Mamka_cte Mamka_cte komentáře u knih

Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Třetí díl série Z krve a popela. Autorka prostě umí psát, knížka vás totálně pohltí při scénách mezi Casem a Poppy, bojování nebo oběvování Atlantie.

Začátek byl pomalejší, ale pak se to totálně rozjelo a já hltala každé slovo. Při posledních řádcích jsem si hned říkala: Potřebuji okamžitě pokračování".

Vzájemná láska mezi Poppy a Casem se prohloubila a naprosto z nich vyzařuje. Ať už ochranou před lidem Atlantie, rodinou prince Casteela, vzájemné obětování pro toho druhého nebo stálé pošťuchování a škádlení.

Poppy se postupem v knize dozvídá svůj původ. Sice stylem pokus/omyl, ale nakonec přece.

Objevují se nová stvoření .. Neviditelní, Drakeni, Revenanti, opravdu se v knize nenudíte.

Hvězdičku ubírám za často opakované věty a akce (častý sex, Willa, stálé řešení původu Poppy) a unavenější začátek. Konec knihy mě totálně navnadil na další díl a nemůžu se dočkat.

Zbožnuju od prvního dílu naprosto Casteela ale i Kieran mi začal dost přirůstat ke srdíčku.

Knihu bych doporučila každému kdo má rád fantasy, hodně sexu, romantiky, ale i humoru a škádlení.

07.03.2023 4 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Podle propagací a recenzí z okolí jsem věděla, že kniha bude super, ale TOHLE jsem nečekala. Kniha mě totálně pohltila a já jí přečetla za dvě hodiny, kdy jsem se snad nepohnula z místa a jen otáčela stránky. A v některých pasážích jsem snad ani nedýchala.

Kniha vyobrazuje život dvou mladých lidí, kteří to vůbec neměli lehké.
Samson je tajemný od samého začátku, ale postupně se Beye otvírá a odhazuje své slupky cibule. Jeho život je jedna velká katastrofa, ale on bojuje dál.
A totéž bych mohla napsat o Beye. Kniha začíná o tom, že najde svou matku mrtvou a dozvídáme se jaký byl její život bez peněz a s matkou feťačkou.

Děj se odehrává na poloostrově Bolivart a převážně i na plážích. Autorka krásně popsala sílu a energii oceánu a při čtení se cítíte, jako by jste byli u oceánu právě také.

Příběh není vůbec předvídatelný a do posledních stránek jsem nevěděla, jak to celé dopadne. Stále jsem přemýšlela, co se mohlo Samsonovi stát a až za polovinou knihy se začnete dozvídat útržky jeho minulosti, ale i přítomnosti.

Kniha byla opravdu úžasná a moc se těším až si přečtu i jiné knihy od této úžasné spisovatelky.!

07.03.2023 5 z 5

Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Kniha je žánrem něco mezi YA, fantasy a thrillerem. Od začátku jsem se nemohla odtrhnout. Až do konce knihy si s čtenářem autorka hraje a dokaže při tom skvěle udržet čtenářovu pozornost.

Děj se odehrává v malém městě, které je protkáno lidmi, kteří mají nějakou schopnost. Hlavní postavy jsou převážně děti, narozené za jeden rok.
Postava Grey, narozená ve stejnou hodinu a stejný den s Elorou. Dva plamínky zapálený jednou sirkou. Elora jednu noc zmizela a Grey musí zjistit, co se jí stalo a hlavně .. jí najít.

Příběh je neskutečně poutavý, tajemný a čím více se dozvídáme, tím více nevíme. Já do konce knihy nevěděla, kdo byl tím vrahem. Kdo na tom byl stejně?

Líbil se mi vztah Grey s babičkou, ale jinak ta holka nevěděla co chce. Nebo přesněji.. koho chce.

Knihu doporučuji všema dvaceti a pokud se přeloží další kniha od této spisovatelky, tak si ji ráda přečtu.

07.03.2023 5 z 5

Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Vaaau, tak přesně tenhle pocit jsem z knihy neměla. První polovina byla pomalá až nudná, druhou polovinu vylepšilo hodně akce a citů.
Děj byl hodně předvídatelný a nepřipadal mi nijak napínavý. Moc věcí se dokola opakovalo (popisy okolí, přírody, oblečení,...).

Mělo by se jednat o retelling na Červenou Karkulku a první podobnost jde vidět už na obálce. A ta se fakt povedla.

První dcera Nei je přislíbena trůnu, druhá dcera Reda Vlku a Divému lesu.

Příběh Redy mě bavil od začátku, byla mi sympatická už jen tím, jak se postavila ke svému osudu.

Kapitoly se sestrou Nei mě vůbec nebavily a byla jsem na ní dost naštvaná, jak všechno Redě kazí. Snadno se nechala zmanipulovat za cenu toho, že dostane svou sestru zpět.

Ale Vlk? Eammon? To byla jiná věc. Chránil celý svět za cenu své bolesti a voněl po knihách, no která z nás by nechtěla, aby její přítel takto voněl?

Romantická linka je dost pozvolná, ale vlastně mi to vůbec nevadilo a o to víc jsem se těšila, jak to bude dál.

Plusové body dávám za originalitu a prostředí, kde se příběh odehrával.

Příběh skončil otevřeným dějem a pokud vyjde další díl, tak si ho i proti všem chybám přečtu ráda.

07.03.2023 3 z 5

Užít si rozvod do poslední slzy Užít si rozvod do poslední slzy Veronika Mrázková

Při nabídce štafety, kterou pořádala @knizni_blizenec jsem nejdříve koukla jaký je to žánr. Pro mojí smůlu jsem se podívala zrovna na první odkaz a to pointu (jelikož tam byla kniha vydána). Tam je zmíněno, že se jedná o ženský román s humorem, takže jsem hned psala Markétce, že se štafety ráda zůčastním.

Vždy se koukám ohledně žánru a jiných informací na databázi a tady je ta chyba, že jsem to tentokrát neudělala. Protože já biografii do svého oblíbeného žánru vůbec nezařazuji. Tento žánr jde úúúplně mimo mě a celkově mě nebaví.

A tady už jste si museli domyslet, že je nějaký problém. Celkový příběh a psaní autorky mi nesedlo. Do čtení jsem se nutila a kdyby to nebyla štafeta, tak knihu po pár stranách odložím a už nikdy neotevřu. Stále jsem čekala na ten humor, nebo zmínku rom prvků.

Kniha byla těžce napsaná a hrozně mi vadily dlouhatananáské věty, které byly i přes několik řádků. Další co mi vadilo byly témata o vesmíru, esoterika a duchovní cesty, tohle jde opět úplně mimo mě.

Co bych ocenila více rozepsat, byly zmínky o nevlatní dceři. Tím málem co bylo zmíněno se vyobrazila v nepěkném a hrozně negativním světle. Určitě si každý najde to své v knize a pro mě to bylo to, že jako matka a manželka, nesmím vše nechávat jen na svých bedrech.

Moc mě mrzí, že jsem negativní, takže knihu ani nehodnotím, protože tento žánr vůbec nečtu, a teď už fakt vím proč. Omlouvám se autorce, ale každá kniha si najde vlastní čtenáře, jen já jsem to tentokrát nebyla.

14.11.2024

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Fantasy v podobě milé jednoubky, kterou jsem opět za den zhltla. Moc hezky se mi četlo a děj utíkal jako o život. Na poslední stránce jsem si řekla “aha, to je asi všechno ... něco mi prostě chybělo.

Příběh je pohádkový a moc hezky vymyšlený, ale občas mi to přišlo moc jednoduché, takové nijaké.

Romantická linka je fakt hooodně lehce naťuknutá a moje dušička doufá, že se v druhém díle rozjede. Protože má k tomu krásné základy.

Hlavní hrdinka Tespest žije mezi královskou elitou Ohaři. Stane se první ženskou Ohařkou po tom, co zabije lva a vyslouží si své čestné místo, přestože se elita do teď zkládala jen z mužů. Je hodně odhodlaná, ale zároveň nezkušená a vrhá se do všeho bezhlavně. Moc se mi líbilo její rozplétání pravdy a boj s emocemi.

Na druhé straně (doslova) tu je lišák Pyre, který je samé překvapení. Je vtipný, přitažlivý, ale i vznětlivý. Jeho postava mě bavila od začátku.

Nejoblíbenější postava byl určitě Briggs, který se staral o Tempest, když byla zraněná. A nejhorší? Rozhodně král Destin. Odporný, zlý a oplzlý.. hodně špatná kombinace.

Hned jsem začala číst druhý díl, protože jsem zvědavá, jaké intriky a překvapení na nás čekají. Veliké plus za obálku, ale to by jinak nešlo, když je od @adela.stopka .. prostě krása.

I když jsem našla nějaké nedostatky, tak se mi kniha moc dobře četla a líbila, takže vám tuto pohádkovou a oddechovou jednohubku doporučuji!

11.11.2024 4 z 5

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Od autorky jsem již četla Dvanáct měsíců. Kniha se mi moc líbila, ale na tuhle jednoznačně nemá! Dokonalost! Zamilovala jsem se do světa duchů a temnonošů.

Příběh se odehrává v době kdy padla opona a mrtví (duchové) mohli přejít mezi nás. Do toho zasáhl mor plicní chřipky a celý svět se změnil. Nová pravidla, nový způsob života.

Hlavní hrdinka Lexi je temnonoška a celý život byl k ní krutý. Od malička viděla duchy a nikdo jí to nevěřil. Byla to bojovnice a ničím se nenechala rozhodit. Moc se mi líbilo spojení a její jméno ... Lexaurin = Lexi (vetšina lidí si po pádu opony změnila jméno).

V příběhu je hodně romantických linek, ale ta hlavní byla nejkrásnější. Prostě jiskřivá a žhavá. I když jsem nejdřív na začátku myslela, že Lexi skončí s Aronem.

Autorka má specifický dar. Umí zabíjet skvělé postavy v jakoukoliv dobu. I klidně na konci, když už čekáte happyend. To fakt nebylo hezké! Zlomilo mi to srdce.

Duchové, detektivní nádech, napětí, láska a mnoho dalšího. Tohle vše by vás mělo nalákat k přečtení téhle úžasné knihy! Autorka píše čtivě. Příběh odsýpá a já ji za necelý den přečetla. Konec knihy je otevřený a já bych klidně brala druhý díl. Úplně vidím, jak by se dal James dohromady s Grace.

Sice je začátek měsíce, ale teď už vím, že je to kniha měsíce Listopad! Tak moc jsem nadšená a rozhodně ji budu dále doporučovat.

Obálka knihy je nádherná, ale co čekat od nadané @adela.stopka

04.11.2024 5 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Autorka v knize hojně probírá vrstvy společnosti, diskriminaci a rozdělení lidí kvůli schopnostem.

Hlavní postava Paedyn mi padla do oka od prvních stran. Prořízlá upřímná pusa, neskutečně mocná i když je bez moci. Dokáže žít a vyhrávat mezi elitama a já ji celou knihu hrozně fandila.
Ale pak přišel na scénu princ Kai. Ach bože! Kolik může mít knihomolka ve svém životě knižních lásek? Krutý podmanitel, který ale postupem sundá svou tvrdou masku.

Na druhé straně je tu princ Kitt, bratr Kaie a totální protiklad svého bratra. Milý a cukříkový nástupce trůnu. Blah.
Když už jsem mu začala dávat od cca poloviny knihy šanci, tak se na konci pěkně vybarvil.

Největší záporák knihy byl pro mě určitě král. Jak jsem ho nesnášela, když Kai popisoval svou přípravu.

Slow burn romantická linka byla to hlavní, co mě pohánělo číst dále. Také, že jsem za den a půl měla přečteno. Potřebuji okamžitě druhý díl!

Proč musí autoři zabíjet tak milé postavy? Na konci mi Pae bylo hrozně líto, vše myslela dobře (no dobře - skoro vše ) a posledních 100 stran jsem četla nepřetržitě, abych věděla, co bude dál.

Konec knihy je celkově jeden velký zvrat a překvapení. Proč to muselo skončit takto?! Potřebuji vědět, jak to bude dál.

03.11.2024 5 z 5

Slunce života Slunce života Andrea Klimešová

Kniha rozebírá dvě těžká životní témata, ale je napsaná tak krásně, že jsem neměla špatné pocity nebo smutnou náladu, jak to jiné knihy dokážou. Autorka poukázala na to, že každý bojuje ve svém životě nějakou bitvu, ale že je lepší, když v ní nebojujete sami, ale máte se o koho opřít a bojovat společně s někým blízkým.

Příběh by si zasloužil rozhodně více stran navíc, protože mi chybělo pár věcí. Nebylo toho moc o tom, co předcházelo tomu, že se jedna z hlavních postav chtěla zabít, nebo ten otevřený konec? Achjo! Potřebuji vědět, jak to celé na obou stranách dopadlo! Doufám, že Alice pořádně kopla Petra do míst kam slunce nesvítí, protože už jen kvůli takovému člověku, bych se asi zabila! Vysávat podle teploty? To mě totálně sundalo z gauče! Tuto stránku jsem četla snad 10x, jestli vážně dobře vidím!
Chybělo mi prostě pár důležitých detailů, které by příběh dotáhly k dokonalosti.

Rozhodně ale musím autorku pochválit, že dokázala napsat nelehký příběh, kde se rozhodně každý najde. Jak už v nemoci, samotě, méněcennosti a nebo jen celkově potrápí vaše emoce.

Doporučila bych, aby si tuhle knihu přečetl každý, protože si při čtení uvědomíte své hodnoty a promítnete svůj život. A ještě jedno doporučení - nevěřte tomu, co lidi prezentují ve virtuálním světě. Nikdy není vše tak růžové. Jednoduše - navrch huj, vespod fuj.

Moc se mi líbilo skryté přirovnání k mandarince, nádhera!

Dva protkané příběhy, které vás vezmou za srdce. Doporučuji! Rozhodně by vás příběh neměl minout.

03.09.2024 3 z 5

Corrupt: Skazení Corrupt: Skazení Penelope Douglas

Jelikož jsem od autorky už četla více knih a láska na hraně mě totálně ohromila a dostala, tak jsem po vydání Corrupt neváhala (i když vyšla zatím jen na Slovensku) a ihned koupila eknihu. Hned ten večer jsem začala číst. A tady, tady začíná kámen úrazu. Kniha nás na začátku upozorňuje, že obsahuje emocionálně těžké témata a před začátkem čtení se musíte pořádně rozhodnout, jestli zrovna tento příběh budete číst. Ehm, proč? Zrovna v tehle knize jsem nenašla vůbec nic, co by bylo nějak extra špatné a těžké na čtení. Znám mnohem, mnohem horší knihy, které upozornění ani nemají!

Zklamání. Tím bych to shrnula. Laskou na hraně autorka nastavila obrovskou laťku a touto knihou ji určitě nepokořila. Čekala jsem opět ohromení a pecku, ale to se nekonalo. Je možné, že toto nesedlo jen mě a ostatní to budou milovat, ale já do téhle skupinky tedy nepatřím.

Peníze, sex, intriky, drama a napětí nechybělo. Čtyři sexy a bohatí jezdci také nescházeli. Ale? Něco mi prostě chybělo. Žádný wow moment, pohoršení a rozdělení společnosti nebo incest jak to autorka umí. A na to jsem asi čekala.

Nejvíce se mi líbila (jaké překvapení) scéna v sauně. Kdyby se v takové atmosféře odehrávala celá kniha, tak jsem neskutečně spoko!

První díl je o prvním jezdci Michaelovi. Zbývají tři. Jestli budu číst dále? Uvidíme jaké budou recenze a obálky. Protože obálka a ořízka je neskutečná! Plusové body už jen za toto.
Řekněme si narovinu. Obálka dělá hodně a já často vybírám knihu očima.

10.06.2024 3 z 5

Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Jelikož jsem od Amo četla první sérii Elitní klub králů, která mě příliš nenadchla, tak se mi do další autorčiny tvorby moc nechtělo. Ale to by se kolem mě nesměly vyskytovat určité žínky (vy víte) a hlavně @helg_abooks , která mě skoro až psychicky vydírala, abych si knihu přečetla. A jsem teda ráda. Knihu jsem si spojila s vyzvou #ctemezapraseneknihysrenulkou16 a zhltla ji asi za necelé dva dny.

Začátek byl trochu zmatený, protože se všichni musí jmenovat přece na písmeno K. Proč?! Postupem v knize jsem si říkala, že autorka musí zobat pořádně silný bobulky, aby takový příběh vymyslela. Od začátku je nám podstrčeno minimum informací a děj je zamotaný jak jen jde. Ale? Postupem knihy nám autorka hází drobeček za drobečkem a každá informace západne na své správné místo.

Kniha je neskutečně žhavá a erotické scény přímo vyskakují ze stran. Sakra! Štěstí, že mám manžela, který chápe moje nálady při čtení takových knih.

Přijďte se seznámit s Bratry z Kizniče. Nebudete si umět vybrat a jejich testosteron vás uhrane.

Ten šok, když na mě autorka vybalila to s Dove? Srdeční kolaps. Brzy si musím přečíst druhý díl. Moje psychika se dostává do normálu, takže se musím přece zase rozhodit.

Tuto sérii rozhodně doporučuji, oproti EKK je to bomba! Kniha vás rozdrtí a nenechá vás chladnými.

24.04.2024 5 z 5

Marco Marco Marcy Jell

První díl série Jezdci apokalypsy a protože už mám přečtené všechny díly, tak mužů říct, že tento u mě vyhrál na plné čáře a líbil se mi nejvíce. Takové jednohubky na jeden večer. Také jsem je měla všechny čtyři přečtené za tři dny. Neskutečně čtivé, návykové a já se zase zamilovala.

Marco a Brooke je super dvojka a ta jejich chemie? Vzrušení, hormony a sex musíte cítit na kilometry. Brooke si mě získala hlavně svou povahou a plus tím, jak zacházela s čtyřnohými mazlíčky. Ti se v tomto díle vyskytují nejvíce, takže možná kvůli tomu, ho mam nejradši. Líbí se mi, že všichni čtyři bratři se v knize hojně vyskytují. Testosteron na maximum. Další top postava je babča.. abuela, abuelita. Prostě jí miluju!

Úžasné jak jako rodina drželi pohromadě, jak bydleli vedle sebe a jak byli sehraní. A k sežrání. Prostě to se vším všudy miluju! Představte si taky mafiánského zabijáka s čivavou v ruce. Vrrrr.

Narážky a humor jsou v této sérii tím hlavním, co dělá knihu tak čtivou. Plus dávám za bonusovou kapitolu, kterou si na konci každé knihy můžete stáhnout a tahle se mi líbila nejvíce. Méďa byl top. To jsem čůrala smíchy!

Tuto sérii moooc doporučuji a rozhodně potřebuji další tvorbu od této úžasné české autorky! @marcy_jell_author

20.03.2024 5 z 5

Hudba z vedlejšího kupé Hudba z vedlejšího kupé M. K. Hardy

Tento příběh je oproti sérii Hřiště lásky, kterou můžete vidět snad všude, (protože je fakt úžasná a kdo by nemiloval svalnatý cukrouše?) pomalejší, ale za to krásná romantická kniha.

Příběh krásně plyne a romantická linka je sladká jak marcipán. Pojednává o modelce Emmě a muzikantovi Danielovi. Osud a cesta vlakem do krásné a romantické Paříže, je svede dohromady. No, kdo by se nechtěl zamilovat v městě lásky?

Najdete zde i pár erotických pasáží, ale nic hrozného. Knihu bych doporučila převážně mladším čtenářům, kterým by se mohla moc líbit, vzhledem k tomu, že jsou postavy převážně teenageři a jejich názory a vyjadřování nejsou občas moc “dospělé.

Rodiče Emmy byly tedy oříšek a celou dobu jsem měla tušení, co mají asi za “problém. A nakonec mě překvapili.

Za co ale dávám největší plus, jsou vsuvky hudby a především QR kódů. Díky kterým, si danou písničku hned můžete otevřít a poslechnout. Úžasné, ÚŽASNÉ!

20.03.2024 4 z 5

Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Překrásná kniha z prostředí bažiny a Temného Navu. Moc děkuji za štafetu @kristinawaagnerova .

Svět v knize je naprosto dokonale vymyšlený a napsaný. Od postav po prostředí. Od začátku příběhu jsem byla zvědavá, jak to dopadne s hlavní postavou Lenou, ale hlavně i Korou, která měla méně času se stát bludičkou.

Nejvíce se mi z postav líbila Lena, Nemoj a Ličichar. Objevuje se zde mnoho nadpřirozených druhů. Například ančutky, domovníci, vlkodlaci atd.. Jediné co v knize pokulhávalo, byla romantická linka. Vůbec mě nepřesvědčila a tu chemii jsem mezi nimi prostě necítila.

V knize se ve velkém řeší problémy života. Od sebevražd, přes úmrtí nebo nešťastnou lásku. Citlivější čtenáři by možná v některých částech měli problém, ale většinou se problém vyřeší nebo proloží humorem.

Od autorky @lucie.ortega.navratilova je toto mé první čtení, ale je důkazem, že pro kvalitní četbu nemusíme daleko. Nádherná propracovaná kniha! V hledáčku mám další autorčinu knihu a to Soumrak Edenu, která mě neskutečně zaujala.

21.02.2024 4 z 5

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Tak tohle bylo to nejhorší, co jsem od autorky četla! Série Objekty touhy a Můj tak trochu komický románek mám celé přečtené a všechny díly jsou úžasné. Baví mě ten humor a jednoduchost dějové linky. Moje oblíbené odpočinkové knihy.

Do téhle knihy jsem se nějak nedokázala začíst a skoro vůbec mě nebavila. Jediné, na co jsem se těšila bylo to, kdy se na scéně opět objeví Cade. Takže jen kvůli tomu jsem objednala i druhý díl, který se jmenuje Jenom ne Cade.

Z postav se mi líbily jen bratři Kingovi. Ti když byli spolu, tak se něco neustále dělo a bylo to vtipné. Kira a kamarádky byly spíše nevyspělé puberťačky a ty jejich názory? Achjo.

Celá dějová linka mi přišla nedospělá. Kdyby se příběh neposunul o 7 let ze školního prostředí do dospělého života, tak to ještě asi pochopím, ale takhle teda ne.

Jak už jsem psala, tak na Jenom ne Cade se těším moc a na Jenom ne Nick se těším také, protože Nick dostal v tomto díle nejméně prostoru a je takový “tajemný. Snad nebudu zklamaná.

21.02.2024 2 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

„Jestli mě Aida naštve, strčím jí hlavu do svěcené vody a zjistím, jestli z ní vyšlehnou plameny.

Poslední dobou moc romantiku a hlavně prostředí mafie vůbec nemusím a nečtu, ale viděla jsem na knihu tolika nadšených recenzí, takže jsem ji musela přečíst hned taky.
Romantická pohádka z mafiánského prostředí, tak bych shrnula celou knihu. Dobře se četla, ale jinak mě neoslovila. Čekala jsem asi něco víc.

Moc se mi líbila nespoutaná postava Aida, její vyřídilka a prořízlá pusa byla moje krevní skupina. Oproti tomu uhlazený Callum vůbec. Ale dohromady? Super dvojka s žhavou chemií a postupnou gradující romantickou linkou.

Aida a jahody. To jsem nečekala! Frajerka, aspoň to zkusila.

Příběh obsahuje dost žhavých scén, takže žádná YA kniha.
Dohodnutý sňatek, mafiánské rodiny, sex a peníze.

Nakonec ale knihu doporučuji a těším se na další díl, který vyjde příští rok.

30.12.2023 3 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Dudák dohraje a vystřídá ho nahý chlapec, potřený po celým těle zlatou barvou. Uchopí lyru a zazpívá píseň o zhrzené lásce:
„Ach, paní krásná, paní krutá! Jak mi schází vaše ústa! Oči, vlasy, ramínka, však nejvíc vaše štěrbinka.

Jako milovník fantasy jsem nemohla tuto knižní sérii minout. A jsem moc ráda, že jsem ji začala číst. Sice to není úplná pecka jako Dvory nebo knihy od Armentroutové, ale i tak se mi první díl líbil a těším se na pokračování.

Začátek a 3/4 knihy je pomalejší a chyběla mi pořádná romantická linka, i když se něco (možná) začalo utvářet. Uvidíme v dalším díle, co se z toho vyvine.

Kniha mě neskutečně překvapila svým koncem. Zvrat střídal akci a tak dokola. Kéžby byla taková celá kniha.

Postavy byly krásně propracované. Moc se mi líbil posun Jade, jednoznačně moje oblíbená postava. Bojovnice každým coulem. A její sestra Taryn? Ta mě svým rozhodnutím strašně zklamala. No spíše nasrala. Pardon, ale tohle sestry nedělají.

Fantasy svět byl úžasný a moc se mi líbilo přecházení do světa lidí. Zajímavé bylo unášení lidí.

Od dalších dílů mám veliké očekávání, tak snad mě nezklamou. Doporučuji.

30.12.2023 4 z 5

Němé duše Němé duše Jitka Ládrová

Svět plný intrik, domluvených sňatků, milenek a smrti. Těšila jsem se na svět fantasy, ale zrovna toho fantasy je tam opravdu špetka. Kniha je spíše román plný zhrzených lidí, kteří po něčem touží.

Runel a Namia - jediné postavy, které se mi líbily. Ale jen dohromady.
Kniha je vyprávěna z pohledu 4 postav a občas se mi jména hrozně pletla. Na mě až moc vedlejších postav a dějových linek.

Kniha se mi hrozně vlekla až do necelé poloviny. Začala mě bavit až po tom, co se děj přesunul do Skalního města.

Obálka je nádherná a já se těšila na nějaké krásné fantasy. A ono nic, škoda. Prostředí a svět v knize není skoro vůbec popsaný, ale pomluvy, city a neopětovaná láska až moc. Kolem “toho běží celý příběh.

Viděla jsem strašně moc nadšených ohlasů a recenzí, takže mě mrzí, že já jsem knihou spíše zklamaná. A to mě ještě naštval konec. Chudák Runel. I tak ale děkuji za štafetu s krásným nápadem na příběh.

30.12.2023 3 z 5

Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Tak tomuhle jsem podlehla! Pod obálkou alá upíři deníky se skrývá čtivý příběh ze světa padlých andělů. Děkuji za štafetu @knizniinstac a moc se těším na další díly!

Děj, ve kterém se neustále něco odehrávalo a romantická linka, z které jsem byla paf, dalo dohromady neskutečně čtivou knihu a já ji nedokázala odložit a přečetla snad na jeden zátah.

Romantická linka je na knize to nejvíc, co mě pohánělo číst dále. Potřebovala jsem prostě zjistit, jak to dopadne. Ale ono prd! S tím si musím si počkat na další díl.

Postavy se mi líbí snad všechny, ale Kaiden? Hořim!!! Vidím v něm podobnost s Rothem ze série Dark Elements. A ne jen v něm, ale v celém příběhu.

Padlý andělé, schopnosti, hříchy, romantický trojúhelník, to vše a ještě více se zde vyskytuje. Kniha je určená pro mladší čtenáře a někdy je to v textu poznat, ale i tak to miluju!

Duše je místem sama o sobě a dovede nám nebe změnit na peklo, peklo na nebe.

30.12.2023 5 z 5

Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Krásný oddechový příběh. Čtení jsem si užila a i přes těžkosti v knize, se příběh plynule a jednoduše čte.

Kniha je zařazena mezi romány, ale já bych to řadila spíše mezi YA. Prostě pohádka odehrávající se na střední škole.

Moc hezká byla romantická linka, jejich vášně a postupný rozvoj vztahu jsem jim opravdu věřila a prožívala to s nimi. Jak kdybych byla zpět na intru.

Zápletka s profesorem Waynem byla skvěle vyřešená a moc se mi líbilo, jak to do sebe vše pěkně zapadlo.

Postav se zde objevuje vážně hodně, ale nebyl problém se v nich vyznat. K nikomu jsem neměla záporný, ale ani kladný vztah.

Moc se mi líbilo prostředí školy a vztahy kolem. Trochu mi to připomínalo sérii Škola noci, jen bez fantasy prvků.

23.11.2023 4 z 5