malýčtenář malýčtenář komentáře u knih

Pán hor 2 Pán hor 2 Hana Marie Körnerová (p)

Další osudy hlavních hrdinů sledujeme v druhém díle. Stejně jako v prvním se jedná o romantický příběh, který ocení především ženy ,které jsou romantické a přeji si prožít krásný a emotivní příběh aspoň při četbě.

10.09.2022 5 z 5

Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

I když nemám ráda knihy s tématikou války, příběh mě zaujal a celkově se mi líbila. Další kniha, která mě zaujala od autorky. Sice historický příběh byl smutný, ale aspoň současnost měla nadějný konec. Romantický příběh, který doporučuji.

11.08.2022 4 z 5

Časy se mění Časy se mění Anne Jacobs

Opět sledujeme osudy nejen jedné rodiny, ale skoro celé vesnice Dranitz. Jak se splní sny všech hrdinů? Kniha se čte jedním dechem, jenom snad historické kapitoly mě moc neupoutaly, i když historii mám ráda. Ale budiž, kniha se mi líbila a hlavně se vyřeší rodinné problémy. Těším se na další knihy od autorky.

14.02.2022 5 z 5

Bouřlivé časy Bouřlivé časy Anne Jacobs

Sledujeme další osudy hlavních hrdinů. Podaří se zrenovovat panské sidlo? Franziska konečně má svatbu se svou dávnou láskou I když o 50 let později. A co ostatní rodina? Není to lehké, ale na vše máme čas a ještě třetí díl.

14.02.2022 5 z 5

Ross Poldark - Návrat domů Ross Poldark - Návrat domů Winston Graham

Zpočátku jsem byla trochu zklamaná, ale ďěj se rozběhl a zakratko mě
mě vtáhl do děje. Sice jsou pasáže o problémech týkající se práce v dolech, které mě moc nezaujaly,ale jinak jsem s knihou docela nadšená. Asi budu číst i další díly.

01.02.2022 4 z 5

V temnotě V temnotě Cara Hunter

Je to druhá kniha, kterou jsem od autorky četla. Děj je napínavý, ale ke konci jsem už ztrácela přehled kdo je kdo. Nečekané rozuzlení, skoro nemožné, ale kdoví, co všechno je možné. Doporučuji.

07.08.2021 4 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Kniha se čte velmi dobře. Sice chování některých postav je nepochopitelné, ale může být. Proč ne. Konec je více než překvapivý. Ale vysvětlení, jak k němu došlo, není . Ale stejně doporučuji.

21.07.2021 4 z 5

Horečka Horečka Deon Meyer

Po počátečním váhání jsem se začetla. Řekla bych, že číst tuto knihu v dnešní době, je celkem odvážné. Nechci domyslet, kdyby to byla skutečnost. Nejsme k tomu daleko. Obsah knihy nás přivede na různé myšlenky a úvahy. Uf, teď se odreaguji nějakou odpočinkovou knížkou. Bylo to náročné.

08.06.2021 4 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Opět velmi působivý a dojemný příběh o reinkarnaci psího života. Autor opět nezklamal a velmi citlivě nám přibližuje lásku a oddanost našich nejlepších kamarádů. S úsměvem, ale i slzičkou v oku jsem sledovala příběh a musím jen vřele doporučit. Asi kdo nemá psa,nepochopí.

10.04.2021 5 z 5

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Byla jsem trochu na rozpacích, zda knížku číst, ale již po pár stránkách jsem pochopila, že není třeba váhat. S napětím jsem četla příběh plný lásky a porozumění. Knihu jsem měla přečtenou druhý den. Jsem ráda, že snad bude pokračování. Doporučuji.

27.03.2021 4 z 5

Alchymistovo tajemství Alchymistovo tajemství Scott Mariani

Moje první kniha od tohoto autora. Od počátku napínavá, děj se stále více stává záhadnější a napinavější. Člověka knížka nuti stále číst. Určitě si přečtu i další knížky.

21.01.2021 5 z 5

Diagnóza žena Diagnóza žena Zuzana Součková

Jak jsem očekávala, knížka byla suprová. Místy jsem se musela nahlas smát, což se mi obvykle nestává. Jen více takových knih a svět je hned veselejší.

16.11.2020 5 z 5

Sestry z Versailles Sestry z Versailles Sally Christie

Kniha mě upoutala svým názvem, historii miluji a kdo by se nechtěl podívat do Wersailles? Jaký byl život v zámku? Za pozlátkem intriky, pomluvy, vraždy. Určitě nebyl lehký, ani pro milenky krále. Kniha nebyla špatná, ale čekala jsem asi trochu více.

10.11.2020 4 z 5

Žena na lesní cestě Žena na lesní cestě Megan Goldin

Napínavá kniha od začátku do konce. Čte se jedním dechem a nemůžem se dočkat rozuzlení. Konec příběhu je fascinující

01.10.2020 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel Brooke Harris

Tak smutnou knížku jsem snad ještě nečetla. Příběh o láskyplném vztahu v celé rodině.

01.10.2020 4 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Už jsem dlouho nečetla tak poutavou knížku. Smutná,ale velmi čtivá.

28.10.2019 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Další kniha sci fi, od autorky série Dvorů, která mě vtahla do děje a musela jsem stále číst. A to tento žánr nemám ráda. Napínavý příběh, napůl pohádka, dále horor, ohromná fantazie, I trochu romantiky. Zkrátka autorka má velkou fantazii a obdivuji všechny autory, co ještě dokáží čtenáře zaujmout něčím novým, ať se to týká jakéhokoliv tématu.

22.12.2024 5 z 5

Vražedná krása Vražedná krása Jaroslava Černá

Příběh, který je založen na skutečném historickém základě v roce1646, nám se svou vlastní fantazii vypráví autorka ,která nikdy nezklame. Historické drama, kdy krása není vždy jen ku prospěchu věci. Napínavý příběh nás opět vtáhne do děje a my se ocitáme v Rudolfinské Praze a s napětím sledujeme, jak vše skončí.

17.12.2024 5 z 5

Vánoce v Šípkové ulici Vánoce v Šípkové ulici Alena Mornštajnová

Tak jsem se opět těšila na další knihu od autorky, ale jíž obal knihy mě zaskočil. Ale proč si nepřečíst pohádku? Pěkné podání vánoční nadilky pro malé děti. Příjemné zpestření na 10 minut.

13.12.2024 4 z 5

Světlo v bouři Světlo v bouři Corina Bomann

I tento druhý díl nás opět přivádí již do známé nemocnice, kde se díky hlavní hrdince Lilly opět ocitáme. Prožíváme s postavami románu opět jejich starosti i radosti, kterých je bohužel méně. Nastupuje zde zlá doba, která nepřeje mnohým hrdinům. Další díl, který nelze nedočíst.

08.12.2024 4.5 z 5