lenkaabooks lenkaabooks komentáře u knih

Krvavá Máry a jiné strašlivé historky Krvavá Máry a jiné strašlivé historky Petr Janeček

Dočetla jsem asi do poloviny a stačí. Většina příběhů je ve stylu - Cítil jsem dotek chladné ruky na rameni a když jsem vyděšen rozsvítil, nikdo tam nebyl. Oceňuji, že příběhy sestavili studenti, grafická úprava se povedla, nicméně já knihu vracím potřebnějším.
V poděkování mě pobavila věta, kdy děkuje autor jazykové redaktorce za urputný boj s představami internetové generace o českém jazyce.

19.10.2022 3 z 5

Malý šikanista Malý šikanista Renáta Navrátilová

Velmi povedené. Vtipný průvodce těhotenstvím a mateřstvím. Jen s jednou větou bych pod vlivem zkušeností nesouhlasila - Nejhorších je jenom prvních osmnáct let - i dítka staršího věku dovedou rodičům pěkně zatopit :-)

23.09.2022 4 z 5

Vládce hor Vládce hor Jean van Hamme

Komiks, 15.díl. A pěkně zamotaný díky cestování v čase. Brala bych o pár stran více, takhle jsem se motala i já. Ale i tak, super.

21.09.2022 4 z 5

Ostrov v ledových mořích Ostrov v ledových mořích Jean van Hamme

Komiks, 2.díl.Thorgalův původ jsem již znala, přesto každý z dílů má to něco svého. Kresba lahodí oku a mě mrzí, že mám před sebou poslední díl, který naše knihovna nabízí.

21.09.2022 4 z 5

Kuře na švestkách Kuře na švestkách Marjane Satrapi

Komiks, který nám dává nahlédnout do života muže, jenž se rozhodl zemřít. Podíváme se do minulosti i daleké budoucnosti a pochopíme, že ztráta milovaného hudebního nástroje nebyla jediným podnětem ke smrti.

02.08.2022 4 z 5

Vlčice Vlčice Jean van Hamme

Měla jsem chuť na další komiks a čistě podle obálky jsem zvolila a zklamaná nejsem. Divocí Vikingové, solidarita ženy a zvířete v těžké hodince, ilustrace, bylo to fajn. Zřejmě se mrknu po dalších dílech, začínat 16. není můj styl :-)

20.07.2022 4 z 5

Uteč! Uteč! Dagmar Česká

Česká autorka, americké prostředí. A vůbec to nerušilo. Hanna uteče od svého snoubence a cestou narazí na tři hrůzu budící motorkáře. Brzy se naučí lidi nesoudit dle jejich vzezření a také svým útěkem najde sebe sama. Moc se mi příběh líbil, těším se na pokračování, na kterém se prý pracuje.

21.03.2022 4 z 5

Kam ukrýt štěstí Kam ukrýt štěstí Catherine Ryan Hyde

Kniha jak pro dospělé, tak pro dospívající. Ale hlavně pro romantiky a pejskaře. Třináctiletá Abby z řeky zachrání pytel se sedmi štěňaty. A starat se potajmu o takovou smečku, to chce odvahu a vynalézavost. Příběh je milý a poučný zároveň, ale je i tak trošku pohádkový :-)

17.02.2022 4 z 5

Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Já vlastně nevím jak knihu hodnotit, proto to neudělám. Víru v Boha nemám, pro mě nestravitelné části jsem tedy přeskakovala. Martina Viktorie - žena farářka s rudou rtěnkou, zálibou v pivu, nalakovaných nehtech a úžasných bot, které jsou spíše mučicími nástroji :-) . Ke studiu teologie se dostala náhodou, ale pak se jak píše, zamilovala a našla tak svou cestu. Myslím že o ní ještě hodně uslyšíme.

09.12.2021

Sestra ve stínu Sestra ve stínu Lucinda Riley

Star - třetí ze šesti adoptovaných sester, výborná kuchařka žijící ve stínu čtvrté sestry. Nápověda při hledání biologických kořenů ji zavede do úžasného londýnského knihkupectví s podivuhodným majitelem. Historická linka nás vede k anglickému králi Edvardu VII, zvaném Bertie. Star začíná žít svůj život a CeCe musí žít ten svůj ve čtvrtém pokračování, na které jsem opravdu hodně zvědavá.

30.09.2021 4 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

No, musím říci že tahle kniha byla o stupínek lepší než "Craven Manor". Nechybí zde kočka a hlavní hrdinka bez financí a zázemí. Adrienne zdědí po pratetě dům s nepříliš dobrou pověstí, ale když zrovna nemáte kde bydlet, tak se prostě nastěhujete a začnete statečně čelit třeba i nadpřirozeným jevům . Je to duchařský příběh s docela překvapivým koncem.

04.08.2021 4 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Tohle není čtení na jeden zátah, tyhle povídky jsem si musela dávkovat. Velmi depresivní čtení, tak jako všechny autorčiny knihy. Přesto až vyjde další, sáhnu po ní, protože psát prostě umí.

28.03.2021 4 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Váhala jsem zda hvězdičku neubrat, protože jsem netrpělivě čekala jak to dopadne a ono... to vlastně nedopadlo. Nebo ano, ale jinak. Příběh čtyř žen, každá se plácá ve svých problémech a k tomu sériový vrah, který má na jednu či dvě z těchto žen spadeno. Psáno to bylo čtivě a napínavě, jen ten závěr... Jo a bacha na internetové seznamky.

11.10.2020 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

To je zavádějící název knihy, jistě mě příjemně překvapí, myslela jsem si. A ejhle, pohledný bohatý šéf a chudičká pohledná nasazená stážistka. Takže kniha plná chtíče a banánů a sexu a pro změnu banánových pohárů. Začátek byl aspoň vtipný, za druhou půlku a konec hvězdičku ubírám.

28.09.2020 2 z 5

Můj brácha se jmenuje Jessica Můj brácha se jmenuje Jessica John Boyne

Měla jsem v očích slzy a to vícekrát. Rodiče pohlceni vysokou politikou, třináctiletý Sam tápající ve svých názorech a starší bratr Jason, který je vlastně sestrou Jessicou. Poprvé jsem četla o transgender tématice a protože se objevila i v mém blízkém okolí, o to mi bylo kniha bližší. Je psaná z pohledu Sama a tedy lehčí formou.

11.09.2020 4 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Důsledky jednání matek se svými dětmi, které formují od narození dokud jim nevylétnou z hnízda. A někdy je to brzké či násilné. Co se pak v mladém člověku děje, ta nenávist a pomstychtivost musí někudy ven. Naštěstí máme Kim a její tým a Ti alespoň na chvilku vnesou světlo do tmy, než dojde k dalšímu případu v dalším pokračování.

05.03.2020 4 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Pan Backman mě opět dostal. Ta kniha je síla. Občas se mi chtělo vzteky křičet, jindy plakat, emoce mnou cloumaly od první do poslední stránky. Je to kniha hlavně o hokeji, o tvrdých severských srdcích, o mateřské lásce. Je to o tom, že jeden kluk hraje dobře hokej a pro město je to nedotknutelný pánbůh. Protože město žije pouze a jen pro hokej, protože oni jsou Medvědi z Medvědína.

26.01.2019 4 z 5

Když dojde na politiku, vypínám uši, to je motto stoletého Alana. Přesto se tento odborník na výbušniny připlete k tolika historickým a politickým událostem a tak absurdními způsoby, že se musíte smát nebo alespoň vrtět hlavou nad autorovo fantazií.

29.11.2016 4 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Krásná kniha. Na základě skutečných událostí. Příběh na začátku sedmnáctileté Victorie, naivní a nesmělé dívky, která musí velmi rychle dospět. Utrpí velké ztráty, které ji nakonec posílí a ukážou jakou cestou se dát. Moc dobře se to četlo. A popisy přírody byly úchvatné.

01.11.2024 4 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Zamrazilo mně. Ztratí se šestiletá holčička, hvězda YouTube kanálu. Její matka této platformě podřídila život celé rodiny. Má pocit že to dělá pro blaho svých dětí a odmítá vidět jak jim ničí život. Co až děti vyrostou a dospějí a opustí život před kamerou, bude se jim líbit, že celé jejich dětství je kdesi zaznamenáno a kdokoliv má k němu přístup.

07.09.2024 4 z 5