kniha_je_laska kniha_je_laska komentáře u knih

Strážce Paříže Strážce Paříže Anna Lowe

3,8
další dobrodružství s měňavci, ale tentokrát z různých měst v Evropě a jako první je tady Paříž.

Jako obvykle se s tím autorka nepáře, a hned na začátku čtenářům naservíruje nějakou akci. V tomto případě se ocitneme ve vývařovně, kde pracuje Natálie, která má divný pocit z jednoho muže, o kterém si říká, že vypadá jako upír, ale sama sebe přesvědčuje, že to není možné, protože ti neexistují. Jen o chvíli později zjistí, že se trefila, a ba co víc, že tento upír z nějakého důvodu baží po ní. Naštěstí se objeví muž, kterého už párkrát viděla, táhne ji to k němu, ale vůbec ho nezná. Ti dva prchají před upírem a jeho společníky, kteří se k němu přidali a od téhle chvíle se všechno pro oba změní …

Postupně se Natálie s Tristanem poznávají víc a zároveň se spolu snaží odhalit kousky skládačky - zvlášť co se týče Nataliina původu - a pokoušejí se je dát dohromady. Mezitím k sobě navzájem cítí čím dál větší náklonost. Tomu se snaží zabránit hlavně Tristan, jelikož má za to, že pokud se potvrdí to, co Natalie je, tak pro něj bude zakázaná, ať je jeho družkou či ne. Čekala jsem, kdy Natálie zjistí pár detailů, které ji společenství Strážců neřeklo, protože jsem tušila, že to nevezme dobře a těšila jsem, co udělá, jelikož někteří si zasloužili lekci.

Líbily se mi popisy, jak okolí, tak různých jiných věcích. Bylo to tak, že jsem to úplně viděla před očima.

Tahle kniha měla část, kdy byl klid, kde bylo takové lehké seznamování s novými měňavci, jejich řádem a pak byly části, kdy byla akce. Ta akce na konci a nový nepřítel, který se objevil? To bylo dobře napsané, nechybělo tam napětí a překvapení. Úplně jsem čekala, co bude dál a jak z toho vybruslí.

Beru to jako slibný start nové série, který dává znát, že v příbězích opět nebude chybět akce, sympatické postavy, vášeň, napětí. Jsem zvědavá, co přinesou další díly. Zvlášť Londýn s Liamem, kterého jsem si tu hodně oblíbila a mám ohledně něj několik otázek…

30.01.2025 4 z 5

Přísahej Přísahej Meagan Brandy

Do příběhu jsem se pustila hned, jak jsem mohla, protože jsem byla hodně natěšená.

Kniha mě chytla hned na začátku, přestože se toho chvíli moc nedělo, ale aspoň jsem mohla v klidu poznávat postavy, zjistit, jaké vztahy mají mezi sebou a tak. A že to bylo třeba, protože na začátku se objeví snad všichni důležití hráči skoro v jednom okamžiku. Po chvíli děj začal směřovat k jednomu zvratu a já jen napjatě čekala, kdy k němu dojde, protože to gradovalo, ale na poslední chvíli z toho vždy sešlo. To byly nervy. Po tomhle zvratu bylo jasné, že už nic nebude jako dřív, …

Je to krásný příběh o lásce, přátelství, ztrátě, chybách, hledání sebe sama, … Postavy jsem si moc oblíbila - až na jednu, která mě točila svým chováním, ale muselo to být - a všechno jsem s nimi prožívala. Noah byl úplné zlatíčko, a já ho miluju. Nejspíš se dostal mezi mé oblíbené mužské hrdiny.

Příběh má sice přes 500 stran, ale mně to vůbec nepřišlo. Hned od začátku mě to pohltilo a pak od určitého okamžiku ještě víc, že jsem knihu už nemohla odložit a musela číst dál, až jsem ji nakonec dočetla v brzkých ranních hodinách.

Není zde nouze o zvraty, některé mě úplně rozsekaly, zlomily mi srdce a já jen doufala, že se dá brzy opět dohromady. Překrásný příběh to byl, a i když jsem si knihu chtěla koupit i předtím, než jsem ji četla, tak teď je to nutnost a musím ji mít i v tištěné podobě. Už aby vyšla a já ji měla doma.

Krásná obálka skrývá krásný příběh a já to moc DOPORUČUJI

28.01.2025 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Stevie pracuje jako letuška, a chodí dobrovolničit do útulku. Má pocit, že nikdy nedosáhne nároků své matky, co se týče svého životního stylu a své postavy. Má díky tomu menší sebevědomí a podceňuje se, i když to skrývá. Zanders je hráč hokeje a veřejnost ho zná jako zlého hocha, se kterým si není na ledě radno zahrávat a který má každý večer jinou holku, a i když je ve skutečnosti jiný, tak tahle image mu vyhovuje, ale to jen do té doby než potká Vee, která si přísahala, že sportovcům – a zvlášť takovým s určitou pověstí - se bude vyhýbat….

Tahle romantika z hokejového prostředí se vážně povedla. První setkání našich hrdinů je nezapomenutelné. Tempo a čtivost příběh neztratí ani s dalšími stranami a já si užila každou z nich.

Scény v útulku? Bylo mi úzko z toho. Scéna s disney princeznami? Když jsem si to představila, tak jsem se smála jak blázen, protože to bylo něco.

A co víc, v této romantice jsou řešeny i vážnější témata, která se sem hodila a byla moc hezky zpracovaná. I když co se týče Stevie a její postavy, tak faktem je, že se nijak nehlídala, jedla a pila, na co měla chuť, a co si budeme povídat, to by váha kolísala asi většině lidí.

Knihu mohu opravdu doporučit. Mně osobně sedl styl psaní a už mám koupený i další díl, na který se těším. Laťka je nastavena vysoko, ale Správný krok je prý ještě lepší, tak jsem zvědavá.

27.01.2025 4.5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Jeden z mých větších restů, ale holky mi daly knihu do výzvy a mě to konečně nakoplo k tomu si ji přečíst.

Příběh je o Andie, které se nedávno změnil život a ona se teď snaží ho znovu uchopit do vlastních rukou tím, že zkusí naskočit do rozjetého vlaku a udělat první krok ke splnění snu, který mají s kamarádkou June. Tím je studovat s ní vysokou, aby si pak mohly otevřít vlastní podnik. Na škole studovat může, ale nic víc zařízeného nemá a nějak to musí vyřešit. Cooper pracuje jako barman a chodí na vysokou, hodně často má po ruce tužku a papír, aby mohl zachytit něco, co ho zaujme. Oba dva upoutá ten druhý skoro okamžitě, ale Cooper se brání, jelikož mu Andie připomíná něco, na co by radši zapomněl.

V tomhle příběhu je krásná ukázka přátelství. June a Andie měly krásný vztah, a kluci to samé.

Chvíli mi trvalo se začíst, ale nakonec to bylo dobré. Musím říct, že Andiin zlozvyk týkající se uklízení a rovnání věcí by mě asi trochu vytáčel Líbilo se mi, jak si ti dva nacházeli k sobě cestu, ale co už bylo na mě trochu moc, tak to bylo Cooperovo opakované chování, kdy udělal krok vpřed ve vztahu k Andie a pak dva kroky vzad.

26.01.2025 3.5 z 5

Nebezpečná hra Nebezpečná hra Julie Garwood

Před lety jsem od autorky četla hodně knih, zezačátku ty historické a postupně jsem přešla i na příběhy ze současnosti, ale tahle byla jedna z těch, které mě nějak minuly, takže když jsem viděla, že je i jako audiokniha a zahlédla anotaci, tak mi bylo jasné, že si ji poslechnu.

Příběh je vyprávěn hlavně z pohledu Laurant, ale čas od času se tu mihnou i úhly pohledu jiných postav. Pachatele jsem neodhadla, ale když nad tím přemýšlím, tak mi přijde, že tam tolik indícií k jeho uhodnutí nebylo. Na to že byl děj občas takový rozsáhlý až chvíli táhlý, že chvíli trvalo, než se dostalo k jádru, tak ten konec nabral celkem rychlý spád, až to bylo nečekané. Nebyla to špatná romantika s detektivní zápletkou, ale v této sérii jsou lepší

Hudební melodie, které hrály na konci kapitol, se mi líbily. Navodily atmosféru, a vzbudily ve mně ty správné pocity.

Z interpretace mám smíšené pocity. I když interpretka hlas někdy různě měnila, a byly z něj cítit emoce, či odpovídal situaci, což já oceňuju, jelikož nemám ráda, když je poslech monotónní, vyprávěn jedním tónem, tak je tu jedno ale… Jak jsem říkala, mám od autorky něco načteno a přibližně vím, jaké píše hrdinky. Jsou celkem dost naivní, ale mají vlastní hlavu a odvaha jim nechybí. Což bylo z textu znát i tady, ale někdy se díky interpretaci stala z hrdinky fňukna, což mně osobně prostě nesedělo. Možná kdyby to byla moje první kniha od Garwood, tak by mi to nepřišlo divné, ale není, a tak mám asi jiné představy na ně už a tohle tomu neodpovídalo.

25.01.2025 3 z 5

Najednou Najednou Petra Martišková

Tohle byla paráda. Jsem hrozně ráda, že jsem se na příběh vrhla v den, kdy jsem byla na darování krve, protože jsem od toho nemusela odcházet a mohla v klidu číst. Protože jak je na obrázku, tak to u mě tady opravdu platilo – furt jsem si říkala „ještě jednu kapitolu“, až jsem byla na konci. Bavilo mě to od první stránky až po tu poslední, jelikož kniha je čtivá a ubíhá svižným tempem.

"Nejdřív tě pozvu na kafe, co by tě mohlo zabít, pak tě navlíknu do brutální šichty v baru, a když to chci odčinit zmrzlinou a procházkou, skončíš prokletá."

Postavy byly moc hezky vykreslené, ať už hlavní nebo ty vedlejší. Madison i Ryana jsem si hned zamilovala. Postupně se ukazovalo, že oba řeší některé věci, ale líbilo se mi, že si šli za svým. Hlavně Maddie a že to neměla vůbec snadné. Její otec se choval jako totální chňup a já jen čekala, kdy vystrčí hlavu ze zadku, a uvědomí si, jak se chová. Její mamka se za ni mohla také trochu víc bít. A Jamie? Bože, ten prcek byl úžasný. Snad každá věta, kterou vypustil z pusy, tak byla perla a já se neskutečně bavila, když byl na scéně. I jejich přátelé byli zlatí.

Prostě to byla strašně hezká kniha, která mi neuvěřitelně sedla. A i když je napsaná možná spíš pro mladší, tak věřím, že nadchne i ty dospělé tak jako mě. Na autorčiny knihy jsem se chystala už déle a věděla jsem, že letos se na některou určitě vrhnu, ale jsem ráda, že mi ji kamarádka výzvy, jelikož jsem se tak k ní dostala dřív. DĚKUJI Angie. Určitě si přečtu i knihu Náhodou, která je o jejich přátelích Eleně a Nathanovi

22.01.2025 5 z 5

Návrat z divoké Afriky Návrat z divoké Afriky M. K. Hardy

Děj navazuje na události Divoké Afriky, a i když jsem první díl četla vloni v létě, tak mi hodně věcí naskočilo hned na prvních stránkách až na pár maličkostí, které jsem si vybavila až po chvíli.

Hned na začátku se autorka postarala o menší šok, který ale na druhou stranu vysvětlil pár věcí, které mi vrtaly hlavou v prvním díle. Děj díky tomu nabral jiný směr, ale moc vám k němu neřeknu, protože se tu nechci prokecnout, abych vás nepřipravila o to překvapení. Co ale mohu říct je to, že jsem tu na jednu postavu změnila názor, protože jsem ji víc poznala a postupně jsem si ji oblíbila.

Pašeráctví a pytláctví je tu zmíněno spíš jen mírně, ale oceňuji, že se to tady objevilo, protože do příběhu to zapadá, a jsem ráda, že toho autorka využila.

Pro mě byl tento díl o něco lepší než první, ale bohužel i tady se Michelle v některých chvílích vyznamenala tím, jak hloupě se zachovala a já z ní v těch případech nemohla a klepala jsem si knihou o čelo, jak jsem ji nechápala. Ale abych ji jenom nekřivdila, tak u mě měla několik + za některé věci, jako třeba když dala výpověď v práci a šla si za svým snem, přestože se kvůli tomu musela postavit svým blízkým, kteří to úplně nepodpořili a tak.

Tušila jsem, že se tento příběh nebude už odehrávat v Africe, a i když je to škoda, protože to bylo krásné prostředí, tak i v tomto díle je nakonec zpracované hezké téma, které se mi líbilo.

IG kniha_je_laska

21.01.2025 3.5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Po událostech na konci předchozího dílu jsem tušila, že nebude trvat dlouho a já se vrhnu na další, abych si přečetla jak se se vším Kim a její tým vyrovná.

Jak se dalo tušit, tak to není růžové. Nemají čas si promluvit o mnoho věcech, jelikož jim na stole přistane nový případ, kdy obětí není žádný neznámý a ještě si musí zvykat na nový přírůstek v týmu, kterého také znají, ale přesto se to nikomu nelíbí. Tyhle skutečnosti zapříčiní nemálo napětí a oni se budou muset hodně snažit, aby to nějak zvládli a to co nejdřív, protože obětí přibývá….

Tenhle případ mi nějak nesedl, a nebylo to jen kvůli tomu, že stejně jako tým si i já zvykám na novou situaci. Ale spíš celkový průběh vyšetřování. Také jsem si uvědomila, že autorka nedává moc prostor Bryantovi, jeho myšlenkám a postoji, i když Stacey ano. Stacey a Kim tu trochu sešli z cesty, ale postupně se začali nalézat. Na druhou stranu díky několika chvilkám tu byla šance opět trochu lépe poznat Kim, jelikož nám někdo z jejího okolí dal menší náhled do jejího myšlení.

18.01.2025 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

„Ve skutečnosti nikdo nemůže udělat někoho šťastným. To můžeme udělat jen my sami.“

Tahle kniha mě okamžitě vtáhla, protože zvraty na sebe nenechaly dlouho čekat, ale objevovaly se úplně od začátku.

„Jsi moje nejoblíbenější chůva,“ řekne.
Zasměju se. „Mělas jich hodně?“ zeptám se, přestože vím, že jsem první. Lilly tím nejspíš myslela hlídačky dětí.
„Ne.“ Zavrtí hlavou. „Jsi jediná. Ale i mezi tebou a všemi ostatními, které jsem neměla, jsi pořád moje nej.“

To, co Nicole provedla její sestra a snoubenec byl hnus a já ji fandila, když se pak snažila najít sebe sama. Do situace, kdy lhala o tom, kdo je, se dostala nechtíc a od začátku se jí to nelíbilo, ale v té situaci by to tak asi udělal každý. Čekala jsem, kdy a jak to praskne, a když se to stalo, tak se mi líbilo, jak se zachovala. Snažila se to vysvětlit, ale když jí to nebylo umožněno, tak šla, ale pak jen tak neskočila zpět do otevřené náruče. Ethan byl milující otec, ale někdy se choval k Nicole trochu jako chňup. Zvlášt ve chvílích kdy se mu podařilo vypustit z pusy něco urážlivého.

Jake se přiblíží a ukradne z mísy jahodu. „Co to tady vy dvě kujete za pikle?“ zeptá se a pak si jahodu hodí do pusy.
„Bavíme se jenom o tom, jak ovládnout svět,“ odpoví Shay.
„Takže jako obvykle.“ Jake přikývne a pak se podívá na mě. „Nemáš problém nás rozeznat?“
„No, Shay poznám,“ podotknu a ona při mé odpovědi vyprskne smíchy.
Jake začne na své bratry ukazovat.

Bylo krásné tu sledovat, jaké vztahy v jeho rodině vládly. Mezi Nicole a Ethanem byla chemie od začátku, a přestože se jí oba z různých důvodů bránili, tak je asi jasné, že pak podlehli Její sestra Veronica byla dáreček a někdy jsem nestačila zírat, co vypustila z pusy

„Tvůj katastrofální svatební den byl to nejlepší, co mě kdy potkalo.“ Už jsem to říkal dřív, ale tentokrát to zní neoblomně. „Možná to nejlepší, co kdy potkalo celou mou rodinu.“

Na ostatní díly se také podívám, protože jsem si oblíbila Ethanovi sourozence a chci si přečíst i jejich příběhy.

17.01.2025 4.5 z 5

Ve víně je... láska Ve víně je... láska Jana Beranová

Romantická jednohubka na jeden večer z prostředí italské vinice, která naladí na léto

Nadšení s jakým je tu představováno víno a popisy jednotlivých druhů by nejednoho člověka donutily dostat na něj chuť a ochutnat ho. A to i takové co víno nepijí jako já

Děj je zasazen do krásného prostředí, které jsem si hned zamilovala. Je tu milostný trojúhelník a přiznám se, že některé chvíle jsem Isabelle nezáviděla. Chudák díky tomu všemu zažívala pěkný zmatek a to řešila i jiné věci. Jedna z postav se na konci nečekaně vybarvila.

Je to kraťoučké a místy trochu hrr, ale bylo to moc příjemné čtení, které doporučuji.

A ta obálka je ÚŽASNÁ

16.01.2025 4.5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Další příběh z pera této autorky, u které jsem si po Šach a mat řekla, že si postupně přečtu všechny její knihy.

Jedná se o romantickou komedii z vědeckého prostředí, kde hlavní postavy z určitých důvodů předstírají vztah. Díky tomu dojde k několika trapasům a vtipným situacím, které vyvolají úsměv na tváři.

Postavy byly fajn. Studující doktorandka pracující na projektu, který pro ni z osobních důvodů hodně znamená a velmi neoblíbený profesor, ve kterém se toho skrývalo víc. Líbilo se mi, jak tu bylo zmíněno několik věcí - od toho jak se nabalovala jedna lež za druhou, až to začalo přerůstat přes hlavu, chování některých k Olive, když si mysleli, že chodí s Adamem, který neměl mezi studenty nejlepší pověst, ale na něj nemohli, tak to dali sežrat jí, a pak ten incident se sexuálním obtěžováním - prostě tu nečekaně bylo víc věcí, které příběhu dali přesah, že to nebyla jen romantická komedie.

Jsem ráda, že tu byla i bonusová kapitola, která byla z Adamova pohledu a mohla jsem díky ní víc poznat i jeho. Akorát v té jeho části bylo víckrát opakované slova "číča". Ještě že to bylo jen v této části a ne během celé knihy, protože i tady to bohatě stačilo, jak se to objevilo víckrát

14.01.2025 4 z 5

Psáno s nadějí Psáno s nadějí Aly Martinez

Po dočtení prvního dílu jsem věděla, že si musím co nejdřív obstarat pokračování, protože jsem si chtěla přečíst, jak se hrdinové vypořádají s tím, co mělo přijít. Nemohu tady říkat nic moc, abych něco důležitého neprozradila, takže jen tak okrajově.

Moc se mi líbí, jakou lásku projevují oba k malé. V obou dílech spoustu situací vyvolává úsměv na tváři, protože jsou kouzelné.

Přestože první díl byl o něco lepší, tak i tenhle díl se mi dobře četl a hodně věcí vyvolalo slabší chvilku. Jsem ráda, že po prvním zvratu se oba po chvíli postavili k situaci čelem a snažili se o pochopení a nějaké řešení. Později jsem v určité chvíli tušila, že jedna zmínka bude důležitá a na konci se ukázalo, že to tak opravdu je. Přesto právě tento zvrat mohl být trochu víc vysvětlen. Vyvolal několik otázek a nebyly zodpovězeny skoro žádné odpovědi, což nemám ráda.

Pokud chcete knihu, u které budou vaše emoce lítat jak na divoké dráze, tak zkuste tuto sérii. U prvního dílu jsem si vzpomněla na Vzpomínky na něj, přestože zápletka i děj jsou odlišné, tak tu bylo bylo pár věcí, které mi to připomněly.

Časem se kouknu i na zbývající knihy autorky

13.01.2025 4.5 z 5

Surový princ Surový princ Rina Kent

Tahle série má u mě trochu zvláštní místo, jelikož Zvrhlý král byla moje první přečtená kniha v žánru dark romance a přestože Elsu a Aidena u mě asi jen tak nikdo netrumfne, tak tahle dvojice se k nim přiblížila.

Oba dva - Teal i Ronana - jsme měli možnost potkat už v minulých dílech, ale víc je poznáváme až tady. Na Teal jsem byla od začátku zvědavá. Kdo četl předchozí díly, tak ví, že také neměla úplně pohádkové dětství, ale až tady zjistíme detaily, i takové, které člověk nemohl tušit. Ronan je šlechtického původu, který se brání cestě, na kterou se ho snaží navést jeho otec. Přestože díky svému neustálému úsměvu, flirtování a dobré náladě působí, že nic nebere vážně, a nemá žádné starosti, tak zde se ukáže, že také něco skrývá. Oba zažili něco, co zažít neměli, co je změnilo, ale oba se k tomu postavili úplně odlišně.

Ti dva mi k sobě sedli, přestože působili jako dva protiklady, tak si byli podobnější, než se na první pohled zdálo a mně se líbilo sledovat, jak postupně odhazovali své vrstvy, až se odkryli.

Aiden a Elsa jsou u mě stále a přestože tihle dva a jejich příběh mi byl bližší než Kim a Xander, tak musím dát trochu menší hodnocení než u nich, ale to spíš hlavně z toho důvodu, že i když to tu bylo místy temné - hlavně některá témata - tak přesto to bylo klidnější než ostatní díly. Nebylo to tolik dark, jak jsem čekala, ale i tak doporučuji, a těším se na další díl

11.01.2025 4.5 z 5

Psáno s lítostí Psáno s lítostí Aly Martinez

Předem upozorňuji, že díl je součástí série a jedná se o navazující díl. A nejspíš ho po dočtení budete chtít, tak jen abyste neudělali chybu jako já, která pokračování po ruce nemá

Knihu jsem měla na seznamu díky tomu, že jsem od autorky vloni četla jednu knihu, co se mi líbila, a chtěla jsem kouknout na další její tvorbu a volba padla na tuhle. Na DK má vysoké hodnocení. Anotaci jsem jen tak letmo projela, a myslela jsem si, že cca vím, co očekávat. Pche, jak já se spletla. Rozhodně jsem nečekala začátek, jaký tu byl, až jsem si chvíli říkala, zda to není nějaký omyl Ale rozhodně mě to upoutalo a říkala jsem si, co bude dál.

U čtení jsem toho zažívala tolik - culila jsem se, jak byli některé věci vtipné, soucítila s hrdiny, brečela, že jsem pro slzy neviděla, a musela jsem běžet pro kapesník, abych se vysmrkala, a stejně jsem musela číst dál, jak mě to chytlo.

Některé věci jsem poměrně rychle odhadla, a postupně se potvrdily, ale v něčem ve mně začalo klíčit podezření až ke konci. A bohužel to skončilo tak že bych hned chtěla další díl, abych mohla číst dál, přestože jsem měla tipy, jak to bude pokračovat, ale prostě jsem si to potřebovala přečíst.

Autorka píše svižně, chvílemi vás rozcupuje, aby vás pak zas dala dohromady nějakou roztomilostí. Za sebe vřele doporučuji

11.01.2025 5 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

U detektivních thrillerů, které mám rozečtené, nečtu anotace, takže děj je pro mě díky tomu vždy překvapením, jak nikdy nevím ani ň z toho, o co půjde. Tenhle díl mi dal celkem zabrat právě kvůli případu, který kriminalisté řešili. Bylo to náročné z několika důvodů.

Také jsem tu neměla tip na vraha, bylo hodně možností, ale opět bylo skvělé, jak se k tomu tým postupně dopracoval.

Konec tohohle dílu mě dostal, nečekala jsem, že autorka udělá něco takového. Byl to pro mě šok. Díky tomu si musím co nejdřív obstarat pokračování, protože je jasné, že zvrat tohoto dílu se bude řešit i v dalším.

,,Dětské starosti nejsou o nic méně důležité ani tíživé než dospělé problémy, usoudila v duchu. Všechno je relativní. Rozchod s klukem může znamenat hotový konec světa. Na zoufalství nemají dospělí patent."

04.01.2025 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Odjakživa jsem měla HP ráda, ale víc jsem mu propadla spíš až v 19, kdy jsem se odhodlala a zkoukla i ty poslední díly. Pak jsem si řekla, že zkusím i knihy, a má láska k HP se upevnila. Tohle je můj rereading asi po 5 letech, ale s jinými krásnějšími obálkami, které jsem musela mít. Ale teď už k hodnocení.

Asi není třeba podrobně říkat, o čem to je, nejspíš i ti, co to nemají rádi, tak zhruba vědí.

Harry zjišťuje, že je čaroděj a my spolu s ním poznáváme svět plný čar a kouzel. Upřímně v tomhle díle jsou části, které by nemusely být tak popisované a pak naopak části, kde by mohlo být víc vět, popisu. Ale je to tady lehce letem světem, jak kniha nemá zas tolik stránek. Ale přesto tu je zachycena ta kouzelná atmosféra, díky které tu sérii tak miluji a to jsem teprve na začátku celého dobrodružství

Jsou tu menší rozdíly oproti filmům, jako například: Dudley je tu mnohem víc na pěst, něco takového by nikdo nechtěl mít doma Hermiona je tady zezačátku také lehce nesnesitelná, takový ten typ, který nikdo nemusí a vyhýbá se mu, protože nejen že si kvůli němu všichni případají trochu tupí, ale také všechny poučuje a do všeho se plete Fred a George jsou tu snad ještě lepší

02.01.2025 4.5 z 5

Záměna Záměna Nika Peas (p)

Chtěla jsem si dát nějakou změnu mezi plánovanými fantasy knihami, ale nic co by mělo hodně stran a tahle kniha to skvěle splnila.

Začátek mi lehce připomněl Šeherezádu a Onura z Tisíc a jedné noci.

Na to jak má kniha málo stran, tak jsou tu postavy vykresleny dobře, že jsou čtenáři hned blízcí, a to, co zažívají, s nimi hodně prožívá a fandí jim. Ze samotné zápletky je hodně řečeno v anotaci, ale co tam není je v jakém prostředí se děj odehrává. Dvě z těch míst mám hodně ráda, takže to bylo přesně pro mě.

Jediné co mě mrzí, tak je ten konec. Přišlo mi to takové urychlené, což je škoda.

01.01.2025 4 z 5

Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Jak často se setkáváte se sirénami ve fantasy? Já bych nejspíš spočítala na prstech jedné ruky, kolikrát jsem četla příběh, kde nějaká byla. Takže když jsem tuhle knihu dostala do výzvy, tak mě hned zaujala. A pak ještě víc, když jsem viděla obálku, kde je napsané, že je to pro fanoušky SJM.

Příběh začíná celkem nečekaně a s hlavní hrdinkou se setkáváme těsně po jednom hrozném činu, a tím je vražda v sebeobraně. Když přemýšlí, jak z toho ven, tak si vzpomene na Handlíře, který plní přání, ale není to zadarmo. Vždy za to něco chce na oplátku. Ale ona je zoufalá a nechce, aby ji to dál ovlivňovalo, a tak to riskne a zavolá ho, aby ji s tímhle pomohl. Časem postupně její přání narůstají až má nakonec přes 300 dluhů, které si Handlíř z nějakého důvodu ovšem nevybírá. A najednou z jejího života zmizí na 7 let a pak se neočekávaně objeví a chce, aby začala své dluhy splácet....

Přestože mi chvilku trvalo se začíst, tak jsem ale chtěla pokračovat, protože mě to zaujalo. Bylo tu několik věcí, o kterých jsem chtěla vědět víc a má zvědavost byla postupně uspokojena. Střídají se tu části v minulosti a současnosti. Tyhle dvě doby jsou skvěle provázané a postupně se hodně věcí vysvětlí. Některé prvky mi tu lehce připomínaly Noční dvůr z Dvorů. Přestože mi tu něco chybělo na to, abych dala plný počet hvězd, tak i tak se mi to líbilo a někdy bych se chtěla pustit do pokračování

31.12.2024 4 z 5

Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Ani nemohu uvěřit, že jsem stihla přečíst všechny tři díly takhle brzy, když vezmu v úvahu, jak dlouho trvalo, než jsem se k sérii dostala

Série že středoškolského prostředí na elitní škole a vztah mezi dívkou, která je tam na stipendiu a kluka, který pochází z vyšší třídy. Přestože tento námět je už několikrát zpracovaný, tak tahle série měla několik věcí, které jsem u jiných snad ani tolik neviděla - nečekané konce a různé zvraty, sledujeme osudy i vedlejších postav, a párkrát čteme i jejich úhel pohledu,....

Všechny díly se mi četly dobře, a i když laťka šla postupně malinko dolů, přesto to bylo příjemné čtení.

Otec Jamese a Lýdie mě dost překvapil. Jak mohl některé věci udělat? Hlavně v tomhle díle se vybarvil a to jsem si díky jedné situaci myslela, že prozře a změní se A ono nic. Všichni se snažili najít sami sebe, a dalo by se říct, že procházeli určitým vývojem. Ale v některých věcech už to bylo lehce natahované, a naopak něco bylo vyřešené hodně rychle, což je škoda. Ale i tak mohu sérii doporučit k přečtení, protože celkově byla pěkná a já se stále plánuju stále kouknout na seriál. Jsem zvědavá, jak to zpracovali

28.12.2024 3.5 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Romantický příběh v prostředí, které v knihách není tolik obvyklé, s několika vážnými tématy, o kterých se moc nemluví.

Tuhle knihu jsem dostala vloni pod stromeček a hrozně jsem se na ni těšila. Zaujala mě anotací, recenzemi a také obálkou. Vzhledově je kniha nádherná a po přečtení můžu říct, že není hezká jen navenek

Miluji, když v knihách narazím na knihomolku a Vanessa jí byla. Některé knihy, které četla, mám také už za sebou, a na jiné se kouknu. Možná si tak zas zvětším svůj seznam. Bylo tu spoustu věcí, u kterých si myslím, že se většina čtenářů najde, protože to zná a tím jim kniha bude ještě bližší. Líbilo se mi, jakého hrdinu tu autorka ztvárnila. Nedržela se úplně obvyklého typu a to je skvělé.

Kniha se mi příjemně četla, ani jsem se nenadála a 400 stran uteklo jako nic. Za sebe mohu rozhodně doporučit a tuším, že to nebude naposledy, co jsem ji četla

IG @kniha_je_laska

26.12.2024 5 z 5