Kytiii

Celou sérii jsem vdechla. Ságy mě většinou příliš nebaví, ale tento s citem namíchaný koktejl, kde se dozvíte, jak se tavilo křišťálové sklo, jak se obchodovalo, podnikalo, žilo v zajetí předsudků, představ církve i šlechty, podvádělo... byl prostě úchvatný. Trochu mě paradoxně rušily ty "kronikářské" vsuvky, ale nic, coby ubralo byť hvězdu.

Tak jo, přiznám se, že jsem jen hledala lehké čtení do metra... ale co se z toho vyklubalo, mi úplně vzalo dech... čtení celý den, dlouho do noci... miluji knížky, co nejdou odložit... a pak zjištění, že na druhý díl si počkám. Taková frustrace. Každopádně doporučuji.

Velmi čtivá kniha úzkost vzbuzujících rozhovorů. Velmi citlivě pokládané otázky, některé odpovědi okomentované pro reálie neznalé čtenáře. Knihu jsem vysloveně vdechla.

Přečteno doslova na dva nádechy... za dva večery. Skvěle čtivé, napínavé, neotřelé. Odebrala bych jen půl hvězdy za konec - ale věřím, že spousta čtenářů ho ocení... mě to příliš přišlo, jako předloha scénáře akčního filmu... :D
díky za skvělou knihu!

Kniha s barvitým jazykem, napětím a reáliemi tak realisticky popsanými, že se propadnete o 400 let nazpátek a dobu si prožijete...

Za mě plný počet... první za nepředvídavost (povah - někomu se oči otevřou, jinému ne, situací - napadala mě spousta klišé, a ani jedno se neobjevilo - to se mi dlouho nestalo), druhou za opravdu realistický popis maloměšťáctví, třetí za čtivost (bez obalu přiznám, že jsem se začítala celkem třikrát - nejprve jsem knihu vždy odložila, když se mi do rukou dostalo cokoli jiného, ale nakonec jsem se přemluvila a jakmile jsem se dostala cca za 80.stránku, už jsem byla polapená), čtvrtou za charaktery postav, které nebyly blbé, každého hnaly a doháněly různé pohnutky, vlastní zájmy, i démoni - nikdo nebyl černo-bílý... a pátou? Asi za to, že J.K. dokáže naprosto mistrně bez pocitu znásilnění vést dialog mezi totální lůzou, zaslepenou afektovanou měštkou i puberťáky obého pohlaví a to bez toho, aniž by to působilo rušivě či nepatřičně... pro mě tedy vypravěčka n.1...

Ačkoli se mi dostala do rukou úplně náhodně, přečetla jsem ji za jedinou neděli. Ještěže tak, hýkání co se ze mě valilo i přes semknuté rty by v metru cestou do práce asi nebylo bráno s pochopením. Za mě plný počet. A to i přesto, že humorné literatuře vůbec neholduji. Navíc mám slabost pro inteligentní a pracovité hrdinky...

Za sebe mohu knihu jen doporučit. Jedna z nejsilnějších, co jsem četla. Nemohla jsem se ke konci vůbec donutit ji odložit... i když bylo po půlnoci a budíček v 6 ráno... ani její velikost mi nezabránila ji tahat prostě všude s sebou... já jsem nadšená a nadmíru spokojená.

Jedna z mých nejoblíbenějších fantasy vůbec. První tři díly jsem četla, ale pro zopakování jsem zvolila krásně načtené audioknihy Jitkou Ježkovou a zamilovala jsem si je znovu od začátku. Urlu jsem nakonec zakoupila také jako audioknihu.
Také, jako jiným tady, mi vadilo to "polidštění" pětadvacítky - u chlapů, co jsou staletí na živu, bych očekávala větší trpělivost, nadhled i moudrost.
Občasné tápání Ilan naopak oceňuji, líbí se mi, jak postupně odkrývá slupku tajemství vrstvu za vrstvou.
Héchají mě překvapila, svět za pohořím už méně - něco podobného jsem tam čekala. Ačkoli moje představy byly asi trochu ovlivněny seriálem Živí mrtví :D
Čekání na pětku bude nekonečné...

Pro mě šlo o nefalšovaný formující zážitek. Napínavé dobrodružství, stud za předky i emocionální jízdu v jednom. A díky za zpracování tématu, kterému se jiný nevěnuje. Pohled neotřelý, hluboký a detailní ve všech ohledech uvěřitelný (až neuvěřitelně). Bude ve mně ještě dlouho doznívat. Určitě by mě zajímaly osudy i ostatních postav.

Oddechovka, po měsíci nebudete vědět, že jste ji četli. Zimní večer s čajem v dece, něco jako seriál na Netflixu. Prostě je občas potřebujeme.

Knížka je napsaná snad ještě lépe než Příběh služebnice... na obálce má motto: Ať už je Grace nevinná oběť nebo vražedkyně, vždy je to příjemná společnice. (Nebo tak nějak.) A musím říct, že to je přesné. Po přečtení jsem zjistila, že je i v databázi Netflixu (bohužel ne pro ČR), takže jsem si ji na dovolené nastahovala do telefonu a shlédla v angličtině. Víc takových příběhů...

Musím zakřičet: "Konečně!" Konečně se mi zase po strašně dlouhé době dostala do ruky knížka, kterou byl problém odložit...
Den 1. - neděle - Jedu se synem na kolo - pro mě to znamená, že po 15 kilometrech jízdy budu hodiny sledovat mlaďocha, jak řádí v bikeparku. Což je podnětné jednou, dvakrát, ne po pěti letech každovíkendové zábavy. Takže hážu novou knihu do batohu, abych měla co dělat. No, nechtělo se mi ani domů. Šlapala jsem jak o život, že jsem si pořídila cestou parádní svalovku. V horké vaně jsem po knížce znovu sáhla jen, co jsem se ponořila pod vodu - a ta tam zvládla vychladnout. Četla jsem a četla a mezi půlnocí a jednou ráno jsem se asi 10x přistihla, že si říkám, že už bych fakt měla jít spát, když v 6 vstáváme, ale: "Ještě jednu kapitolu a kašlu na to."
Resumé 269 stran za neděli.
Den 2. - cesta do práce, a z práce a chvíle po večeři... zbytek jsem slupla jak malinu...
Bože, proč už musel být konec... :D

Strhující, silné a velmi poutavě napsané. Z příběhu nutně mrazí. Doufám, že se Taře podaří brzy své kostlivce pohřbít.

Silný a poutavě napsaný příběh. Jezero mě zcela pohltilo. Víc takových počinů v české literatuře!

Temná budoucnost, která s ohlédnutím do minulosti, ale i současnosti v jiných režimech, zanechává daleko palčivější pachuť na jazyku, než by se mohlo zpočátku zdát... doplněno o seriál, který celý příběh i Gileád kompletuje. Dohromady plných pět.

Kniha, která mě rozložila na kostičky, zpřerážela všechny kosti v těle a zamíchala si se mnou v horké kávě. Je to tak silné a návykové jako zmíněný pervitin. Jsem ptáče vypadlé z hnízda a pláču po matce. Tohle byl fakt nářez!

Nejprve jsem byla naštvaná, že jde jen o další vykrádačku jiných úspěšných příběhů, ale přečetla jsem se zaujetím, příběh mě bavil. Kdybych nečetla tolik podobných dříve, byla bych i velmi nadšená.
Takže pro novou mladou generaci nezatíženou mými předsudky se musí jednat opravdu o bestseller!
Druhému dílu jsem stejně neodolala a na třetí se těším zrovna tak.