LucyA7 komentáře u knih
Poutavý romantický příběh. Líbila se mi dějová linka z 2. světové války i to, jak se postupně propojovala se současnými hrdiny. Určitě zkusím i další knihy této autorky.
Knížku jsem přečetla jedním dechem, za mě jedna z nejlepších ze série. Klasická romantika, ale úplně jsem cítila italské slunce chuť citronové zmrzliny. A jedna věta z poslední kapitoly ve mně vzbuzuje naději, že další knížka by se mohla jmenovat třeba Hospůdka v Praze . Leo i Praha by si samostatnou knížku zasloužili, ne?
Tahle kniha mě zklamala, nebyla jsem schopná ji dočíst. Připadá mi to, že vzali diář, kde bylo napsáno kdy, kde a s kým byl a vydali to. Nevím, co to o něm vypovídá - snad jen, ze se rád setkával s přáteli, měl jich dost, hodně cestoval. Nejsem si jistá, že to mělo být vydáno. Možná skalním fanouškům (přiznávám, to já nejsem) to něco řekne, ale já jsem se o něm jako o člověku nebo o jeho názorech na jeho práci z této knihy moc nedozvěděla.
Moje první kniha od tohoto autora. Četla se mi dobře, předávání informací o zemi prostřednictvím setkání s místními lidmi je určitě zajímavější než souhrny informací. Knížka má svůj styl humoru a v něm schované perličky moudrosti. Líbila se mi, určitě si přečtu i další.
Ideální čtení na dovolenou na pláž. Romantická klasika, která nezklame.
Knihu jsem přečetla jedním dechem za víkend. Nemohla jsem se od ní odtrhnout - pořád jsem čekala, že na příští stránce přijde nějaké vysvětlení záhadných událostí a tajemných jevů, kterých je kniha plná. To se ale nestalo, takže asi nezbývá, než se smířit s tím, že jsou věci mezi nebem a zemí. Čekala jsem knihu v duchu Aristokratek, ale i když deníkový styl je stejný, tohle má k humornému ladění místy hodně daleko a v jedné části to bylo hodně obtížné čtení, noční můra však rodičů. Trochu mi vadil otevřený konec a určitá nedokončenost příběhu. A vulgární výrazy asi opravdu nebyly úplně nutné všude.
Zachycení normalizační doby pohledem dítěte, které ne vše zcela chápe, ale dobře vnímá náladu a cítění rodičů, je velmi nezvyklá kombinace. Knížka mi byla velmi milá, snad tím, že Helenka v té době byla jen o málo starší než já.
Závěrečný díl série nezklamal, i když bylo od začátku jasné, jak to nakonec dopadne - ale jiný než šťastný konec se u knih tohoto typu asi nečeká, že. Líbilo se mi, že se v příběhu objevily i postavy z předchozích dílů.
Po knížce jsem v knihovně sáhla náhodou, když jsem hledala čtení na dovolenou. Trefa! Příjemná směs romantiky a rodinných tajemství. Navíc poněkud netradiční prostředí pro milostný románek. Příjemné čtení pro relax a odpočinek.
Autorka opět nezklamala, byla to už několikáté k Ina, kterou jsem od ní četla a určitě ne poslední.
Četla jsem už většinu knížek z této série, ale tahle mě chytla snad ze všech nejvíc, jakoby měla něco navíc. A nebyla to jen čokoláda :-) - ano, jedla jsem během čtení čokoládu :-)). Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Postavy Míny a Luka jsem měla strašně ráda.
Milá knížka, příjemné čtení. Dění je popisováno z úhlu tří hlavních postav - zvýrazňuje to, jak někdy může každý určitou situaci vnímat úplně jinak. Záviděla jsem hlavní hrdince její odvahu, s jakou se rozhodla uskutečnit svůj sen, který se všem okolo zdál naprosto šílený. Možná bychom se mohli inspirovat a někdy udělat to, po čem toužíme, i když nás okolí zrazuje. Určitě doporučuji k přečtení :-) .
Příběh se odehrává v cizině - to je změna oproti jiným dílům série. Bergmanovi se dovolená trochu vymkne, když se stane svědkem vraždy. Jeho policejnímu instinktu to prostě nedá a přestože si chtěl odpočinout od své práce, pouští se po stopě a zjistí zajímavé věci i sám o sobě. Odlehlá norská vesnice skrývá tajemství. Knížka se četla dobře, vyhovuje mi, že autorčiny knížky jsou napínavé, ale nejsou plné násilí a brutality.
Knížka naprosto splnila očekávání. I když byla hlavní linka celkem předvídatelná, tak jsem se nenudila a knížku přečetla jedním dechem.
Nádherná knížka, laskavá, moudrá a přitom tak krásně lidská a blízká životu. Určitě se k ní budu vracet, rozhodně stojí za to, mít ji v knihovničce.
Skvělá knížka, skvěle popsané myšlení autististického chlapce.
Klasická romantika - podobně jako ostatní knihy z této série. Ale četla se velmi příjemně. A opět nezklamal popis místa a jeho atmosféry, zastavení se a vychutnávání si přítomného okamžiku. To bych se asi měla inspirovat a naučit se to, v dnešní uspěchané době je to dovednost dost vzácná.
Kniha zcela v obvyklém rukopisu autorky - v tom nejlepším slova smyslu. Četla jsem většinu knih ze série, takhle se zařadila mezi moje nejoblíbenější. Moc se mi líbily střípky japonské moudrosti a klidu, které knihou prolínaly.
Romantická pohádka, ale četla se moc hezky, bylo to oddechové a uklidňující čtení. A mám docela chuť se poohlédnout po zájezdech na Island :-)) .