knihomolkaMist knihomolkaMist komentáře u knih

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Knížka je fakt neskutečně úchylná, takže pokud vám to vadí, vůbec do ní nechoďte. Já jsem byla zvědavá, proč je tahle kniha tak populární a sehnala si ji (to byl boj :D).
Já nevím... čekala jsem něco víc smysluplnějšího než jenom sex...
Co se ale musí nechat je čtivost. Je to neskutečně dobře napsané.
Takže asi tak... průměr... ale kdo je na tento žánr, tomu se to asi bude líbit víc :)

27.06.2021 3 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Kasie West už mám poměrně načtenou, ale tahle kniha se mi líbila ze všech nejmíň. To ale může být i vkusem, neboť mezi mé oblíbence patří Láska a jiné úkoly, které nejsou tak oblíbené.
Příběh byl ale moc fajn. Postavy příjemné. Je to Kasie, takže to bylo neskutečně čtivé a poutavé. Mohu doporučit :)

07.06.2021 4 z 5

Obsidio Obsidio Amie Kaufman

Naprosto skvělý příběh! Tuto sérii neskutečně miluju a ihned bych přečetla klidně dalších x dílů :)

03.06.2021 5 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Páni! Husí kůže mě doprovázela notnou částí příběhu.
Neskutečně zajímavý námět. Nechybí tu napětí ani „wow“ efekt.
Velmi doporučuji :)

15.05.2021 5 z 5

Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Wow. Do knihy jsem šla s tím, že jsem vůbec nevěděla co čekat... a velmi mě to překvapilo. Konec jsem skutečně nečekala! Koncem mi to celkem připomíná jednu knihu, kterou ale nechci jmenovat, nebo't bych vyspoilerovala jak konec této knihy, tak i konec té podobné :D
Je to ale skutečně velké dobré. Kniha se čte sama a rozhodně stojí za přečtení :)

11.05.2021 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Knížka velmi fajn. Jediné, co mi vadilo byla ta neosobnost. Nedokázala jsem nějak soucítit s postavami, neprožívala jsem to tolik, jako jiné knížky. O tom ale tahle doba v literatuře byla. Neosobní vypravěči.
Je to ale velmi dobrá klasika. Určitě nelituju přečtení :)

09.05.2021 4 z 5

Supernova Supernova Marissa Meyer

Já nemám slov. Tahle kniha (a vlastně celá série) mě polámala a na konci zase slepila.
Ten příběh je dechberoucí. Postavy jsem si zamilovala, stejně jako svět.
To co se dělo?! Nekončící napětí a očekávání, co se sakra stane dál.
Bylo to boží. Fakt že jo.
Za mě asi jedna z nejlepších fantasy sérií, co jsem kdy četla. Bezesporu!

09.05.2021 5 z 5

Srážka světů Srážka světů Chris Colfer

Proboha, proboha, proboha...
Tento díl mě totálně dostal. Byl skvělý jako všechny ostatní, ale to vědomí, že tímto příběh končí...
Neskutečně jsem si to užila. Jak tento díl, tak celou sérii.
Autor to dokázal zakončit velmi elegantně, i když jsem se konce po přečtení prologu trochu bála.
Všem tuto sérii vřele doporučuji a určitě to není poslední kniha, kterou si od Chrise přečtu :)

29.04.2021 5 z 5

Němý viník Němý viník Maureen Johnson

Druhý díl asi o něco lepší, než ten první. Konečně se nám totiž začíná odkrývat pravda.
Co mi ale na knížce vadilo bylo to, že cca do 40% knížky se tam nic nedělo. A to myslím jako skutečně nic.
Nicméně musím uznat, že je kniha velmi čtivě a poutavě napsaná, takže to ve finále ani nevadilo.
Autorka vás drží napjaté od začátku až do konce. A v tom nejlepším to utne.
Už se těším na další díl a doufám, že tentokrát ten rozjezd nebude trvat tak dlouho :)

29.04.2021 4 z 5

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Uf. Většina lidí knihu vychvalovala a mě se do ní úplně nechtělo (většina knih, které lidi vychvalují pro mě není takové boom).
Nakonec jsem ji z té knihovny stejně vytáhla a vůbec toho nelituji.
Byla tam spousta skvělých hlášek a citátů a já mohla po dlouhé době zase zběsile lepovat :D
Čtení jsem si neskutečně užila a Lennona i Zorie si zamilovala.
A ty mapy? Požitek z příběhu byl hned o poznání lepší :)

23.04.2021 5 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Tuto knihu jsem měla přeobjednanou. Pak se na ni ale všichni vrhli a to mě lehce odradilo.
Nakonec jsem po ní přecejen sáhla a bylo to skvělé. Čtivě napsané. Měla jsem problém se od knihy odtrhnout, což už se mi pěknou dobu nestalo.
Moc jsem si ji užila a mohu ji s klidným srdcem vřele doporučit :)

23.04.2021 5 z 5

Hrady z písku Hrady z písku Kayla Olson

Tak tohle mi sedlo!
Kdybych tuto knihu měla popsat, popsala bych ji jako hi-tech Prokletý rok říznutý s hrou Green Hell :D
Na knihu se mi v knihovničce prášilo neskutečně dlouho. Nebudu lhát, trochu jsem se jí bála.
Naprosto zbytečně, samozřejmě.
Neskutečně jsem si to užila. Postavy i styl psaní mi sedly.
Jen škoda, že není víc dobře napsaných knih s tímhle tématem...

09.04.2021 4 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Skvělý! Po přečtení Pýchy a předsudku pár let zpět, která mě úplně neohromila, jsem měla k této knize téměř nulová očekávání. Ale bylo to super! Obě hlavní sestry jsem si okamžitě oblíbila a v jejich povahách spatřovala sebe a mou sestru :D Příběh jsem si užila, ačkoli byl pln klišoidních zápletek. Ale výsledek? Fakt skvělá romantická kniha, která rozhodně pohladí na duši :)

09.09.2023 4 z 5

Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Kroniky prachu jsem si nesmírně užila a Elisu i Jamieho si jako vedlejší postavy oblíbila. Proto jsem se na knížku těšila a hned jak to šlo i předobjednávala :D Ale nevím. Zpracování zajímavé. Strašně mě bavily ty poznámky. Ale ta kniha jako celek mi asi přišla zdlouhavá? Zkrátka mě to nebavilo tolik, jak jsem doufala. Bylo fajn vrátit se zpět, ale asi jsem čekala víc.

21.08.2023 3 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Trošku s křížkem po funuse - nevím, na co jsem čekala tak dlouho, ale co už :D
Kovyho sleduju už hoodně dlouho, vpodstatě od doby, co začal dělat parodie a dokonce jsem měla tu čest ho potkat na letošním KVIFFu (a to hned několikrát :D). Knížka sice už není tolik aktuální - Kovy tam třeba dumá nad tím, co mu přinese budoucnost a já se můžu jen potutelně usmívat nad jeho tehdejší nevědomostí :) - ale je to spíš i o minulosti, která je rozhodně zajímavá.
Čtení jsem si moc užila, je to psáno takovým odlehčeným a vtipným stylem, který je Kovymu vlastní, takže máte o zábavu na jedno odpoledne vystaráno :)

05.08.2023 5 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Skvělý! Prostě skvělý!
Neskutečně fajn postavy, které si prostě oblíbíte, skvěle vykreslené prostředí a smrtící zkouška. Navíc ma autorka moc příjemný styl psaní a knížka se čte jedna báseň. A ten konec??? Musím si co nejdřív sehnat další díl :D

05.08.2023 5 z 5

Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

To bylo boží! První díl jsem četla už více než rok zpět, a proto se mi fakt bodlo připomenutí minulého dílu v první kapitole. Trochu jsem se bála, že se po tak dlouhé době nezačtu, ale po pár stránkách jsem se nebyla schopná odtrhnout! Spousta záhad, hádanek a nečekaných zvratů. A hlavně bratři Hawthornovi :) Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

03.08.2023 5 z 5

Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Tuhle knížku jsem si koupila naprosto spontánně ve Varech na čekání ve frontě na film na KVIFFu a bylo to fajn. Knížka hezky odsýpala, bavila jsem se a bylo tu minimum hluchých míst. Takže na čekání do front doporučuji :)

23.07.2023 3 z 5

Ukaž mi Ukaž mi Marcel Moss

Poláci mi asi úplně nesedí. Nevím proč, ale s tou polskou literaturou mám prostě zvláštní vztah... Knížka vůbec nebyla špatná, ba naopak. Příběh byl zajímavý a kniha se četla jedním dechem, až na konec, který byl doslova dech beroucí a myslím, že ho téměř nikdo nečekal :D taky ty statistiky mi přišly celkem zajímavé. Ale něco mi na tom prostě nesedlo - možná styl psaní?

23.07.2023 3 z 5

Prach a popel Prach a popel Jenny Han

Já nemám slov! Do série jsem šla s tím, že to bude nějaké contempo o pomstě a přátelství a možná i s trochou romantiky. Ale tohle? To prostě nabralo obrat o 180 stupňů! Z nevinného příběhu se vyklube něco naprosto neuvěřitelného, u čeho prostě zůstává rozum stát a nejste schopni jediného slova!
Celou sérii vřele doporučuji! :)

28.05.2022 4 z 5