LusSyNDA LusSyNDA komentáře u knih

Než přišla bouře Než přišla bouře Susea McGearhart

nádherný příběh, odvyprávěný s láskou. Musím se přiznat, že jako první jsem viděla film a ten mě zlomil. Musela jsem přečíst i knihu. Samozřejmě film nebyl úplně stejný, ale tato kniha byla opravdu napsána s láskou. Krásné a dojemné zároveň, jsem ráda, že Tami svůj příběh sdělila světu.

11.02.2019 5 z 5

Provdaná proti své vůli Provdaná proti své vůli Lajla

Kniha se mi nelíbila. Vadilo mi velké množství vykřičníků. Lajla se v celé knize popsala jako blázen, její rodiče považuju za ještě větší blázny. Samozřejmě chápu, že tito lidé mají jinou výchovu atd., ale chovat se ke mně rodiče takto jak popisovala Lajla a nakonci knihy napsat jak má hrozně tatínka ráda...??? Taky se mi nelíbilo šílené množství nových jmen/postav v průběhu celé knihy. Například na konci Lajla děkuje nějaké Martině (co si pamatuju, tak za celou knihu o žádné Martině nebyla napsána ani řádka). Téma příběhu je zajímavé, ale hrozným způsobem zpracované.

10.12.2018 2 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

Adam je pěknej blbec. Ani trochu mi nebyl sympatický, vychloubal se pořád příběhem svého dědečka, přitom se s ním v celé knize snad ani jednou nebavil. Charakter Tess byl také takový všelijaký, ale části o ní mi nevadily. Já jsen totiž původně myslela, že je to příběh jen o "hračkáři"- tyto části se mi četli nejlépe.

Příběh sice dával smysl, ale nějaké věci byly podle mě zbytečné a navíc.

19.10.2018 2 z 5

Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Zajímavý námět pro knihu. Židé v USA za války, sirotčinec pro židovské děti, homosexualita. Kapitoly se střídali minulost/přítomnosti, v poslední kapitole se hezky příběh navázal na sebe. Odpočinkové čtení. Libilo se.

15.07.2018 4 z 5

Hodná dcera Hodná dcera Karin Slaughter

Pecka! Napínavé od začátku až do konce. Velmi zajímavě sepsané (myslím tím kapitoli "co se stalo sam/charlie". Opravdu jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Další kniha od Karin, která nezklamala!

26.06.2018 5 z 5

Bakalářská a diplomová práce Bakalářská a diplomová práce Pavel Kapoun

Taktéž jsem se nic nového nedozvěděla, čekala jsem nějaké užitečné rady a tipy. No nevadí

16.04.2018 2 z 5

Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Krásný vánoční příběh. Moderní (např. píše se o sociálních sítích - instagram, snapchat - to k dnešní době neodmyslitelně patří). Skvělé pojetí knihy, líbil se mi nápad plnit úkoly z knihy o rozchodu. Moc moc fajn příběh na vánoční volno :-)

01.01.2018 5 z 5

Život s vysokou inteligencí Život s vysokou inteligencí Monika Stehlíková

Moc zajímavá četba, opravdu jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Poslední kapitola byla pro mě nejlepší, určitě nějaké techniky vyzkouším sama na sobě

25.12.2017 4 z 5

Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Hendrik Groen

Deník psaný starým pánem o jeho životě v domově důchodců. Nejedná se o akční knihu, ani dny v deníku nejsou akční. Prostě každodenní radosti a strasti, kniha neurazí, je velmi odpočinková.

19.11.2017 3 z 5

Následníci - Ostrov ztracených Následníci - Ostrov ztracených Melissa de la Cruz

Pohodová kniha pro mladší čtenáře, neurazí ani nijak extra nenadchne. Vynechala bych kapitoly o princi Benovi, dál z mého pohledu byl začátek knihy moc dlouhý oproti části samotné výpravy za dračím okem.

11.09.2017 3 z 5

Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Moc krásně napsaná kniha o vážném tématu, o kterém se tolik nemluví. Moc se mi líbila autorčina konečná poznámka, proč tuto knihu napsala a proč je kniha věnována právě Suzy Gonzalesové. Hned jsem si vše dohledala a přečetla skutečný příběh Suzy. Kniha celá byla moc hezky napsána, obdivuji její obálku (hezčí jsem jeste neviděla). Doporučuji všemi deseti! :-)

04.05.2017 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Zajímavě pojatá kniha, líbilo se mi vyprávění od 3 postav... Ale nějak jsem věděla jak to skončí ještě než to doopravdy skončilo. A pak ten konec nebyl ani trochu překvapivý, kniha mě nenutila ani dočíst ji naráz do konce. Také jsem čekala od knihy roku něco víc :-(

25.03.2017 3 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Mám ráda matematiku. Mám ráda knihy. Mám ráda Johna Greena. Ale Colin mi moc nesedl.

14.11.2016 3 z 5

Poprask v sýrové uličce Poprask v sýrové uličce Robert Fulghum

Kniha mi přišla jako překvapení od Knihobita :) Nejprve jsem si říkala, že to asi můj styl nebude, ale nějaké povídky byly moc hezké a hlavně zajímavé. Moc se mi líbil příběh o žvýkačkové zdi. Ale jak kniha neměla souvislé kapitoly, nelákalo mě se k ní vracet. Četla se hezky, ale prostě za mě jen 3*

14.11.2016 3 z 5

Loutkář z ghetta Loutkář z ghetta Eva Weaver

Moc hezká kniha, o trochu víc se mi líbil příběh Miky, ale i tak jsem knihu četla ráda a příběh si užila.

10.11.2016 4 z 5

Vikinská princezna Vikinská princezna Zuzana Pomykalová (p)

Mně se líbil víc příběh Aničky, ani bych nemusela číst příběh druhý... Anička byla opravdu vtipná malá holčička :-)

20.10.2016 2 z 5

Rebel Rebel Amy Tintera

První půlka knihy nic moc, nemohla jsem si zvyknout na kapitoly z pohledu Calluma a nic moc se nedělo. Ale od půlky knihy jsem četla bez zastavení! Opravdu zajímavý a nečekaný děj, konec knihy také moc hezký :-)

29.09.2016 3 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Hezká kniha, připomínala mi trochu Divergenci :-) Prostředek byl strašně dlouhý, nejvíc se mi líbil konec knihy, ale oproti prostředku byl zase strašně rychlý :-(

19.09.2016 3 z 5