Lucissia komentáře u knih
Když pominu to, že mi hlavní hrdinka byla nesympatická, děj byl předvídatelný a sem tam se našla hrubka, nemůžu přivřít oči nad stylem, jakým je kniha napsána. Opravdu prvotina, kniha, která mne možná bavila před dvaceti lety, teď ji ale s radostí pošlu dál. Kdybych ji srovnala třeba s Lanczovou, tak by tahle knížka nedopadla nejlépe. :-)
Knihovnička IS byla plná skvělých příběhů a ten o psících jezevčících je jeden z nej. :-)
Útlý ohmataný sešitek našeho dětství. Oprášený a s chutí přečtený. Ráda si jej přečtu kdysi i s vnoučaty. :-)
Tak jsem dnes večer začala předčítat...
...a o necelé dvě hodiny později jsem knížku dočetla. To bylo: ještě jednu kapitolu, tak ještě jednu kapitolu...
Já jsem tedy Kuře Cupity v dětství nečetla a samotnou mě zajímalo, jak knížka dopadne. Jedna z knížek, která se mi nádherně předčítala a musím přiznat, že mám pro pana Nesvadbu velkou slabost i moje potomstvo. Rýmy jsou nádherné, nenásilné, krásně znějí. Pět hvězd je málo. :-)
Originální vánoční kniha, ke které se budeme rádi vracet. :-)
Jedna z nejlepších knížek, co jsem předčítala. Skvělý nápad s hotelem Nekonečno, navíc dobře a bohatě ilustrovaná. Sice to není tak úplně pro prvňáka, ale za rok, dva, ji dáme znovu. Klidně bych si přečetla i o hotelu Nekonečno v tlustější knize. :-)
Přečteno a pečlivě prohlédnuto s mladším synem. I když spousta vět z téhle knihy už víceméně neplatí, moc nás bavila a klidně dáme repete. :-)
Klasika mého dětství, četla jsem ji sama několikrát. Teď jsem si dala repete se svými dětmi a opět úspěch jako hrom. A nádherné ilustrace, jaké se dnes hned tak v dětských knihách nevidí. Srdcovka. :-)
Při rande naslepo v knihovně se mi podařilo vytáhnout tuto knihu. Jako nebylo to špatné čtení, určitě mi hodně momentů z knihy v hlavě zůstane, ale asi nebudu mít potřebu sáhnout po další knize tohoto autora. :-)
Oprášeno po dlouhých desetiletích a předčítání splnilo svůj účel. :-)
Tak jako kdysi bavil příběh O jabloňce mě, tak i bavil mé děti. :-)
Notně ošoupané leporelo ještě po mně. A teď z něho mají radost synové. Báječné obrázky a melodické verše. :-)
Když jsem začínala předčítat, vzpomněla jsem si na to, jak jsem si tuhle knížečku půjčovala v knihovně. A jak jsem ji moc chtěla. Letos ji mým dětem donesl Ježíšek, pořádně ohmatanou s vypadlými listy, ale přesto jsme si čtení naprosto užili všichni. Vavřinec je prostě třída. :-)