knihomolkaMist knihomolkaMist komentáře u knih

Rivalové Rivalové Emily Wibberley

Co od téhle knihy chtít víc? Je to skvělá oddechovka s fajn rivalitou, která mi kupodivu přišla, v rámci možností, opodstatněná (nebylo to typem - nesnášíme se, tečka :D). Postavy jsem si celkem oblíbila, ačkoli jsem s jejich chováním ne vždy souhlasila.
Romantická linka byla fakt hezky zpracovaná. Takové příjemné slow-burn :) párkrát jsem se u knihy zasmála, což se mi až tak často nestává :D
Jediné, co bych chtěla vytknout, je ten konec... na to, jak pomalu se ten jejich vztah vyvíjel je ten konec prostě až moc uspěchaný, neuvěřitelný.
Nicméně jako příjemnou oddechovku můžu jedině doporučit :)

08.01.2023 3 z 5

Čarodějnice dřívější a budoucí Čarodějnice dřívější a budoucí Alix E. Harrow

Toto bylo... ani nevím. Příběh byl úžasný, hned v prvních kapitolách jsem si zamilovala Juniper a vlastně i obě její sestry... Ale ze začátku jsem se prostě zaboha nemohla začíst. Nevím, čím to bylo (možná tím, jak to je ve škole teď hektické a já se dostala ke čtení až v posteli, kdy jsem u čtení usínala? :D).
Pak se ale příběh rozjel a já nemohla přestat číst! neskutečně dobře napsané a na konci mi málem i ta slza ukápla :)

04.06.2022 4 z 5

Víš, že jsem hrozná Víš, že jsem hrozná Jessie Ann Foley

Tahle kniha byla... zvláštní. Ale dobrým způsobem. Příběh o psychicky nemocných lidech, které si zamilujete. Krásná kniha, kterou mohu vřele doporučit.

Oheň a plamen Oheň a plamen Jenny Han

Mám takový pocit, že tahle série se začíná dost zvrtávat. Co se to děje? Vůbec to nestíhám sledovat, ale prostě nemůžu přestat číst! To bylo dokonalé!

Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Vzhledem k tomu, že sama mám matku trpící OCD, mám k tomuto tématu celkem blízko. A tahle knížka to fakt skvěle podává. OCD je totiž podle mého strašně znevažováno. Fakt to není o tom, že vám vadí nesymetricky uspořádané kachličky, ale spíš o tom, že v panických atakách, úzce s tím souvisejících, děláte věci v amoku, věci, které byste nikdy neudělali a věci, které mohou příbuzným ublížit (mluvím z vlastní zkušenosti)!
Ale zpět ke knize :D Ta totiž byla fakt skvěle podaná a já si čtení užívala. Na konci mě to zase dostalo a já chtěla brečet :D Poslední dobou jsem nějaká emotivní :D
Pokud jste knihu ještě nečetli, prosím, přečtěte si ji!

Alespoň prozatím Alespoň prozatím Amélie Salingerová

Dokonalost! Knihu jsem měla předobjednanou v první YA boxíku už od toho podzimu, nebo kdy byl ten boxík ohlášen (celý ten box byl boží mimochodem, už se těším na další).
A tohle mi fakt sedlo. Jakmile jsem knihu otevřela začetla jsem se. A příběh mě až do konce nepustil. Kniha se mi velmi líbila a velice ji doporučuji!

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Kasie West

Já prostě tu Kasie miluju! Tato knížka byla dokonalá. Fakt mě dostala, jako už dlouho žádná! Po Lásce a jiných úkolech se s přehledem staví na druhé místo mých nejoblíbenějších knih Westové.
Velice povedené dílo, které vás chytne a nepustí. Vřele doporučuji :)

Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Po celkem horším druhém díle byla tahle kniha opět nádherným milým dílem. Všechny linky se tu krásně protnou, všechny problémy vyřeší.
Fakt skvěle napsané a ač se mnou asi spousta čtenářů nebude souhlasit, řadím tuto sérii výš než sérii Znovu. I tak ale miluju vše co Mona napíše a potřebuju od ní číst něco dalšího!
Mohu jedině doporučit.

Iko Iko Marissa Meyer

Krásný návrat do mých milovaných Měsíčních kronik. Fakt jsem si to užívala, protože poslední dobou přicházím komiksům na vkus!
Bylo to skvělé a mohu doporučit :)

Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Tak na první díl tohle rozhodně nemá. Ale bylo to fajn zakončení série. Zápletka je fajn, ale ten první díl byl prostě mnohokrát lepší. Celou sérii bych asi doporučila :)

Ágnes ve skleněném městě Ágnes ve skleněném městě Ivana Peroutková

No... Co to bylo?! Já nevím... tohle mi fakt vůbec nesedlo... dočetla jsem to jen se sebezapřením, protože ano, jediné, za co knihu chválím je to, že se celkem dobře četla. Ale tohle za mě teda ne :/

28.05.2022 2 z 5

Cela Cela Benjamin Oliver

Tak toto nebylo vůbec špatné! Vlastně mi. to trochu připomínalo Lockdown: Útěk z výhně, ale bylo to dosti dobré. Četlo se to úplně samo a zápletka byla suprová!

Srdcerváči. Kniha 4 Srdcerváči. Kniha 4 Alice Oseman

Jde tento roztomilý komiks nemilovat? Tady už zabředáváme do vážnějších témat, ale plyne to tak nenuceně, že vám autorka předá spoustu informací, aniž byste si toho vlastně všimli :D Celou sérii mohu jedině doporučit!

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Skvělý nápad, skvělé provedení! Neskutečně čtivá záležitost, u které máte neustále nutkání se usmívat!
Už se těším, až si knížku za rok přečtu znovu

31.12.2021 4 z 5

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Nevím, jak knihu hodnotit… Když se na příběh podívám zpětně, je prostě bez debat skvělý a plný ponaučení! Taky se plánuji podívat na film od Formana, protože mě to skutečně nesmírně zaujalo.
Ale! Mě to čtení ták nebavilo. Nevím proč… formu dopisů už jsem několikrát četla a neměla s tím problém, ale tohle mi stylem psaní prostě nesedlo - je to ale prostě z jiné doby a to může být ten problém.
Příběh skvělý, zpracování (alespoň pro mě) bohužel nudné. I přes to jsem si to ale asi ve výsledku užila a knihu můžu jednoznačně doporučit :)

31.12.2021 3 z 5

Sedm rozchodů Amy a Craiga Sedm rozchodů Amy a Craiga Don Zolidis

Ze začátku jsem od knihy neměla příliš vysoká očekávání. Byla ve slevě a na internetu okamžité ,,upadla v zapomnění” - prostě často recept na průšvih :D
Bylo to ale vlastně docela fajn! Styl humoru a celkově psaní knihy asi nemusí sednout každému, ale mě se to líbilo velmi! Je to neskutečně vtipné počtení, které však skrývá i spoustu ponaučení :)
Moc jsem si to užila a když jednou budu mít špatnou náladu, vrhnu se do této knížečky, protože ta mě z toho bezesporu dostane :)

31.12.2021 4 z 5

Buď, anebo Buď, anebo Kara McDowell

Skvělá knížka! Fakt že jo! Kdyby tu nebyla jedna nesrovnalost, dám jí bez váhání plný počet, ale... nesedí mi tam ty osudy... není tam vysvětlené, jak se spojí dohromady - jestli to je tím nárazem a odehrál se tedy jen jeden příběh a ten druhý byl smyšlený... jak to navazuje... a jak skončil ten druhý? Nebo byli nějak propojené? Nebo to bylo vše jen představa? Ale jak by se pak vysvětlil ten konec? :D Prostě mi to nedává smysl, ale možná se nad tím až moc zamýšlím :D
Jako skoro vždy dávám přednost chlapíkovi číslo dva a Harry, ten tady byl úplně boží! Fitz mi ze začátku nesedl na takového lamače srdcí (když se řekne jméno Fitz, představím si toho z Agents of S.H.I.E.L.D. - a ten není lamačem ani omylem :D), ale nakonec jsem si i k němu našla cestu.
Problém hlavní hrdinky mi přišel celkem blízký - i já mám s tímto občas trochu problém a přišlo mi hezké, jak se to tam vyřešilo a nemávlo nad tím rukou :)
Ve výsledku mohu knihu doporučit a příští rok ji na Vánoce plánuji číst znovu :) ale předem varuji stejné přemýšlivce, jako jsem já sama, před koncem - ten by šel totiž určitě vymyslet i lépe :D

28.12.2021 4 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Čtu ji již podruhé, protože se chci pistit do druhého dílu a už si ji moc nepamatuji.
Jo… není to Selekce, ale tato kniha není vůbec tak špatná, jak spousta lidí tvrdí. Fakt nechápu, co je na ní tak špatného (a to jsem to četla 2x!)
V knize je klasicky milostný trojúhelník, co jiného od Kiery čekat, že Jsou tu vtipné i smutné chvíle. Hrdinka se občas sice chová dětinsky, ale musím říct, že jsem četla i knížky s mnohem horší hlavní hrdinkou.
Prostě mi to nepřijde tak hrozné a celkem se těším na druhý díl.
Možná je ale lepší jít do knihy bez očekávání, to vám pak možná nepřipadne až tak hrozná

24.12.2021 3 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek * antologie

Asi souhlasím s názorem, že tato kniha je až na výjimku 2-3 povídek víceméně depresivní. Mně to ale ani tolik nevadilo. Některé povídky sice nebyly tak dobře podané jako jiné, ale jiné zase fakt stály za to (a to i přes jejich depresivní nádech, který k Vánocům úplně nesedí, ale tak zase to alespoň ukázalo druhou stranu věci a taky to, že ne vše je vždy krásně růžové - nebo když už jsme u těch Vánoc červení-zelené ). Některé povídky by si zasloužily vlastní knihu. Ta od Thea se mi líbila taky dost - jeho Muffin & čaj a Koláčky & Spiklence jsem totiž svou dobu úplně zbožňovala
Nejlepší povídku napsal bezpochyby Aleš Novotný. Jeho styl psaní (i knihy celkově) miluju, proto nebylo překvapením, že se mi líbila nejvíc a že mě taky celkem rozplakala

24.12.2021 4 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Asi jsem čekala něco velkolepějšího... Rozhodně bych to nezařadila mezi thrillery. Jo, otevírají se tam nějaká „temná“ tajemství, ale i tak bych to zařadila spíš do nějakého (heavy) contemporary.
Mě to prostě nevyvolalo takové to obávání, zda za vámi někdo nestojí, husí kůži, ten moment, kdy si musím na chvíli oddechnout, než budu pokračovat dál.
Napsané to je rozhodně skvěle, ale až na posledních cca 50 stran to je prostě o ničem.
Tomu, kdo má rád temná tajemství tato kniha určitě sedne víc :)

21.11.2021 3 z 5