Knišíl komentáře u knih
Kniha disponuje realisticky zpracovaným vyšetřováním detektivů. Je vidět, že autor ví, jak probíhá práce policistů. Je pravda, že někomu může připadat vyšetřování jako nudná a zdlouhavá rutina, ale právě o tom je detektivní práce. Jediné co mi připadalo značně nepravděpodobné je, že detektiv McRae u sebe nenosí zbraň.
Po Jezdci z neznáma se tato knížka těžko hodnotí, protože co se týče schématu westernu na celý čáře vyhrává Jezdec z neznáma, ale Muž se srdcem kovboje nám ukazuje jak žili kovbojové v oné drsné době a jelikož příběh plyne přes 40 let, můžeme pozorovat modernizaci Západu a s tím i částečné odpadnutí pravé podstaty kovboje. Příběh tak smutný a krásný zároveň, že není jednoduché popasovat se s ním a přiznat si, že tenkrát bylo vše čistější a přímější.
Nelze jinak než dát celkový počet. Knihu jsem četl v 19 letech a musím říct, že mě bavila i přesto, že někdy je doporučována mladším čtenářům. Genialita této kniha spočívá v tom, že nezáleží na tom jak staří ji přečtete, protože vždy může být pochopena jinak. Sám osobně zbožňuji westernový žánr, ale vyrostl jsem už z naivních a brakových paperbacků. Jenže Jezdec z neznáma určitě naivní není, ba pro mě je to jeden z nejkrásnějších příběhů a postavu Shana jen tak nezapomenu. Určitě doporučuji, pod klasickou westernovou vrstvou se nachází příběh, který dnes už nikdo nenapíše.
Výborná kniha o jedné z nejgeniálnějších loupeží historie (samozřejmě vzhledem k době kdy se udála).
Moje první kniha od Crichtona. K výborné čtivosti a uvěřitelnému ději nám zde autor předkládá nenásilnou formou spoustu faktů z Japonsko-amerických vztahů. Sice se kniha odehrává před 20 lety a myslím si že mnoho věcí se změnilo (nezkoumal jsem tuto problematiku, takže se případně omlouvám), přece jenom je to alespoň z historického hlediska velice zajímavé.
Nelze dát jinak než maximum. Ke knize jsem se dostal přes film, každopádně kniha je ,jak už obvykle bývá, mnohem rozsáhlejší než její filmová adaptace. Každému doporučuji si knihu přečíst, obsahuje spoustu zajímavých okamžiků :-)
Zajímavý nápad a dobře vykreslená atmosféra studené války konce 80.let, dělají z této knihy o pozornost stojící dílo. Také se mi líbilo, že ač knihu napsal Američan, nebylo vše černobílé.
Tuto knihu nelze srovnávat s Posledním kabrioletem (*****), těžko bych tuto knihu zařadil do konkrétního žánru, ale styl kterým píše Anton Myrer jsem si oblíbil. Pro někoho můžou být nějaké pasáže knihy nudné, já hlavně oceňuji hlavní myšlenku knihy, s kterou v podstatě souhlasím.
Netypický western (žánr jako takový se mi líbí, ale už jsem vyrostl z dobrých šerifů,kovbojů atd., kteří zvítězí nad zlými bandity). Tato kniha však reálně zobrazuje událost, která ovlivní hned několik lidských osudů. Autor dokázal vytvořit výtečnou atmosféru a uvěřitelné postavy, které nerozděluje na bílé a černé. Možná to je ona největší devíza knihy, někdo by však mohl říct, že se tato kniha se už nedá zařadit mezi kategorii westernu, s tím já však nesouhlasím. :-)
Originální nekomerční příběh, čtivost - to jsou hlavní klady tohoto filosofického thrilleru.
Asi nejlepší western, který jsem kdy četl (nezidealizovaný humorný i krutý příběh dvou uvěřitelných pistolníků). Osobně jsem velký fanda westernového žánru, ale vyrostl jsem již z rodokapsových románů a jsem strašně rád, že se našel autor (omlouvám se fanouškům McCartyho, nečetl jsem ho) který se pustil do této tematiky a pojal ji moderně přesto historicky uvěřitelně. U knihy jsem měl velké očekávání a kniha je naprosto splnila, pokud alespoň trochu máte rádi toto období nebo si chcete přečíst něco osvěžujícího tak doporučuji.
Oceňuji, že autor umožnil čtenáři sledovat děj i z pohledu samotného vraha, každopádně od posledních stran jsem čekal více, proto "jen" čtyři hvězdičky.
Kniha se mi velice lehce četla a námět knihy je originální, ale na pět hvězdiček mi v ní něco chybělo. Doporučuji pro toho, kdo si chce přečíst dobrou mysteriózní knihu.
Knihu jsem četl jako součást povinné četby k maturitě a asi bych ji jinak nečetl nemít ji s seznamu knih a to by byla velká chyba. Klasické dílo, které nikdy nezestárne.
krásný příběh ... sice kniha není až tak o válce, ale mě stejně bavily více pasáže mimo válku :-)
Skutečně výborný thriller (v žádném případě, bych knihu neřadil mezi detektivky, ale jedná se opravdu o velmi dobře napsanou knihu s některýma mistrně napsanými pasáži).
Šakal je pro mě nepřekonatelné dílo F.F. a ač je Vyjednavač velice kvalitním politickým thrillerem na Šakala to nemá a nemůžu tedy dát stejné hodnocení, proto "jenom" čtyři hvězdičky.
Je až obdivuhodné, jak čtivě je podána popisovaná skutečná událost. Musím smeknout před T. Capotem, kolik času věnoval zpracování onoho zločinu do tak dobré knižní podoby.
Jedna z nejkontroverznějších knih, které jsem kdy četl. Tentokrát se musím vyhnout hodnocení, protože se mi obsah knihy vůbec nelíbil (nejsem žádná padavka, ale právě ona samozřejmost zabíjení v knize mě pohoršovala), ale přestože je pravdivost Ďábelské gardy zpochybňována, hrůzy popisované v knize se nejspíš opravdu děly, a proto beru knihu jako svědectví o vedení efektivního boje a odpoutání od lidskosti pro přežití. Nebylo by tedy správné knihu odsoudit za popis pravdy, ač se mi nelíbí.