lenkaknel komentáře u knih
Do napínavého románu, jaký slibuje anotace, to mělo dost daleko (prakticky nic se tam nedělo). A že by to bylo znepokojující...to taky říct nemůžu. Co však musím uznat, je zde výborně popsáno, jak se cítí člověk mající pocity stihomamu. To však nic nemění na tom, že tohle je jedna z nejnudnějších knih, co jsem kdy četla.
Prostě strhující!!! Po celou dobu čtení mě lehce mrazilo... =)
Když jsem si knížku půjčovala, absolutně jsem neměla ponětí, do čeho jdu. Většinou čtu historické romány, takže Malér Eyrová byl pro mě tak trochu "mimo žánr". Jsem velice ráda, že jsem románu dala šanci. Mám po dvou dnech dočteno a můžu říct jen: Jsem nadšená! Už dlouho jsem se u knížky nesmála nahlas. Určitě doporučuji. Fantastické!!!
Antika mě baví, ale...tak jako u Královského gambitu jsem se nenudila už dlouho. Naposled u Posledního dějství v Palmýře, kde to však spravila závěrečná scéna. Tady? Nic.Tady se mi poprvé stalo, že jsem přeskakovala stránky.
Knížku jsem se rozhodla číst na základě níže uvedeného tvrzení, že Metellus je zábavnější než Marcus Didius Falco. Nesouhlasím.
Kniha předkládá zajímavou myšlenku, že Tiberius vůbec nemusel být takový, jaký je prezentován dějinami.
Moc krásná kniha... Jednou si ji určitě přečtu znovu (jen u mála knih to vím tak jistě jako tady). Také jsem pořád měla nutkání srovnávat s níže zmiňovaným Quo Vadis. A jak už tu někdo řekl, bližší je mi Petronius Loukotkové než Sienkiewiczův... Ještě nikdy jsem u knihy nebrečela, ale tady jsem k tomu měla asi nejblíž.
Je fakt, že oproti jiným autorčiným knihám mě Cesta ctnosti příliš nebavila. Že je na vině překlad, mě opravdu nenapadlo.
Asi přejdu na vegetariánskou stravu...ne, vážně. Ten konec mi přišel trochu absurdní (na druhou stranu se divím, že jsem to vlastně nečekala).
Výborné čtení, až na ten konec v kryptě...to mi opravdu přišlo přehnané.
Pořád čekám, kdy narazím na něco utajeného...a mám takový dojem, že se asi nedočkám...takže to v polovině vzdávám.
Upřímně, autorčin styl psaní mi přišel takový...suchopádný...nezáživný... Na tohle téma mám radši knížky od dra Briana Weisse.
Fakta v knížce jsou dle mého názoru podaná suše a i ta mi celkově přijde nezáživná. Starověký Egypt mě zajímá a vím, že na tohle téma se dá psát i čtivě.
Ze všech Vandenbergových románů mě tenhle bavil nejmíň.
Nemohu si pomoct, ale Poslední dějství v Palmýře mi z celé série přišlo nejslabší.