klarka61 klarka61 komentáře u knih

Levandulová zahrada Levandulová zahrada Lucinda Riley

Asi dosud nejlepší kniha od autorky, přečetla jsem zatím všechny kromě Sestry bouře. Od začátku poutavý příběh a od poloviny se už od knihy nedalo odtrhnout. Přečteno jedním dechem. Závěr naprosto nepředvídatelný. Plně doporučují a dávám plný počet*.

29.07.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Velmi silný čtenářský zážitek. Doporučují.

12.05.2019 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Kniha se mi moc líbila, dobře se četla. Doporučují

08.07.2019 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Hrozné, ale varující. A velice depresivní, protože taková totalita nás čeká po nastolení NWO

25.06.2013 5 z 5

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Knížka hezká, ale žádné wau se nedostavilo. Rozhodně kniha Půlnoční růže by lepší. Spoiler: Myslím si, že ten malý kluk, kterého Bel zachránila v Paříži, bude mít ještě velmi výraznou dějovou linku

03.07.2019 4 z 5

Prostě spolu Prostě spolu Anna Gavalda

Annu Gavaldu jsem objevila úplně náhodou a je to moje oblíbená spisovatelka. A tahle kniha je ze všech snad nejlepší. Skvělé počteníčko, pohlazení pro citlivé dušičky.

01.12.2013 5 z 5

Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

Slabší dílo od mé oblíbené autorky. Sice přečteno, ale musela jsem se do toho nutit.

11.06.2022

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Knižka je to poutavá, zejména popisováním porodů. Hlavní hrdinka mi byla od začátku do konce sympatická a rozuměla jsem jí. Skvělá oddechovka na léto. Doporučují.

15.07.2020 4 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Krásná kniha. Jen mi nejde do hlavy jisté události:Rusové osvobodili Německo, ale jsou tam uvádění jako okupanti. Vyháněly šlechtu a dělali hrozné věci. U nás přeci přišlo znárodňování až po převratu v 48. roce. Nebo to v Německu bylo jinak? Moji rodiče za žili v čase války a o tom znásilňování a jiných zvěrstev nevěděli noc. Ale hodně lidem brali, nejvíce hospodářům: zvířata i jídlo.

15.02.2020 5 z 5

Sestra s perlou Sestra s perlou Lucinda Riley

Opět krásné čtení

05.01.2020 5 z 5

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

Tak to byla síla... Mám další oblíbenou autorku.

10.06.2019 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Krásná kniha, opravdu doporučují všem. Není to přeslazená romance a rodinná sága. Ovšem velká láska tam je. Na závěr si připravte kapesník

23.02.2019 5 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Nebyl to žádný literární skvost, ale četlo se to dobře. Určitě si přečtu i další autorčina díla. Z knihovny mám půjčenou knížku Poselství růží, tak už se na ni těším

25.01.2018 4 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Krásná kniha, ovšem na Než jsem tě poznala nedosáhne. Proto dávám jen 4 hvězdičky

28.03.2016 4 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla a doporučují všem

03.10.2013 5 z 5

Návrat do Bridgewater Návrat do Bridgewater Kristina Hattenhauer

Právě čtu. Napínavé hned od začátku. Doporučuji pro milovníky milostných příběhů s napínavou zápletkou.

29.06.2024 5 z 5

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Velmi pěkná kniha, doporučuji

08.08.2018 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Mně se četla dobře

29.12.2017 5 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Příjemné čtení ale bez dramatické zápletky. Zajímavé popisy studentského života, nebo života na farmě. A pak ten konec...není co dodat. Dávám 5*

11.09.2016 5 z 5

Syn lovce medvědů Syn lovce medvědů Karel May

Moje 1. mayovka, kterou jsem jako dítko přečetla a pamatuji si, že se mi hodně líbila.

15.08.2016 5 z 5