kniha_je_laska kniha_je_laska komentáře u knih

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

4,5
Když jsem na začátku roku začala s touto sérií, tak jsem vůbec netušila, že mě to tak chytne. Ale stalo se a já to miluji. Ráda se vracím k Josie a celému týmu a čtu o dalších jejich případech a zároveň sleduji i Josiin osobní život, který se za těch několik dílů velmi změnil, přestože v jedné věci zůstává stejný, a tím jsou stíny z její minulosti, které ji dodnes straší. Ale možná díky událostem zde se posune zas kupředu.

Tady byl tip na podezřelou osobu velmi brzy, přestože zůstalo stále dost otazníků, které bylo potřeba objasnit, aby mohli udeřit. Líbilo se mi, jak se případy nakonec propojily, přestože by to na začátku nikdo nehádal.

Říkám si, zda do konce roku zvládnu přečíst všechny díly, které u nás zatím vyšly a doufám, že ano, protože bych se na pokračování chtěla vrhnout brzy, ale na druhou stranu se mi pak nechce čekat, než bude napsaný (snad) další díl

17.10.2024 4.5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

4,5

Romantika z mrazivé Aljašky. Kniha mě zaujala obálkou a také tím, že se tu objeví bush piloti.
Líbily se mi popisy okolí, ale hlavně jak tu skvěle byl vykreslen rozdíl způsobu života, jaký měli místní oproti těm z města. Měli úplně jiný přístup k životu, jiné starosti a myslím si, že tohle autorka tady vystihla skvěle. Je smutné, jak my někdy nadáváme na různá zpoždění, co jsme si zapomněli koupit v krámě, lékárně, i když tam takříkajíc kdykoliv můžeme zajít znovu, a přitom jsou lidé, kteří tohle ani nemají ve svém okolí a jsou odkázáni na pomoc ostatních.
Calla je typická dívka z města, která si užívá všech jeho radovánek a spoustu věcí neřeší (tohle mě trochu zaskočilo – jak málo měla povinností, jak to měla s obchody, autem – pro mě trochu zarážející v některých situacích), a najednou odjede na Aljašku, aby poprvé viděla svého otce, který je vážně nemocný a poznává tak úplně jiný život, než na jaký je zvyklá. Jonah je stejně jako Callin otec bush pilot, takový který přistane i tam, kde by si jiní netroufli. Hned jak Callu spatří, tak si o ní udělá nějaký obrázek, a schválně ji různě „zkouší“, aby zjistil, co v ní je. Upřímně některé jeho zkoušky mě celkem bavily, a na druhou stranu jsem ráda, že si to pak Calla nenechala od něj líbit a snažila se být mu soupeřem. Koho jsem později začala (řekla bych) obdivovat, tak byl Simon. Zezačátku byl takový nemastný neslaný a se svými otázky hodnými jeho povolání až otravný, ale později jeho ochota, objektivita, nesobeckost způsobily, že jsem si ho oblíbila.
Je to krásný příběh o lásce, odpuštění, hodnotách s pár humornými okamžiky, které vykouzlí čtenáři úsměv na tváři.
Těším se, až si přečtu pokračování.
Létání bush pilotů je pojem pro létání ve ztížených podmínkách, zejména tam, kde není možnost přistání na upraveném letišti. Bush piloti dopravují lidi, materiál a potraviny do vzdálených končin bez infrastruktury, jejich práce je nutná pro přežití v nehostinných částech světa.

11.09.2024 4.5 z 5

Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

4,5

,,Čest je víc než život."

V dnešní době, kdy je spoustu knih a napsaných příběhů je už těžší napsat něco, co je originální nebo málo zpracované, ale tady se to autorce povedlo hned z několika hledisek.

Jako první hlavní postavy – minotauři? Sama bych spočítala na prstech jedné ruky, kolikrát jsem tahle stvoření objevila v knihách, ale snad ani v jedné nebyly v roli hlavních hrdinů. Akorát se mi tu někdy pletla jména některých, jelikož si byla dost podobná.

Je to příběh o minotaurech, kteří jsou bojovníci, a věří, že pokud už někdo nemůže bojovat, tak by měl odejít. Jejich život je odkázán na Kodex a měli by se jím řídit ve všech směrech. Je to o jednom z nich, který věří, že tradice a hodnoty jsou vše, ale zároveň má ideály, kterým nadevše věří, ale které se neshodují s míněním ostatních, a proto jim chce dokázat, že něco může být jinak a snaží se o změny.

Styl vyprávění byl také neobvyklý. Kniha je rozdělena do několika částí, které jsou v různém období, kdy první část je vlastně konec. Tam se odehrává něco, čemu čtenář ještě úplně nemůže porozumět, protože nezná souvislosti, ale tady pozná následky. Potom se vrací do minulosti, aby zjistil, co všechno těmto událostem předcházelo a pochopil to. S tím je nutné počítat, aby to někoho neodradilo, ale jelikož jsem to věděla, tak jsem vydržela a četla dál, i když mi prvních asi 100 stran moc neutíkalo.

Obálka je opravdu nádherná.

Setkáte se tu se šamanismem, tradicemi, souboji, ztrátou, nadějí, zradou – a to je jen zlomek toho, co je na těchto stránkách. Ale nečekejte příběh, který je radostný a vy se u něj pobavíte, naopak místy je velmi smutný, ale přesto člověk jakmile se začte, tak ho to nepustí až do konce.

Po přečtení jsem na profilu autorky zjistila, že bude pokračování, za což jsem ráda, protože co se týče některých postav a věcí, tak je to takové neuzavřené a ve druhém díle by leccos mohlo být objasněno.

,,Můj otec vždy říkával, že legendy jsou bohatstvím každého národa, že se v nich skrývá odvěká pravda, moudrost a ponaučení."

10.09.2024 4.5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Můj první přečtený psychologický thriller.

Tuhle knihu jsem viděla skoro všude, a anotace mě zaujala natolik, že jsem si řekla, že to zkusím. Přiznám se, že na to, kolik má kniha stran - jen 240 - tak za mě chviličku trvalo, než se něco pořádně začalo dít, do té doby se děj točil na pár místech a opakoval se. Ale pak už mě to zaujalo. Chudák Nora, ta si užila. Konec jsem absolutně nečekala - z více hledisek, protože se tam toho událo víc, co nešlo odhadnout a byl překvapením.

V knize se čas od času střídají dvě časové linky - minulost a současnost. V minulosti sledujeme okamžiky malé Nory, která nemá ponětí, co se ve sklepě jejího domu děje a v současnost Noru jako dospělou s jiným příjmením, kde nikdo z jejího okolí neví, kdo je její otec. Jenže zůstane to tak i teď, když se objeví tělo, a vypadá to, že někdo napodobuje zločiny jejího otce?

04.06.2024 4 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Na pokračování této série jsem byla zvědavá, protože kdo četl Osudové pouto, tak ví, co bylo na konci a předpokládám, že byl také zvědavý, jak to bude pokračovat.

Je tu objasněno pár věcí, nad kterými čtenáři mohli dumat – například: Kdo je matka Ayly? Proč je její vlk bílý? Jak to, že vlci smečky Hadonoše se umí proměnit už jako malí? A tak dále. Začátek knihy byl zajímavý díky Lunateře, místu, kde jsme se ocitli spolu s Aylou a různým informacím, které se dozvíme o Slunečních čarodějkách a o tom, co dělají. Ayla díky měsíčním čarodějkám víc porozumí své moci, naučí se ji lépe ovládat. Má velkou motivaci, proč potřebuje zesílit, a tou je Kaden a to, co se mu přihodilo během boje. Vztah Ayly a Kadena je pořád vášnivý, přestože se postupně v něm objevují trhliny díky okolnostem. Všem je jasné, že do toho, co je čeká, nemohou jít sami, že potřebují spojence. Jenže přidá se k nim někdo? Uvěří ostatní smečky, že o Slunečních čarodějkách mluví pravdu? Kdo mě tu překvapil, tak byl Jordan. To se těším, až zjistím, jak se to s ním vyvine dál.

Přes všechny nové informace, postavy, situace mám dojem, že tento díl je slabší než ty předchozí. Tak nějak akce byla hlavně v první části a pak na konci, uprostřed se sem tam něco málo stalo. Bylo to takové natahované, čekala jsem asi trochu víc. Co se týče konce, tak dobrá zpráva je, že tady není takový zvrat jako byl v minulých dílech, takže čekání na další díl bude snazší. A že další si určitě přečtu, chci vědět, co bude dál.

29.05.2024 3 z 5

On On Elle Kennedy

4,5
Tuhle knihu znám už dlouho, před lety jsem do ní i nakoukla, ale nějak jsem ji pak odložila, ale teď na ni konečně došlo. Je to moje první kniha tohoto typu.

Stejně jako ostatní knihy E.Kennedy se i tahle četla skvěle. Četla jsem už i pár knih z pera S.Bowen a když se spojily vytvořily skvělý příběh. Líbilo se mi, že tu zmiňovaly víc stránek, které se k LGBT tématu vážou - kdy v okolí na tom někomu nezáleží, naopak někteří to nezkousnou a dají to najevo, chvíle kdy to někteří zjišťují o sobě, svěří se s tím ostatním a neví, jaká bude reakce - celkově v tomhle to autorka vzala z více úhlů, což se mi líbilo.

Oba dva mi sedli, líbilo se mi přátelství, které měli mezi sebou roky, jejich hecování Jen mě trochu zarazilo, že Jamie obrátil najednou zničehonic- ten pocit žárlivosti, díky kterému to vlastně začalo, začal mít, až po tom, co mu Wes přiznal, jak to s ním je, jinak do té doby to, co se stalo předtím, bral jako experiment a výsledek sázky a moc na to nemyslel.

17.05.2024 4.5 z 5

Výzva Výzva Elle Kennedy

4,5
Taylor a Conor se seznámí díky výzvě, kterou Tay dostane za úkol splnit. Má svést nejrajcovnějšího chlapa na party a vyberou ji Conora. Jak tohle dopadne?

Conor působil v minulém díle jako totální pohodář, kterého nic nerozhází, ten co si rád užívá, klidně se sejde s nějakou holkou víckrát, ale vážný vztah nehledá. Upřímně jeho si musíte zamilovat, protože to je takové zlatíčko, některá jeho gesta a chování, která udělal? Ach, to bylo úplně úžasné. Moc se mi líbil. Kdo mi tu bohužel úplně nesedl, tak je Taylor. Je to milá dívka, která je v sesterstvu, o kterém měla při nástupu jiné představy. Má komplexy ohledně svého těla, obléká se tak, aby určité partie zamaskovala. Prostě nemá úplně sebevědomí. Což je běžné. Většina lidí – včetně třeba mě -s něčím není spokojená a chtěli by to třeba zamaskovat, takže to je jasné, a i pochopitelné, a je dobře, že se o tom píše, a je to zmíněno v příbězích a tak, ale tady už mi to přišlo až moc, zmínky ohledně tohohle se často opakovaly, právě hlavně ze strany Tay. Dlouho se za sebe nepostavila. Tohle mi tedy trochu kazilo požitek, což mě mrzí, protože jinak ta kniha byla super. Často jsem se musela usmívat, protože mě něco pobavilo – Jak šli nakupovat? Zmíněné první setkání? Jedna večeře? A tak dále. Je skvělé, že se tu sem tam objeví i postavy z minulých dílů, líbí se mi, jak jsou všechny díly propojené.

I pak problém, který se objevil, byl dobře napsaný a skvěle se hodil. Jeho dožene minulosti, před kterou si myslel, že utekl a co si budeme povídat, nevyřešil to úplně dobře, ale naštěstí si to uvědomil včas, a začal to napravovat. Naopak u Taylor jsem naprosto chápala její pocity a myšlenky, i to, proč udělala to, co udělala a proč váhala s tím nějak pohnout. Tohle bylo popsáno opravdu pěkně, reálně.

Jak je u autorky zvykem, tak i tady se řeší nějaká vážná témata - pocit viny ze špatného rozhodnutí, šikana, jak se vyrovnat s novým partnerem rodiče, a u dalšího nebudu konkrétní, protože bych prozradila už moc

09.05.2024 4.5 z 5

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

4,8

Kniha z lékařského prostředí? Jakmile jsem se o knize dozvěděla, tak mi bylo jasné, že tu si určitě přečtu. Na seriály z tohohle prostředí nekoukám, ale knihy mám ráda. A ta obálka? Ta je nádherná.

Je to hodně povedený první díl série, měli jsme tu možnost udělat si obrázek i o vedlejších postavách, nejen o těch hlavních. Laura mi byla sympatická, obdivovala jsem ji, jak se dokázala postavit za sebe i za ostatní v prostředí, kde je krátce a před kolegy, které moc nezná. Nash, to je jiná. Přestože to nechtěl, tak se z něj stal školitel nových „bambini“. Má je vést, radit jim, zjistit, co v nich, ale sám se s nimi nechce nijak blíž zaplést, udržuje se odstup. Ale nepočítal s tím, že to mezi ním a Laurou začne skoro od začátku jiskřit, což se nehodí ani jednomu z nich. A jak to dopadne? Co všechno se jim postaví do cesty? Odhodlají se to risknout a být spolu? No, aby tohle jeden zjistil, tak si musí přečíst knihu.

Je tu několik momentů, které byly hodně silné a mě dostaly. Některé vedlejší postavy jsem si velmi oblíbila a doufám, že se dočkáme i jejich příběhu. Jediné malé mínus, co jsem tady měla, tak byl Nash a jeho rozmýšlení, váhání a z toho někdy vyplývající chování, i když jsem chápala, jaký k tomu má důvod, tak to trvalo dlouho, ale jinak to bylo skvělé.

Tuhle sérii je třeba číst v pořadí, v jakém jdou díly za sebou. Je to i upozornění od samotné autorky. Přestože jednotlivé díly vypráví o jiných dvojicích, tak příběh na sebe navazuje. Já to nevěděla, a když vyšla informace o druhém dílu a já zahlédla anotaci, tak jsem si nechtíc prozradila hodně o konci tohoto dílu

31.03.2024 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

4,5
Nový případ s Josie Quinnovou, která je nyní díky událostem v prvním díle šéfkou. Přivolají ji k případu brutálního napadení a nejenom to, na místě detektivové zjistí, že zmizelo novorozeně. Jako by to nestačilo, případ se zamotá ještě víc, když se začne pohřešovat ještě jedna osoba, která je blízká Josie a nikdo neví, jak do tohohle všeho zapadá.

Skvělá detektivka, měla jsem ji přečtenou za dva večery, musela jsem číst pořád dál, abych zjistila, jak se to vyvine. Během příběhu se sem tam objevují novinové články o lidech, kteří zemřeli (nešťastnou náhodou, při nehodě,...) – bylo mi jasné, že to nějak bude muset souviset s vyšetřováním, ale nevěděla jsem jak a rozhodně bych neuhodla to, co za tím bylo. Udržela jsem si napětí většinu knihy, jelikož toho, kdo za tím stál, jsem neuhodla. Jsem ráda, že čtu popořadě v sérii, protože i když co kniha tak samostatný případ, tak přesto tu padají zmínky k ději související s Mizejícími dívkami.

Noah se hodně změnil oproti prvnímu dílu, kde ho popisovali spíš jako moulu. Také se tu objevilo pár nových postav díky tomu, co se stalo. Je to snad první detektivní série, kde spolupracuje detektiv a reportérka – to je neobvyklé, ale líbí se mi to.

19.03.2024 4.5 z 5

Konflikt Konflikt Michaela Brnková

Ona už seděla u stolu a jedla. Rozhlédl jsem se, ale svůj talíř jsem neviděl.
,,Kde mám snídani?"
Posměšně se na mě podívala. ,,V kuchařce na straně patnáct."

Tuhle knihu jsem měla na seznamu už celkem dlouho, slyšela jsem na ní hodně chvály, takže jsem ji na svůj TBR přirozeně přidala a konečně jsem se k ní dostala.

V příbězích o mafiánech to je jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Bavila mě od začátku do konce a měla jsem ji přečtenou na jeden zátah v sobotu.

Hlavní hrdinka byla skvělá, to jak si nenechala nic líbit, nedala Nerovi nic zadarmo a občas ho i vychovávala slušnějšímu chování? To bylo parádní, místy jsem se hodně usmívala. Byla jsem také hrozně zvědavá, co ji potkalo, že odešla ze světa, do kterého se narodila a ve kterém byla vychovaná. A Nero? Ten se mi líbil s přibývajícími stránkami čím dál víc.
Vedlejší postavy byly také super - třeba kuchařka, Nerův strážce...

Určitě to nebude má poslední kniha od autorky.

27.02.2024 5 z 5

Naše vina Naše vina Mercedes Ron

„Měla jsem pocit, jako bych zavírala knihu, která se dotkla mé duše, knihu, kterou si budu navždy pamatovat Cítila jsem tu lítost, že jsem dočetla kouzelnou a neuvěřitelnou knihu a že je jedno, jestli ji budu moct číst znovu, nikdy to nebude jako poprvé. Tam, toho rána, jsem uzavřela důležitou kapitolu svého života. Kapitola, ano ale nesmíme zapomínat, že po kapitole vždy následuje další kapitola nebo třeba epilog.“

Noah sžírají výčitky svědomí z toho, co udělala a touží to nějak napravit, ale Nick s ní nechce mít nic společného, mučí ho představy a myšlenky na to, co se stalo. Přestěhuje se pryč, a oni se znovu střetnou skoro po roce na svatbě jejich společných přátel, kde to vypadá, že se nic nezměnilo, že čas rány nezhojil. Po několika dalších událostech a řečených slov Noah pochopí, že už nemají naději a snaží se nějak žít dál. Oba bolí, že by ten druhý měl být s někým jiným, ale vrátit se k sobě nedokážou. Ale pak se přihodí něco, co ani jeden nečekal a co by mohlo některé věci změnit

Asi tak třetinu knihy jsem měla pocit, jak kdyby to byla nějaká telenovela. Oba se snažili nějak překonat, co se stalo, Noah toužila být zas s ním, Nick nemohl, byl pak i s někým jiným, ale když se potkali, jejich city vyplavaly na povrch a přitažlivost byla stejná jako dřív a někdy jí podlehli, pak se odloučili, že to nic nezměnilo a takhle to párkrát bylo. Chápu jejich pocity, to s čím se měli vyrovnat zamává s nejedním vztahem, ale někdy to jejich chování bylo takové, jak kdyby se nijak nepoučili.

Na jedničku to dle mého nemá, ale bylo to lepší než dvojka. Mohlo to být kratší o pár stránek a méně překombinované - hlavně na konci se toho pak dělo hodně a něco dle mého bylo už zbytečné. Na druhou stranu se to četlo dobře, autorka umí psát, je zde postupně vidět nějaký posun, který oba hrdinové prodělali oproti prvnímu a druhému dílu. Například se mi líbila snaha Noah o nezávislost, přestože její nevlastní otec byl velmi bohatý, ona stejně pracovala i při studiu a tak.

07.02.2024 4 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

,,Mít něco takového, co mají oni - to je dar."

Jack - kapitán týmu, nejlepší Alekův přítel - v prvním díle jsme měli možnost ho trochu poznat, a ukázalo se, že je to muž, který svůj tým považuje za rodinu a udělal by pro ně hodně. Též jsme viděli, že má zdravotní potíže, díky kterým možná bude muset ukončit svou kariéru.

Riley - jelikož její rodiče už nežijí, tak je to ona, kdo se stará o svého bratra, pracuje v baru a ještě studuje vysokou, protože by jednou ráda dělala něco jiného. Má toho hodně, a ještě se ukáže, že její bratr má nějaký problém, ale jelikož není k nalezení, zůstane na ní, aby to vyřešila.

V knize se střídají pohledy hlavních hrdinů, což já mám ráda. Příběh mě chytl hned na začátku Ti dva tvoří hezký pár. Říkala jsem si, co se asi stane, a pak to přišlo. To byl tak obrovský šok. Bylo mi Jacka líto, to si vůbec nezasloužil. Chápu, že to potřebovala nějak vyřešit, ale mohla zkusit najít jiné řešení. Už dlouho se nestalo, abych byla na jednoho z hlavních hrdinů tak naštvaná jako tady

Byla jsem ráda, že se v knize vyskytovaly i hlavní hrdinové z předchozího dílu, protože ty dva jsem si zamilovala

,,Stojím za svým kapitánem."

09.01.2024 4 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

4,8
Naše pohledy zůstaly zaklesnuté do sebe a v jeho očích byla otázka, ale ne taková, na jakou bych dokázala odpovědět. Dech se mi zasekl v hrudi.
,,Je to trapné, viď?" ozval se.
,,Co jako?" Můj hlas zněl až příliš udýchaně.
,,Ty chvíle, kdy se přestáváme nenávidět."
Jsem moc ráda, že jsem to s knihou nevzdala, a vytrvala těch několik stránek, kdy mě to nevtáhlo do děje, protože potom? To bylo skvělé.

Vol slova moudře, dokonce i slova, která si myslíš, protože se stanou semínky a ze semen vyklíčí budoucnost.

Sice mi pár detailů úplně nesedělo, ale přesto je to povedená fantasy, jsem zvědavá, jaký bude druhý díl, protože je jasné, že kvůli některým událostem tady, to budou mít některé postavy těžké.

Řetěz, který jsme oba proklínali, dokázal nemožné: přiměl nás vidět svět očima toho druhého. Na to jsme teď museli zapomenout, jenže nám to nešlo. Možná to nepůjde nikdy, možná náš už vždycky bude pronásledovat vzpomínka na toho druhého.

Kazi i Jase jsem velmi oblíbila, oba dva jsou hrdinové s osobností, hezky vykreslenou minulostí díky které jsou takoví, jací jsou a přesto se během děje oba trochu mění. Vyrůstali odlišně, a přitom si byli tak podobní. Ačkoliv by to nikdy nehádali, nečekaně se mezi nimi zrodilo něco, co ani jeden nečekal.

Je možné žít zároveň dva životy? Sloužit odlišným cílům, které se jednou musí střetnout? Splétat jednou rukou lži a rozplétat je druhou?

Moc se mi líbily básničky, které se v knize objevily

28.11.2023 5 z 5

Královská vánoční pohádka Královská vánoční pohádka Karen Schaler

Při vybírání jsem si nečetla anotaci, vybrala jsem si knihu díky tomu názvu.

Začetla jsem se asi po třetiny knihy. Královna se chovala neobvykle vzhledem k jejímu postavení, ale líbila se mi, stejně tak princezna a její pes. K princovi mi chvíli trvalo, než jsem si našla cestu kvůli jeho počáteční podezíravosti a chování, ale později se ukázalo, že k němu měl důvod, když jsme zjistili detaily minulosti jeho rodiny.

V knize je hodně popisu - jídla, vánočních dekorací, vánočních tradic, mně se nejvíc líbily popisy krajiny (měla jsem pocit, jako bych to viděla před očima).

Líbilo se mi nečekané překvapení, které královská rodina udělala na konci, to bylo moc milé zakončení, úplně pohádkové.

Je to příběh podobný filmům od Hallmarku, ale v tomhle počasí, kdy stále prší, mi tahle pohádková vánoční kniha sedla, přestože děj je předvídatelný, ale je to oddechové čtení a na tohle období ideální

18.11.2023 4 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

,,Buď moje a staň se mojí královnou." Odmlčí se a přejede mi jazykem po dolním rtu. ,,Vzdoruj a zůstaneš pěšákem. "

Na začátku jsem měla při čtení trochu problém, knihy tohohle typu moc nečtu, tak mi chvíli trvalo si zvyknout na drsnější chování hlavního hrdiny Ale chtěla si ji přečíst, když o ní každý mluvil. A jakmile se to rozjelo?

To byla naprostá bomba, nemám slov, jsem ze Zvrhlého krále úplně mimo. Chytlo mě to, měla jsem chuť pořád číst a zjistit, jak se to bude vyvíjet dál. Jaké budou odpovědi na mé otázky, z nichž mi v hlavě nejvíc vyskakovaly - Proč si vybral právě ji? Netají před Elsou její rodiče něco? - zda se u toho potvrdí mé domněnky nebo budou úplně jiné.

A ten konec? To snad ne. Nutně potřebuji pokračování

12.11.2023 5 z 5

Easy? Easy? Tammara Webber

Kniha je napsaná moc hezky, řeší se v ní i závažnější témata, jako je znásilnění, obtěžování... Například reakce kamarádky hlavní hrdinky - to jak se zachovala, když se jí svěřila s tím, co se stalo, byla úžasná. Takhle by to mělo být.

Je škoda, že druhá kniha, která je napsaná z pohledu Lucase u nás nevyšla.

31.10.2023 4 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tak tohle byla bomba.
Tolik emocí, které jsem měla při čtení, to se nepovede každé knize. CoHo to prostě umí. Při čtení se mi stalo, že mi tekly slzy a u toho se zároveň usmívala, byl to krásný, dojemný, smutný příběh.
Moc se mi líbily dopisy, které psala. Hlavní hrdina byl také úžasný, úplně jsem se uměla do něj vcítit a chápat jeho dilema, jak stojí mezi všemi, má rád obě strany, obě chápe a tak.
Knihu mohu doporučit, a radši mějte po ruce kapesník :)

16.06.2023 5 z 5

Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Člověk už na začátku začne tušit, jaká traumatická událost se hlavní hrdince mohla stát, tuší i děj, o čem bude, ale kniha se dobře čte.
Je o krásném přátelství, o vyrovnávání se s životními událostmi, splněným snem.... Po několika kapitolách se začal střídat úhel pohledu mezi Kate a Aidanem

"Hojit se neznamená, že škody nebyly nikdy napáchány a neexistují. Ale znamená to, že to, co se stalo, nad námi už nemá kontrolu."

16.05.2023 3 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Naprosto dokonalé. Tolik věcí, nad kterými by se člověk i sám mohl zamyslet. Ani chvilku jsem se nenudila, těšila jsem se, až budu moct pokračovat ve čtení, jen co přijdu z práce.
Jediné co trochu kazí zážitek je množství překlepů v knize, ale za to samozřejmě autorka nemůže, kromě tohohle nemám co vytknout

02.05.2023 5 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

V tomhle díle Josie a její tým vyšetřují zmizení Trinity. Předpokládají, že ji někdo unesl a brzy zjišťují, že důvodem nejspíš byl nějaký případ, který se snažila rozlousknout. Musí jít po jejích stopách, aby zjistili, na co přišla a pokusit se ji najít dřív, než bude pozdě. Mají na to jen omezený čas, a tak závod s časem začíná….

Já mám vždy takovou radost, když se vrátím k téhle sérii a postavám. Pokaždé je to skvělé čtení, které plynule odsýpá a já si to nesmírně užívám. A tenhle díl nebyl výjimkou. Líbí se mi, že je tu znát i vývoj postav, které jsou na hony vzdálené osobám v prvních dílech. A oceňuju i to, že se tu prolíná i jejich osobní život, díky tomu je můžu poznávat víc a jsou mi bližší. I zde bylo pár nových informací. Některé mě dostaly, když jsem je četla.

Případ byl napínavý, bylo skvělé s nimi pátrat po indiciích a spojovat si všechno. Autorka to má výborně promyšlené. Rozuzlení jsem v jedné věci neodhadla, ale to bude asi trochu i tím, že to, co zde bylo nemám tak zažité (i když jsem to párkrát už různě viděla) a tak jsem to do svých tipů nedala.

Kdo máte rád detektivní thrillery, tak tahle série by vám neměla utéct. A rozhodně ji doporučuji číst popořadě

20.12.2024 5 z 5