Květi62 Květi62 komentáře u knih

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Velmi dobře a zajímavě napsaná kniha, na kterou jsem narazila díky čtenářské výzvě. Zaujala mě tak, že mám v úmyslu, při návštěvě Brna, vilu vidět na vlastní oči a dozvědět se o ní více.

22.03.2018 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nejlepší kniha, kterou jsem v poslední době četla. Tak silný příběh jedné rodiny! Knížku jsem četla do noci, potom nemohla dlouho usnout a stále o ní přemýšlela. Nejde na na ni nemyslet. Alenu Mornštajnovou přidávám ke svým oblíbeným autorům a knihu nominuji na knihu roku 2017.

11.02.2018 5 z 5

Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Kvůli výzvě jsem našla mezi svými knihami z mládí tuto útlou knížku. I když není zrovna léto, s chutí jsem si ji přečetla. Je opravdu skvělá. Vtipně napsané dialogy, myšlenkové pochody hlavních postav, úžasně vykreslená příroda a pocity hlavních hrdinů. Za mě je kniha určitě ještě lepší než film.

24.01.2018 5 z 5

Modrý dům Modrý dům Táňa Keleová-Vasilková

Další pěkné čtení od oblíbené spisovatelky. Příběh je zasazený do období vánoc. Příběh velké rodiny, která se o vánocích setkává v "Modrém domě". Stará paní, která všechny spojuje, je moudrá a už ví, co je v životě nejdůležitější.
"Vánoce..přijeli všichni. Jsou rodiny, které nestojí o to, aby trávily Štědrý večer spolu..jsou lidé, kteří jsou i dnes, v této kouzelné chvíli, opuštění.. a ona potom přestává být kouzelná. Vždyť kouzlo okamžiků spočívá právě v lásce a sounáležitosti.

14.01.2018 5 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Pěkná oddechovka, která trochu vrátí vánoční atmosféru. Kdo má její knížky rád, určitě si ji rád přečte.
"Tři ženy, tři přítelkyně. Každá z nich má svůj život, svůj odlišný osud, ale všechny spojuje jedno: touha po hezkém životě. Ne po štěstí, na to jsou už příliš velké a ví, že štěstí přichází nečekaně a v malých dávkách, a potom zas nadlouho zmizí, aby v srdci zanechalo zvláštní pocit a naději, že se zase jednou vrátí..."

10.01.2018 4 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Tak tuhle knihu jsem si půjčila od známé, abych si ji mohla přiřadit do čtenářské výzvy 2018 k bodu 9. Kniha se četla dobře, ale určitě to není kniha, kterou musím mít v knihovničce nebo se k ní vracet. Byl dobrý nápad, že jsem knihu nečetla na jeden zátah, ale postupně, vždy jen několik fejetonů, nebo jen jeden. Krátké fejetony, /některé hodně vtipné, v některých dobré myšlenky, některé jsem jen tak přečetla/, mi vyplňovaly chvilky při čekání, o přestávce nebo ve vlaku . Za mě asi 3,5*,ale protože grafická úprava dává knize také své kouzlo, dávám 4.

05.01.2018 4 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Na novou knížku od mojí oblíbené autorky jsem se hodně těšila. A opět mě nezklamala. Příběh byl velmi poutavý a silný. Autorka postupně odkrývala další a další tajemství. Hlavní hrdince se během několika týdnů úplně změnil život, její jistoty byly pryč, vše bylo jinak. Autorka své čtenáře umí držet stále v napětí a úplné rozuzlení přijde až na závěr.
Diane, díky za tvoje příběhy.

05.01.2018 5 z 5

Květiny pro Lauru Květiny pro Lauru Táňa Keleová-Vasilková

Tak tohle byla hodně dobře napsaná kniha. Na pozadí velké tragédie je popsán uvěřitelný příběh hlavní hrdinky, která přes velkou bolest je ve skutečnosti velmi silná.
Spisovatelku jsem objevila teprve nedávno /v doporučení pro výzvu 2018 - kniha od slovenského spisovatele/. Stává se mojí oblíbenou.

01.01.2018 5 z 5

Medikus z Heidelbergu Medikus z Heidelbergu Wolf Serno

Knížka mě velmi mile překvapila. Četla se lehce, děj měl spád, příběh se opíral o skutečné události. Hlavní hrdina šel za svým cílem, stát se lékařem, přestože v té době nebylo splnění jeho touhy vůbec jednoduché. Na knížku jsem narazila náhodou, vybrala jsem si ji kvůli čtenářské výzvě a velmi ráda ji zařadím mezi oblíbené do knihovny.
Také obálka knihy je velmi hezká a zajímavá, určitě by mohla soutěžit o obálku roku.

22.10.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Ano, knížka se mi líbila. Začala jsem Veronikou, její touha po lásce a štěstí byla cítit z celé knihy. Její odpovědnost za své blízké, kterou na sebe přebírá a její snaha vše zvládnou sama byla místy až neuvěřitelná. Myslela jsem, že část o Jakubovi mi neřekne již nic nového. Ale to jsem se opravdu mýlila. Pohled kluka, který se proměňuje v muže, jeho hledání lásky a hlavně sebe, jeho touha po štěstí /"to co nazýváme štěstím, je prostě okamžik, kdy přestáváme mít strach"/... Jakubovo vyprávění mělo rychlý spád, části do sebe zapadaly a s první částí /o Veronice/ vytvořily celek. Nejdříve přečíst Veroniku a potom Jakuba byla ta lepší volba.

03.09.2017 4 z 5

Utopená Utopená Lenka Chalupová

nedávno objevené české autorce dávám opět plný počet * . Příběh byl zajímavý, dobře napsaný. Pachatele jsem sice prokoukla již v začátku knihy, ale to nic neubralo na tom, že se mi kniha líbila a určitě ji doporučuji.

25.08.2017 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Knihu jsem si koupila, protože Dívka ve vlaku se mi líbila. Po přečtení komentářů níže jsem ji s obavami začala číst. A musím říct, že kniha byla víc než dobrá. Když jsem si ujasnila postavy, četla se velmi dobře, měla spád, napětí a konečné rozuzlení bylo až na úplný závěr. Za mě určitě doporučuji.

16.08.2017 5 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

5 důvodů proč doporučuji přečíst:
1. První věta knihy začíná otázkou /čtenářská výzva 2017/
2. Tato spisovatelka píše velmi dobře
3. Je to oddechové čtení na dovolenou, ale zároveň vás nutí k zamyšlení
4. Hlavní hrdinky jsou sympatické a silné ženy
5. Konec je překvapením
Ačkoliv rozjezd knihy byl rozvláčný, v druhé polovině nabral spád. A ten závěr! Nezbývá mi proto, než dát za tuto knihu opět 5* a těšit se na další knihu od Liane Moriarty.

28.07.2017 5 z 5

Tyrkysové oko Tyrkysové oko Lenka Chalupová

Velmi povedená kniha od české autorky, kterou jsem náhodou objevila. Příběh, který se odehrál během 1/2 roku, byl velmi dobře napsaný. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.

16.07.2017 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Silný příběh, velmi dobře napsaná kniha, která vás nenechá spát.

18.06.2017 5 z 5

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Hezká knížka. Corina Bomann opět nezklamala. Prolínání minulosti a přítomnosti. Silný příběh prababičky Hanny, která pomáhá svým vyprávěním, nadhledem a optimismem překonat vnučce její nelehkou situaci.

28.05.2017 5 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Babička ..., tak tuhle knížku jsem poprvé přečetla jako povinnou četbu na střední škole. Podruhé jsem ji četla svým dětem před spaním, když ji měl v páté!! třídě jako povinnou četbu můj syn a nevěděl si s ní rady. Právě teď jsem ji dočetla potřetí, protože je to oblíbená kniha mé maminky. Nyní se četla určitě nejlépe, v pohodě, v klidu. Našla jsem v ní i to kouzlo, které tam dříve nebylo. Prostě, jak už někdo přede mnou komentoval, na tuto knihu je třeba dozrát.

09.04.2017 4 z 5

Knihu jsem začala číst, potom přestala, přečetla dvě jiné, a zase se k ní vrátila. Byla to bláznivá kniha. Přesto jsem ji po "druhém naskočení" četla stále dál a dál. A po přečtení zjistila, že byla vtipná, a že mě vlastně bavila.

25.03.2017 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Napínavý děj, velká a smutná zápletka, prolínání přítomnosti a minulosti. V závěru nečekané odhalení pravdy a také trochu přikrášlený konec. Knihu jsem přečetla na jeden zátah, četla se moc dobře a určitě doporučuji.

09.03.2017 4 z 5

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Zajímavá kniha, plná ještě zajímavějších a pravdivých myšlenek. Četla se velmi dobře a nutila k zamyšlení. Opravdu žijeme dnes v tak zběsilém tempu, že své blízké často zanedbáváme?

05.03.2017 4 z 5