kolacky

Těžko říct, která povídka byla nejlepší, protože úžasné byly všechny. Každá na jiné téma, každá originální. Všem děvčatům přeju hodně dalších skvělých nápadů.

Mám prastaré vydání z roku 1926, kde jsou přidány povídky Zahrada dýmu, Mečová pětka a Věž zrady. Všechny jsou typické pro pana Chestertona, takové otco-Brownovské. Příjemné čtení.

Dost dobré počtení. Nebojácná hrdinka, neobvyklý, hm, hrdina, zajímavé prostředí sešněrovaných viktoriánských salónů, duchařina, magie, dobře vymyšlené vedlejší postavy. A nádherná obálka i s ořízkou. Určitě si přečtu pokračování.
P.S. Ocenila jsem, že se milostné scény omezily na minimální popis... ne jak to teď bývá takříkajíc naplno. Někam se to hodí, jinam spíš ne.

(SPOILER) Na úvod autor čistě k.e.c.á, protože tohle zdaleka není ukončené! Tahle parádní knížka prostě musí mít pokračování!
Nebude to mít Danny jednoduché. Nemá Johanna, nemá kapitána Harse ani Ucháče... Jenom Zirri, Coelina a nafučené floutky. Snad mu pomůže někdo od mamky.

Tak trochu ta zkáza Thonnieriky Thompsonovi nevyšla... Potěšilo mě opětovné setkání s kapitánem Harsem a jeho baculatou elfinkou. Konečně Čolek! A ten konec mě rozsekal.

(SPOILER) Protože čtu tyhle série, jak mi na přeskáčku přijdou do ruky, teprve teď jsem se dozvěděla, jak to bylo s Gordonem Fee a Temným mágem. A Floydem Bartlettem. V podstatě od začátku... do konce v Hořících přízracích. Jeden z mála přeživších.

Roger Schnirega, voják, o kterém jsme letmo slyšeli v Gordonově zemi, "dostal" svoji knížku. A dokonce životní družku. Taky se tady objevil jeden ze Zahrady sirén, kterého jsme zrovna nemilovali. A přátelství mezi lidmi a gobliny. Hodně dobré vyprávění.

Za mě perfektní. Dozvíme se něco víc o Alexovi Damianovi, než se stal mizerným králem, a o Franku Ormondovi, než se zapletl s mocnými kouzly. Konec mi připadá smířlivý a to je v pořádku, s ohledem na všechny ty ztracené životy v předchozích dějích.
Ale zase - kde je Čolek???

Skvělé vyprávění. Zase tolik mrtvých, ale válka je taková, i když je za domov, přátele a přežití.
Jenom - kde je Čolek???

Občas mě vytočí, že zabijou nějakou oblíbenou postavu, ale ono to asi jinak nejde, v tomhle světě se nic a nikdo s nikým nemaže.

Sylva, děvče, které se nedá. Miluju Regga. A ani Čolek nebyl k zahození, tentokrát jako by dospíval.
Jenom ten konec, podbízivě postrkující do Zahrady sirén... !

Thompson versus Dracula... ?
Chudák Skjúvink, ještě že si to ve výsledku nepamatoval.

Moje hvězda je šílený dědeček Skjúvink.

(SPOILER) Nádherná pohádka. Zlákala mě obálka a text nezklamal, příběh neobvyklé dívky a jejich přátel, které získala, když se po letech vrátila z bojujícího císařského města na daleký rodný ostrůvek. Kouzly pomáhá, kde může, a atmosféra je úplně úžasná.
P.S. Obálka je nádherná, ale originální je ještě půvabnější, s křídlatým kocourem...

Snažili se. Někomu to šlo líp, někomu hůř. Snaha se cení a Mistr by měl třeba radost, že se snažili.

Zase jiný náhled na Morganu la Fey. A četlo se to dobře, i když to bylo předvídatelné.

Nečekané nebezpečí hned u prahu. A záblesk právě tak nebezpečné minulosti. Ale i přátelé na dosah ruky. Těším se na další knížku.

Nádhera. Nejen jsme s komisařem a jeho holkama vyřešili případ, ale ještě jsme se prošli a prokoukali nádhernou přírodou a krajinou a navíc nám tekly sliny při všech těch degustacích, papání a vínka... jéje. Určitě se budeme vracet!