Konfu97 Konfu97 komentáře u knih

Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

U knihy jsem ze začátku bojovala s postavami. Hlavní hrdinka mi lezla na nervy, nyní již otec Jarvi se stal typickým politikem. Do příběhu nyní více vstupuje politika, nové postavy i předzvěst války. Třetí díl bude jistě vrchol celé série a druhý díl byl jen taková ochutnávka.

09.06.2021 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Další odpočinkový díl, u kterého se člověk zasměje nad dalším osudem a příhodami Kostků z Kostky a jejich přátel.

09.06.2021 5 z 5

Ztichlá zoo: Co jste kvůli pandemii neviděli Ztichlá zoo: Co jste kvůli pandemii neviděli Miroslav Bobek

Krásná kniha, která podpoří naší zoo a ještě díky fotkám a článkům zjistíte, co se v zoo dělo v době, kdy jsme jí osobně navštívit nemohli.

09.06.2021 5 z 5

Dvě temné vládkyně Dvě temné vládkyně Kendare Blake

Po přečtení druhého dílu jsem přemýšlela, jak se budou zbylé díly vyvíjet. A musím říct, že to autorka dokázala pěkně zamotat. Ze začátku jsem se nemohla začíst, hrdinky na pevnině mi moc nesedly, ale nakonec jsem se dočkala. Snad se v posledním dílu dočkáme zodpovězení všech otázek.

09.06.2021 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Oddechové čtení s českým humorem. Moc dobře a rychle se čte, a člověk se směje od začátku do konce. Nejde nic než doporučit

03.06.2021 5 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Opravdu originální příběh pro každého knihomola. Jen mi tak chyběla ta úplně mega jiskra. Hlavní postavy jsou jak ušité na míru tohoto příběhu, téma je také velmi povedené.. Kdo by nechtěl oživlou knihu :D Za mě 4 za příběh a velká chvála za obálku.

18.05.2021 4 z 5

Hořící království Hořící království Sally Green

První díl je stále TOP. Druhý a třetí díl byl o dost víc relaxační. Konec s akcí, která tam ale bohužel 2/3 knihy vesměs chyběla. Poslední třetina knihy už dej nabral na rychlosti a během chvíle je člověk na samém konci.

07.03.2021 3 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Ze začátku jsem se nemohla začíst, knihu jsem odkládala.. ale autorka opět nezklamala a ač byly chvíle, kdy mi dej přišel utahaný a bez akce, které zde bylo opravdu málo, konec mi opět vyrazil dech. Již jsem nemohla odložit. Opět jsem byla vtažena do děje a měla pocit, že stojím vedle hrdinů a prožívám vše s nimi. Už se těším na finále.

21.02.2021 4 z 5

Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Za mě 4,5 hvězdiček za příběh a 0,5 hvězdičky za obálku :) Příběh u kterého nemusíte úplně moc přemýšlet, je to krásné odreagování :) Hlavní postavy mi sedli od samého začátku, byli hezky popsané, propracované. Samozřejmě to není nijak jedinečný příběh.. Ale mě se to líbilo :) Vše bylo jak má.. Konec možná lehce uspěchaný, ale jinak krásný příběh a já se těším na další díl.

09.02.2021 5 z 5

Tolkienovi hrdinové Tolkienovi hrdinové David Day

Souhrn a přehled Tolkienova světa a hlavně jeho hrdinů. Ukázání kde a kým se inspiroval s krásnými ilustracemi jako doprovod :)

28.01.2021 4 z 5

Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Díl o trošičku slabší než první, ale stále pěkně čtivý, plný zvratů a překvapení. Konec jsem úplně nečekala, jsem zvědavá na další díl. :)

25.12.2020 4 z 5

Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Zajímavý příběh u kterého si člověk odpočine a občas kouká, co se to děje. Hezké popisné části, seznámení s hrdinkami i jejich příběhy. Dějová linka není utahaná a konec zakončený stylem, který nedovolí dlouhý odklad dalšího dílu. Přečteno jedním dechem.

28.10.2020 5 z 5

Starý jako čas sám Starý jako čas sám Liz Braswell

Bohužel pro mě zklamání.. 2 hvězdičky dávám jen za pěknou obálku. Na to, že to má být upravený příběh od Disney, mě příběh bohužel zklamal. Kráska, která je pro mě úplně nesnesitelná, a celkově bohužel nezáživné pasáže a že jich nebylo málo. Mrazivá kletba se mi líbila, zkusím i další Ariel, ale Kráska a Zvíře mě bohužel zklamali.

15.10.2020

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Díl se silným koncem.. Člověk čeká hodně, Sarah píše úžasně, ale tohle.. už teď se těším na další díl.

12.10.2020 5 z 5

Svět démonů Svět démonů Sally Green

Druhý díl je o něco slabší než první. Není tam tolik akce, děj je chvílemi utahaný, ale rozhodně se těším na 3 díl.

19.08.2020 4 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Příběh, který jde dál a dál. Příběh, který Vás svým koncem překvapí.. Někdo může říct, hubenější Hry o trůny. Ano, pár podobností tam je, ale u fantasy to občas jinak nejde. Za mě velmi pěkný příběh a těším se na druhý díl.

06.08.2020 5 z 5

Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Kniha mě zaujala obsahem i obálkou, okamžitě jsem po ní sáhla.. Začala jsem číst a čekala, co z toho bude. Když jsem byla asi v první třetině, koukla jsem na recenze. A měla jsem z nich rozpolcené pocity.. Ale nenechala jsem se odradit a četla dál. Pak už jsem se nemohla odtrhnout a za dva dny knihu dočetla. Ano, uznávám. Není to kniha pro každého a ne každému se bude líbit. Mě osobně se kniha líbila.. Oddychový příběh, s nenáročným příběh, ale i takové jsou potřeba. Já si rozhodně přečtu i další díl. :)

19.07.2020 3 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Prokletý rok je kniha se silným příběhem, který Vám dlouho nedá spát.

Musím říct, že mám z knihy i po více jak roce hodně silné pocity. Svět, kde muži vládnou světu a ženám není v knize novinkou, ale pojetí celkové už bylo originální, mrazivé až děsivé.

Dívky v dospívání musí odejít z vesnice, aby se zbavily magie, kterou podle mužů mají a ovládají se s ní. Odcházení na jeden rok na tajné místo, kde se magie mají zbavit.
Dívky, které po roce vracejí domů jsou zbídačené, chybí jim prsty, uši apod. A žádná o tom, co se stalo nikdy nemluví.

Hlavní hrdinka je vzdorovitá dívka, která to nemá v životě jednoduché. Celý prokletý rok má díky intrikám o dost těžší, ale nevzdává se a snaží se přijít na kloub tajemství jejich nového "domova* a celé tajemné magie.

Romantická linka je zde opravdu v pozadí, ač velmi důležitá.

A ten konec? Musela jsem ho přečíst několikrát.

30.03.2020 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Sarah opět nezklamala! Ač ze začátku přemýšlíte, co se vlastně bude dít a proč je to, tak jak to je, nakonec se opět nemůžete odtrhnout! A ten konec? Moje jediná myšlenka byla "To jako vážně?!" Ještě, že mám další díl již připravený v knihovně. :D

05.03.2020 5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Předzvěst Skleněného trůny a nahlédnutí do minulosti našeho zabijáka. Ač jsem se ze začátku nemohla začíst, nakonec se z toho vyklubal opět nádherný, dojemný a propracovaný příběh.

23.12.2019 4 z 5