Knihoholka. komentáře u knih
Ani nedokážu najít ta správná slova, jak bych knihu vychválila. Stále se k ní vracím a dočteno mám tak rychle až je mi to líto, že už je konec.
Po doporučení od mojí maminky jsem si knihu přečetla a od té doby jsem se k ní vrátila už dvakrát. Je čtivě psaná, plná zajímavých věcí, popis že to vlastně ženy dřív neměly tak lehké jako dnes, musely si tvrdě vybojovat svou pozici v "mužském" světě.
Výborná kniha, která stojí za přečtení i místo v knihovně.
Kniha mě poměrně zklamala, některé opakující se vtipy byly již nudné. Pár dobrých hlášek se tam mihlo, ale popravdě jsem se těšila až dočtu poslední stránku.
V tomto případě se mi film líbí víc než kniha.
Zajímavé. Byli tam věci, které v knize ani ve filmu nejsou.
Je to jedna z mála knih, kterou musíte číst až třeba do dvou do rána abyste to konečně dočetli já to takhle četla do noci o Vánocích.
Miluju upíry takže se mi ovšem moc líbilo. Z dřívějších knížek jsem byla zvyklá na oslovování upíři tak jsem to hodnotila, že je to pitomý když nekdo upírům říká vampýři.
Jinak dobře se čte jak jsem řekla klidně i do noci dokud to nepřečtu.
Taky mě hodně překvapilo, že autorce je teprve 20 let. Určitě si jí někdy přečtu znova až budu mít zase chuť na upíry.
Třetí díl, nabušený hádankami v hádankách, poslední hra a hlavně šachová partie, která mi brala dech. Přečetla jsem to jedním dechem, bylo to čtivé, napínavé a skvělé. Jediný Grayson mě ke konci trošičku iritoval:). Celkové jsem to užila!
Tuhle povídku jsem prostě musela mít. Konečně jsem se dočkala naší krásné Prahy. Příběh je Caplonové klasika, hned od prvního momentu víte, jak to dopadne, ale podařilo se jí krásně vystihnout atmosféru Prahy a Vánoc. Už se moc těším na celou knihu, kterou právě píše.
Dlouho mě odrazovala věta "na motivy krásky a zvířete", myslela jsem si, že to bude hloupost a místo ní jsem dostala skvěle vyprávněný, spletitý příběh se skvělými postavami. Knihy Maasové mě vždy zvláštně chytnou za srdce a postavy mi přijdou jako staří kamarádi.
Jelikož jsem povídky četla až po dokončení série, věděla jsem, jak to skončí a u poslední povídky mi už bylo smutno. Těžko říct, jestli je lepší si je přečíst před nebo po celé sérii, obojí má svě pro i proti. Takže je to asi jedno
Nebudu hodnotit každou povídku zvlášť, všechny jsou dobré, tématicky jsou dobře vybrané a sérii krásně doplňují.
Líbila se mi. Byla trochu jiná, než klasické YA. Některé pasáže byly předvídatelné, některé ne. Moc se mi líbilo propojení příběhů, i January byla sympatická, a konec? Pff, absolutně skvělý!
Připadalo mi jako bych se ocitla v hlavě Lorelai - mám na sobě zelené šaty. Kež by to byly ty modré šaty. Modré šaty jsou v čistírně. Němci nosili šedé, tys nosila modré. Casablanca. Casablanca je tak skvělý film. Casablanca. Bílý dům. Bush. Proč neřídím hybrida? Vážně bych měla řídit hybrida. Kolo. Jednokolka. Dres. Modrá bunda.
Jediné, co mě v knize doopravdy zaujalo byl začátek. Zbytek bylo rychločtení.
Po konci Říše bouří bylo poněkud kruté věnovat celou další knihu Chaolovi s Nesryn. Ačkoli byl začátek poněkud těžký, výsledek byl opět skvělý. Samozřejmě mi chyběla "tlupa", ale toto dobrodružství bylo stejně tak dobré. Nesryn příliš nemusím, cením si jí jako charakteru, ale není mi ani po tomto dílu příliš blízká, proto mě některé její kapitoly nebavily tolik, ale při čtení kapitol s pavouky jsem si vybavila Rona z Harryho Pottera :D
Celkově byla kniha vynikající, opět jsem se nemohla odtrhnout a jsem velmi zvědavá na finále.
Knihu jsem viděla doporučovanou snad úplně všude a vůbec se tomu nedivím. Je výborná. Plná napětí, že jsem nemohla přestat číst. Ačkoli je hlavní dějovou linkou vztah Lou a Reida a ne už tolik čarodějnictví, vůbec mi to nevadilo. Autorka výborně vykreslila postavy, moc se mi líbil kontrast mezi hlavními hrdiny.
Do knihy jsem se okamžitě začetla a vtáhla mě do děje hned na první stránce. Kniha nerozvíjí jen příběh hlavní hrdinky, ale všech, kdo žije v panském domě.
Tenhle díl je úžesnej, nemohla jsem od něj odtrhnout. Je to jeden z dílů, kdy už chcete bejt na konci už to konečně dočíst, aby jste věděli jak to skončí, ale zároveň je ten příběh tak úžasný, že chcete aby neskončil a jste smutní, že už jste na konci
Moc se mi to líbí :) Některé bajky se mi líbily některé ne, ale stejně dávám 5 hvězdiček :).
Příběh tří bratří všichni známe z filmu Harryho Pottera, ale stejně je to můj nejoblíbenější příběh :)
Chvilku mi trvalo než jsem se řádně začetla, ale po 200 stránkách to byla bomba! Bryce mi byla velmi sympatická. Laškování mezi ní a Huntem mě bavilo a vždy mi vykouzlilo úsměv na tváři. Zápletka byla dobře zamotaná, jak to má Maas ve zvyku, sice některé části rozuzlení byly průhledné, ale i tak se mi to líbilo. Opravdu jsem měla chuť knihu na začátku odložit, jsem ale ráda, že jsem to neudělala. Plus ta obálka je skvostná
Vcelku jednoduchá dějová linka princezny, která si nechce vzít prince, kterého nemiluje a nikdy ho neviděla, a tak uteče. Princ se vydá za ní, a aniž by ona věděla, kdo je, zamiluje se do něj. Pak zde máme dalšího pohledného muže s úkolem zavraždit ji.
Jsou to detaily, co mě na knize dostaly. Nejen, že princezna tak přirozeně zapadá do prostředí měšťanstva, ale to, že aniž to přímo vidíte, víte, že se v přiběhu odehrává něco víc. Spíše se to bude odehrávat. A tak jsem velmi zvědavá, jak se bude příbeh vyvíjet v dalších knihách.
Zajímavá kniha, námět dívky, která napodobuje zvuky je pěkný. Postavy byly krásně charakterizovány. Líbil se mi Lauřin příběh, ale ponoření se do světa showbyznysu mně nebavilo. Přišlo mi to příliš ohrané. Je pochopitelný autorčin záměr, jisté pošpinění nevinné dívky a média, která si vymyslí vše, aby se článek prodával. Ale stejně mě druhá polovina knihy příliš nenadchla. Řekla bych, že to bylo tak 50 na 50.
Samozřejmě to nebylo tak skvěle čtivé jako první díl. Ten jsem přečetla jedním dechem. Ovšem i tohoto druhého dílu jsem byla zvědavá, kam příběh povede. Nedokážu říct, jestli byla kniha zbytečná. Celkově příběhově možná ano, ale na rozvoj postav vůbec. Jediné, co mě zklamalo (SPOILER) byla smrt Ansela, byla očividná a jasná, ani jsem z toho nemohla být překvapená, bylo to tak očividné. Nebylo to strhující. Jiné scény byly napínavé apod., ale tahle mě absolutně zklamala.