Kopta komentáře u knih
Moc jsem nepochopil, co tím doslova chtěl básník říct. Možná nic. A tím je to ještě horší. Spletenec vulgarit bez pointy. Zlatej Záviš. Kalandra i ten druhej.
Až zajímavé, jak to připomíná Strašidla od Palahniuka. Podobná témata mě oslovovala tehdy a děje se to i nyní. Nějaké povídky mě neoslovovali vůbec. Nějaké dost. Nějaké byly dosti zvrácené.
Dílo zajímavé, rozhodně hezky napsané. Očekával jsem trochu něco jiného, ale ne horšího.
Nalákala mě účast ve StarDance. Za mě moc patetické a ne nijak oslovující,. Kdyby se víc řešila teologie a filosofie, tak si mlaskám. Ale chápu, že se to musí prodávat.
Audio ČRo: První seznámení s Klevisovou nedopadlo špatně. Určitě je důležité, že to bylo audio. Knihu bych asi jen tak do ruky nedal. Detektivky už mi přijdou všechny na jedno brdo. Za mě zde, bych i nad knihou popřemýšlel. Hyzdilo to jen zcela zbytečné diletantství zvuku, který občas lehce pískal a audio se kvůli tomu nedalo poslouchat.
Audio ČRo: Velice silné dílo, které mělo hodně co sdělit. Ať už o závislostech nebo o grunge scéně nebo hudbě 90. let a přelomu celkově. Za mě dynamické, zajímavé a skvělé dílo. Takový skutečnější Trainspotting.
Audio ČRo: Poetická záležitost vysoké úrovně. Jen pasáž se psem byla pro mě historický strop toho, co nezvládám v literatuře.
Audio ČRo: Hezké a relativně přehledné. Jak už to ale u takových knih bývá, těžko se v těch zákulisních kravinách vyznat.
Audio ČRo: Sice silné dílo, ale na mé historické gusto moc depresivní. Hlavně se to někdy zdá jako točí se v kole utrpení, což je pochopitelné, ale ne moc únosné. Autorka sice hezky propojuje tunu reálií, ale některé jsou dosti náročné, zvlášť na výcuc pro Rozhlas. Viz dvě kapitoly o ruské kuchyni.
Rozhodně velké dílo. V jistém slova smyslu oslovuje, ale bohužel ne dostatečně. Rozhodně je zajímavý rozbor spolu s filmem.
ČRo: Velice silné dílo, které mě zastihlo přesně v situaci na komoru. Silný vypravěčský um dovedený do jiných sfér.
Oslovilo mě už od rozhovoru se Zbořilem. Přečetl jsem poprvé v létě a byl jsem unesen. Zraje jako víno. Kde jste byli nejblíž?
Občas velmi oslovující, občas méně. Rozhodně to není špatné dílo, ale dalo to v něčem zabrat.
Samozřejmě důležitá a zajímavá kniha, alespoň tématem. Je dobré, že existuje, ale je faktem, že moc záživná není.
Audio ČRo: Ten humor mi strašně neseděl. Což je zajímavé, protože film je skvělý. Ale u audia jsem ani nevěděl, zda je to humorné.