m_martina komentáře u knih
Knihy s Kate Burkholderovou mne baví, protože se dobře čtou. Bonusem je amišské prostředí, které musím ocenit. Teď si ale od této řady dám chvilku pauzu a přečtu si něco jiného.
Po přečtení každé další knihy od Dominika Dána přesně vím, proč se stal mým nejoblíbenějším spisovatelem. Zase výborné čtení a příjemné setkání s Richardem Krauzem.
Kniha se mi zase dobře četla, byla ale také celkem neveselá. Spisovatel zvolil dost strašné téma, ačkoliv se podobný dějový vývoj tak trochu vzhledem k Sleiznerovi dal očekávat. S Dunjou to občas vypadalo všelijak, ale nakonec to nějak dopadlo. A s Riskem a jeho rodinou jsem si to myslela. Kniha je ale výborně napsaná, proto hodnotím pěti hvězdami.
Pro mě zatím nejlepší případ s Riskem, kniha se nedá přestat číst. Je napínavá od začátku až do konce, který zůstal otevřený. Brutální pasáže jsem trochu přeskakovala, ale jinak kniha nemá chybu. Kdybych mohla, dám i víc hvězd, takhle tedy pouze pět.
Pustila jsem se do čtení této řady a hned první kniha se mi moc líbila. Fabian Risk celkem ujde, není to úplně sympatický člověk, ale to je asi normální. A tady se ponořuje do minulosti, kterou už dávno nechal za sebou.
Svého oblíbeného Dominika Dána nebudu nikdy hodnotit hůř než pěti hvězdami. Líbila se mi také tato kniha, setkání s Richardem Krauzem a jeho partou bylo příjemné.
Knihy pana spisovatele mám ráda už od dob svého dětství a mládí. A ani tato mne nezklamala. Z nostalgie dávám pět hvězd.
Mně se knihy této paní spisovatelky moc líbí, i když tohle je teprve moje druhá od ní. Jsou totiž vždy dobře napsané a čtivé. A s touto knihou jsem byla také spokojená. Doporučuji.
Moc hezká a milá kniha, která se mi dobře četla. Víc už psát nebudu, tento příjemný příběh se mi opravdu líbil, a proto hodnotím pěti hvězdami.
Poměrně brzy za sebou jsem si pro přečtení vybrala další detektivku s Adamem Dalglieshem, který je mi opravdu sympatický. A nebyla jsem zklamaná, protože je to dobrá kniha, kde se klasicky vyšetřuje vražda slavného autora detektivek. Jak trefné, viďte? Hezky se mi to četlo, proto za mne pět hvězd.
Dobře jsem si početla, kniha byla napínavá a opravdu čtivě napsaná. Také atmosféru dokázala paní spisovatelka navodit na výbornou. Nemám tedy co vytknout a hodnotím pěti hvězdami.
Od této paní spisovatelky jsem doposud nečetla žádnou knihu, přestože mi její jméno není neznámé. A tento příběh se mi četl jedním dechem, byl napínavý, výborně napsaný a také romantický, pro mne tedy jako stvořený. Doporučuji.
Tohle byla taková docela vydařená oddechovka, četla se mi lehce a ještě k tomu dobře skončila. Na odreagování od všedních problémů byla jako stvořená, kromě toho jsem se dost pobavila, a proto za mne tedy protentokrát čtyři hvězdy.
Nakonec jsem si s pokračováním této řady dala hodně na čas. Stále jsem si vybírala jiné knihy, a proto se na tento další případ dostalo až nyní, po několika letech od doby, kdy jsem v ruce držela první díl s Lottie Parkerovou. Kniha je hodně dobře napsaná, proto se mi četla lehce. Ale téma bylo pro mne těžké, téměř nestravitelné. Přesto bych na závěr chtěla ocenit autorčin čtivý styl, proto jí dávám plných pět hvězd.
Krásné slovenské pohádky, které jsem už předčítala svým dětem a o celou řadu let později také vnučkám. Teď už si je ale přečtou samy, ale já se ke knize ráda vracím, protože tyto pohádky jsou opravdu moje oblíbené.
Tohle je prostě tak krásné čtení, pro moji romantickou duši jako stvořené. Tento poslední díl se mi líbil úplně stejně jako všechny předchozí. A jsem docela smutná, že jedna z mých nejoblíbenějších řad už končí. Těžko jsem se loučila s Marií, Paulem, jejich dětmi a všemi ostatními. Tak snad někdy nashledanou!
Knihy z této řady se mi opravdu líbí a ráda je čtu. Nemám tedy co vytknout ani tomuto případu, který vyšetřují policisté s pomocí Sebastiana Bergmana. Mrzí mě otevřený konec, ale to bohužel nezměním, a proto si po nějaké době přečtu i pokračování.
Na začátku knihy mne zarazilo, že Oldřich z Chlumu zde svoji ženu Ludmilu teprve poznává. V knihách, které jsem četla dříve, byli už totiž sezdaní. To mi ale po nějaké chvíli přestalo vadit a soustředila jsem se na detektivní zápletku. Na závěr bych tedy chtěla napsat, že kniha se mi líbila a já jsem si příjemně početla.
Nemám co dodat a je mi líto, že tato řada s Freyjou a Huldarem skončila. Líbily se mi všechny knihy a paní spisovatelku jsem si oblíbila. Dávám tedy všechny hvězdy a doporučuji.
Letní záhady jsem si přečetla až na podzim, protože se kniha ke mně dřív nedostala. Proto jsem si ji nemohla vzít někam k vodě, ale četla jsem ji v křesle, pěkně zabalená do deky s velkým šálkem čaje vedle sebe. Několik povídek z této sbírky jsem znala, ale některé byly pro mne nové. Líbily se mi ale všechny a opravdu jsem si dobře početla, proto knize dávám pět hvězd.