lencin Online lencin komentáře u knih

Ladič Ladič Anna Vovsová

Příběh 20.století v Československu a Kanadě. Kdo udal Ludvíka, který chtěl emigrovat do ciziny?
Rok 2001. Ivan přijíždí z emigrace do Čech na oslavu osmdesátin své matky.
Dobrá kniha. O míjení se a o vytváření domněnek.

21.12.2017 4 z 5

Purity Purity Jonathan Franzen

Příběh Pip (Purity) Tylerové,její matky a otce. Hezké a dobře napsané. Hrdinové jsou barvitě vykreslení a jejich životní osudy jsou odkrývány jen velmi pomalu. Něco mi tam ale drhlo,například ty sexuální a masturbační scény mi připadaly místy nadbytečně zdůrazňované.

12.12.2017 4 z 5

Pýthie Pýthie Margaret Atwood

Moje první kniha od Margaret Atwood. Jean má dva životy- přes den s Arturem a přes noc s Královským dikobrazem a šestákovými romány.
Líbila se mi, ale je to pro mě ten typ knihy, kterou si musím přečíst znovu, abych pochopila vsechny souvislosti. Takže nejdřív ještě jednou tuhle a pak nějakou další od A.M.

To byl počátek mého dvojího života. Nevedla jsem ale vlastně dvojí život odmala? Vždycky jsem měla stínové dvojče, hubené, když jsem byla tlustá, tlustá, když jsem byla hubená....

08.11.2017 4 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Krásně napsaná kniha o tuze smutném období. Pro děti,ale i pro dospělé. Terezín a 2.světová válka očima dvanáctiletého kluka. Výborné. A záslužné.

08.10.2017 5 z 5

Všechno je jenom dvakrát Všechno je jenom dvakrát Michal Přibáň

Výborná kniha. Nemohla jsem se od příběhu Pavla Klimeše a jeho dospívání i dospělosti vůbec odtrhnout. Co by kdyby... Kdo je černý, kdo je bílý a vůbec, kdo je kdo?

03.09.2017 5 z 5

Paměti imaginárního kamaráda Paměti imaginárního kamaráda Matthew Dicks

Krásné. Příběh autistického chlapce Maxe očima jeho imaginární jo kamaráda Buda. Dojemné.

31.08.2017 4 z 5

Tyranie: 20 lekcí z 20. století Tyranie: 20 lekcí z 20. století Timothy Snyder

Opravdu zajímavé a důležité čtení. Paralely jsou až děsivé.

31.08.2017 4 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Výborná kniha! Claire i všichni její blízcí jsou ovlivněni její progresivní Alzheimerovou chorobou. Doporučuji!

24.08.2017 5 z 5

Šťastný Jim Šťastný Jim Kingsley Amis

Obličej "pohlavní život starých Římanů" mě opět dostal.

25.07.2017 4 z 5

Paříž Paříž Edward Rutherfurd (p)

Krásná kniha. Paříž napříč staletími. První román od autora, určitě sáhnu i po dalších jeho

04.07.2017 5 z 5

Stehlík Stehlík Donna Tartt

Silný a velmi emotivní román o chlapci Theodoru Deckerovi. Líbily se mi detailní popisy jeho prožívání a motivací. Výborné.

18.06.2017 4 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Pěkné,ale ne tak dobré jako ostatní knihy JoJo Moyesové. Příběh zajimavý, konec pro mě příliš neuvěřitelný.

18.06.2017 3 z 5

Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Opravdu zajímavé čtení. Pokusím se používat

29.05.2017 4 z 5

Hranice věčnosti Hranice věčnosti Ken Follett

Trochu mě dráždila červená knihovna,ale román jako celek je epochální a výborný. Dějepis 20.století v kostce a viděn pomocí osobních příběhů.

13.04.2017 4 z 5

Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů * antologie

Líbilo a zaujalo. Povídky nejsou můj nejoblíbenější žánr, ale tuto hvězdnou sestavu nešlo opominout :-) . Líbilo se mi moc,hlavně Tučková a Stančík....

11.02.2017 4 z 5

Námořník na koni Námořník na koni Irving Stone (p)

Nevím. London a mám moc ráda, Stona celkem taky. Ale buď jsem četla knihu ve špatném čase nebo v nevhodné náladě. Přišlo mi to až příliš popisné a příliš vysvětlující...

17.01.2017 3 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Milý příběh,pro všechny,kdo mají rádi tučňáky

13.01.2017 4 z 5

Bílý oceán Bílý oceán Roy Jacobsen

Výborná kniha. Pokračování příběhu Ingrid z ostrova Barroy během 2.světové války. Zajímavý,místy až zkratkovitý jazyk bez dlouhých popisů,a přesto velmi silně působivý.

21.12.2016 5 z 5

Myslete na děti! Myslete na děti! Ian McEwan

Výborné. Rychlé a dynamické,a to i přes důkladné prokreslení postav. Jednoduše mě bavilo sledovat Fionin s Adamův příběh. A přiměla mě přemýšlet. O odvaze a odpovědnosti.

26.11.2016 4 z 5

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Výborná,byť velmi drsná kniha. Lidé jako maličké figurky na pozadí velkých dějin,které je ale zásadně ovlivňují.

21.11.2016 4 z 5