Kortez komentáře u knih
Průměrná detektivka která nenadchne, ale ani neurazí. Od autorky jsem četl lepší kousky, proto jsem sáhl i po této knížce.
Pokud by brutální motiv měl určovat hodnocení, měla by Camilla ode mne plný počet hvězdiček.
Celkově mě kniha ale nedržela v napětí natolik abych byl úplně spokojen. Takže hodnocení trochu nižší. Stejně bych si rád přečetl něco dalšího, ať si mohu upravit názor na autorku.
Čtenářská výzva mě dokopala k cestopisu. Očekával jsem nudné popisování kudy a kam, kolik ještě kilometrů, kdy tam budeme a pod. chuťovky. Nic takového! Vyřknul bych opakující se příběhy v knize a pak v přepisu z FB, jinak všechno v pořádku, všechno zajímavé a až tak, že jsem měl chvílemi pocit že vezmu kolo a ujedu někam hodně, hodně daleko.
"Nejubožejší maloměstská prudérnost je mu náhražkou za morální úroveň, a zatímco se po lokty noří do hoven, snaží se v potu tváře vztyčit stan na pozemku plném sraček, aby měl kde rozvíjet své sprosté zájmy." Citace z knihy, mé pocity z četby byli stejné, bohužel.
Pohled z druhé strany války, pohled na německé ženy a na Němce celkové po ukončení války. Ne všichni byli Hitlerova lůza, bohužel i ti co si uvědomovali co se v Německu doopravdy děje, byli válkou sešrotováni stejně jako váleční zločinci.
Čtivá detektivka z prostředí dětské pornografie a pedofilů. O čem knížka je jsem zjistil až po příchodu z knihovny. Možná proto ji oceňuji 4*. Jinak je tohle téma dost těžko hodnotitelné, alespoň pro mne. Konec byl překombinovaný jak divadelní hra nějakého vesnického ochotnického souboru.
Tak za mně ne, sorry mistře Dyere, ale asi jsem při výběru téhle knížky udělal velikou chybu. Ani ryba, ani rak. Ani detektivka, ani historický román. Jenom plácání o ničem ve " staročeštině" a fragmenty že současnosti jako vytržené z kontextu. Nějaká trapná snaha spojit tyhle dvě časové linie, ale slabá, hodně slabá snaha. Mám takový blbý zvyk knížku dočíst. U téhle jsem se musel hodně nutit a trvalo mi to půl roku :-(
Po knize jsem sáhnul jako po výběru do čtenářské výzvy 2024 - autor který byl ocěněn ........
Poměrně tenká útlá knížka nás zavede do Terezína a do Běloruska na více míst, kde objevujeme skutky a události na které už by se dalo říct svět zapomněl.
Ne tak docela. O tom všem se dozvídáme prostřednictvím mírně retardovaného mladíka který právě i tyto události vidí svýma očima a taky je nám je touhle jinou, jakoby dětskou optikou sprostředkovává.
Jako prvotinu hodnotím celkem vydařenou. Potěšilo mě že se děj odehrává v Brně, námět byl taky skvělý a já dočetl v úplné spokojenosti. Škoda že autor ve psaní už nepokračuje, rád bych si přečetl něco podobného.
Skvělé dílo ke kterému jsem se dostal prostřednictvím audioknihy a díky čtenářské výzvě (kniha v názvu knihy). Nejvíc mě bavili objevitelé a mořeplavci v minulosti, námořní bitvy, méně už živočichové nebo typy lodí,i když to do celkového obrazu patří a tvoří ucelený skvělý kaleidoskop, nebo třeba encyklopedii.
Třetí kniha od pana Dutku a plná spokojenost.
O táboře v Jasenovaci jsem věděl už dřív, ale jen okrajově. Rozšířil jsem si informace a díky knize jsem tak trochu pátral i na netu.
Samozřejmě kniha nebyla jenom o Jasenovaci, s trochou nadsázky bych ji přirovnal k Forrestu Gumpovi ohledne střetu se světově významnými lidmi během událostí v knize.
Knihu přinesla dcera z knihovny, když jsem nemohl já osobně. Nejdřív jsem podezřívavě koukal na obálku, ale pak jsem se začetl a příběh rozhodně zaujal.
Zajímavý námět, jinak průměrná detektivka o sériovém vrahovi a jeho manželce která o ničem nevěděla, nebo spíš nechtěla vědět.
Knihy kolem holocaustu a celkově 2. světové války čtu rád, i když je to silné téma. Tahle knížka stojí za přečtení, formát vyprávění mi úplně nesedí, je to jakoby referát, nebo reportáž, raději mám romány. Proto menší hodnocení.
Čítal som ako malý školáčik a dodnes si na túto knižku pamätám.
Audiokniha.
Vyslechnuto za volantem brázdíc křížem krážem Evropu. Rozhodně zajímavý příběh jako vlastně všechny kde vystupuje Erika Fosterová.