knihovna1 | Komentáře u knih | Databáze knih

knihovna1 knihovna1 komentáře u knih

Jako cool v plotě Jako cool v plotě Karel Plíhal

Velmi zábavná knížka, která vám kdykoliv zvedne náladu. Karel Plíhal je talentovaný a citlivý básník, textař a písničkář. Už ho sleduji a mám ráda od r. 1984. Kniha mě velmi potěšila vtipnými a trefnými a chytrými rýmy a i kresbami pana Bartáka.

05.11.2023 5 z 5

Zmizelá osada Zmizelá osada Karel Klostermann

Poslechnuto na ČRo. Můj první pan Klostermann - oblíbený mého táty. Tak jsem neodolala. Je to vylíčení drsného nám nepředstavitelného života dřevorubců a jejich rodin v šumavské osadě. Mě ten poslech zkličoval, přesto dávám 4 * za mistrovství pana spisovatele.

24.09.2023 4 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Tak jsem se na knihu moc těšila. V první třetině mě chytla, pak mé nadšení klesalo, ale nakonec zas stouplo. Jako kdyby autor při tvoření ztrácel a nabíral dech. Knize bych dala o 100 stránek méně. Schopping, vaření večeří apod. bych seškrtala. Ale jinak dobrý nápad námětu. Při čtení mě provázel hlas a fyziognomie autora. Někdy plus a někdy minus.

16.02.2022 3 z 5

Mimochodem Mimochodem Woody Allen (p)

Poslechla jsem na ČRo a moc se mi líbilo. Pana W. Allena mám moc ráda a obdivuji jeho humor a talent. Baví mě i jeho hypochondrie a uzlíček nervů. Těším se na každý jeho nový film. Líbí se mi všechny. Autobiografie je velmi hezky překvapivě až intimně i odvážně napsána. Vypsal se v ní a já mu věřím. Galantně vše odkryl.

20.12.2021 5 z 5

Žárlivka Žárlivka Lenka Pastorčáková

Kniha je velmi dobře napsaná. Obraz žárlivé ženy, kterou lituji. Potřebuje stále jistotu, že je vše v pořádku. Nemůže za své trápení jen ona. Kniha může posloužit pro někoho návod, jak se nechovat. Doporučuji všem, která žárlivost trápí.

18.10.2021 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Kniha se mi líbila. Překvapil mě konec. Krátké kapitoly, které vás nutí číst dál dál. Příběh je vyprávěn několika postavami ve dvou časových rovinách. Lépe knihu neodkládat a číst jen co můžete :-). Thriller to rozhodně není, je to příběh, který se může v životě semlít a díky špatné komunikaci i zkomplikovat.

14.03.2021 4 z 5

Zápisky z blázince Zápisky z blázince Miroslav Macháček

Kniha se mi líbila a dobře četla. Byla dlouhá akorát. Jsem milovnice divadla a práci pana Macháčka znám. Líbily se mi jeho zápisky, postřehy i komenty k pořadům tehdejší čsl. televize. Kniha pro mě byla i takové normalizační retro a obrázek doby plné komunistických praktik (odsun nepohodlných osob). Měla svou atmosféru a odhalila citlivou, ale i sobeckou povahu pana režizéra. Zajímavá byla i sonda do Bohnické léčebny, její skupinové terapie i jednotlivé postavy pacientů.

12.10.2020 4 z 5

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Knížka je milá, poučná a vesele ilustrovaná. Měla jsem z ní radost. Rychle přečtená a k zamyšlení.

12.10.2024 5 z 5

Moje Rusko: Zprávy ze ztracené země Moje Rusko: Zprávy ze ztracené země Jelena Gennaďjevna Kosťučenko

Kniha je dobře napsaná o zdevastované zemi a chudácich lidech, kteří v ní žijí. Některé pasáže byly pro mě dlouhé a děsivé. Obdivuji autorku za její práci a odvahu!

30.06.2024

Padesátka: Čím žijí ženy v období přechodu Padesátka: Čím žijí ženy v období přechodu Lenka Kapsová

Kniha se mi líbila a dobře četla. Měla mi hodně co říct, protože jsem tato věková skupina hodně 50+ Knížka mi pomohla některé věci si v hlavě srovnat a utěšit se, že nelítám v tom sama. Autorka se zhostila dobrého počinu a kniha určitě splnila svůj účel. Některé výpovědi byly hodně upřímné až na tělo, to mi sedlo. Doporučuji všem ženám.

22.12.2023 4 z 5

Můj vysvlečenej deník Můj vysvlečenej deník Johana Rubínová

Mně se kniha líbila jako rodiči a dokázala jsem se vžít do mladých a zavzpomínat na své mládí. Při čtení se mládne. Kniha je svižná a čtivá. Líbil se mi i film natočený dle knihy. Měl brilantní obsazení, scénář a režii.

27.07.2022 5 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

První kniha od J. Nesbo, co jsem přečetla. Knížka se mi líbila. Povídky trefné na nepříjemné téma žárlivost.

01.03.2022 5 z 5

Dopisy Ježíškovi Dopisy Ježíškovi Robert Fulghum

Moc milá knížka s bohulibým charitativním projektem. Dojemné i zábavné dopisy Ježíškovi vám připomenou dětství a navodí vánoční atmosféru. Přinutí Vás zamyslet se a vzpomenout na své blízké.

28.11.2021 5 z 5

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Poslouchala jsem audioknihu v úžasné interpretaci Zuzany Stivínové. Její hlas je takový blues-swingový přesně k paní Obamové. V komentářích vše již vystihla agatha2. Naprosto ve všem s ní souhlasím. V tomto příběhu se dostanete z obyčejné rodiny do Bílého domu. M. Obamová je velmi schopná a zdravě sebevědomá žena, která neztratila úctu a pokoru.
Je to bravurně napsaný životopis s bezprostředními pocity a touhami.
Doporučuji spíš ženám.

19.04.2021 5 z 5

V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Sbírka mě mile překvapila. Napsali ji talentovaní čeští spisovatelé. Nejvíc mě pobavila povídka o návštěvě vyšetření kolonskopie. U ní jsem se fakt mlátila. Doporučuji všem, kdo má zrovna před výkonem nebo se chystá. Jinak pro mě bílý plášť znamená komplikace. A povídky komplikaci vystihly. Povídky se dobře čtou.

18.06.2020 4 z 5

Ženy, které čtou, jsou nebezpečné Ženy, které čtou, jsou nebezpečné Stefan Bollmann

Je to poučná a vkusná obrazová galerie v knize. Většinu autorů obrazů jsem neznala. Potěšila jsem se, vzdělala a mile překvapila. Pokud máte velkou pauzu od návštěvy výstavy, tato kniha Vám bleskurychle poslouží k uměleckému zážitku. Z knihy cítíte ty obrazy, galerie, sbírky a muzea.

05.03.2019 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Kniha mě potěšila a překvapila. Byla to 1. přečtená kniha od p. Hartla, který se pro mě tímto stal sympatičtějším. Bravurně zde popsal život, vztahy, pocity a co se může v životě všechno možné přihodit. Doporučuji všem, kdo má rád, život, lásku a překvapení.

03.03.2019

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Poslechla jsem si CD v brilantním podání M. Stránského. Pro mě 1. dílo od pana Bryndzy a moc se mi líbilo. Sympatičtí vyšetřovatelé, atmosféra Londýna, dobře vykreslené postavy a mělo to i napětí a spád. Konečně jsem se k R. Bryndzovi dostala a otevřely se mi nové dveře. Těším se na další a že jich je už naštěstí dost.

04.02.2025 5 z 5

Bůh se mnou měl nějaký plán!: Vzpomínky německé Sintky Bůh se mnou měl nějaký plán!: Vzpomínky německé Sintky Zilli Schmidt (p)

Taky jsem si poslechla na Českém rozhlasu. Vyprávění se mi moc líbilo, i když kruté. Paní Zilly byla velmi odvážná, silná a optimistická žena. Autenticky a citlivě načteno, což vám pomůže ten smutek zvládnout. A paní Zilly pro mě vzor, jak se postavit životní tragédii, nemocem, bolestem, samotě, stesku a stáří čelem. A ten zdravý politický přehled a názor.

27.08.2024 5 z 5

Intimní doteky Prahy Intimní doteky Prahy Robert Kessner

Pro milovniky Prahy, obrázků a milého povídání zajímavých lidí. Knížka se mi líbila a ještě splnila charitativní úkol, co by popovodňový projekt.

17.08.2024 4 z 5