KK1903 KK1903 komentáře u knih

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Tato knížka ve mně zanechala vztek. Vztek na všechny, ze kterých ideologie udělala bestie. Strašně moc si přeju, aby se tohle neopakovalo, ale obávám se, že strach a manipulace lidi vždy bude ovládat nejlépe. Je mi líto všech těch příběhů a nesmírně obdivuji každou hrdinskou duši, která v té době žila.

03.05.2024 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Příběh mě tak moc pohltil, že jsem měla velkou chuť konfrontovat knižní mámu!

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Tak moc smutná a přitom tak nádherná… jedna z mých nejoblíbenějších.

21.07.2024 5 z 5

Chlapec a pes Chlapec a pes Seišú Hase

Dle krásně malované obálky jsem si myslela, že dostanu oddechový příběh podobný stylu knížky Co hledáš, najdeš v knihovně. Místo toho jsem dostala naservírováno šest velmi silných lidských příběhů a též jeden psí, jehož celkový smysl se dokreslí až úplně v tom posledním střípku knihy. A co si budeme povídat – je emotivní, přes slzy jsem na poslední stránky ani neviděla. Pokud milujete psy a příběhy, které se Vás dotknou a ponouknou k zamyšlení, troufám si říct, že tohle je jedna z těch knih, která kloubí oboje.

17.01.2025 5 z 5

Smrtholka Smrtholka Lucie Faulerová

Opravdu poutavě napsané dílo, nenechá čtenáře ani na chvilku vydechnout a ztratit pozornost, protože by se už nechytil. Postupné odkrývání příběhu bylo nesmírně přitažlivé a celkový styl díla byl už jen třešničkou na dortu. Kniha se stává jednou z těch, ke kterým se v budoucnu určitě vrátím.

Čtenářský klub osamělých srdcí Čtenářský klub osamělých srdcí Lucy Gilmore

Achjo, já vlastně nevím, jak tuto knihu hodnotit. Začátek a konec, tedy kapitoly pohledem Sloane, mě velmi bavily, byly milé, ale také plné bolesti a následného prozření, přátelství a lásky. Moc se mi líbilo prostředí knihovny na začátku. Ale kapitoly ostatních členů mě až tolik nechytly, vlastně ani nevím proč. Možná to bylo vypravěčskou perspektivou, možná samotnými příběhy (Mateův mi vyloženě nesedl a dost jsem se nutila v něm pokračovat). Každopádně stojím si za tím, že je to fajn kniha pro všechny, kteří ocení oddychové čtení s dobrým koncem.

19.11.2024 3 z 5

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

Připojuji se k předchozím recenzím – celkově me bavilo proplétání lidských osudů napříč dvěma vzdálenými časy a prostory, ale historická linka byla i za mě o dost lepší (závěr se mi moc moc líbil!). Pořád jsem si na tu novodobou nemohla zvyknout, možná to bylo proto, že jsem celou dobu tušila, jak to dopadne, což se u té druhé nestalo.

12.06.2024 4 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Opravdu krásná kniha se smutným příběhem. Část na půdě mě dostala a brečela jsem ještě půl hodiny.