MakiMel

Je to přesně ta knížka, kde vám na konci spadne brada a řeknete si, že tohle jste teda nečekali. A to nemám thrillery moc v oblibě, kvůli tomu strachu, který se mě vždycky drží během čtení. Tento příběh je ale dobře vystavěný, nenechá vás vydechnout, nejsou v něm žádná hluchá místa. Takže vřele doporučuji.

Protože Fulghuma miluji a nejsem zkrátka vůbec objektivní...

Poměrně trefné komentáře a kreslené vtipy, které bohužel odrážejí problémy současného českého školství. Jako podnět k diskuzi určitě výborná věc.

Pohodový příběh, oddechové čtení, ale má spád a čte se rychle a dobře. Vřele doporučuji.

Dávám knize poctivé 4 hvězdičky, tu pátou fakt nemůžu. Ale na oddech rozhodne dobrá kniha, baví mě ty Hartlovy hrátky s osudemy aneb co by kdyby. Doporučuji

Velmi dobrá detektivka z prostředí Beskyd vystihuje náturu obyvatel zdejších samot a polosamot. Nemohu říct, že by se po dočtení konal nějaký wow efekt, ale rozhodně je to dobře napsaná kniha, která zaujme.

Příběh už mnohokrát řečený, tentokrát pro mě ale poněkud nestravitelný. Příliš mnoho rádoby zvratů, příliš mnoho diskuzí a debat u kterých jsem nechapala co je jejich důvodem. Čte se to rychle a na druhé stránce je jasné jak to skončí. Oddechovka ano, ale už jsem četla i lepší a to byly přímo v paperbacku od Harlequine.

Tak je třeba si přiznat, že to je červená knihovna, ale napsaná je tak dobře, že se jí nebudete chtít pustit, dokud ji nepřečtete. Nicméně od druhé poloviny je postavená hodně na erotických scénách, což ji trochu snižuje, ale k oddychu rozhodně doporučuji.

Parádní cestopis s osobním příběhem, který se čte naprosto lehce, i když se tematicky dotýká duševních potíží a hledání životní cesty. Humor působí přirozeně, ne tak násilně, jak jsme zvyklí z mnoha dnešních výpovědí a blogu. Trochu jsem se sekala na výpisu jednotlivých měst a vesnic na trailu, tady jsem přeskakovala, ale jinak vřele doporučuji, rozhodně zajímavé čtení, obzvlášť pro fanoušky knihy a filmu Divočina.

Silný příběh, který je sice trochu očekávatelný, nicméně mu to vůbec neubírá na čtivosti. Trochu připomíná sérii od Jojo Moyesové. Děj má spád, vřele doporučuji.

Neobvyklý příběh o dívce, která se srovnává se svou zázračnou pamětí a o světě dospělých, kteří se naopak snaží zapomenout. Rozhodně se četla sama, je to spíše psychologický příběh, při kterém si ale odpočinete. Doporučuji.

Pustila a nechytila. Aristokratka je pro pobavení, ale tohle je výpověď člověka, ze které mrazí. Jen se nemohu zbavit otázky, jak to bylo dál. Jelikož jsem na zámku nedávno byla, tak jsem si celý děj vsugerovala do tamních prostor a opravdu mi běhal mráz po zádech. Vřele doporučuji.

K přečtení mě inspirovala návštěva zámku Milotice a nemůžu se ubránit tomu, abych tam při čtení celý děj tak nějak zasazovala, každopádně jde o jednudušší nebo spíš prvoplánovou literaturu, ale neskutečně jsem se bavila. Nedoporučuji číst při uspávání dětí, dusila jsem se smíchy.

Autorka opět nezklamala. Čekala jsem, kam ještě může příběh Lou pokračovat, a on pokračoval opět spletitými uličkami vztahů a situací. Doporučuji dočíst tuto triologii až do konce. Dostala jsem se k této knize o dost později než jsem četla první dva díly, ale měla jsem pocit, že se vracím ke starým známým.

Fascinující niterný příběh, který člověka nenechá vydechnout.

Přečteno za jeden den, jedním dechem. Je pravda, že jsem některé pasáže přeskakovala a jela jen po hlavním vláknu příběhu, ale nečekané rozuzlení mě tedy dostalo.

Tak trochu netradiční detektivka. Vraha známe od prvních stránek a z počátku jsem si trochu říkala, že je snad jasné, jak se to uzavře, ale v tom se začala situace zcela měnit nečekaným směrem. Každopádně je to velmi dobrá detektivka z našeho prostředí a s dobře propracovanými postavami.

Po prvních dvou dílech mám trochu pocit, že se opakuje stejné schéma. Snad ani není možné, aby v reálu tolik sériových vrahů mělo souvislost s někým z vyšetřovatelů. Bjorkova finta s pachatelem je v tom, že čtenáři nabízí několik možných variant, ale tu správnou nechává jen na okraji, díky čemuž se na konci dostaví wow efekt. Ve třetí knize už je to ale trochu šablona. Každopádně Miu i Muncha jsem si oblíbila a pořád je to skvěle napsaná detektivka. A pokud bude další díl, určitě si jej zase s chutí přečtu.