nedovede představit. Hrůza !!!
Kniha vám dá víc než jen pohled na prostituci.
Poslední věty na konci, kdy Hitler vzpomíná na Himmlerův sofistikovaný systém (požární ochrana)- velmi chytrý tah. Tím je nechci chválit. Jsou to bestie, ale bohužel dost vychytralé bestie.

19.04.2018 5 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Takové dvojvaječné dvojče Bastarda, ale proč ne. Na odpočinkovou četbu naprosto ideální. Sice jsou díla autorek naprosto stejná, občas se člověk u nich zasměje.
Akorát jim tedy vůbec nejdou "rozchodová" dramata. Většinou jsou to tak "trapný" důvody k hádce. V tomto díle je tedy důvod k hádce/rozchodu celkem opravdový, a i oprávněný (myslím to tak, že já bych uvažovala stejně jako Sára), ale určitě se z toho dalo vytřískat více. Emoce jen na pár řádcích a moc jsem jim to nevěřila. Zato sexu až moc. Ale jak jsem psala: když si chci odpočinout od detektivek, druhé světové,atd... Jsou erotické romány vhodnou četbou.

19.03.2018 3 z 5

Ani slovo Ani slovo Brad Parks

Konec trochu po Hollywoodsku. Ale i tak jsem měla slzy v očích. Téma únosu dětí zabere vždy. A když je to napsáno čtivě, tak z toho vznikne celkem slušný psychothriller.

20.12.2017 5 z 5

Harry Potter: Magická místa z filmů Harry Potter: Magická místa z filmů Jody Revenson

Kniha o zbožňované sérii Harry Potter. Bombastické !!!

05.12.2017 5 z 5