Lucyeinstory komentáře u knih
Auroru jsem na TBR listu měla už dost dlouho, protože na SCI-FI moc nejsem, ale i tak se mi knížka líbila.
Ten nápad byl za mě originální a mám celkem ráda příběhy, kde se něco stane, a děj pokračuje za X let, jako tomu bylo tady.
Líbilo se mi, že tu nemáme TY VYVOLENÉ, ale prakticky outsidery, kteří zbyli. A že i ti dokážou neobyčejné věci
Ačkoli se jedná o první díl série, byl akční a něco se v něm dělo. Na další díly se chystám, ale ještě nevím, kdy se k nim dostanu.
Retellingy mám moc ráda, obzvlášť ty o Persephoně a Hádovi. Letos jsem jeden už četla, takže jsem mohla i lehce srovnávat.
Když jsem začala číst, těšila jsem se na popis Olympského města i Podsvětí. A ačkoli tu nějaký je, já bych chtěla víc. Chápu, že ne všichni čtenáři chtějí číst dlouhé popisy (já je taky nemusím) ale v nějakých knížkách je oceňuji.
Dále. Vztah Persephona X Hádes. Já chápu, že se jedná o erotický román, ale i v něm by se mohly vztahy budovat. Tohle bylo jak 50 odstínů šedi v podání Olympských bohů. Ale paradoxně to mezi nimi fungovalo, a tomu vztahu jste postupně začínali věřit.
Co se mi ale líbilo, byly intriky a politika. Dovedu si představit, že by takhle mohla klidně fungovat. Taky se mi líbilo, že těm bohům nebylo 150 tisíc let, ale když jeden zemřel, nahradil ho jiný. To bylo vymyšlené dobře.
Děj byl brutálně čtivý. Ale jako opravdu neskutečně čtivý. Dlouho jsem nečetla takhle napsanou knížku. Klobouk dolu autorce i překladatelce.
Pořad si ale stojím za tím, že A Touch of Darkness je lepší. Takže pokud vám nevadí angličtina, zkuste ji. I když tenhle rok už bude přeložená, takže vlastně pohoda.
Knihy od Danielle Steel jsou velmi oblíbené a dobře hodnocené. Já sama jsem si už dlouho chtěla přečíst nějakou její knihu, ale žádná me moc nezískala. Potom přišla Tichá noc a já vsadila na to, že se mi příběh bude líbit.
A opravdu. Příběh byl silný, smutný, ale i plný naděje. O této konkrétní knize je docela těžké mluvit bez spoilerů, ale pokusím se.
Oceňuji, jak autorka dokázala popsat a vysvětlit problémy, kterými si hlavní postavy procházely, určitě to nebylo nic lehkého. Dále se mi moc líbil vztah mezi tetou a neteří. Takhle by to mělo v rodinách být. Někdo má problém, blízcí ho v tom nenechají a perou se s ním. Bohužel vím, že to takhle většinou nefunguje
Skoro všechny postavy si oblíbíte. I ty, které se vám ze začátku zdály meh
Bylo zajímavé sledovat, jak se Whitney měnily priority a zjišťovala, co vše je ochotná pro Emmu obětovat.
Na thrillery moc nejsem, ale občas, když jsem přehlcená romantikou, po nich sáhnu. Na tuto knihu jsem se ale těšila hodně, protože námět mě velice zaujal. Už od malička mám ráda Mentalistu, Myšlenky zločince, prostě seriály z prostředí FBI. Anotace mi hodně připomínala Mentalistu, takže jsem knížku doma mít musela.
Od autora u nás vyšlo už hodně knih, například hodně oblíbená Šelma, ale já se s nim poprvé setkala až s touto knihou. Mám ale v plánu koupit i další, protože jeho styl psaní je neskutečný. Ale teď něco k samotné knize.
Četla se rychle, jednoduše a nenáročně, byla nabitá akcí a vyšetřováním, takže bych ji rozhodně doporučila i lidem, co mají rádi detektivky. Hlavní hrdinka je sympatická, chytrá a vykreslená opravdu věrohodně, čeho jsem se trošku bála, protože spoustu spisovatelů neumí napsat hlavní postavu, která je žena, aby nebyla na pěst. Takže klobouk dolů. Vedlejší postavy byly také sympatické a nijak mi nevadili.
Měla jsem hodně podezřelých. Hlavně jednoho, na kterého jsem se upínala celou knihu a byla přesvědčená, že to prostě MUSÍ být on. A nebyl, což jsem opravdu ocenila. Jinak bych nevěděla, jak zápletku, a celkově příběh hodnotit. Autor totiž napsal jednu postavu tak, aby vás zmátl, a vy si mysleli, že jste na to přišli.
Knize jsem chtěla dát plný počet, ale díky konci jsem se rozhodla, že ho nedostane. Každý ho budeme jistě vnímat jinak, ale já nevěřím tomu, že ten muž, kterého odsoudili za ty vraždy, je ten, který opravdu vraždil. Uvidíme, jak bude příběh pokračovat. Doufám v další díly.
Rod nebes a dechu
Na tento díl jsem se neskutečně těšila, protože první mě mile překvapil a byla jsem zvědavá, co přinese pokračování.
Opět tu máme Hunta a Brice, ale prostor tu dostávají i vedlejší postavy, které se v prvním díle jen mihly, nebo neměly žádnou extra dějovou linku. Víc tu poznáváme Ruhna, kterého mám už od prvního dílu ráda, a dostává tu nejen svou vlastní romantickou linku, která je lehce jiná, ale velice zajímavá. Plus tu máme spoustu nových postav, které budou mít v dalších dílech jistě vlastní úlohy a víc je poznáme.
Odkrýváme další tajemství a zákoutí fantasy světa, které byly překvapivé a nejednou mě zaskočily. Dozvíme se hodně i o Danice, kterou známe z prvního dílu.
Skoro v každé postavě jsem viděla charakter nebo chování jiné postavy z jejich dalších sérii. Brice byla jak Aelin, Hunt jako Rhysand, Ruhn mi připomínal Lorcana atd. Teď mě třeba napadají i další postavy, ale to už bych spoilerovala. Vztah Brice a Hunta mi hodně připomínal Rhyse s Feyre, a to byl ten důvod, proč mě ke konci vytáčeli Dvory mám od autorky totiž nejmíň ráda hlavně kvůli tomuhle páru.
Co oceňuji, je čtivost. U prvního dílu jsem měla hrozný problém se začíst, ale tady stačilo pár stránek. Neříkám, že jsem v dějí občas neměla totální guláš, ale pokud jste se soustředili, vždycky jste ty důležité části pochytili.
Poslední 3 kapitoly jsou emocionální peklo a doporučuju je nečíst na noc, protože já z nich měla trauma a nemohla spát. Jako CO TO TAM VYMYSLELA? Asi se shodneme, že čekat na další díl bude peklo. Ale prý už ho Sarah píše.
5 a co na knihu říkáte vy?
Nelítostného prince jsem měla v plánu přečíst už dávno v originále, ale nedal se nikde sehnat. Když jsem se dozvěděla, že vyjde v češtině, ještě s původní obálkou, skákala jsem radostí.
Máme tu mafii, domluvený sňatek, enemies to lovers. Tohle všechno já můžu. Hlavní hrdinové měli úplně skvělý humor, to jako byla dokonalost. Byli vážně uvěřitelní, sympatičtí. Romantika se tu budovala opravdu dobře, ocenila jsem, že to nebylo NENÁVIDÍM TĚ bum MILUJU TĚ. Takže pokud máte rádi opravdu jako nenáročné oddechovky z prostředí magie a Bad boye, jeden velký palec nahoru.
Ale teď bych chtěla říct ještě jednu takovou nemilou věc, díky které jsem knížce nemohla dát plný počet. Četla jsem i Sladkou nevědomost, a mě se tyhle dva příběhy smíchaly úplně dohromady. Nevím, jak je to možné, ale je.
Docela dlouho jsem nad touto knížkou přemýšlela, ale námět mě moc nezaujal, takže jsem dala přednost jiným romantikám. Díky BlackFridaye na KD jsem si ale řekla, že ji šanci dám hlavně proto, že jsem už neměla moc co číst (romantiku) a bylo to opravdu super.
Hlavní hrdinové byli opravdu super, ale i vedlejší postavy. Noah mi byla hodně blízká, protože jsme přemýšlely podobně(občas dost střeleně) ale to nevadí Nicholas byl fajn, ale úplně upřímně, můj oblíbený knižní hrdina se z něj nestal.
Na další díly se těším, ale zároveň se trochu bojím, protože je to trilogie, takže se tam něco stoprocentně podělá
Po dlouhé době jsem se zase pustila do fantasy. Šla na mě čtecí krize a bylo mi jasné, ze pokud nezmění žánr, nezlepší se to. Víly, čarodějovéto mám ráda, takže jasná volba.
Vztah hlavních hrdinů je už od začátku dooost instalove, tedy alespoň podle mě. To mi ale paradoxně ani tolik nevadilo, jako jejich vztah na konci. To jsme opravdu silně koulela očima. Ty jejich přezdívky, jak si říkali, to bylo fakt moc. Nemuseli to opakovat TAK ČASTO. Navíc mi přijde, že autorka neumí moc psát, řekneme scény v ložnici. Dokáže hezky budovat romantické napětí, ale jak přijde akce, nic moc. Navíc mi bylo od nějaké 40 stránky jasně, kdo pro koho bude. Ale budu fér, už jsme četla dost vílích fantasy a vždycky jdou podle hodně podobné šablony, takže to bude kámen úrazu.
Ale nechci jen kritizovat, příběh měl i spoustu super zvratů, vedlejších postav, popisu prostředí nebo fantasy prvků. Hodně jsem si oblíbila Halovu družinu, skvělá parta. I hnědí čarodějové byli skvělý. To, jak autorka popisovala prostředí bylo hodně dobré a dokázali jste si ji představit. Ty zvraty na konci byly velké wow , to jsme fakt čuměla.
4 kdyby byl příběh víc propracovaný, dostal by jistě víc. Tak budu doufat ve větší propracování v druhem dílu.
Nebudu lhát, této knížky jsem se celkem bála. Ačkoli mám Benedicta v seriálu ráda, v knihách mi moc nesedl a byla jsem k tomuto příběhu skeptická.
Klidně bych ho přiřadila k retellingům na Popelku, protože tu máme 2 sestry, macechu a holku, ke které se chovají ošklivě. Nápad i zpracování se mi moc líbilo, ale
Ale pak se Benedict se Sophií potkají a všechno začíná pomalu, ale jistě jít do kopru. Jejich vztah(když budu počítat ten, který se začne utvářet 2 roky po zásnubním plese) je ze začátku vtipný, ale pak se Benedict začne chovat dooost divně, a vůbec mi to k němu nesedlo. Naštěstí to zachraňovala Sophie, která se chovala normálně, jednala tak, jak bych v určitých (ne ve všech) situacích jednala i já a byla prostě TA NORMÁLNÍ.
Máme tu i Eloise s Fran, které byly super, stejně jako Violet Bridgertonová, která opět dokázala, že si ze vším dokáže poradit.
Na tento titul jsem se neskutečně těšila, protože anotace zněla skvěle. A ta obálka? Ta je 10/10
Když mi knížka přišla, hned jsem se do ní pustila a odsunula všechny rozečtené tituly stranou. Už na prvních stránkách jsem věděla, že tohle bude super. Pak ale přišly určité kapitoly, a ty mě lehce (docela dost) nudily. Ale potom se příběh vrátil do zajetých kolejí a pokračoval předně tak, jak jsem chtěla. Ze začátku jsem se bála, že tu bude milostný trojúhelník společně s badboy tematikou, ale naštěstí se nic takového nekonalo.
Ivy s Ryanem byli super pár, který mě hlavně ze začátku dost vytáčel. Ivy byla taková naivka, ale to se postupně měnilo, takže . Ryan byl jak Hardin s lepším vychování a méně pošramocenou psychickou. Naprosto jsem chápala jeho dilemata a problémy, protože byly opodstatněné. Ivy jsem chápal taky, protože se chtěla dostat na vlastní nohy a konečně se odpoutat od rodiny. Byl mi sympatický i její strach z pavouků. Já ty potvory taky nesnáším. Ivyny rodiče bych nejraději nakopala.
Alex a Jeff byli naprostí miláčci a přirostli mi k srdci. Super kámoši a tak. Jelikož se snažím psát bez spoilerů, tak bych to tu nerada rozebírala.
Horory obecně moc nevyhledávám, a v mé knihovně najdete možná dva, tři, ale tento jsem četla v rámci semináře do školy.
Myslím, že dej nemusím nijak zdlouhavě představovat, jedná se o profláklou klasiku.
Co se mi hodně líbilo, byla atmosféra a prostředí, ve kterém se děj odehrával. Být zavřeny v hotelu uprostřed zasněžených hor je samo o sobě strašidelné, obzvlášť když se jediným způsobem komunikace s okolním světem stane vysílačka. Byla tu opravdu dobře vykreslená psychika postav a ačkoli jsem se ani do jedné nedokázala vžít, prožívala jsem s nimi některé scény celkem intenzivně.
Nejvíce mi k srdci přirostl malý Danny, který byl na svůj věk opravdu hodně statečný a vyspělý. Jeho rodiče, zvlášť otce jsem v oblibě vůbec neměla s byla jsem ráda, že dopadl tak, jak dopadl. Dalo by se říct, že si ti nezasloužil, ale já byla spokojená.
Co mi občas přišlo zbytečně, byly dlouhé popisy něčeho, co šlo napsat v pár větách, a občas ty odbočky do minulosti taky nebyly nic moc.
Doteď mám v hlavě pár crazy scén, u kterých jsem se fakt bála. Obzvlášť tu, jak se ke konci Danny procházel po hotelu a uviděl svého otce na chodbě v úplně psycho podobě. Jako to bylo něco.
Předchozí 2 knihy od autorky, které u nás vyšly jsem četla a moc se mi líbily, tato se mi ovšem líbila o maličko víc. Nevím, čím to bylo. Hlavními hrdiny, zápletkou nebo jejich vztahem, ale zatím se tento pár řadí mezi moje nejoblíbenější. A to jsem si ji pomalu ani neměla v plánu pořídit tak brzy
Elara byla moc fajn a Noah byl miláček Noah byl hodný, milý, ale taky inteligentní kluk, který si v sobě nesl určitou vinu, která ale podle mě nebyla tak úplně opodstatněná. S Elarou jsme si byly v něčem straaaašně podobné. Milovala ananas na pizze, občas se chovala trhle a v některých momentech reagovala stejně, jako bych reagovala já Třeba když popisovala hada, co ji kousnul, to byla úplná ukázka mých vyjadřovacích schopností
Každopádně tu máme opět i úžasné malé městečko, kde se všichni znají a pomáhají si, což bylo moc fajn číst. Úplně na vás dýchala ta klidná atmosféra Máme tu jak staré, tak nové postavy, které jistě ještě zamíchají dějem. Alespoň co se tyče nadcházejícího dílu. Moc se na něj těším a nemůžu se dočkat, až si ho přečtu.
Knížku hodnotím 5 a doufám, že další díl bude stejně ňuňu
Četli jste nějakou autorčinu knihu?
Knížka, jejíž čtenáři se dělí na dva tábory. Ti, kterým se líbila X které zklamala. A já se necpu někam doprostřed
Příběh nebyl špatný, líbilo se mi střídání linek přítomnost X minulost. Linka z přítomnosti mě upřímně moc nenadchla, ale ta z období Vikingů byla fajn. Hlavní hrdinové mi moc nesedly, ať už budu mluvit o první, či druhé lince. Romantický příběh byl za mě silnější v té Vikingské lince, protože v naši době byl až moc přitahuješ mě, ale vlastně nevím proč to mi nesedlo. Chápu, že se tu jedná o reinkarnaci, ale i tak.
Co ale oceňuji, je popis prostředí. Autorka ho umí vykreslit tak, že si při čtení připadáte, jako kdybyste tam byli spolu s hlavními hrdiny.
Pro mě knížka ztratila to kouzlo v druhé polovině, kdy se tak zvláštně občas propojily obě linky. Beru, že nám autorka nějak musela ukázat podstatu příběhu, ale určitě to šlo udělat i lépe.
Knížce dávám odřené 3 a nečekám, že si za rok vzpomenu, o co tam šlo
Rod země a krve
Pokud mě sledujete déle víte, že jsem na knihu pořádala čtecí maraton. Psala jsem v něm, že jsem ji rozečetla už před rokem, ale pak ji odložila. Nechápu, proč jsem to udělala. Ten příběh byl super
Na úvod bych chtěla říct, že ačkoli se jedná o dospělou fantasy, je v ní nejméně sexuálních scén ze všech autorčiných knih. Paradox, že? Pokud jste už nějakou knihu od autorky četli (hlavně pokračování sérií) víte o čem mluvím. Skleněný trůn mi přišel ještě celkem v pohodě, ale Dvory?? No, schválně mi napište váš názor. Moc mě zajímá.
Dále bych chtěla říct, že jsem se opravdu hodně bála tloušťky, protože takhle tlustá knížka přece nemůže zaujmout od začátku do konce. No, může. Je totiž brutálně čtivá, napínavá a prostě skvělá. Byly tam i pasáže, které tak neodsýpaly, ale těch bylo hooodně málo.
Teď postavy a svět. Postavy byly sympatické, dokázala jsem se do nich vžít a prožívat s nimi vše, co řešili. V příběhu je jedna postava, která vás provází doslova od začátku do konce (ne, nejsou to hlavní hrdinové, ale jedna z vedlejších) a celou dobu jsem si říkala hmmm, ta tam ještě sehraje určitě důležitou roli (záporáka) a sehrála Chyméru a Lehabah jsem měla ráda, a na konci jsem si pobrečela (a to se jen tak nestává)
Bryce a Hunt byli hezký pár, ale mě stejně nejvíc přirostl k srdci Ruhn.
Svět byl vystavěný úplně supera. Sice jsem se v něm ze začátku trošku ztrácela, ale pak jsem se v něm skvěle zorientovat.
Celkově knihu hodnotím super pozitivně. Dávám jí 5
No a co na Rod země a krve (Půlměsíční město) říkáte vy?
Další z fantasy knížek, která při jejím vydání obletěla celý internet. A naprosto chápu proč. Nejen, že má nádhernou obálku, ale i příběh je super.
Od autorky jsem v angličtině četla Deal with the Elf King, což byla fantasy s elfího prostředí. A to já jako můžu.
Máme tu hlavní hrdinku Eiru, která není vůbec oblíbená, ani není tolik nadaná jako její starší bratr, se kterým ji všichni srovnávají. Ale jak to v těhle knížkách bývá, objeví se u ní nadání na úplně jinou, temnější magii a život se jí obrátí vzhůru nohama.
Nemůžu říct, že to byla knížka s nejlepším fantasy světem, postavami ani vztahy, ale prostě mi sedla. Zvraty tam byly, Wow momenty taky a četla se opravdu dobře a rychle.
Za mě 4 na další díly se chystám
Touha
Upířinu jsem už dlouho nečetla, takže jsem byla velmi zvědavá, jak ji autorka vykreslí a celý příběh pojme. Za mě to bylo opravdu super.
Hlavní hrdinka byla občas na pěst a často měla vypnutý mozek, ale tak nějak to od těchto knížek očekávám. Hlavní hrdina BadBoy, obávaný král školy, elitní partička.tohle všechno opravdu můžu
Romantická linka sice jasně předvídatelná, podle mě tam vůbec nemusel být ten milostný trojúhelník, ale uvidíme další díly. Má jich být docela dost a v listopadu vychází druhý díl, který nutně potřebuju. Ten konec byl totiž WOW
4,75
Tak nějak jsem čekala, že tahle kniha bude super. Eloise mám ráda od prvního dílu, a díky seriálu jsem ji poznala lépe a stala se mou nejoblíbenější postavou.
Opravdu mi vadily změny, které se provedly v seriálu, protože podle této knížky byla Marina vzdálenou sestřenicí Bridgertonových. V seriálu byla příbuzná s Featheringtonovými. A upřímně by me zajímalo, jak to v dalších sériích seriálu vyřeší.
Ale jinak se mi příběh četl moc dobře, postavy byly sympatické, ale Phillipa jsem moc nechápala. Hlavně ze začátku, nakonec jsem si k němu ale cestu našla. Jeho dvě děti byly bezva a moc mě bavily.
Zachraň se
Když jsem dočetla první díl této trilogie, byla jsem HOODNĚ skeptická k další knížce a přikláněl jsem se k názoru, že další díly číst nepotřebuju. Ovšem potom se mi to rozleželo v hlavě( a slevám na #knihydobrovsky ) a tak jsem jí dala šanci. Musím říct, že ačkoli jsou druhé díly spíše vycpávkové, líbil se mi víc než první.
Líbilo se mi přátelství, které mezi sebou začaly mít Ruby a Lýdie. Ruby i přes všechno, co se stalo na konci Zachraň mě byla ochotná Lýdii pomoci a přenést se přes Jamese. James je tady kupodivu víc nesympatický, než v předchozím díle (hlavně na konci) to jsem myslela, že ho zabiju.
Tento díl se mnohem víc zaměřuje na vztahy než na děj, což mi vůbec nevadilo, ba naopak. Narozdíl od jedničky se četl mega rychle. Měla jsem ho přečtený ani ne za dva dny.
Co mě ale neskutečně vytáčelo, bylo oslovování rodičů. Jako psát pokaždé maminka a tatínek, i když na ně byly postavy třeba naštvané, to jsem moc nepochopila. Upřímně nevím, zda je chyba v našem překladu, nebo to autorka tak zamýšlela. Každopádně mě to vždycky vykoplo z děje.
Pokud jste stejně jako já četli sérii Znovu od Mony Kasten, tohle je něco diametrálně jiného. Nejen, že se příběh točí i v dalších dílech jen kolem jedné dvojice (nebo jako romantických linek tam ke víc, ale ta hlavní je stále jen o původní dvojici), ale styl psaní mi přišel také úplně jiný. Nemůžu říct, že by se kniha četla hůř, ale déle jsem si zvykala na nový styl.
Příběh je zasazený do školy pro zbohatlíky, kteří všechny problémy řeší penězi. Upřímně musím říct, že mi toto prostředí připomínalo moje gymnázium, protože tam máme taky několik lidí, kteří penězi řeší vše.
Hlavní i vedlejší postavy byly hodně sympatické a hned jsem si k ním vytvořila vztah. Ten konečný zvrat jsem nečekala a fakt mě mrzel. Na další díly jsem hodně zvědavá a těším se na ně
Pribeh vypravi o mlade divce, ktera se rozhodla, ze se uz nikdy nezamiluje. Minuly vztah pro ni byl dost velkym ponaucenim. Kdyz vsak potka Spencera vi, ze bude mit problem. Spencer je presne jeji typ. Postupne si k sobe zacinaji hledat cestu a Dawn zjisti, ze se ji svet zacina pomalu obracet vzhuru nohama, a ze on by mohl byt ten pravy. Dokaze mu ale Verit?
Za me to byla nejslabsi knizka z cele serie. Byla ctiva, vtipna a moc hezky napsana, ale jak uz jsem jednou rikala, obcas mi pripominala After. A ja serii After nemam moc v lasce.