kopeceli kopeceli komentáře u knih

Ateliér špičatých klobouků 3 Ateliér špičatých klobouků 3 Kamome Širahama

Ani jsem se od ní nehnula! Ta byla tak napínavá, že jsem dceři vybrakovala všechny zbylé díly z její knihovny, abych si je dočetla. Ještě že mám uvařeno ze včerejška, jinak bychom byli dnes bez oběda...
Doporučuji!

02.05.2023 5 z 5

Hřebec Hřebec Jackie Collins

Velmi odpočinkové čtení pro chvíle pohody nebo do čekárny k lékaři, ke kadeřnici... Klasická Joan Collins, strhující děj, avantýry, Hollywood. Asi spíš pro ženy než pro muže, ale stojí to za to, kniha krásně vyčistí mozek od starostí.

12.04.2023 3 z 5

Ilustrované pohádky Ilustrované pohádky Hans Christian Andersen

Pohádky jsou zjednodušené, aby se daly dobře číst malým dětem před spaním. Všechny snad milují u čtení, kdy mají usnout, prohlížet nejprve obrázek, když se otočí stránka a pak teprve může pokračovat čtení. Po několika přečteních celé knihy už si dítě samo prohlíží obrázky a podle nich "čte". Alespoň tak to probíhalo u nás a stále je to kniha milovaná.

28.03.2023 5 z 5

O duši lesa O duši lesa Daniela Králová

Knihu jsem dostala jako dar a dárci tímto děkuji.
Tak hezky popsaný život v přírodním společenství jsem dlouho nečetla. Kniha je primárně určena dětem, díky obrázkům na celou stránku a trošku většímu písmu si v ní mohou samostatně číst už od třetí třídy. Věřím, že po přečtení se budou mnohem lépe dívat kolem sebe a když je rodiče podpoří, třeba i ve městě dokážou najít velký kus přírody.

09.03.2023 5 z 5

Ruddy Ruddy Pavel Čech

Kdo má rád komiksy Pavla Čecha, neměl by vynechat Ruddyho. Nejen z důvodu, že Ruddy a jeho koloběžka nebo zmínka o nich se vyskytují v dalším jeho díle. Je zajímavé vidět Čechův růst jako ilustrátora a autora příběhu. A ten je sám o sobě povedený!
Bonusy na konci knihy nesmírně potěší.

05.03.2023 5 z 5

Strašidelný krámek a příšerný lechtiprášek Strašidelný krámek a příšerný lechtiprášek Magdalena Hai

Povedené ilustrace, jednoduchý, ale vtipný text. Kniha je velmi vhodná pro děti začínající se čtením.

13.02.2023 5 z 5

Habsburské císařovny Habsburské císařovny Sigrid-Maria Größing

Nezáviděníhodné životy. Lépe je být obyčejná a žít v jednadvacátém století.
Kniha se mi četla dobře, byla zajímavá, kapitoly se mi nezdály zbytečně rozvleklé, o manželkách císařů jsem se dozvěděla tak akorát, abych to unesla v hlavě. Kapka hořkosti v textu plně odpovídá době a osudům dotčených žen.

13.02.2023 4 z 5

Vysněný valčík Vysněný valčík Catherine Anderson

Začátek knihy je uvěřitelný a vtipný. Velmi dobře se čte celá kniha, i když to není žádná těžká filozofie. Doporučuji k odpočinku v době vánoční.

09.12.2022 4 z 5

Nové povídání o pejskovi a kočičce Nové povídání o pejskovi a kočičce Vlastimil Peška

Nebylo to úplně ono, ale to je věc vkusu a očekávání.
Napsané je to dobře, dětem se líbí a já se taky nenudila.

15.10.2022 4 z 5

Nebudu hrát divadlo před Boží tváří Nebudu hrát divadlo před Boží tváří Jaroslav Maxmilián Kašparů

Knihu jsem četla delší dobu, dávkovala si ji po trochách, aby mi vydržela. Mnohé myšlenky vyžadovaly čas na přemýšlení a to mne bavilo.

14.10.2022 5 z 5

O zemi beze studu O zemi beze studu Max Kašparů (p)

"Proč by se měli politici ve službách mafií stydět lhát, krást a podvádět?"
Vím, že pan Kašparů není dokonalý. Ale já znám hodně lidí, kterým pomohl přežít svá traumata. Ano, dnes je to starý, unavený, vyhořelý muž. A přesto si ho vážím. Kéž by každý vyhořelý člověk nadělal v životě tolik dobra, jako pan Kašparů.
Knihu jsem četla v průběhu let dvakrát. Pokaždé z trochu jiného úhlu a přece se stejným závěrem: vyslovované pravdy nejsou vždy příjemné, nicméně jejich upřímnost, naléhavost, aktuálnost a přesah stojí za zamyšlení.

14.10.2022 5 z 5

4. Dobrodružství pavouka Čendy 4. Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

No to je paráda! Každá další kniha je lepší, než ta předešlá. Můj tip na recept z knihy: masařka nadívaná mouchou!
Pan Čech umí!

04.09.2022 5 z 5

Dobrodružství pavouka Čendy Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Příběh o přátelství, překrásný literárně i ilustračně. Vynikající nápad i zpracování, já jsem nadšená a pořizuji postupně všechna další Čechova díla.

28.08.2022 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Příběh sám o sobě je velmi dobrý. Irving má dar vyprávět. Ovšem po dvoustech stranách potratů jsem byla úplně hotová. Nemohla a nechtěla jsem tohle číst dál. Chápu, že Irving chtěl vysvětlit a přesvědčit o nutnosti potraty legalizovat. Ale k tomu by mi stačilo méně stránek. Jinak je kniha jedinečná, čtenářský zážitek.

21.08.2022 4 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Ale no tak co už… Poslední kniha výzvy, to jsem prostě dočíst musela. Na ostatní africké autory si v tuto chvíli netroufám, není to moje parketa.
Takže: kniha je hloupá, a to dost
je ovšem čtivá, takže si s ní rychle poradíte
další knihy autorky číst nebudu
Souhlasím s BarkaS, ta to napsala uceleně a výstižně.

27.06.2022 3 z 5

Plážová chatka Plážová chatka Christina Olséni

Lehké, humorné čtení pro krásné teplé jarní večery. Knihu jsem si užila. Překlad je velmi dobrý.

15.05.2022 4 z 5

Rituál Rituál Sergej Djačenko

Kniha je naštěstí o dost jiná, než film, jinak bych ji nečetla. Děj zpočátku plyne, uprostřed pádí, ke konci zpomaluje. Závěr jsem nečekala v té podobě a v podstatě mne nadchnul, protože mi konečně autor nevnutil svoji představu, ale donutil mne snít, vymýšlet své závěry. Týden jsem nezačala novou knihu a přemýšlela o této. Je to jasná oddychovka, ale nezapomenutelná.

13.03.2022 5 z 5

Země Thugů Země Thugů Jaroslav Velinský

Po sérii knih na doporučení, ze kterých jsem byla otrávená, najednou vybuchla bomba! Tohle je super počtení, to jsem si opravdu užila. Protože jsem zřejmě začala na konci, je mi jasné, že to bude do budoucna ještě mnohem lepší zábava. A tak po zpěvákovi Kapitánu Kidovi hodlám důkladně prozkoumat spisovatele Jaroslava Velinského.

12.02.2022 5 z 5

Padrino Krejčíř - Gangster Padrino Krejčíř - Gangster Jaroslav Kmenta

Osoba Krejčíře a celého fungování podsvětí je skvěle vykreslená. Kniha obsahuje převážně fakta nebo vysvětlení situace, nedá se proto číst jako román, ale je nutné se soustředit. Přesto si myslím, že by si ji stejně jako další autorovy knihy, měl přečíst každý volič.

16.01.2022 5 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Příběh mne bavil, se svými životními zkušenostmi už se dívám na vztahy s větším nadhledem. S čím jsem měla velký problém, to byla písmena, slovy jedné pohádky "mrňavoulililinkatá". Musela jsem si půjčit brýle, abych dočetla a nebolely mě oči. Jinak bych si knihu užila víc. A film? No tak ten mě dostal a patří mezi mé favority.

09.01.2022 4 z 5