lencin lencin komentáře u knih

Myslete na děti! Myslete na děti! Ian McEwan

Výborné. Rychlé a dynamické,a to i přes důkladné prokreslení postav. Jednoduše mě bavilo sledovat Fionin s Adamův příběh. A přiměla mě přemýšlet. O odvaze a odpovědnosti.

26.11.2016 4 z 5

Mise zapomnění Mise zapomnění María Dueñas

Za mě zklamání. Po úžasném zážitku s Čas mezi šitím jsem knihu považovala za jistotu. Omyl. Zvláštně rozvleklé a nevěrohodné.

24.11.2016 3 z 5

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Výborná,byť velmi drsná kniha. Lidé jako maličké figurky na pozadí velkých dějin,které je ale zásadně ovlivňují.

21.11.2016 4 z 5

Ruka / Wallanderův svět Ruka / Wallanderův svět Henning Mankell

Bohužel už poslední kniha...... Pro mě pěkné rozloučení s Kurtem Wallanderem.

15.11.2016 4 z 5

Pyramida Pyramida Henning Mankell

Mankell opět nezklamal. Ač povídka není můj nejmilejší žánr,zde se mi líbila

15.11.2016 4 z 5

Cesta k mým matkám Cesta k mým matkám Edith Holá

Velmi silný autobiografický příběh. Přeju autorce hodně sil.

09.11.2016 4 z 5

Kniha zvláštních nových věcí Kniha zvláštních nových věcí Michel Faber

Krásná kniha o manželství-velké a silné lásce a následně i o krizi této lásky. Takový román v dopisech. Popis Oázanů byl vynikající a klidně bych zvládla i další detaily ze života těchto zajímavých bytostí. Opět výborný překlad Viktora Janiše.

05.11.2016 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Dobré,byť trochu překombinované. Všichni z jednoho písečku... Ženy a jejich mnoho tváří.

24.10.2016 3 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Zajímavé,ale místy neuvěřitelné a překombinované. Přesto dobře napsané. Doporučuju jako oddechové počtení.

20.10.2016 3 z 5

Duševní světlo Duševní světlo Luule Viilma

Úžasná kniha od úžasné ženy. Doporučuji přečíst každému,kdo se chce dozvědět více sám o sobě,a to i o tom,co ukrýváme opravdu hluboko i sami před sebou.

17.10.2016 5 z 5

Zloději zelených koní Zloději zelených koní Jiří Hájíček

Krásná novela plná pocitů a dojmů. Devadesátá léta. Hájíček opět nezklamal. Doporučuju.

17.10.2016 4 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Zatím nejlepší díl. Byť poměrně surový. Z pohledu vraha mrazilo.......

16.10.2016 3 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Lotta Lundberg

Zajímavá kniha o našich vinnách, partnerstvích a o rodičovství.

10.10.2016 4 z 5

Projekt potomek Projekt potomek Graeme Simsion

Místy opravdu vtipné,ale celkově více působí dojmem vynucenosti. Inu prokletí druhých dílů.

04.10.2016 3 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Krásné popisy ostrova Entry i části skotské historie. Detektivka v pozadí,v popředí spíše ona dávná historie. Sim je mi sympatický.

30.09.2016 4 z 5

Pod kůží Pod kůží Michel Faber

Nejsem zrovna fanoušek sci-fi,ale tahle kniha se mi líbila. Co by bylo,kdyby nás lidi někdo jiný viděl a hodnotil tak,jak my vidíme zvířata? K zamyšlení......

26.09.2016 3 z 5

Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Hezký příběh,dojemný. Takové ženské počtení

23.09.2016 3 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Líbilo. Hlavní hrdinka Ada opravdu hodně hodně naivní,ale i tak má v sobě kniha velkou sílu.

23.09.2016 4 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Krásná a silná kniha o dvacátém století napříč Evropou. Mnoho příběhů svázaných jedním pařížským šachovým klubem.

"Raději budu žít jako optimista a mýlit se než žít jako pesimista a mít vždycky pravdu."

20.09.2016 4 z 5

Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

Hezký příběh, ale pro děti mi mi nepřipadá a ani moc reálný. Ale čtivá kniha je,to zase ano. A některé postřehy jsou i zajímavé.

16.09.2016 3 z 5