kirstinrau

Instagram: @kirstinrau
Na túto knihu som bola strašne zvedavá. Je to asi moja prvá kniha z mafiánskeho prostredia, aj keď mafiánske praktiky neboli až tak nejako extra opisované, čo mne teda neprekážalo. Túto dvojicu som naozaj zbožňovala. Naozaj so sebou nezaobchádzali práve v rukavičkách, aj keď osobne si myslím, že sa dalo z toho vyťažiť viac. Milujem koncept od nenávisti k láske a preto mi to prišlo trošku urýchlené. Napriek tomu som si knihu užila. Aida bola riadna divoška a nedala sa len tak skrotiť. Callum bol pekne arogantný a cieľavedomý, ale postupne sa menil. Nebojte sa však, ten svoj mafiánsky šmrnc vôbec nestratil.
Na začiatku a vlastne aj po prečítaní som nechápala, prečo zvolili takú obálku. Nesedelo mi to akosi, ale samozrejme sa dôvod dozviete pri čítaní. Asi však budem rada, že tam nie je nejaká fotografia postáv ako to u mafiánskych kníh býva. Takto to pôsobí naozaj decentne. Príbeh však skrýva naozaj akčné scény, humor a veľa erotiky. Dúfam, že si čoskoro prečítame aj ďalšie časti. Rozhodne odporúčam si to prečítať.

Instagram: @kirstinrau
Na túto knihu som sa tešila asi najviac. Chcela som viac Desmonda Flynna a bol tu. Nahliadneme do jeho života ešte pred Callypso, čím všetkým si musel prejsť, čo všetko musel stratiť, pokým sa nestal Handlířem a Vládcom. Aj keď sme sa nedozvedeli nič zásadné a ani nové, ja som si to užila, pretože som chcela niektoré scény vidieť z pohľadu Desmonda, čo som aj dostala. Bolo to také milé ukončenie série bonusovou knihou.
Určite ju nečítajte pred sériou ..ehm...to je joke ale vážne to nerobte.
"Tvá lidská družka tě přivede napůl k šílenství, než ji vůbec najdeš. A potom z ní budeš šílet ještě víc."

Instagram: @kirstinrau
Tak ako som prvú časť milovala, tu som bola sklamaná. Nechcem povedať, že znechutená lebo túto dvojicu mám stále radšej, no toto pokračovanie bolo určite nudnejšie. Po erotickej stránke však nie. Tu toho bolo zasa naopak až príliš. Mala som pocit, že stále sa niečo rieši, ale zároveň sme k ničomu neprišli lebo všetko skončilo sexom. Ak by sme knihe ubrali pokojne 250 stránok, o nič dôležité by sme neprišli. Jedine ak o Nyktosov ledový penis. Kniha ma začala naozaj baviť až od 29 kapitoly.
Nyktos našťastie nestratil svoj šmrnc, ktorý som ja na ňom mala rada. Jeho tajomnstvá vás držali v napätí. A Sera? Povedzme, že aj keď mala syndróm spasiteľky, nebolo to také otravné a prehnané ako u Poppy. Jej úvahy ma síce vytáčali, no niekedy som sa jej nečudovala. Najviac sa mi však páčili vedľajšie postavy a Nektas? Ten by mohol mať vlastnú knihu. Drakeni boli skvelí a určite mohli mať viac priestoru. Záver knihy bol neskutočný, no úprimne, pokračovanie si síce prečítam, ale určite to už nebude s takým elánom, pretože momentálne túto spisovateľku na chvíľku nechcem vidieť. Skoro som dostala čítaciu krízu.

Instagram @kirstinrau
Mi-lu-jem to! Táto séria je naozaj skvelá. Už veľa času nezostáva, aby sa z Avery stala miliardárka a práve preto je celá situácia viac nebezpečnejšia. Opäť nás čakajú záhady a napätie už od samého začiatku. Netušila som, čo ešte sa môže stať, ale tento diel bol asi najlepší. Myslela som, že všetko sa viac menej uzavrelo, ale opak bol pravdou. Príchod neznámej osoby mi vyrazil dych, vôbec som to nečakala a musím priznať, že naozaj som v tej chvíli prestala komukoľvek dôverovať a bála som sa, aby Avery nedoplatila na svoju dôverčivosť. Našťastie mala pri sebe tých správnych ľudí, aj keď Grayson ma neskutočne vytáčal. Snažila som sa ho chápať, ale nešlo to. Naozaj nie. Našťastie ku koncu prišiel ako tak k rozumu. Jamson a Xander boli skvelí. Jamson bol záhadný a občas naozaj prekvapil. Moje priania sa vyplnili, takže som spokojná. Vyriešil sa náš milostní trojuholník a ja plne súhlasím s jej výberom. Aj keď koniec som si predstavovala opäť inak, verím, že to ešte bude mať nejakú dohru. Takto to predsa nemôže skončiť. Určite túto sériu odporúčam a ja budem dúfať, že dostaneme ďalšie časti

Instagram: @kirstinrau
Tak toto bola ďalšia neskutočná jazda a ja som nadšená. Mne sa táto časť asi páčila ešte viac. Je tu síce viac záhad a môže sa to niekomu zdať prekombinované, ale mne sa to páčilo. Dej je plný akcie a núti vás to stále čítať. Stále som však tŕpla, kto Avery zradí, pretože by som jej jednu capla aké veľké ústa mala občas. Niekedy je mlčanie zlato...
Napriek tomu sa mi všetky postavy pozdávajú. Aj tie záporné. Dokonca spoznáme aj viac Max. Ona a Xander by sa k sebe hodili, tak dúfam, že tam niečo bude.
Kniha nemá žiadne nudné miesta. Je to skvelo premyslené, aj keď som zostala sklamaná, no nie z knihy, tá je naozaj skvelá, len som dúfala a priala si troška iný koniec. Verím však, že nás čakajú ešte prekvapenia v ďalšej časti. Ja osobne som si vybrala, ktorému Hawthornovi budem fandiť a nie je to nik iný ako Jamsone. Určite majú všetci niečo do seba a teda Avery nezávidím. Rozhodovanie nebude mať ľahké. Dúfam, že ma nesklame. Túto sériu rozhodne odporúčam.

Na toto pokračovanie som bola veľmi zvedavá a zároveň som sa obávala trópu slobodného otecka a vzťahu s opatrovateľkou. Vlastne ani neviem prečo, keďže to bola asi moja prvá kniha s týmto trópom. A viete čo? Bolo to dokonalé. Táto séria je každým dielom lepšia a lepšia.
Kai Rhodes nám bol už predstavený v predchádzajúcej časti. Je to nadhadzovač chicagského bejzbalového tímu a sám vychováva syna Maxa. Ten má ešte len pätnásť mesiacov a je jasné, že to nie je nič jednoduché. Obzvlášť, ak jeho otec má problém s dôverou a bojuje sám so sebou či neskončiť s kariérou. Žiadna pestúnka dlho nevydrží a tak to vyrieši jeho manažér po svojom. Na toto miesto dohodí svoju dcéru.
Miller Montgomeryová sa mi zapáčila už od prvého momentu. Mladá, potetovaná, drzá a naozaj vtipná talentovaná cukrárka, ktorá je profík vo svojom obore. Získala najvyššie ocenenie a pracovných ponúk má na niekoľko rokov dopredu. Problém je, že nátlak, aby bola dokonalá, ju privedie až na pokraj vyhorenia a preto sa rozhodne si dať pauzu. Vracia sa domov k otcovi, ktorý ju požiada o pomoc, aby sa starala o malého Maxa.
Kai a Miller majú neskutočnú chémiu. A to ich prvé stretnutie? Okamžite som si to zamilovala. Ich vzťah sa budoval postupne, no tie ich urážky, podpichovania a flirtovania boli skvelé. Od knihy som sa nevedela odtrhnúť a prešla som viacerými emóciami. Veľa som sa nasmiala, bolo mi horúco, ale aj som plakala. A to veľmi. Aj pri jednom slovíčku.
Ja som si príbeh neskutočne užila a verím, že si to zamilujete tiež. Autorka už nám opäť načrtla o koho pôjde v ďalšej časti a že sa veru neviem dočkať. Aj keď som podobné knihy čítala, už teraz tuším, že príbeh bude rovnako skvelý.

Ak hľadáte veselú, trošku viac žhavú vianočnú oddychovku, tak toto bude presne pre vás. Toto je rozhodne jedna z najlepších kníh na toto obdobie. Ja to zbožňujem. Má to skvelý Grinchovský vibe a verím, že si to zamiľujete rovnako ako ja. Hlavne tie rýmy na začiatku kapitol.
Príbeh sa odohráva v mestečku Kringletowne, ktoré žije a dýcha vianočnou atmosférou. Každý rok dokonca usporiadávajú súžať Kráľa Vianoc. Súťažiacich môže byť len päť. A tu spoznávame hlavnú dvojicu. Grincha Cole, ktorý tak nejako zanevrel na Vianoce, čomu sa nemožno čudovať. Jeho príbeh bol silný a zaslúžil by si objatie. A jeho súsedka Storee, ktorá sa prišla starať o svoju tetu. Teta bola jedna líška podšitá a veru vedela prekvapiť. To mali však so Storee spoločné lebo v súboji o titul sa nebáli aj zákerných praktík. V tých však nezaháľal ani Cole s jeho verným pomocníkom Maxom.
Romantická linka je založená na trópe enemies to lovers, takže nie je núdza o poriadku dávku súperenia, pretože disciplíny nie sú vôbec jednoduché a každý bod sa počíta. Cole jednoducho rovnako nedaruje výhru niekomu, kto v meste ani len nežije a pekných 10 rokov sa tam neukázala. Ich hašterenie, doteranie sa či pretvárky boli skvelé a ja som sa naozaj bavila. Zvrat nastáva tak v polovici knihy, kedy sa pomaličky zbližujú a snažia sa zabudnúť na krivdy z minulosti. Ak ste si však mysleli, že to bude nevinná vianočná kniha, tak ste na omyle. Bude poriadne horúco a na niektoré sladkosti už budete pozerať inak. Záverečná dráma bola plná emócii. Pretože nie vždy je všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá.

Tento svet mi naozaj chýbal a ja som si to opäť užila. Dej plynie rýchlo a stále sa niečo deje. Pri tom počte strán sa nebude veru nudiť. Aj keď by som už prijala viac tej romantickej časti, scény medzi hrdinami som si užívala. Ich vzťah je naozaj zaujímavý. Stále plný chémie, podpichovania a sarkazmu. Milujem to.
Tempest si získala svoje miesto v kráľovskej armáde a stáva sa tak dvojitým agentom. Páči sa mi jej bojovnosť, aj keď občas som strácala nervy pri jej tvrdohlavosti. Chápem, že nechce byť nikým ovládaná, no je v zložitej pozícii. Zdá sa však, že je rozhodnutá rozohrať vlastnú hru a ja sa obávam, či to zvládne. Pohybuje sa na tenkom ľade a ťažko určiť, komu môže naozaj dôverovať.
Pyre bol ako vždy tajomný a jeho zvieracia povaha dostávala viac priestoru, čo okorenilo niektoré scény. Verím, že si ich užijete rovnako, pretože časti z jeho pohľadu boli skvelé. Niekedy by však potreboval dostať poza ucho.
Priestor dostanú aj nové postavy a ja som si obzvlášť jedného obľúbila. Isto uhádnete koho. Spomínala som, že sa tu objaví drak? A ja to zbožňujem o to viac. O zvraty nebola núdza a niektoré ma prekvapili. Záver knihy mi spôsobil zimomriavky a už sa neviem dočkať pokračovania.
Nedá mi opäť nevyzdvihnúť úžasnú obálku od Adela Stopka. Som zvedavá na ďalšiu obálku. Tretia časť by mala vychádzať v prvej polovici budúceho roka.

Ďalšia hokejovka za mnou a ja som spokojná. Aj keď príbeh bol tentoraz opäť z vysokoškolského prostredia, vôbec mi to nevadilo. Ak máte radi trópy ako od nenávisti k láske, nútená blízkosť, tak nie je o čom. Príbeh bol plný humoru, skvelej chémie a nechýbala riadna dávka spicy scén.
Aiden bol dokonalý, aj keď miestami možno až príliš. Napriek tomu som si ho obľúbila rovnako ako aj jeho spoluhráčov. Ako kapitán sa vedel postaviť za svoj tím a prevziať zodpovednosť, ktorá nie raz mohla ohroziť jeho budúcu kariéru v NHL. Áno, pri niektorých situáciách mi to prišlo ťažko uveriteľné, no napriek tomu som mu to verila.
Summer som mala rada o niečo menej. Aspoň zo začiatku som s ňou troška bojovala. Bola cieľavedomá, nekompromisná a miestami sa chovala vážne otrasne. Chápala som, prečo sa snaží si držať odstup, no to správanie voči Aidenovi? Čudujem sa, že mal pri nej takú trpezlivosť. Našťastie sa to ku koncu zlepšilo. Zápletka bola určite slabšia a predvídateľná, no čítalo sa to dobre a to mne padlo vhod. Ak nepotrebujete nič komplikované a chcete si len oddýchnuť, tak určite týmto nič nepokazíte. Koniec mi síce prišiel presladený, ale aj to niekedy treba.

Máme tu ďalšiu novinku a ja som z nej nadšená. Má to určite nádych Hunger games, ale mne to vôbec nevadilo. Svet je dokonalo premyslený a ja som to hltala od prvej strany. Mágia, enemies do lovers, dva pohľady, súboje. Nudiť sa určite nebudete.
A tá chémia medzi hrdinami? Dokonalosť. Kai si vás získa okamžite. Niekedy som sa už usmievala popredu lebo tie ich slovné prestrelky nemali chybu. Paedyn jednoznačne patrí k silným hrdinkám, pretože ako Obyčajná, to v živote vôbec nemá ľahké. Musí predstierať, že patrí k elitám a je vo veľkej nevýhode, keďže neovláda žiadnu mágiu. Súboje mohli byť možno akčnejšie, ale rovno sa priznám, že ja som čakala len kedy budú tí dvaja v spoločnej scéne a nevnímala som to. Trocha som sa zľakla, že sa nám začína rysovať milostní trojuholník, čo nemám rada, ale rázom všetko do seba zapadlo a pochopila som, že to bude úplne inak.
Záver ma úplne zlomil. Zrady, odhalenia a najhoršie, zlomené srdcia. Au. To vážne bolelo a ja som zvedavá čo nás čaká v ďalšej časti, pretože autorka tie všetky pocity tak dokonalo vykreslila, že som si aj poplakala a trpela s hrdinami. Trocha sa obávam ako to autorka dá do poriadku, pretože tieto udalosti sa určite na niektorých podpíšu a to tak, že sa pravdepodobne zmení aj ich charakter...Súrne potrebujem pokračovanie.

Ja to mi-lu-jem. Za mňa najlepšia fantasy romanca, ktorú som tento rok čítala. Príbeh som zhltla naozaj v krátkej dobe. Toto si nemôžete nechať ujsť. Najlepšia enemy to lovers romanca. Milovala som to od prvej strany až po koniec. Má to skôr taký nádych Ranhojičky, keďže Arwen lieči pomocou svojej moci, ktorú sa snaží skrývať. Je polapená nepriateľom a odvlečená do cudzej krajiny. Krajiny, s ktorou vedú vojnu.
Arwen sa mi páčila pre svoj podrezaný jazyk a bojovnosť. Jej odhodlanie zachrániť svoju rodinu a napokon aj seba, bolo ohromujúce. Nebojte sa, nie je to žiadna hrdinka, ktorá je dokonalosť sama a práve preto sa mi páčila. Jej cesta a príbeh sú naozaj skvelo premyslené.
Najviac som sa však tešila na toho obávaného a zlého kráľa Onyxu. A poviem vám, že ma vôbec nesklamal. Kane Ravenwood bol samé prekvapenie a občas naozaj hajzlík, ktorý myslí len na svoje kráľovstvo. Vzťah, láska, city? Všetko považuje za slabosť a aj bez toho má svojich problémov dosť. Zdá sa však, že Arwen je ten najväčší, pretože tá chémia medzi nimi? Dokonalosť. Ich spoločné chvíle boli zmesou sarkazmu, vtipov a urážok. Nie raz som sa usmievala už popredu. Bolo úžasné sledovať ako si k sebe hľadajú cestu a spoznávajú sa. Napokon sa stáva, že veci nie sú také ako sa najskôr zdá. A Arwen musí prísť na to komu alebo čomu bude veriť.
Vykreslenie tohto sveta je mierne v úzadí a až ku koncu príde veľa odhalení a informácií. Mne to však zo zážitku nijako neubralo. Stretneme tu rôzne zaujímavé bytosti a samozrejme nemôže chýbať drak. A aj keď sa určite veci dajú predvídať, aj tak sa nebude môcť od toho odrhnúť. Ja už sa neviem dočkať pokračovania.

Na toto pokračovanie som sa strašne tešila a aj keď to bola skvelá časť, nenaplnilo tak úplne moje očakávania. Nie preto, že by to nebolo plné akcie, zvratov, odhalenia tajomstiev, ale ja som čakala proste na svojho favorita, ktorý podľa mňa, dostal málo priestoru. Áno, ide o Aarona.
V momente ako sa objavil na scéne, tak som len tŕpla a čakala, čo sa stane. V tejto časti nám to autorka zamotala tak, že stále neviem, čo od neho čakať a ako sa to všetko skončí. Ak ste však fandili Nickovi, toho sa nabažíte až až. Musím priznať, že tu som ho mala radšej a sama teraz neviem na koho som viac zvedavá. Nie som fanúšik milostného trojuholníka, ale tu nie je až tak v popredí. Vlastne mám pocit, že sa tu tie vzťahy nijako neriešili, čo ma mrzí. Napriek tomu som stále toho názoru, že je to originálny príbeh a to cestovanie časom je veľmi dobre premyslené. Nové postavy, ktoré vstúpili do deja sa mi páčili a veru som nečakala ako to dopadne a akú úlohu v celom príbehu zohrajú. A konečne sme sa dozvedeli aspoň niečo, čo je vlastne Joan zač.
Určite sa vrhnem aj na pokračovanie, aj keď pre mňa bola prvá časť určite lepšia. Verím, že záver série mi to plne vynahradí a my dostaneme veľkolepý koniec.

Túto knihu zbožňujem a páčila sa mi oveľa viac ako prvá časť. Bolo to bláznivé a milovala som to od začiatku. Bola to taká vtipná enemies to lovers, čo ja proste môžem. Ryan som si obľúbila už v predchádzajúcej časti. Možno práve kvôli nej to bolo také veselé lebo s ňou sa rozhodne človek nudiť nebude. A viete, kto bol ešte úžasný? Jej babka. Bola to pekná papuľa a dokázala si okamžite získať každého, kto s ňou prišiel do kontaktu.
Najviac sa mi však páčila samozrejme postava Rhodesa. Večne zachmúrený a mrzutý, no pod tou maskou naozaj skvelý chlap. Jeho príbeh bol zaujímavý a dosť ma mrzelo, že ho volajú zviera, pretože jeho tvár bola poznačená škaredou jazvou a možno aj preto som jeho správanie chápala, keďže sa od neho všetci odvracali. Ja som si však túto knihu užila a páčilo sa mi ako sme ho postupne poznávali, pretože mne vždy prišiel tajomný. Autorka to vymyslela skvelo, takže tu máme takú modernú Krásku a zviera. A s tou falošnou svadbou tomu len dodala šmrnc. Určite budem pokračovať v tejto sérii a teším sa na pokračovanie.

Instagram: @kirstinrau
Toto je prvá kniha, ktorú som od autorky čítala. Kniha je písaná pútavo a musím povedať, že na mňa veľmi rozprávkovo. Nie je sa však čo čudovať lebo ten svet je naozaj ako z rozprávky. Je magický a záhadný. O svete by som sa však chcela dozvedieť o niečo viac. Hlavne, čo sa týka predstaviteľov Osudov.
Evangiline je síce dosť naivné a krehké dievča, no svojou vierou v dobro a lásku sa iné asi nedá očakávať. Napriek tomu mala svetlé chvíľky, kedy rozum zafungoval a jej začali dochádzať isté súvislosti. Musím však priznať, že niekedy som ani ja nevedela, čo si mám myslieť a zápletky naozaj prekvapili. Dúfam, že ju raz jej viera v dobro nezabije...vlastne nie. Už sa a tak skoro stalo
Jacks a teda samotný Princ sŕdc je sarkastický hajzlík, od ktorého neviete, čo čakať. Evangiline využíva na dosiahnutie svojich cieľov a ako sa dozvieme, je až príliš dôležitá. Naozaj som zvedavá, čo všetko má v pláne a ako to všetko dopadne. Zdá sa, že má aj dobrú stránku čo neraz ukázal, no ťažko povedať, či je v tom niečo viac alebo len ďalšie intrigy.
Verím, že pokračovanie bude ešte lepšie, keďže tu mi to prišlo ako rozbeh niečo omnoho väčšieho. A aj keď sa niektoré záhady vyriešili, stále sme nedostali odpovede na všetko.

Instagram: @kirstinrau
V prvom rade musím priznať, že som rada, že som čítala novelu pred touto knihou lebo asi by som mala z toho ešte väčší guláš. Túto sériu naozaj zbožňujem, ale tento diel je pre mňa sklamaním. Tešila som sa, že konečne dostaneme kapitoly z pohľadu Casteela, no úprimne, hneď ako som videla, že ide on, gúľala som očami. Ja naozaj takto zamilovaného Casteela nemám rada. Nechápem, čo z neho autorka urobila. A Poppy? No už viac na nervy mi ísť nemohla. Tak nechutne dokonalú bytosť som dlho nevidela. A to ako ju všetci zbožňujú, uctievajú a vychvaľujú aká je výnimočná? Akože v čom? Že nevie ovládať svoje emócie, ani svoju moc a potom sa čuduje a bojí, čo spôsobila a kým vlastne je?Neviem koľko schopností jej ešte autorka nadelí. Mám pocit, že už to zbytočne naťahuje.
Dozvieme sa síce nejaké nové veci a dostaneme aj pár prekvapení, ale po dočítaní tejto knihy som nemala žiadne emócie. A to som si myslela, že budem šokovaná istou kapitolou, podaktorí sa určite potešia, keďže fámy boli, no celkovo mi všetko prišlo ľahko predvídateľné.
Jediné svetlo na konci tunela pre mňa bol Reaver. Prisahám, že tento draken bol ťahačom v tejto knihe a určite by som si ho želala viac. Jeho humor a hádanie sa s Kieranom bolo naozaj skvelé. Aj keď už ani neviem čo si mám o Kieranovi myslieť, akože stále ho mám rada, ale mám pocit, že už aj on je zmagorený z Poppy. Jeho oddanosť je úchvatná, ale aj tá by mala mať isté hranice.
Napriek tomu viem, že aj tak budem sériu ďalej čítať.
Teraz sa viac teším na pokračovanie novely o Nyktosovi a Serafíne. Tí dvaja mi prídu naozaj zaujímavejší a momentálne ich mám radšej. Dúfam, že sa to nezvrtne ako tu.

Instagram: @kirstinrau
Tak toto bola asi u mňa najdhlšie čítaná kniha. Na začiatku som mala problém sa začítať a prvých 200 strán som naozaj musela bojovať, aby som to nevzdala. Nehovorím však, že kniha je zlá, len mne osobne proste akosi téma nesadla. Dosť sa tu filozofalo a teda museli ste sa naozaj sústrediť na čítanie lebo občas som sa strácala. Miestami mi to prišlo chaotické a hlavne, keď uprostred nejakej konverzácie, jedna z postáv začala spomínať, čo sa stalo kedysi.
Kniha je písaná z viacerých pohľadov, čo mi samozrejme neprekážalo, ale napriek množstvu postáv, som si dlho nevedela vybrať, kto sa mi pozdáva najviac. Chýbalo mi tam viac akcie a teda jediná, ktorá sa mi páčila, bola súboj medzi Callumom a Parisou. A asi aj tí boli pre mňa najzaujímavejší. Dosť sa tu riešili vzťahy medzi uchadzačmi, no po pravde, neviem či sa budem púšťať do pokračovania, aj keď to skončilo celkom zaujímavo.

Instagram: @kirstinrau
Ja som bola vždy skôr na upírov. Vlastne aj som, ale musím povedať, že táto vlčia eroťárňa, sa mi naozaj páčila a som z nej nadšená. Je to naozaj skvelo premyslené ako sú rozdelení podľa znamenia a určite sa nebudete nudiť, keďže už začiatok je dosť zaujímavý.
Ayla mi občas liezla na nervy, ale myslím, že jej podrezaný jazyk si obľúbite. A Kaden? Ten sa mi páčil už od začiatku. Musím povedať, že jeho postava bola fakt super vykreslená a neverím, že by si ho niekto nezamiloval. Rovnako sa mi páčila aj Stella. Pri viacerých scénach som sa zasmiala. Určite veci sa dajú predvídať, ale aj napriek tomu vás to vtiahne do deja a naozaj si to užijete.
Jediná vec, ktorá mne prekážala sú samozrejme erotické scény a nadržanosť určitých postav. Použiť na nich jed by bolo naozaj oslobodzujúce a bol by pokoj. Ak sa rozhodnete knihu čítať, pochopíte na koho som to myslela a ako. A naozaj, naozaj ma strašne mrzí český preklad a ich výrazy, pretože naozaj zbožňujem knihy v českom preklade, no koho napadlo už len nazvať mužské prirodzenie, ocas? Vôbec mi tie určité pomenovania intímnych partií do toho opisu nepasovali. Nebudem ich tu radšej vypisovať.
Napriek tomu som strašne zvedavá na pokračovanie, ktoré by malo byť hádam už čoskoro
Úprimne, knihu som dlho prehliadala a môže za to jej obálka. Neviem ako vy, ale mne reálne postavy a fotografie prídu gýčové. Mám potom z tej knihy taký čudný pocit.

Instagram: @kirstinrau
Na túto knihu som bola strašne zvedavá lebo baby, ktoré ju čítali v originále, boli z nej nadšenie. Musím však priznať, že ja som mala na začiatku problém sa začítať a dej sa mi akosi vliekol. Našťastie napokon ten zlom prišiel a kniha ma začala baviť.
Sigma ma občas vytáčala, ale jej postava a celkovo príbeh je naozaj originálny. Samozrejme sa mi hneď od začiatku páčil Smrtihlav. Úprimne bez neho by príbeh nebol moc záživný. Je tu síce plno prekvapení, zvratov, ale je to skôr taký historický román s dávkou detektívky a možno štipkou hororu? Lebo mňa z duchov osobne dosť mrazí. Nie je to však nič extrémne strašidelné. Romantika bola troška v úzadí, ale ten koniec bol skvelý a určite sa chystám aj na pokračovanie.
Dúfam, že si tam viac užijeme Smrtihlava.

Instagram: @kirstinrau
'Tajemství nejlépe jedna duše chrání.'
Máme tu skvelé zakončenie série. Desmond a Callypso prešli dlhú cestu a celkom sa mi páči kam to až prišlo. Callypso ma síce občas vytáčala, ale nebolo to nič strašné. Desmond bol skvelý ako inak, aj keď nejaké veci som teda nečakala.
Tento diel je určite obohatený o viac erotiky a aj keď mi to tentoraz nejako extra neprekážalo, uvítala by som viac prepracovaní záverečný súboj a dej. Neviem prečo, ale po tých šokoch, čo sme občas dostali, som čakala od toho naozaj viac. Prišlo mi to odfláknuté, aj keď chápem tú spojitosť, prečo sa udialo čo sa udialo , no čakala som niečo viac akčnejšie. Pozerala som na to a pýtala sa „ To je všetko? Len toto stačilo?“.
Napriek tomu som si to samozrejme užila a teším sa na novelu Vládce hvězdné oblohy, ktorá bude vlastne príbeh o Desmondovi a jeho tajomstvách.

Instagram: @kirstinrau
"Ka Mate Haka je to, co předvádíme před každým zápasem. To, co nás pohání a stmeluje, to, co nás donutí cítit se spojení a silní. To, co dělá z jednotlivých hráčů rodinu."
Túto sériu som si tak zamilovala, že som sa vrhla hneď na pokračovanie a opäť raz som si to užila. Henry bol tak skvelo vykreslený, že si ho určite obľúbite hneď na začiatku. Asi zatiaľ jediný, ktorý nemá žiadne tetovanie lebo má strach z ihiel, prehral stávku a už asi viete kam to smeruje. Názov knihy je dosť výstižný. Chlap ako hora a odpadáva pri pohľade na ihlu? Tento chalanko vás však rozhodne prekvapí. Ja som sa dosť nasmiala a asi aj tým si ma táto dvojica získala.
Yumiko bola naozaj zaujímavá postava a aj keď sme nedostali nejaké veľké zápletky a pohromy, ktoré som očakávala, príbeh sa mi páčil. Skôr sa tu poukazuje na určité zaobchádzanie so ženami v inej krajine a mne bolo Yumiko a jej mami naozaj ľúto. Rodinu si nevyberieš. Našťastie to boli všetci bojovníci a koniec bol skvelý. Dokonca sme sa opäť stretli s celým tímom. Dúfam, že sa čoskoro dočkáme ďalšej knihy lebo ja potrebujem viac týchto rugbistov.