mabell komentáře u knih
Jediné co jsem v knize opravdu postrádala, je mapa. Celou jejich cestu jsem se musela koukat na mapy do mobilu, kde přesně ti vlastně jsou.
Jednohubka k obědu, ale není dobré u toho jíst, protože riskujete, že vám zaskočí smíchy :) Nejlepší jsou ty pravdy o kočkách!
Předchozí dvě mě zaujaly více, nicméně opět zajímavý výběr.
Knížka, která člověka přiměje se zamyslet a pobaví. Ne každému to sedne, ale u nás v rodině to sedlo. Osobně chodím na hřbitovy moc ráda, a když potkám zajímavý epitaf, tak si ho taky zapíšu.
Něco tomu tentokrát chybělo. Asi jsem čekala víc o tetování, nevím. Každopádně jsem se dozvěděla několik zcela nových informací, třeba že tis má listy a také jsem byla překvapená, že u sebe Francis nosí dolary.
Zase tak moc vtipných dialogů jsem nepotkala. Ale nakonec jsem se docela bavila (a tím myslím posledních 30 stran).
Na můj vkus to bylo moc roztahané. O sto srtánek méně a byl by to prima příběh. Takhle jsem se muslela nutit do čtení, protože jsme chtěla vědět, zda to dopadne podle očekávání.
Skoro tak dobrá jako bílý oheň. Byla jsem opravdu potěšena, že jde opět o samostatný příběh. Sice tam mohlo být trochu více pendergastovské mystiky, ale jinak super!
Čekala jsem, že nadchne víc. Nejsem vyloženě zklamaná, příběh i rozuzlení bylo super, ale místy jsem se knihou musela hrozně prokousávat. Opravdu bavit mě začala až od poloviny třetí části.
A tak nebylo to tak zlé. Trochu slabší než předchozí dvě, ale zase dostaly víc prostoru postavy, které už jsou čtenáři známé a to mě velice bavilo.
Knihy s válečnou tematikou nemám ráda, ale tahle mě upoutala obálkou a tak jsem si řekla, že to zkusím. Četla se mi moc dobře, příběh jako takový se mi taky moc líbil, ale kdyby skončila přesně o šest vět dříve dala bych jí o hvězdu víc.
Tohle je asi jedniný případ, kdy se mi film líbil víc než kniha. Kdybych film neviěla, tak bych knihu asi a ni nedočetla. Na můj vkus byla poněkud zmatená. Víc jak dvě třetiny jsem se do čtení opravdu nutila a až ke konci mě začala bavit.
Četla jsem ji když bylo venku přímo nechutné vedro a lepší knihu jsem si nemohla vybrat. To horko jen podpořilo úžasnou letní atmosféru v knize - letní ospalou Itálii, měla jsem pocit, jako bych tam, byla s nimi a z povzdálí celý příběh pozorovala.
Nesbøho jsem začala Netopýrem a vůbec se mi to nelíbilo. Pak mě kolegyně přesvědčila, abych si přečetla Lovce hlav, protože o tom chtěla diskutovat, to bylo trochu lepší. Ale Syn! Ten mě dostal. Přečteno jedním dechem. Možná dám Nesbømu ještě šanci ;)
Tak tohle na mě bylo už moc. Druhý díl se mi líbil mnohem víc a přišel mi i mnohem živější. Tohle bylo takové utahané.
Kdyby kniha skončila na straně 340, vysloužila by si místo v mé knihovně. Ale tím koncem mi to autorka celý pokazila...
Namlsaná knihou jsem se pustila do filmu. Kniha byla boží, film mě velice zklamal. Knihu jsem přečetla jedním dechem a u filmu jsem jen čekala na konec.