lucin_a lucin_a komentáře u knih

Hacknutá čeština Hacknutá čeština Martin Kavka

Použiji výraz z této knihy, kterou shrnu svůj názor na ni.
“ Vatabanka - úložiště zbytečných dat. “

02.04.2019 2 z 5

250 zákonů lásky 250 zákonů lásky Petr Casanova

o lásce.. celistvě.. přehledně.. tzv. kompletní průvodce

29.08.2015 5 z 5

Biocentrismus Biocentrismus Robert Lanza

Baví mě číst mezioborové poznatky ze světa a života kolem nás. Velmi mě potěšilo, že bylo možné pochopit náročné informace a pochopit poznatky o času a prostoru.
Pro laiky ideální čtění.

17.07.2023 5 z 5

Nenásilná komunikace Nenásilná komunikace Marshall Rosenberg

Kniha mi otevrela “oci”, tedy spise zlepsila vyjadrovani usty.
Clovek by neveril, cim vsim muzeme i nevedomky ublizovat (sobe i ostatnim).
Dulezite je spravnym zpusobem vyjadrovat sve pocity a empaticky komunikovat s okolim.

07.02.2023 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Zklamání roku 2017.

25.08.2017 3 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Čtivá a originálně zpracovaná kniha a co nejvíc, je nakažlivá - vtipem.

07.07.2014 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Jedna z nejlepších knih, které jsem doposud četla. Strhující příběh, který mě naprosto vtáhnul do děje. Je tu spousta věcí k zamyšlení. Literární cenu si za toto dílo Keyes právem zasloužil. 100% doporučuji.

21.06.2014 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Od knihy jsem čekala více už díky recenzím. Bohužel mě kniha neoslovila. Tento humor mi nepřijde vtipný, spíše tragický. Knihu odkládám a nebudu dočítat, jelikož je to ztráta času a energie.

11.04.2014 2 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Jsem ráda, že knihu nevlastním a nehodlám si ji koupit. Velmi nudné a opakující se pasáže, ke konci jsem již nebyla schopná vnímat její text. Doporučuji: V lepším případě knihu pouze zapůjčit v knihovně či od známé (později nebudete litovat vyhozených peněz). V horším případě, již nešťastně zakoupenou knihu, postupně použít jako podpalovací materiál do kamen, krbu atp.

01.04.2014 2 z 5

1000 věcí, co mě serou Vol. 1 1000 věcí, co mě serou Vol. 1 Attilla Bič Boží (p)

Při objevení této knihy mě uchvátil nápad, psát o 1000 věcech, co mě serou. Po přečtení těch konkrétních 200 'věcí' jsem došla k názoru, že v mnoha ohledech se neztotožňuji s pisateli krátkých textů. Kniha nepřináší žádné nové myšlenky či poznatky. Musím uznat, že občas jsou příběhy o 'věcích' vtipně napsány, ale ve větší míře mi přijdou zbytečné. Neumím si představit, že by si někdo obstaral všech 1000 věcí v podobě pěti knih. Knihy by stačilo vydávat v paperbacku, který slouží spíše k jednorázovému čtení.

Bohužel za mě knihu nemohu doporučit ke koupi.

10.02.2014 1 z 5

Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Nádherné básně od vynikajícího spisovatele 20. stol.

16.09.2013 5 z 5

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Výborné počteníčko. Doporučuji všem :)

14.09.2013 5 z 5

Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka Průvodce pro pasivní investování: Od Rozbitého prasátka Jakub Dvořák

Kniha plně vyčerpala téma ETF a jak si z nich vytvořit portfolio. Kniha obsahuje návrhy portfólií podle nejznámějších expertů.
Vhodné pro začínající i pokročilé čtenáře.

12.06.2023 5 z 5

Opovážlivá drzost být sám sebou Opovážlivá drzost být sám sebou Jan Menděl

Kniha motivuje. Kniha popisuje. Kniha ukazuje cestu.
Pokud knihu otevřete na náhodné stránce, bez obav můžete začít číst, protože i tak to dává smysl.

11.03.2023 5 z 5

Jak žít dobrý život: Starověké umění stoické radosti Jak žít dobrý život: Starověké umění stoické radosti William Irvine

Rady z knihy, které mi přišly užitečné, jak se vypořádat s urážky a posměchy ostatních lidí, kteří ničí náš vnitřní klid.

05.06.2022 5 z 5

Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Napoleon Hill

Proc mit cil, ke kteremu smerujeme a zname svuj zamer?
Nebyt unasen negativnimi myslenky, ale jednat. Nic nepodleha stejnosti. Vse na svete se meni. Nebat se zmen.

18.12.2021 5 z 5

Sladký život bez cukru Sladký život bez cukru Sarah Wilson

Za mě nejlepší kniha věnovaná problematice stravování bez cukru a jeho zdravé náhražky při vaření a pečení.

16.10.2016 5 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Pro všechny nepořádné, materialisty a sběratele věcí.

16.05.2016 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Povedená kniha s velmi zajímavým a absolutně nepředvídatelným dějem.

29.05.2014 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

První kniha, kterou jsem od Browna četla. Pokud spousta z Vás říká, že předchozí knihy jsou mnohem lepší, nemohu se dočkat... a vůbec nelituji stráveného času s touto knihou. Za mě jednoznačně 5*.

21.01.2014 5 z 5