M.C.SMITH M.C.SMITH komentáře u knih

Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

Ano, prosím, přesně tohle chci číst!
Kniha byla skvělá, četla se lehce a mne stránky ubíhaly pod rukama. Zhltla jsem ji jako malinu a už se nemohu dočkat třetího dílu.
Zamilovala jsem si Dese. On je prostě skvělý a Callie mi padla do noty taky.
Celý příběh je super a já jsem nadšená.
Pro mne pecka a mohu jen doporučit.

23.04.2023 5 z 5

Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Tohle byla taková příjemná pohádka. Kniha se četla dobře a velmi lehce, doporučila bych ji mladším čtenářům.
Má to být fantasy pro fanoušky hitu Kouzla rodu Thornů. Kdyby princezna Jenna neměla ten bílý pruh ve vlasech, tak bych v tom Thorny nehledala. Spíše mi to připomínalo Kroniky pozůstalých.
Text byl nenáročný a dobře se četl, v knize nechybí napětí, zrada, tajemství a hlavně láska.
Je to příjemná oddechovka.

18.03.2023 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Čtenářská výzva 2023. Kniha, kterou nebudete číst poprvé.
Dvůr trnů a růží jsem četla před několika lety. Kdybych psala komentář tehdy, rozplývala bych se nad Tamlinem. Mám lehkou slabost na blonďáky. Tamlin je pořád slaďouš, ale trochu mi na konci vadilo, že se jí zeptal, jak jí to, co pro ně udělala, může oplatit. To mi vadilo. Pokud se opravdu milují, nemusí si nic oplácet.
Jinak příběh sám o sobě by další dvě části vůbec nepotřeboval.
Mám ráda Krásku a zvíře a vyhledávám knihy, které jsou psané na její motivy.
Kniha se mi líbila a četla se lehounce. Všechny postavy mi sedly a já se s chutí postím do dalšího dílu, protože jsem si řekla, že je přečtu všechny.
Tuhle knihu mohu jen doporučit všem, kdo mají rádi romantiku a magii.

03.03.2023 5 z 5

S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Tohle je klasika, kterou zná snad naprosto každý.
Velmi dobře si vybavuji, že filmová verze běží každý rok na Vánoce.
Kniha se četla velmi lehce a neustále jsem si vybavovala scény z filmu. Bylo snadné knihu přečíst za pár hodin a já jsem si ji užila. Bylo to milé a určitě vřele doporučuji.

03.02.2023 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Byla to taková pohádka se strašidelnými prvky.
Kniha se četla dobře a bavila mne, ale moc děsivé mi to nepřišlo. Holt už jsem asi viděla moc hororů v televizi na to, aby se mou cvičil strašidelný román. Příběh byl příjemný a já jsem si ho užila.
Postava pratety Edith mi přišla skvělá a já jsem si ji oblíbila.
Bylo to pro mne oddechové čtení a myslím, že tato série pro mne bude fajn.
Určitě kniha stojí za přečtení.

02.02.2023 4 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Tohle bylo hodně zajímavé čtení. Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se do příběhu ponořila, ale pak mne kniha chytla a začalo mne to bavit.
Celý příběh je svižný a plný zvratů, konec byl nejzajímavější a pro mne hodně překvapivý, takže jsem zvědavá, co se bude dít dál.
Kniha se četla lehce.
Sem tam se našla nějaká chyba, ale v dnešní době je hodně málo publikací, které jsou bez překlepů a podobně.
Pro mne byla kniha zajímavá a jsem zvědavá na pokračování.

03.12.2022 4 z 5

Čaropisci Čaropisci Robert Jackson Bennett

(SPOILER) Tahle kniha mne nesmírně překvapila. Bylo to skvělé, naprosto dokonalé čtení. Knihu jsem četla s radostí, celá byla nabitá informacemi a akcí. Sancie mi padla do noty hned od začátku, Orso si ke mne také našel cestu, ale nejvíce se mi vloudil do srdce Klef. Jeho konec mne velmi mrzel a chvilku jsem tomu nechtěla ani věřit.
Bylo to parádní čtení a já jsem naprosto spokojená. Bylo zajímavé sledovat spojení magie a strojů, nic takového jsem nečetla a zamlouvalo se mi to.
Ihned se pustím do druhého dílu, chci vědět, jak to bude pokračovat.
Za mne deset z deseti. Byla to pecka!

12.06.2022 5 z 5

Válka světů Válka světů Herbert George Wells

Kniha byla čtivá a zajímavá a nenechala mne ani chvilku vydechnout. Znám filmové zpracování, které je zasazeno do dnešní doby, což mi je bližší, ale toto mělo rozhodně větší atmosféru. Kniha byla zajímavá a četla se dobře.
Wells je velmi dobrý vypravěč a kniha je opravdu velmi bravurně napsána.
Je to klasika, kterou by si měl přečíst každý a jsem ráda, že mám knihu doma, určitě si ji ještě v budoucnu přečtu znovu.

30.05.2022 5 z 5

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

(SPOILER) Tak tohle byla paráda. Od autorky jsem přečetla Kouzla rodu Thornů - byla to super jízda a od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Tohle bylo podobné. Okamžitě jsem se začetla a nemohla jsem přestat číst.
Vespertinu jsem přečetla jedním dechem. Bylo to parádní čtení, které mne pořád drželo v napětí.
Knihu s podobným námětem jsem už četla - Kůže plná stínů. Ale ta mne tak nenadchla jako tato. Přízrak byl kámoš do nepohody, ač byl kousavý a občas by si zasloužil pár pohlavků, patřilo to k němu a kdyby byl jiný, kniha by neměla takový náboj. I když chtěl naší malou jeptišku několikrát posednout, spřátelili se spolu a to mi přišlo úžasné.
Já jsem nadmíru spokojená a doufám, že pokračování bude a to co nejdříve.
Pro mne pecka! Vřele doporučuji.

29.05.2022 5 z 5

Upřímnou soustrast Upřímnou soustrast Guillaume Bailly

Tahle kniha mi toho hodně dala. Skládá se z krátkých povídek, kdy některé jsou k zamyšlení, jiné jsou zase pro zasmání. Četlo se mi to lehce a bylo to oddechové čtení, které člověku i něco dá.
Já jsem spokojená a věřím, že si tuto knihu přečtu v budoucnu znovu.

13.04.2022 5 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

(SPOILER) Tak tohle byla bomba. Kniha mne neskonale bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Od první stránky mne příběh pohltil a já jsem Elisabeth fandila. Nathaniel byl perfektní muž, kterého bych ráda poznala. Silas byl skvělý démon, kterého jsem si oblíbila.
Celá kniha pro mne byla naprosto perfektní. Jsem velmi ráda, že se mi ji nakonec podařilo sehnat, neprohloupila jsem. Kniha jde do mé top desítky.
Vím, že si ji v budoucnu s chutí přečtu znovu a mohu jen a jen doporučit všem, co májí rádi magii.
Za mne perfektní.

28.03.2022 5 z 5

V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Autorka je naprosto skvělá. Už jsem přečetla druhou její knihu a u obou to bylo podobné. Ze začátku jsem měla pocit, že příběh bude divný - dokonce jsem se v něm i chvílemi ztrácela. Pak se to ale pořádně rozjelo a já jsem hltavě četla jednu stranu za druhou, na konci mi dokonce ukápla slzička. Celou dobu jsem fandila Starykovi, takže konec byl pro mne sladká třešinka na dortu.
Jsem naprosto spokojená, nadšená z příběhu, který budu mít ještě dlouho v živé paměti.

27.12.2021 5 z 5

Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Naprosto skvělé.
Ze začátku jsem sice měla obavy, že bude příběh zdlouhavý a že bude trochu klišé, ale byla jsem velmi mile překvapena.
Příběh byl naprosto skvělý - zamilovala jsem si čaroděje Draka. Pro mne byla kniha pecka a klidně si ji v budoucnu přečtu znovu a ráda.
Takže pro mne paráda!

09.12.2021 5 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

U žádné knihy jsem se tak nenasmála jako u téhle. Byla naprosto perfektní, vtipné hlášky u kterých vám potečou slzy smíchu.
Naprosto perfektně napsáno a já jsem se do knihy zamilovala hned od první strany.
Musím doporučit naprosto všem, tuhle knihu byste si měli přečíst!
Knihu zařezuji do své top desítky a jsem si naprosto jistá, že si ji v budoucnu přečtu ještě několikrát.
Naprosto perfektní!

04.12.2021 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Do háje, do háje, do háje.
Naprosto perfektní, kniha mne bavila od začátku do konce a musím složit autorce poklonu. Bylo tam všechno, od lásky po drama a konec mne totálně srazil na kolena.
Jediné, co mne trochu bolelo byly chyby, kterých se tam vyskytovalo docela dost, ale na příběh to nemělo vliv a já jsem si knihu užila a to maximálně.
Celá série je podle mne naprosto dech beroucí a už se nemohu dočkat, až se dozvím konec.
Takže se s chutí jdu pustit do další knihy.
Skleněný trůn se u mne zařadil k mým oblíbeným příběhům!

17.10.2021 5 z 5

Úsvit temna Úsvit temna C. S. Pacat

Od knihy jsem neměla velká očekávání a hle, byla jsem velmi mile překvapena.
Konec mne dostal a mé srdénko zaplesalo, jelikož mám ráda zvraty a překvapivá rozuzlení.
Těším se na další díl.

28.10.2023 4 z 5

Odstíny života Odstíny života Lusy Adams (p)

Ano prosím, těchto knih víc.
Příběh byl super, bavil mne a já si čtení užila. Bylo to vtipné.
Sem tam se našlo pár chyb, ale já je většinou ignoruji - spíše se zajímám o příběh než o gramatické chyby. pokud tedy nemlátí člověka po hlavě palicí.
Alex byla skvělá a Gabe mne uchvátil. Postavy měly své nedokonalosti, což je dobře.

Knihu jsem si užila a jsem ráda, že jsem se nakonec dokopala si ji přečíst, pro mne to nebyl marně strávený čas. Já jsem spokojená.

12.04.2023 4 z 5

Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Holčičí Zaklínač moderní doby.
Trochu Stmívání, trochu Vampýrská akademie.
Kniha byla čtivá a místy i vtipná. Četla se jako po másle.
Příběh je oddechový. Pro náctileté slečny naprosto ideální. Nejsem už cílová skupina, ale čtení jsem si přesto užila.
Autorka si dala hodně záležet, aby všechno zapadlo do sebe a měla všechno promyšlené, což je velké plus.
Kniha se mi líbila a já se s chutí pustím do druhého dílu. Jsem zvědavá, co se bude dít dál.

04.04.2023 4 z 5

Pod ochranou lišky Pod ochranou lišky Kevin Sands

Tohle bylo perfektní počteníčko. Kniha byla skvělá, připomínala mi Šest vran, jen pro mne byla mnohem čtivější a já jí zhltla jako malinu. Všechny postavy mi sedly. Nejvíc jsem si oblíbila Lachlana a Callana.
Byl to úžasný příběh a já se těším na další díl. Opravdu povedené dílko.

12.01.2023 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Taková pohádka s trochou strašení a fantasy prvky.
Do knihy jsem šla bez jakéhokoli očekávání a byla jsem mile překvapena. Bylo to milé čtení a když přimhouřím oči před jistými malými nedostatky, bylo to super a moc ráda se poohlédnu i po ostatních dílech série.
Kniha se četla lehce a byla i velmi poutavá, bavila mne.

19.11.2022 4 z 5