Kubikuli | Komentáře u knih | Databáze knih

Kubikuli Kubikuli komentáře u knih

Bastiano Romano Bastiano Romano Parker S. Huntington

Příběh mi taky nesedl... když story začíná tím, že sotva holka přijde, hned se na chlapa vrhne a začne ho líbat, tak to není úplně nejlepší začátek.. celé se to odehrává skoro jen na jednom místě, a to v jeho podniku, později jsou chvílema i u něj v bytě. Nic víc. Hrozně plochý, nudný, nezajímavý. Za celou dobu si mě Bastian nedokázal získat. Další díly číst určitě nebudu :)

19.02.2025 2.5 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Bavilo mě to o chlup víc než první díl, přečteno jedním dechem.

12.02.2025

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Moje první audiokniha. Nejdřív mi to vadilo, jsem přece jen zarytý čtenář, ale postupem času to bylo v pohodě. Každopádně nic pro rodiče malých dětí. Ještě teď je mi z toho šoufl. Celkově hodnotím příběh jako super čtení. Správně napínavé, s vyhrocenými chvílemi, kdy trnete hrůzou a očekáváním. I ten příběh Laury do toho hezky zapadl a to včetně jejich výlevů. Musí to být peklo vyšetřovat takový případ. Jediné mínus dávám za nedořešený případ Vojty. To mě úplně nesedlo.
I tak se těším na další dva díly.

11.02.2025 5 z 5

Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Taky půjdu proti proudu, ani mě knížka nenadchla. Odložila jsem ji ve dvou třetinách s tím, že ji časem dočtu... teď s pár měsíčním odstupem si z příběhu vybavuju jen dědu hvězdáře, to byla fajn a vtipná postava. Jinak pusto a prázdno. Určitě bych to nehodnotila jako oddychovou četbu. Ale každá knížka si najde svého čtenáře:)

28.01.2025 2.5 z 5

Sedm schodů k moci Sedm schodů k moci Josef Klíma

Škoda, že jsem viděla dřív seriál, než se mi dostala do rukou knížka. Byla bych z ní určitě hrozně nadšená. Takhle už se žádné wow nekoná, je to jak kdybych četla samotný scénář. Každopádně super, i knížka i seriál.

28.01.2025 5 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Lepší než Klekánice a stejně dobré jako Dceřina kletba. Pravdou je, že postav je tam požehnaně a je potřeba se hodně soustředit, aby se v tom čtenář neztratil. Ale mě se ta mnohovrstevnatost hrozně líbí. Každopádně Dominikální paseky jsem si musela vygooglit, protože se mi nechtělo věřit, že taková vesnice opravdu existuje :)
Moc se těším na další kousek.

23.01.2025

Problémy v ráji Problémy v ráji Christina Lauren

Taková pěkná oddychovka, když chcete trochu romantiky a hlavně nad tím chcete vypnout a nepřemýšlet. Knížka má jiskru a o vtip není nouze, ale taky má taková nudná, hluchá místa. Anna byla úžasná, ale za mě by se víc hodila k Jakeovi. Liam mi vůbec neseděl. Ale v tom měla být pointa těch protipólů, rozdílných osobností, rodin... s Jakeem by to měla moc jednoduché :)

20.01.2025 4.5 z 5

Čtyři schody k bohatství Čtyři schody k bohatství Josef Klíma

Ano, klobouk dolů před panem Klímou. Moc pěkný. Už jsem četla/viděla spoustu věcí, kde byly tyhle devadesátkové záležitosti, které si jako dítě prostě nepamatuji, maximálně si jen něco málo matně vybavuji :) příběh byl super, čtivý, nutí mě teď přemýšlet, které postavy byly skutečné a které smyšlené. S jistotou jsem poznala Andyho a u zbytku bude muset pomoct asi Wiki :) každopádně doporučuji.

18.01.2025 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Klekánice byla taková příjemná rychlá jednohubka, Vodníka jsem přeskočila, ale tohle teda byla jízda. Nenápadný rozjezd, aby pak příběh nabral slušnou rychlost. Hodně dobře vymyšlený námět, do posledních stránek jsem se pořád ztrácela, kdo by mohl být vrah - evidentně by ze mě byl hodně špatný policajt. Každopádně to bylo dobře promyšlené, a konec pro mě rozhodně překvapivý. S odstupem si knížku určitě ráda přečtu ještě jednou.

15.01.2025 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Rychlá detektivka na tři hodinky. Styl psaní autorky mi na mnoha místech neseděl, ani nevím proč. Proto taky oceňuji, že příběh byl krátký. Bohužel o to však temnější a o konci radši nemluvím. Čekala jsem špatný konec, ale tohle mě opravdu nenapadlo. Mám v hledáčku autorky další knížku, tak snad bude taky dobrá :)

13.01.2025 4.5 z 5

Sezona pomsty Sezona pomsty Elizabeth Morgan

Taková příjemná čtivá oddychovka, kterou si chcete přečíst na začátku roku. Obě hlavní postavy byly na pohodu, námět vůbec nebyl špatný. Pravda je, že sexuální scény teda za mě taky strašný, ke konci už jsem je přeskakovala. Čeho je moc ... :) Stejně jako je to místy nechutně přeslazený, ale to se dá vydržet :) prostě, když přidáte hromadu sprostých sexu, tak skoro Pravá blondýnka v knižní podobě.

07.01.2025 4 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

První třetina je slabší, opravdu taková hodně zamotaná. Ale pak se to dobře rozjede a drží laťku až do konce. Laura a Irene jsou super postavy, díky nim je příběh určitě mnohem hezčí.. dlouho jsem nevěděla, kdo je vlastně vrahem, protože to klidně mohli být všichni :) kdyby to ten začátek nekazil, tak je to super příběh.

04.01.2025 4 z 5

Anna O Anna O Matthew Blake

Jsou knížky, které člověk přečte jedním dechem a nechce je vůbec odložit. A pak jsou knížky jako takhle, které odložit musíte, protože z nich máte hlavu, jak pátrací balon. Čtení bylo náročné, protože text byl zbytečně příliš odborný. Kdyby se knížka trochu osekala, ubralo se jí té odborné stránky, tak by byla perfektní. Námět je skvělý, až do poslední stránky jsem netušila, kdo je za tím vším schovaný a byla jsem velmi překvapená. Ale bohužel věřím, že spousta čtenářů ji do první poloviny odloží, protože je to opravdu náročné čtení.

31.12.2024 3.5 z 5

Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Některé části se čtou lépe a děj ubíhá a některé se táhnou a jsou zvláštní. Příběh byl zajímavý, čtivý, ale dalo by se z toho vytáhnout více. Nevím, jestli myšlenka s ptáčkem nebyla více na škodu. Každopádně pojetí knížky je takové příjemně netradiční.

28.12.2024 4 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Asi jsem čekala víc, než jsem dostala.. i když se nabízí srovnání s "kde zpívají raci", protože v obou jsou hlavní postavy statečné mladé ženy, které zůstaly samy, nádherné popisy přírody jsou i zde, ale tady jako by stínily ten samotný příběh. Knížka se mi nečetla dobře. Pár stránek mě úplně pohltilo a pak jsem se další desítky stránek nudila a čekala na nějakou zápletku, která nepřišla. Čeho tam je víc než dost, tak smutku a bolesti. Kamarádce bych ji k Vánocům určitě nekoupila.

19.12.2024 3.5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Taková rychlá párhodinová jízda. Pomocnice se mi líbila, ale tohle bylo ještě lepší. Do poslední stránky jsem teda taky neměla tušení, odkud vítr vane a dost mě to překvapilo. Opravdu hezká, napínavá, jednohubka.

05.12.2024 5 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Shltnuto v kuse, během pár hodin. Moc pěkná knížka. Čtivá, zajímavý námět a velký palec nahoru za jednu otázku, která nám nabídne dvě různá řešení jedné situace. Vzhledem k věku autorky nemá cenu rozebírat detaily a nesrovnalosti, které se měly odehrát v roce 1953. O tom by lepší knihu napsal jen ten, kdo tu dobu opravdu prožil.

04.12.2024 5 z 5

Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Tomáš Šebek

Není to špatná knížka, jsou v ní dobré a hluboké myšlenky, ale přesto se mi dost špatně četla. Nevím, jestli to bylo prolínáním minulosti a současnosti, každopádně jsem často nevěděla, v jakém životním úseku se zrovna autor nachází. Takže celkově obdiv k panu Šebkovi, má to v hlavě srovnaný, líbí se mi jeho myšlení i to, jak se popral se svými kostlivci. Ale v knize to měl za mě prodat trošku jinak.

04.12.2024 3 z 5

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

Četla jsem to skoro 3 týdny. Tak moc mi to nesedlo. Musela jsem se k dočtení opravdu přemlouvat, protože neodkladám prostě knížky nedočtené... nesedla mi ani jedna postava, děj byl šílený. Za mě i 3 hvězdičky jsou moc.

04.11.2024 3 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Moje první autorova knížka a za mě velká spokojenost. Děj vás vtáhne hned od prvních stránek a nepolejuve až do konce. Samozřejmě jsou tam pasáže, které jsou zbytečné složité a překombinované, ale to autorovi odpouštím :) nemohla jsem se odtrhnout a kdyby to šlo, přečtu ji na jeden zátah.

07.10.2024 5 z 5