Le Chat Le Chat komentáře u knih

Zpěvy sladké Francie Zpěvy sladké Francie Hanuš Jelínek

K Francii, francouzštině i francouzské kultuře mám opravdu blízko, a tak u mne tato kniha osmé téma ČV dokonale splňuje. :-) Jen je škoda, že sbírka neobsahuje aspoň některé z písní i v originále. Mohl to být zajímavý doslov knihy.

11.03.2020 4 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Další výborná detektivka od pana Vondrušky. Opravdu jsem si ji užila. :-) Určitě si přečtu i další díly.

04.03.2020 5 z 5

Karty na stole Karty na stole Agatha Christie

Výborná detektivka, rozhodně doporučuji. :-) Znala jsem filmovou adaptaci, která také není špatná, ale kniha je lepší.

11.02.2020 5 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Další povedená detektivka od pana Vondrušky. Navíc se odehrává na Moravě, kde to mám ráda. Také oceňuji zápletku s lidským vlkodlakem, která byla opravdu trefou do černého. Vím jistě, že jsem se s Oldřichem z Chlumu a panošem Otou nesetkala naposledy...

05.02.2020 5 z 5

Podivná svatba na Lichnici Podivná svatba na Lichnici Vlastimil Vondruška

Rozhodně lepší než Tajemství abatyše z Assisi, takže za mne pět hvězdiček. :-) A těším se na Olomoucký bestiář.

30.01.2020 5 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Rozhodně slabší než Msta písecké panny nebo Prokletí brněnských řeholníků. Přesto si určitě přečtu i další autorovy knihy. Oblíbila jsem si jak Oldřicha z Chlumu, tak panoše Otu...

26.01.2020 4 z 5

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Moje třetí kniha od autora a zatím rozhodně NEJLEPŠÍ. Jestli se v budoucnu dostanu do Písku, určitě si na ni vzpomenu.

17.01.2020 5 z 5

Prokletí brněnských řeholníků Prokletí brněnských řeholníků Vlastimil Vondruška

Moje druhá kniha od autora a opět nezklamala, navíc se odehrávala v Brně, které mám ráda. :-) Už se těším na Mstu písecké panny.

14.01.2020 5 z 5

Anna Klevská: Královna s tajemstvím Anna Klevská: Královna s tajemstvím Alison Weir

Moje oblíbená autorka opět nezklamala. Tento “tudorovský” román jsem si opravdu užila a rozhodně doporučuji. Už se těším na další díl o Kateřině Howardové...

03.01.2020 5 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Moje první kniha od autora a určitě ne poslední. Navíc jsem díky ní splnila předposlední téma Čtenářské výzvy 2019. :-)

22.12.2019 5 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Mám opravdu ráda filmovou adaptaci a knižní předloha se mi také hodně líbila. :-) Určitě doporučuji - a nejen maturantům.

14.12.2019 5 z 5

Santini: Peklem duše k světlu světa Santini: Peklem duše k světlu světa Jaroslava Černá

Kniha se mi opravdu líbila, autorka opět nezklamala. :-) A příští rok se na některou z mistrových staveb určitě pojedu podívat.

07.12.2019 5 z 5

Ztracený ježeček Ztracený ježeček Jill Hucklesby

Další moc pěkný příběh pro děti, stejně jako Vyplašený jezevec.

22.11.2019 5 z 5

Vyplašený jezevec Vyplašený jezevec Sarah Hawkins

Moc pěkný příběh pro děti, se kterým jsem se jako teta opravdu trefila. :-)

11.11.2019 5 z 5

Eliška Přemyslovna - matka Otce vlasti Eliška Přemyslovna - matka Otce vlasti Jaroslava Černá

O Elišce Přemyslovně jsem už v minulosti četla, pojetí Jaroslavy Černé se mi líbilo nejvíc. Takže dávám 5 hvězdiček a doporučuji. Těším se na autorčiny další knížky. :-)

04.11.2019 5 z 5

Einstein & Einstein Einstein & Einstein Marie Benedict (p)

Kniha se mi opravdu líbila, doporučuji!!! A budu se muset konečně podívat na seriál Einstein...

30.10.2019 5 z 5

Láska a zkáza Láska a zkáza Paula McLain

Za mne se kniha autorce opravdu povedla, doporučuji. A doufám, že se autorka příště pustí do příběhu Pauline Hemingwayové.

24.10.2019 5 z 5

Princezna Veronská Princezna Veronská Oldřiška Ciprová

Oldřišku Ciprovou mám jako spisovatelku ráda, jejích knih jsem přečetla víc. Tato je podle mne autorčina NEJLEPŠÍ. Líbilo se mi, že kníže Václav tu nebyl "pan dokonalý".

30.09.2019 5 z 5

Námluvy s kocourem Námluvy s kocourem Melinda Metz

Je to “pohádka pro dospělé”, ale za mne opravdu milá pohádka. Navíc mám sama 2 kočky, takže jsem se u Macových kousků opravdu pobavila. S čistým svědomím dávám 5 hvězdiček.

30.09.2019 5 z 5

Proměna Proměna Franz Kafka

Moje první setkání s Franzem Kafkou, na které jsem ani po letech nezapomněla. Autor si mne hned na poprvé získal, a tak jsem si následně přečetla i jeho další knihy. DOPORUČUJI!!!

29.09.2019 5 z 5