Kudík komentáře u knih
Příjemné překvapení. Mei se mi nejvíc zamlouvala v lásce ke všemu z čokolády. Naštěstí jsem knihu zvládla přečíst za jedno odpoledne, takže došlo pouze na 1 horkou čokoládu.
Travis a Liam... oba sympaťáci, kde už od začátku (možná z anotace) většina čtenářů tuší, že to budou rivalové ve vztahu k Mei. Jen mě mrzí, že se tak brzy rozhodlo. A za mě rozhodně nejlepší a nejvtipnější postava byla Ava, takovou kámošku mít, to by bylo terno. Její únikové plány ...(pozor trošku SPOILER) slaňování, školník, kotelna, petardy... to byla pecka. A pak to autorka dorazí "děkovačkou"! :)
Velice pěkné a napínavé čtení. Pokud přivřu oči nad zázračnou plastickou operací a rychlou rekonvalescencí, tak to, že si změn nevšimlo vícero lidí, tolik očí na přivření prostě nemám. :) Avery byla evidentně opak Carole, což bylo pro Mandy a Tatea to nejlepší, co je mohlo potkat. Velmi se mi líbil její vztah k Mandy a i pomoci, kterou rodině poskytla, ať už Dorothy Rae nebo Fancy. Hlavního strůjce i motiv jsem tušila, jen ten vykonavatel překvapil a i jeho druhá kulka na stupínku.
(SPOILER) Knihu jsem přečetla za odpoledne a musím přiznat, že z ní mám rozporuplné pocity. Dílem bylo to, že vztah hlavních hrdinů postrádal tu správnou chemii. Část plynula i z toho, jaké je zacházení s Mel jako zaměstnankyní na helpdesku v Hnízdě (firma pro start-upy). Bohužel Greg a Joshua se nedají nazývat kolegy měsíce, a ani vedení Hnízda i Fluttru nepřekvapí. Anotace má naprostou pravdu, že Alex je "jediný z jejích kolegů, co není úplný kretén".
Moc se mi líbily nejky Mel, a to Whitney, Lia a Dani a její spolubydlo Vanessa se správcem Rayem. Celkově nevím jak hodnotit, 3* jsou málo a 4* hodně.
Sice předvídatelné čtení, jako celá série, ale s dobrým jídlem a pitím, a to vždy na krásném místě. Maddie byla úžasná, a to hlavně vtipná a příjemně sarkastická, jak se projevovala už v předcházejícím díle (protože nevyšly za sebou, tak upřesňuji, že ve 3.). Nicka jsem už tak moc nepoznávala, ale ve výsledku se mi líbil. A kdo se mi moc zamlouval byla rodina okolo Billa a Ivana. Naprosto nenáročné čtení s tím, že u tohoto dílu jsem měla největší chuť jít šnorchlovat.
To byla jízda. :) Musím přiznat, že jsem se většinu titulu prosmála. Gaby/Flabby byla super, vtipná, sarkastická a prostě milující "sestra" pro celou kapelu Ghost Orchid, a to nejen pro svého bratra, starší dvojče, Eliho/Elizu, ale i pro ostatní "ďáblíky" Masona a Gorda. Jejich vzájemné špičkování s vtípky, to tedy bylo něco. Je vidět, už podle věnování v knize, odkud autorka čerpala. :) No, a druhá kapela Cloud Collision se Sašou a dalšími členy, a to Isaiahem, Julianem, Milesem, Mateem a i jejich prodavačem merche, Carterem, to taky stálo za to. Hrdince jsem chvíli její rodinu záviděla. :) A autorčin trošku "fekální" humor mi vůbec nevadil, protože to tak nějak k životu patří. Už teď, chvíli po dočtení vím, že si knihu ráda znovu přečtu.
Easy? Moc věcí není easy, ale tato kniha se i přes závažné téma četla celkem jednoduše a rychle. Oba hrdinové, Jacqueline i Lucas, jsou sympatičtí. On samozřejmě víc, hlavně, když se čtenář seznámí s tím, co si prožil. Dále se mi líbílo chování a přístup Erin (kamarádka a spolubydlíci Jacqueline), která jí pomáhá překonat nejen rozchod s Kennedym, ale dotlačí jí i na kurzy sebeobrany.
Knihu doporučuji. Uvítala bych další knihy od této autorky.
Německý preclík a Kulti kadí, to už asi z hlavy nedostanu. :) A potom Salin tatínek, to byl taky borec. :)
Kniha je moc pěkná, celkem vtipná, nijak moc „přeslazená“. A i když se něco trošku opakuje a popis je zdlouhavější, je to možná plus, čtenář se tak více vcítí do knižních hrdinů.
Přečteno za 2 dny.
(SPOILER) Došlo i na tetu Olympii, alias šestadvacetiletou vdovu lady Olympii Wherlockovou, která byla také milovnicí dětí a zvířat, což se jí mohlo stát osudným. Protože nemohla nevyslechnout žádost sotva šestnáctileté lady Agathy Mallamové, mladší sestry hraběte Branta Mallama, kterou její matka chtěla provdat proti její vůli za muže, jenž mohl být jejím dědečkem. Musím přiznat, že mi hraběte Branta bylo líto již v 2. díle, kde se dozvěděl, jak jej tato matka připravila o snoubenku a zde se s tím po svém cca dva roky snažil vyrovnat. Od příchodu Olympie, která si také prošla svým, a jejího zapojení, vč. pomoci různých příbuzných a přátel (jak je zvykem u této rodiny), se se vším vyrovnával lépe, i když po odhalení čeho všeho se zrůdná Letitie Mallamová dopouštěla, pořádně zacloumalo s každým. Tenhle díl, hlavně co se týkalo domu zvaném Dobbin House, bylo více než děsivé. Autorka nešla do detailů a třeba Henryho ušetřila, ale jenom z představy a náznaků, co se za zdmi odehrávalo, mi nebylo dobře.
5. díl a 3. hrdinka je postřelená do ramene, a to je jen jedna výrazná podobnost s předchozími částmi, škoda, protože jinak bych hodnotila max. počtem *.
Chloe Wherlocková, která pochází z rozvětvené rodiny Wherlocků a Vaughnů, o kterých se tradují různé zvěsti, zachrání potomka Juliana Anthonyho Charlese Kenwooda, a to díky svému nadání a následně bratrancově pomoci. Těch bratranců je zde vícero, nejčetnější výskyt a význam má Leopold Wherlocke s jeho slavným "jako králíci" :), dále Bened Vaughn a Modred. I ze strany Juliana je jeho rodina silně rozvětvená, má matku, ml. bratra a sestry, tetu a sestřenice, o které má díky své proradné manželce a strýci, oprávněné obavy. Škoda, že těch vidění neměla Chloe více, ale celkově se jedná o příjemné čtení s menší dávkou napětí.
Dva příběhy, a to "Zachráněná chůva", kde bych ráda Nicki Hollidayovou zažila jako Santu. :) Nicki zrovna přišla o své místo Santy, protože dle prezidenta a majitele obchodního domu, Jareda Gilletta, nemůže žena zvládnout jeho roli vč. jeho HO HO HO. Raději by z ní udělal pomocného skřítka nebo velikonočního zajíčka. Vzápětí je však nucen z ní udělat chůvu pro svojí pětiletou dceru Madison, kterou po dvou letech dostává do péče. Nicki všem třem připraví zázračné svátky. 3,5*
Láska, nebo dítě? - Kara Dean Taylorová se jako mladá zamilovala do svého kamaráda a pomocníka na otcově ranči Šikmé T Tylera Murdocka. Když jí Tyler opouštěl, aby zkusil štěstí jako kovboj jezdící po rodeu s divokými býky, nevěděla, že s ním čeká dítě. Proto opustila (dočasně) ranč a svého otce a odešla do města, kde se rychle a nešťastně provdala, aby se po cca třech letech rozvedla. Nyní se chce vrátit domů, protože Tyler vyhrál ranč nad jejím otcem a ona chce pro "své" dítě ranč jako dědictví. Co se stane, až se pravda provalí? 3*
(SPOILER) Obdivuji hrdinky, jako je zde dvacetiletá Candy Baylorová (v předchozí části Liz Taylorová :) ), které narazí na někoho jako je Garth Whitelaw (min. 36), který je nejstarší ze sourozenců a současný majitel ranče Hawks Way, a které se nenechají jen tak odradit.
Před třemi lety dostala Candy od Gartha nepěknou lekci, která jí mohla od mužů doživotně odradit, avšak díky jejímu otci se jí dostane šance se přiučit u nejlepšího chovatele koní, což je právě Garth. Děj se částečně prolíná s předchozí částí a pár událostí objasní i z druhé strany.
Candy se sice dostává Garthovi pod kůži, ale on přesto trvá na tom, že ženy jsou nevěrné plémě a žije s "památkou" na své rodiče. Nelíbilo se mi jeho chování před třemi lety a následně ani co chtěl provést po odhalení, jak byla počata jeho sestra, ale přesto je to čtivé a míšenec Charlie (jedno zda-li jednonohý nebo jednokoňový :) ), mě baví díl od dílu více.
V druhém dílu se opět na skok vrátíme k příběhu dětí Temné čarodějky Sorchy, hlavně se zaměřením na Eamona. Dozvíme se, jaké to bylo strávit pár let u matčiny sestřenice a její rodiny, a dále jaké to je potkat svého staršího praprapra... potomka.
Connora a Mearu jsem poznala již v předchozí části a se znalostí autorky mě jejich osud, a to kolem nepřekvapilo. Meara byla zajímavá žena, protože pracovat v kombinaci s koňmi a dravými ptáky, a také se v současnosti umět ohánět mečem, to není zrovna typické. Díl je rozhodně akčnější a Cabhan více útočí. Šestice si však s jeho záludností nezadá a já už se jen chystám na závěrečnou část a poslední (i první) z párů.
Poslední, a to nejstarší bratr Annie a dvojče Kanea v podání Reida McKinnona, který v předchozích částech měl malou, ale u obou párů celkem významnou roli. Po smrti svého otce se od své matky dověděl tajemství, které jej zlomilo a překazilo mu slibné námluvy spolužačky Annie a v současnosti místní učitelky Sarah Rossiterové. Jeho přístup mi na "drsného" farmáře přišel absolutně nesedící, ale bez toho by nebyla natahovaná zápletka, jejíž vyústění mě nepřekvapilo. 3,5*
Annie McKinnonová nejmladší ze sourozenců vyráží z farmy Jižní kříž nečekaně do města, a to na schůzku s Damienem, mužem, kterého poznala přes internet. Namísto něj se však po jisté události seznamuje s jeho strýcem Theem Graingerem, který je přednášejícím filozofie na univerzitě. Annie, která měla na starost péči o starší bratry, a to vaření, uklízení a účetnictví si vedle něj přijde nevzdělaná, ale protiklady se přece přitahují. Zápletka s kolegyní/nadřízenou v závěru byla trošku zbrklá, ale něco se stát "muselo".
Hezké ukončení této série s návnadou na autorčiny jiné, a to např. ranč Twin Moon, anebo ohledně nové ochranky na panství z Koa Pointu.
Pouštní liška Ella Kittová a válečný hrdina Jake McBride jsou ústřední dvojicí již 6. dílu, který je podobný předchozím, ale přesto se zde pár inovací a obměn najde. Po smaragdu, rubínu, ametystu, safíru a diamantu je zde v hlavní roli opál. Jak se k němu Jake dopracuje a koho na svém tažení přemůže si již přečtěte sami. :)
(SPOILER) Willow, občasná vegetariánka, milovnice zvířat a rostlin a autorka veg. komiksu si takového otce nezasloužila, který když už se laskavě ukáže, tak ještě aby jí tohle říkal... naštěstí má zastání v Kaneovi, i když ten měl taky svou slabší chvilku. Naštěstí s Jasmínou to zmáknul dobře a opět za to může Todd A. III. :) Znovu celkem vtipné a nenáročné dílo.
(SPOILER) Sedona Snowová (potomek známé Arizony Snowové z EB) byla unesena a čekala na záchranu svým PM manželem. Díky svému staronovému (multi)talentu na otevírání a zavírání energetických bran a práci s ohněm a hlavně novému parťákovi v podání prachového králíčka Lylea se dokázala zachránit. Poté zjistila, že manžel se s ní rozvedl a "rodina" jí také nehledala. S Lylem nalezne práci, útočiště a nové přátele na ostrově Rainshadow, kam přichází i nový šéf Bratrstva Cyrus Jones, ne nadarmo zvaný Smrťák Jones. Čí je to potomek je jasné, navíc současně je bratrancem Marlowe Jonesové. Jako oheň a led si báječně sednou a Cyrus je navíc někdo, kdo znovu unesenou Sedonu hledá.
(SPOILER) Máme zde Rachel Blakeovou se schopností rozpoznávání aur a zajímavým křišťálovým "trikem" a potomka piráta v podání Harryho Sebastiana, který po svém prapradědovi podědil nejen jméno, ale i silný multitalent, který obnášel jak čtení psi zakódovaných map, halení se do stínů, tak i navození děsu a noční zrak. Nic proti, ale tenhle koktejl byl na mě už moc. Další výtkou je, že se jedná o budoucnost, kde je kvantum mimozemské technologie, ale za čaj se platí papírovou bankovkou? Naopak musím pochválit parádní popis monster, žijících v akvarijním komplexu, a to, že hlavní hrdinka má opět spřízněnou duši v prachovém králíčkovi, tentokrát v roztomilé Darwině s panenkou jménem Amberella.
"Darwina a Rex si ji také prohlíželi. Mrkali na ni svýma modrýma dětskýma očičkama a usilovně se snažili vypadat roztomile. Šlo jim to samo, pomyslela si. Prachoví králíčci obecně vypadali rozkošně jakýmsi zanedbaným způsobem - přinejmenším dokud nepřepnuli do loveckého modu. Jak říkalo staré přísloví, když jste zahlédli zuby, bylo už pozdě."
Tohle bylo na můj vkus od autorky trochu slabší, ale zase umím ocenit k čemu se od svých začátků vypracovala.
Ztracené poklady
Ostrov Ocracoke, kam se po letech vrací Kathleen Hardestyová zvaná Kate, dcera zesnulého profesora Edwina J. Hardestyho, aby dokončila jeho překvapivé hledání pokladu z potopené lodi Liberty. Zde se seznámila s Kyem Silverem a jeho bratrem Marshem, takže ví, na jakého potápěče se má obrátit. Zde oceňuji popisy ponorů, podmořského světa a setkání s (hlavně dvěma) jeho obyvateli.
Vůně mořské soli
Ostrov Cozumel s naplaveninou v podání Elizabeth Palmerové (Liz) a její podnik Černý korál, kde pro ní chvíli pracoval i Jerry Sharp. Po jeho násilné smrti se objeví i druhý z bratrů, a to Jonas, který se rozhodne vzít vyšetřování do svých rukou. Společně toho objeví více než čekali, např. Liz i to, kolik se dá přežít pokusů o vraždu.
(SPOILER) Na daný žánr to nebylo špatné a já to četla aniž bych předem mrkla na anotaci, takže jsem byla i příjemně překvapená vraždou (seznámení se Sherri s Gregem) a celkem i akčním začátkem. Bohužel s postupujícím dějem přišlo zjištění, že se vracíme a držíme harlequinské šablony. Důvod jejich prvního rozchodu mi přišel malicherný, stačilo si pořádně promluvit.