Kubikuli komentáře u knih
Hrozně jsem se na tu knížku těšila. Nechci říct, že by mě zklamala, jen anotace byla taková nic neříkající, že jsem nevěděla, co od příběhu čekat. Každopádně mě to dost překvapilo. Četlo se to velmi dobře, ale tak nějak bez emocí? Knížka ve mě nedokázala,i přes závažnost činů, vyvolat nějakou silnější emoci. Byly knížky u kterých mi tekly slzy jako hrachy, stahovalo se mi hrdlo (třeba Hana), měla jsem slušnou knižní kocovinu, ale tady nic. Hlavní hrdinky mi bylo líto, ale tak nějak mi přišlo, že tím proplouvá nějak hodně lehce. Dalo by se z podobného příběhu vytěžit trochu víc.
Nádherná knížka. Až si zase někdo z mých vrstevníků bude stěžovat, jak v hrozné době žijeme, přesně vím, co mu doporučím si přečíst. Velmi silný příběh, moc pěkně se četl. Už má v knihovně svoje pevné místo.
Knížka na jedno odpoledne. Prostě nešla odložit. Příběh není nijak strhující, spíš takový táhlý, pomalu odkrývajicí všechny kostlivce a události. Šumavská příroda všechny temné stránky krásně vyvažovala. Příjemné počtení, s koncem takovým, jaký si příběh zasloužil.
Náročná knížka. Ani ne tématem, jako spíš stylem psaní. Chvíli se snažíte udržet pozornost, neztratit se, ale po chvíli to vzdáte. Jednotlivé příběhy byly zajímavé, ale v kontextu do jakého byly zasazené se ztratily. Za mě špatně napsaná knížka, která po pár stranách přestane bavit. Bohužel.
Nemám slov .. přečteno za pár hodin. Krásný příběh s dobrým koncem.
Dlouho mě trvalo se do toho začíst a několikrát jsem to chtěla vzdát, ale tak ve třetině se to celkem vzchopilo. Nebylo to to nejhorší, ale určitě jsem od autorky četla lepší knížky.
Tak tady bych místo pěti hvězdiček chtěla dát alespoň deset. Pro milovníka létání a letadel prostě úžasné čtení. Lituju, že knížka nemá ještě jednou tolik stránek, nepochuju o tom, že by pořád bylo o čem číst. Stejně jako se p.Hecl skvěle poslouchá v podcastech, tak se i dobře čte. Za mě super povedená knížka :)
Tak ne, že by se mi knížka nelíbila, ba naopak. Mnoho otázek a odpovědí jsem opravdu hltala, dozvěděla jsem se spoustu informací, které jsem nevěděla. Ale stejně jako byl rozhovor v mnoha místech hrozně zajímavý, tak někde vůbec. Takže za mě by to určitě mohlo být, kratší, mělo by to, alespoň pro mě, větší švih. Každopádně se těším na další rozhovory p.Moravce :)
Opravdu hezké, příjemné, uklidňující počtení... Celkem krátká, za to obsahově bohatá knížka pohádek, z nichž některé jsou spíše pro děti a některé více pro dospělé. Každopádně ve všech je ukryté něco důležitého, na co lidi dnes zapomínají, opomíjejí... Moc jsem si čtení užila.
Nebylo to zlý.... Začalo to slibně, opravdu silné téma, dobře napsané, úplně jsem to prožívala s Leah.. Ale pak se něco zlomilo a četlo se mi špatně, přestalo mě to bavit.. s blížícím koncem, který jsem už od prvních stránek věděla, jak dopadne, jsem se nemohla dočkat, až už to konečně budu mít za sebou. Prostě na začátku nastavená vysoká laťka, která někde v polovině úplně spadla... Škoda. Ale pokračování si i tak ráda přečtu.
Je zřejmé, že autorka nechtěla v žádné knížce psát o opravdových krutostech a situacích, které se v Osvětimi a v Březince děly, jako je tomu v jiných knížkách. Všechny jsou hodně idealistické, až nereálné, protože od začátku cítíte, že konec prostě dobře dopadne.
Na jednu stranu se po dočtení obejdete bez takové té těžké knižní kocoviny, knížky jsou čtivé, ale osobně dávám přednost kruté realitě, tak jak opravdu byla, třeba jako v "Narodili se, aby přežili". Zde byla navíc poslední třetina, která byla o životě sester v Izraeli hrozně utahaná, ztrácela jsem se ve všech těch rodinných jménech. Určitě by stačil delší epilog, který by nás obeznámil, jak se sestrám dařilo, protože tohle se moc nepovedlo. Za to hvězdičku dolů.
Vůbec jsem nevěděla, jakou tragédii mám čekat a tohle mě slušně překvapilo. Hodně silné téma, hodně dobře napsané. Kolik takových podobných osudů se skrývá v našem okolí... Empatie se z lidí čím dál více vytrácí. Nebuďme jako Anna a Pavel. Buďme jako pan doktor
Páááni,tak to byla jízda. Nebyl to autorčin styl, ale bylo to parádní. Napínavé, zajímavé, prostě jiné, než všechna ta běžná knižní klišé.... Příběh měl konečně nějakou zápletku a hloubku :) takže za mě doporučuji.
Příjemná knížka, hezky napsaná, čtivá, malinko i napínavá i když hodně předvídatelná. Trochu mě zklamal začátek, protože ta mnohastránková dilemata, jestli má nebo nemá a jestli ji zlomí srdce nebo ne.. bylo to už chvilkami otravné. Ale jako souhlasím, že taky chci svého Lea :D padlo mi to teď do sentimentální nálady, takže za 5*, jinak by to byly jasné 4 :)
Měsíc.... měsíc jsem tuto knížku měla rozečtenou..Jedna z těch, kde nechápu tak vysoké hodnocení. Vždyť se to nedalo číst. Kromě Jude byly všechny postavy příšerné, postrádalo to kapku normálního humoru... A je přitažlivost a přitažlivost. Prostě fakt ne.
Vzhledem k tomu, že pracuji v oboru, beru knížku trochu víc s rezervou. Kdybych byla v tomto směru neznaboh a analfabet, tak bych z ní byla určitě hrozně unesená. Takhle se musím jen usmát pod vousy (které naštěstí nemám:-))
Po přečtení komentářů jsem čekala vtipnou nálož u které se nepřestanu smát a dostala jsem maximálně pár vtipných stránek, za které můžou kachny a nadržený kozel. Mám asi laťku nastavenou jinak, ale tohle rozhodně nebyla vtipná knížka... Ba naopak, sama spadla do pytle "trapárna", zase "šéf" a jeho podřízená, nic nového pod sluncem. Oba se navíc chovali většinu času jako blbec a blbka. Jako ne, že by se to nedalo číst, ale ... :) Nějak nechápu to vysoké hodnocení.
Struny lásky se mi líbily asi více. Knížka je moc hezká, i když téma je celkem náročnější. Právě to z ní dělá něco víc :) Pravdou je, že ke konci už to bylo náročnější, špatně se to četlo, nebavilo mě to...Trošku bych tam ten hon po pomstě osekala a bylo by to příjemnější.
To mě zase po dlouhé době chytla knížka opravdu za srdce.. jsou tam hodně smutná místa, přesto je knížka plná naděje a vy tak nějak vnitřně víte, že to všechno dobře skončí. Je to jedna z mála knížek o této době, po které se necítíte v depresi, jako by jste to sami prožili. Cilka byla, jak by řekla dcera, fakt hustá.
Opravdu pěkný, silný příběh, který byl prostě chvílemi až moc ... V některých místech bych trochu ubrala, jak na ději tak na květnatých popisech a nemělo by to chybu.