kristynatjxo

Kniha mě moc baví a ráda se k ní vracím. Chápu, že styl psaní nemusí někoho hned zaujmout, ale určitě stojí za to, ji dát šanci. Knížka je opravdu vtipná, líbí se mi často bizarní situace do kterých se postavy dostávají.
Je to dobře vymyšlená kombinace různých postav a líbí se mi i doba, do které je děj zasazený. Kdyby to šlo, hned se jedu na takový hrad podívat:)

Byla jsem hodně zvědavá, jak bude série knih ukončena. Protože jsem si knihy zamilovala a vždycky se těšila na další. Některé díly se mi líbily trochu méně, ale tento díl mě zase dokázal pobavit. To co pan autor dokázal ještě vymyslet mi přišlo opravdu zábavné a měla jsem pocit, že se směju stejně, jako když jsem četla první díl. Takže za mě je tohle určitě jedna z těch povedenějších knížek. :)

Zajímavý námět knížky. Dopisování přes lístečky se mi moc líbilo. Přišlo mi to milé a vtipné. Těšila jsem se, až se naše postavy konečně setkají:) A jejich první setkání stálo za to :D
Jen chvílemi mi už vadil děj s bývalým přítelem a různé komplikace ohledně toho. Ale chápu to, i v životě nejde vše lehce. Jen nějaké části bych klidně zkrátila :)

(SPOILER) Knížka co nejde odložit. Už dlouho jsem nečetla knížku, tak dlouho na jeden zátah, že bych skončila se škvírkami místo očí.
Ne opravdu, pořád vás něco vtahuje do děje. Pořád vám něco nedá, něco ve vás hlodá a zajímá vás,jak to bude dál. Tohle není knížka typu oddechovky. Tohle je knížka, kdy si někdy spíš musíte dát pár minut a rozdýchat to.
Nikdo se s ničím a s nikým nemaže? Máte nějakou postavu rádi? Tak hodně štěstí, třeba vám pár kapitol přežije:))
Já si několik postav moc oblíbila a upřímně jsem se o ně bála. Mám ráda, když se děj netočí jen kolem hlavních postav, ale máme šanci poznávat i další postavy.
Miluji rozhovory mezi draky. Vůbec mi nevadilo, že takových rozhovorů přibylo.
Láska mezi mezi Xadenem a Violet bude nabírat na nové síle. Bude v ní spoustu emocí. Co všechno jejich láska zvládne? To ještě nejspíš zjistíme v další knížce.
Knížku určitě doporučuji, jen všem přeji pevné nervy při čtení:)

(SPOILER) Tyhle knížky čte člověk na jeden zátah. Opravdu.
Líbí se mi, jak na sebe knížky navazují. A co vše, začínáme zjišťovat. Co se nám ukazuje z minulých dílů, co zůstává.
Opravdu bych nechtěla mít Abigail,.jako nepřítele. Jsem zvědavá, jak to s ní jednou dopadne. Trochu se až bojím.
Líbí se mi, jak se ve třetím díle ubíráme trochu jiným stylem, než jsme byli zvyklí v prvním a druhém díle.
Tenhle díl se trochu liší dějovou linkou, a to mě baví. Přitom tu jsou všechny naše oblíbené postavy.
Vraha jsem neodhalila, ale na jednu věc jsem přišla dřív než Laurel :))

(SPOILER) Knížka mě celkem rychle vtáhla do děje. Byla jsem zvědavá, jak se postava Layly bude vyvíjet. Strážci z ní sice měli trochu strach, zároveň se k ní ale chovali, jak kdyby byla slabá chudinka.
Layla slabá chudinka nebyla, snažila se být odvážná a bránit se, jak jen to šlo. Škoda jen, že u ní nebylo postupné získání síly, ale čekalo se na konec knížky.
Roth byl super. Oproti Zaynovi jsem si ho fakt oblíbila. Líbilo se mi, že sice Laylu chránil, ale přesto ji podporoval a neměl ji za slabou.
Bambi jsem si hned oblíbila, i přes můj velký strach a odpor k hadům.
Celkově se knížka četla dobře a rychle. Svět démonů a strážců je dobře vymyšlený. Líbí se mi myšlenka, že nic není černobílé.
Ale popravdě nevím, zda budu číst dál...opravdu nemám ráda milostné trojúhelníky a bojím se, že další díl bude právě i v tomto duchu.

Super oddechovka. Romantická, vtipná knížka. Kdy od začátku tušíte, jak asi děj končí, ale přesto vás baví číst, co se mezi hlavními postavami bude dít. :)
Líbilo se mi, jak se Lucy a Josh navzájem zlobili, jaké na sebe měli poznámky a jak to mezi nimi jiskřilo.
Jen mě v poslední době nebaví tolik dějové linky, kdy jedné z osob není dobře a ta druhá osoba se o ní musí starat. Měla jsem nějaké štěstí na podobně psané situace ve více knihách a nějak mě to nebere.
Jinak hodnotím kladně :) Určitě mě kniha bavila více než film.

Postava Frankie se mi líbila. Bylo tu dobře vysvětlené, proč vznikla její posledlost vzhledem a sociálními sítěmi. Občas si z dětství neseme trauma, které nás tolik ovlivňuje v dospělosti.
Byla jsme ráda, že od začátku knížky vím, proč se tak hlavní postava chová. Měla jsem k ní větší pochopení a tím pádem, mě nějaká její bláznivá rozhodnutí tolik neštvala:)
Příběh knížky se mi líbil. Nebyl nijak složitý, ale i přesto zajímavý. Hodně mě zaujalo místo, kde se příběh odehrává. Normálně by mi představa žití na poušti připadala hrozná, ale v tomto případě mě to zaujalo.
Oblíbila jsme si i vedlejší postavu Samíru. Která Frankie od začátku pomáhala. Nijak ji netlačila, přesto ji pomalu vedla k něčemu lepšímu.
Mark se mi líbil. Nebyl vykreslený vyloženě dokonale, přesto si vás po chvíli získal. :)
Knížka má podle mě opravdu dobrou myšlenku. Zajímalo by mě, kolik z vás, kteří knihu četli, napadlo, jak často sáhnou po telefonu. Třeba jentak. Ikdyž zrovna nikdo nepíše, nebo nevolá.

Tahle knížka mě moc bavila a mile mě překvapila. Čte se skvěle. Jednoduše. Přitom to není obyčejná oddechovka.
Doru jsem si hned oblíbila. Její přímočarost bych se potřebovala naučit.
Její prohloubení různých pocitů a emocí jsem prožívala s ní.
A Elias není jen drsnou postavou s milou stránkou povahy. Je i opravdu zlomený muž. Jeho slabosti ho ve výsledku činili silnějším a lepším.
Těším se, že si knížku znovu někdy přečtu. :)

Knížka mě zaujala už z ukázky. Říkala jsem si, že děj bude nejspíš předvídatelný a že jsem podobné knížky už četla.
Ale líbila se mi chemie mezi Orayou a Raihnem a tak jsem chtěla číst dál.
Můžu s čistým svědomím napsat, že spousta děje by mě opravdu nenapadla. I když jsem během knížky přemýšlela, co se bude dít a jak knížka dopadne.
Myslím, že tady neexistuje pouze dobro a zlo. Nic není černobílé. Je těžké posoudit, zda některá postava je opravdu jen zlá nebo hodná.
Knížku určitě doporučuji, a těším se na druhý díl. Protože konec jsem opravdu nečekala. :))

Mě to moc bavilo. Chápu, že někdo chtěl, aby Laurel byla ještě chytřejší. Ideálně vše věděla hned. Ale pak si myslím, že by to nebylo uvěřitelné.
Mě Laurel moc bavila a těším se na dalším díly. Její postava mi přijde super. Chytrá, silná, loajální, přitom není nezničitelná. Zajímá mě, jak se bude vyvíjet její vztah s Huckem v dalších dílech. Stejně tak i další vztahy, které navázala.
Po dlouhé době to byla romantická detektivka, která mě opravdu bavila. Takových moc není. Určitě můžu doporučit. :)

Miluju ! Nestává se mi, že bych se do něčeho tolik dokázala začíst, abych opravdu jen četla a přestala vnímat okolí.
Knížka je napsána opravdu dobře.
Hrozně mě baví sledovat, čím vším Violet prochází. A jak ji to mění. Není to jen nějaká jiná hrdinka, která během jedné kapitoly získá všechnu sílu. Vše získává postupně, sebevědomí, sílu, zručnost. To jakým způsobem občas vyhrává výzvy, se mi moc líbilo. Je velmi chytrá a opravdu se jentak něčeho nebojí.
Knížka mě pořád bavila, pořád se něco zajímavého dělo. Nebylo to jen o pár momentech. Plno skvělých zvratů.
Nevíte komu máte věřit. Koho si oblíbit, koho radši ne.
Potřebuji nutně druhý díl. Opravdu.

(SPOILER) Dávám dvě a půl hvězdičky. Víc prostě nedokážu.
Ty body jsou za nápad, protože mi přijde originální a zajímavý. Šachy považuji za fascinující hru, a lidi kteří je hrají obdivuji.
Jenže dál nevím. Možná dávám ještě bod za vážnější témata, které autorka dokáže tímto způsobem hezky otevřít.
V kterémkoli věku člověka může postihnout problém, s kterým je zatěžko se vyrovnat.
Mallory byla super v tom, že se starala tolik o rodinu. Ale tím končím. Už dlouho mi snad nějaká postava v knize nevadila tolik jako ona. Sice je super, že tu nebyla typická role dívky panny, která se zamiluje do namakaného kluka s penězmi co už stihnul obtáhnout celou třídu na vejšce, ale její postava mi prostě nesedla.
Postava Nolana mi přišla už trochu zajímavější. Ale nějak jsem jejich vztahu ani neměla sílu fandit. Mallory mi přišla v plno věcech jak náladová puberťačka.
Pro mě to byla škoda času. :)

Mě to moc bavilo. Možná se dvojka trochu podoba jedničce ve stylu odehrávání děje, ale to autorce odpustím, protože mě to baví.
Líbí se mi, že se v knížce nikdy neděje jen jedna věc. Většinou se jich děje hned několik.. překrývají se, souvisí spolu. Nebo nás odvádí od vraha. Jen na chvíli, aby nám pak přidali nápovědu, kterou zatím nechápeme.
Mám dvě sestry a miluju je. Jsem opravdu ráda, že ani jedna moje sestra není jako Abigail.
Rozdíl mezi Abigail a Laurel je jednoduchý. Dobro a zlo. Kdyby byla Laurel tzv na druhé straně, byla by podle mě ještě lepší jak Abigail. Fascinuje mě, co vše se kolem této neúplné sestry děje.

Pro mě byla druhá kniha NEPŘEDVÍDATELNÁ. :) Opravdu jsem si myslela, že se bude ve spoustě případů ubírat úplně jiným směrem. Někdy mě to překvapilo, někdy potěšilo a někdy naštvalo...ale rozhodně jsem byla překvapená.
Souhlasím s pár komentáři tady, že mi stejně nepřipadá Celaena, jako nejlepší zabiják. Spíš v ní vidím mladou holku, která se ve spoustě věcí teprve hledá,není jistá apod.
Zajímalo by mě, kolikrát si ostatní u několika postav říkali, zda jsou hodní nebo budou podrazáci apod.
Mám pocit, že i proti prvnímu dílu, se dej nezastavil.
Zatím jsem se ještě nedostala k třetímu, tak snad nebudu zklamaná, až začnu číst.

Knížka mi přišla super. Připadá mi velmi aktuální, jak se plno věcí stane senzací právě díky sociálním sítím. Postava Franny se mi líbí, je milá, bláznivá a přestože si s ní osud hraje, není přehnaně lítostivá a kritická, ale ráda se tomu zasměje.
Postava Hayese mě příjemně překvapila. Čekala jsem spíše velmi sebevědomého, krásného chlapa, který je vtipný, chytrý a dokonalý. Skrývá city a Franny se vedle něj cítí méněcenná a neschopná. Jenže tak to není :)))! Hayes je sice krásný, úspěšný, bohatý, ale taky občas nejistý a trapný. Často plácne nějakou hloupost a někdy neví, jak se má správně zachovat. Jak v soukromí tak v celostátní televizi. To mi přišlo na knížce moc sympatické. Oba jsou celkem skuteční a normální. :) Bavili mě i ostatní postavy, knížka se hezky četla. Je fakt, že děj byl celkem předvídatelný, ale to bych nebrala jako mínus. :)

Miluji fotbal a tak mě knížka zaujala, aniž bych znala autorku. Četla jsem ji tedy jako úplně první od Zapaty. Možná i proto se mi líbila zatím nejvíc. Líbili se mi různé dějové zvraty, povaha hlavní postavy i následné vysvětlení některých věcí. Pokud Zapata něco v knihách zmíní, většinou se k tomu dřív nebo později dostane i s vysvětlením, což se mi líbí. Klidně bych brala knížku o trochu kratší a romantické pasáže dřív než na úplném konci, ale po přečtení více knížek od autorky je mi jasné, že je to její styl.

Jako první knihu, jsem od Zapaty četla Kulti. Myslím, že mi to nastavilo laťku pro její ostatní knihy. Vždy je s ní porovnávám.
Kniha Stačí si počkat, by pro mě byla nejspíš na stejném místě. Tyhle dvě se mi líbí od autorky nejvíc.
Diana mi přišla sympatická, rozhodně velmi silná, přitom pořád taková mladá a praštěná. Líbilo se mi, jaký měla vztah s kluky. Plno situací s nimi mě rozesmálo. A to někdy vyloženě nemusím knihy, kde se hlavní zápletka týká dětí. Tady mi to vůbec nevadilo.
Dallas mě mile překvapil, trochu jsem se bála, jak se jeho postava bude vyvíjet. Ale nakonec super.
Zapata umí psát i o těžších tématech dobrým stylem. Kdy je nezlehčuje, přitom nedělá z knihy něco jiného.
Až na pár drobností za mě super, milá odechovka.

Po dlouhé době knížka, která mě opravdu zaujala od začátku až do konce. Neměla jsem u knížky pocit, že vím hned celou dějovou linku, jak to někdy u podobných příběhů bývá.
Bavila mě spousta vedlejších postav, které se zde objevují. Vůbec by mi nevadilo se o nich dozvědět více v dalších dílech. Sára mě jako hlavní hrdinka vyloženě ničím neštvala. Možná byla trošku tvrdohlavá, ale na to má právo. :) Velké plus vnímám i v tom, že i když je Sára o tolik mladší jak já, při čtení jsem to nijak výrazně nevnímala a vůbec mi to nevadilo. Těším se na další díly, s čím přijdou. :) Určitě doporučuji, přečetla jsem knížku na jeden zátah. :)

(SPOILER) Začátek mě úplně netáhl. Ani jedna postava mi v tu chvíli nepřišla sympatická. Ale naštěstí jsem knihu neodložila, a dala jí ještě šanci.
Po chvíli to bylo již lepší a knížka mi přišla i místy vtipná. Hlavní hrdinka opravdu až moc mluví, ale v tom jsem se občas sama poznala :) Ani mi nevadí to, že nemohla nejprve uvěřit tomu, co se děje. Kdyby na mě někdo byl odměřený nebo protivný, tak bych zatím také nehledala lásku. :)
Vtipné mi u těchto knížek přijde, že člověk vždy čeká na nějaký zvrat. Pokud totiž najednou vše funguje, tak se musí zákonitě ještě něco narychlo pokazit.
Občas by mi nevadilo dávkování té chemie a sexuálního napětí i dříve v knize. Je to jako nic, nic, nic a pak vše najednou na několik Kapitol :))