knihovna1
![Jako cool v plotě Jako cool v plotě](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26323/jako-cool-v-plote-WVj-26323.jpg?v=1574344500)
Velmi zábavná knížka, která vám kdykoliv zvedne náladu. Karel Plíhal je talentovaný a citlivý básník, textař a písničkář. Už ho sleduji a mám ráda od r. 1984. Kniha mě velmi potěšila vtipnými a trefnými a chytrými rýmy a i kresbami pana Bartáka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zmizelá osada Zmizelá osada](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231786/zmizela-osada-231786.jpg?v=1417635527)
Poslechnuto na ČRo. Můj první pan Klostermann - oblíbený mého táty. Tak jsem neodolala. Je to vylíčení drsného nám nepředstavitelného života dřevorubců a jejich rodin v šumavské osadě. Mě ten poslech zkličoval, přesto dávám 4 * za mistrovství pana spisovatele.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![15 roků lásky 15 roků lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481656/15-roku-lasky-jwH-481656.png?v=1633078576)
Tak jsem se na knihu moc těšila. V první třetině mě chytla, pak mé nadšení klesalo, ale nakonec zas stouplo. Jako kdyby autor při tvoření ztrácel a nabíral dech. Knize bych dala o 100 stránek méně. Schopping, vaření večeří apod. bych seškrtala. Ale jinak dobrý nápad námětu. Při čtení mě provázel hlas a fyziognomie autora. Někdy plus a někdy minus.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Mimochodem Mimochodem](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451887/mimochodem-tOa-451887.jpeg?v=1614854989)
Poslechla jsem na ČRo a moc se mi líbilo. Pana W. Allena mám moc ráda a obdivuji jeho humor a talent. Baví mě i jeho hypochondrie a uzlíček nervů. Těším se na každý jeho nový film. Líbí se mi všechny. Autobiografie je velmi hezky překvapivě až intimně i odvážně napsána. Vypsal se v ní a já mu věřím. Galantně vše odkryl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Žárlivka Žárlivka](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405134/zarlivka.jpg?v=1732837245)
Kniha je velmi dobře napsaná. Obraz žárlivé ženy, kterou lituji. Potřebuje stále jistotu, že je vše v pořádku. Nemůže za své trápení jen ona. Kniha může posloužit pro někoho návod, jak se nechovat. Doporučuji všem, která žárlivost trápí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287488/dokonaly-cizinec-v7X-287488.jpg?v=1458068761)
Kniha se mi líbila. Překvapil mě konec. Krátké kapitoly, které vás nutí číst dál dál. Příběh je vyprávěn několika postavami ve dvou časových rovinách. Lépe knihu neodkládat a číst jen co můžete :-). Thriller to rozhodně není, je to příběh, který se může v životě semlít a díky špatné komunikaci i zkomplikovat.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zápisky z blázince Zápisky z blázince](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25454/zapisky-z-blazince-0nI-25454.png?v=1651873760)
Kniha se mi líbila a dobře četla. Byla dlouhá akorát. Jsem milovnice divadla a práci pana Macháčka znám. Líbily se mi jeho zápisky, postřehy i komenty k pořadům tehdejší čsl. televize. Kniha pro mě byla i takové normalizační retro a obrázek doby plné komunistických praktik (odsun nepohodlných osob). Měla svou atmosféru a odhalila citlivou, ale i sobeckou povahu pana režizéra. Zajímavá byla i sonda do Bohnické léčebny, její skupinové terapie i jednotlivé postavy pacientů.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ztracenné Ztracenné](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524624/ztracenne-6530199eccb72.png?v=1697651103)
Knížka je milá, poučná a vesele ilustrovaná. Měla jsem z ní radost. Rychle přečtená a k zamyšlení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Moje Rusko: Zprávy ze ztracené země Moje Rusko: Zprávy ze ztracené země](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531436/moje-rusko-zpravy-ze-ztracene-zeme-65ea49606f518.jpg?v=1709853024)
Kniha je dobře napsaná o zdevastované zemi a chudácich lidech, kteří v ní žijí. Některé pasáže byly pro mě dlouhé a děsivé. Obdivuji autorku za její práci a odvahu!
![Padesátka: Čím žijí ženy v období přechodu Padesátka: Čím žijí ženy v období přechodu](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510157/padesatka-Fu1-510157.jpg?v=1675098808)
Kniha se mi líbila a dobře četla. Měla mi hodně co říct, protože jsem tato věková skupina hodně 50+ Knížka mi pomohla některé věci si v hlavě srovnat a utěšit se, že nelítám v tom sama. Autorka se zhostila dobrého počinu a kniha určitě splnila svůj účel. Některé výpovědi byly hodně upřímné až na tělo, to mi sedlo. Doporučuji všem ženám.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Můj vysvlečenej deník Můj vysvlečenej deník](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30546/muj-vysvlecenej-denik-MvG-30546.jpg?v=1658937972)
Mně se kniha líbila jako rodiči a dokázala jsem se vžít do mladých a zavzpomínat na své mládí. Při čtení se mládne. Kniha je svižná a čtivá. Líbil se mi i film natočený dle knihy. Měl brilantní obsazení, scénář a režii.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477042/zarlivost-a-jine-povidky-aqH-477042.jpg?v=1626519888)
První kniha od J. Nesbo, co jsem přečetla. Knížka se mi líbila. Povídky trefné na nepříjemné téma žárlivost.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dopisy Ježíškovi Dopisy Ježíškovi](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483196/dopisy-jeziskovi-hCR-483196.jpg?v=1635329919)
Moc milá knížka s bohulibým charitativním projektem. Dojemné i zábavné dopisy Ježíškovi vám připomenou dětství a navodí vánoční atmosféru. Přinutí Vás zamyslet se a vzpomenout na své blízké.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Můj příběh Můj příběh](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388445/muj-pribeh-yZr-388445.jpg?v=1536055891)
Poslouchala jsem audioknihu v úžasné interpretaci Zuzany Stivínové. Její hlas je takový blues-swingový přesně k paní Obamové. V komentářích vše již vystihla agatha2. Naprosto ve všem s ní souhlasím. V tomto příběhu se dostanete z obyčejné rodiny do Bílého domu. M. Obamová je velmi schopná a zdravě sebevědomá žena, která neztratila úctu a pokoru.
Je to bravurně napsaný životopis s bezprostředními pocity a touhami.
Doporučuji spíš ženám.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![V bílém plášti V bílém plášti](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439259/v-bilem-plasti-mu2-439259.jpeg?v=1618244098)
Sbírka mě mile překvapila. Napsali ji talentovaní čeští spisovatelé. Nejvíc mě pobavila povídka o návštěvě vyšetření kolonskopie. U ní jsem se fakt mlátila. Doporučuji všem, kdo má zrovna před výkonem nebo se chystá. Jinak pro mě bílý plášť znamená komplikace. A povídky komplikaci vystihly. Povídky se dobře čtou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ženy, které čtou, jsou nebezpečné Ženy, které čtou, jsou nebezpečné](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13981/zeny-ktere-ctou-jsou-nebezpecne-IAk-13981.jpg?v=1551715351)
Je to poučná a vkusná obrazová galerie v knize. Většinu autorů obrazů jsem neznala. Potěšila jsem se, vzdělala a mile překvapila. Pokud máte velkou pauzu od návštěvy výstavy, tato kniha Vám bleskurychle poslouží k uměleckému zážitku. Z knihy cítíte ty obrazy, galerie, sbírky a muzea.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227249/maly-prazsky-erotikon-227249.jpg?v=1415132238)
Kniha mě potěšila a překvapila. Byla to 1. přečtená kniha od p. Hartla, který se pro mě tímto stal sympatičtějším. Bravurně zde popsal život, vztahy, pocity a co se může v životě všechno možné přihodit. Doporučuji všem, kdo má rád, život, lásku a překvapení.
![Temné hlubiny Temné hlubiny](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360148/temne-hlubiny-NMr-360148.jpg?v=1510042204)
Poslechla jsem si CD v brilantním podání M. Stránského. Pro mě 1. dílo od pana Bryndzy a moc se mi líbilo. Sympatičtí vyšetřovatelé, atmosféra Londýna, dobře vykreslené postavy a mělo to i napětí a spád. Konečně jsem se k R. Bryndzovi dostala a otevřely se mi nové dveře. Těším se na další a že jich je už naštěstí dost.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bůh se mnou měl nějaký plán!: Vzpomínky německé Sintky Bůh se mnou měl nějaký plán!: Vzpomínky německé Sintky](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521828/buh-se-mnou-mel-nejaky-plan-vzpomin-l2Q-521828.jpg?v=1693327823)
Taky jsem si poslechla na Českém rozhlasu. Vyprávění se mi moc líbilo, i když kruté. Paní Zilly byla velmi odvážná, silná a optimistická žena. Autenticky a citlivě načteno, což vám pomůže ten smutek zvládnout. A paní Zilly pro mě vzor, jak se postavit životní tragédii, nemocem, bolestem, samotě, stesku a stáří čelem. A ten zdravý politický přehled a názor.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Intimní doteky Prahy Intimní doteky Prahy](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109397/intimni-doteky-prahy-109397.jpg?v=1328547705)
Pro milovniky Prahy, obrázků a milého povídání zajímavých lidí. Knížka se mi líbila a ještě splnila charitativní úkol, co by popovodňový projekt.