Mamka_cte komentáře u knih
Do knihy jsem se ze začátku nemohla vůbec začíst, ale po tom, co začínají souboje a hry jsem se do příběhu nakonec ponořila.
Hlavní hrdinku (doslova) Kaylu jsem obdivovala za to, jak zabojovala a do souboje a přípravy dala vše. Já bych to nedala a utekla jako ta první.
Anotace slibuje klasickou středověkou fantasy, ale prvky fantasy jsem nějak nenašla. Nakonec mi to ani nevadilo, protože je kniha poutavá a já se hned ponořila do světa turnajů a soubojů.
Romantická linka je maličká, ale roztomilá. Kayle jsem to od začátku přála, i když si nejprve namlouvala, že je to jen dobré kamarádství.
Ohledně názvu knihy a začátku jsem si myslela, že zapomnění bude více prohloubené. I když nějaké prvky by se najít daly.
Příběh obsahuje dost tajemství a já se těším na druhý díl, který (doufám) poputuje taktéž ve štafetě.
(SPOILER) První tři díly byly úžasné, ale tento zklamal. Polovina knihy utahaná a dokola opakující se, jako by autorka potřebovala zaplnit pár stran. Konec knihy už byl super a dělo se i dost zajímavostí a nějaká ta akce.
Co mě vážně nudilo, bylo opakující se řešení co je vlastně Poppy zač a koho je to dcera, nebo rodina.
I sexuální scény jsem občas přeskočila (a to je u mě co říct) někdy byly opravdu nevhodně zařazené..
A co se mi líbilo? Drakeni! Na ty vždy čekám. V tomto díle hlavně Reaver. Dále se mi líbil postupující vztah mezi Poppy a Kieranem a nakonec i Casteelem. Když jsou spolu všichni tři, tak mi to prostě dává větší smysl!
Moc se mi líbilo propojení s druhou sérií a zmínění Serafeny a Nyktase (+drakenů). To mi opravdu zapadlo do děje, za to chválím!
A nakonec je tu Malik. Nebude takový zloun jak vypadá, ale jen je zamilovaný. Ach ta láska.
Autorku mám velmi ráda, ale kdyby tuhle sérii tolik neprotahovala a napsala celý obsah do max tří knih (protože ještě samozřejmě nekončíme), tak by udělala mnohem lépe! Méně je někdy více. Jak se říká, že?
Těším se na zakončení série, i když mě to začíná odrazovat. Ale musím vědět jak to skončí, že.
(SPOILER) Na novou knihu od autorky jsem se těšila od doby co vyšla informace, že brzo vyjde. Její série Zatracená láska má v mojí knihovně své zasloužené místo. @tessm.puffrova
Příběh mi lehce ubíhal a za jeden večer (tři hodinky) jsem ji přelouskala. Moc se mi líbilo, jak autorka vystihla svět bohatsví a chudoby. Za peníze si lásku ani rodinu nekoupíš, což z příběhu krásně vyplynulo.
Hlavní postavy Donna a Sebastian se mi líbily, ale Malcolm? Fuuu, pokaždé se mi při jeho zmínce otevírala kudla v kapse.
Čekala jsem, že Sebastian bude větší badboy, což mě trochu mrzelo, ale nakonec se ta lepší a zodpovědnější povaha k němu hodila.
Donna byla sice hrozná naivka, ale líbilo se mi, že nespoléhala jen na tatínkovo peníze a studovala i přes všechny překážky.
Kniha je pěkných pár kapitol dost žhavá, ale nechybí i nějaká ta akce.
Příběh se mi líbil, ale něco mi k dokonalosti prostě chybělo. Ubírám jeden bod.
Za knihu moc děkuji @kate_valter @knihydobrovsky, jsem moc ráda, že jsem si ji mohla přečíst ještě před vydáním.
Úžasná oddechovka se silným příběhem.
Neskutečně dobře se četla a moc se mi líbila! Za noc jsem ji přečetla, ani spát mě nenechala.
Příběh je hrozně předvídatelný:
- víte kdo je šéf
- víte kdo se nastěhoval vedle
- víte kdo je tatínek malé holčičky,..
ale i tak, se mi kniha moc líbila!
Nasmála jsem se, ale i dost poplakala! Hlavně ten konec. JJ a Bruce byli božani! Ti se mi z knižních postav líbili nejvíce! Úžasní náhradní tatínci.
Sera a Ben měli úžasnou chemii a napětí mezi nima by se dalo krájet. Nejvíc se mi líbilo, jak Ben žárlil při focení. Top!
Autorčino psaní se mi líbilo, takže se chystám na další její knihu! Doporučuji.
Začátek knihy byl pro mě za trest. První věc co mi vadila bylo to, že je kniha popisována z pohledu dvou postav a ty se neustále střídaly. A druhá? Jména! Bože kdo dá hlavní postavě jméno Naděžda Laptěva? Chjo! Ale zase musím říct, že postupem v knize mi to přestávalo vadit.
I přes těžký začátek jsem si ke knize našla cestu a nakonec mě moooc bavila. Sice mi tam občas chybělo vysvětlení cizích slov, ale nebylo to nakonec nějak podstatné.
Postava Malachiáše? Totální láska na první pohled! Tajemno každou stranou a jeho postava mě neskutečně překvapila.
Ostatní postavy asi není potřeba popsat. Prostě Malachiáš stačí!
Autorčino popisování míst a hlavně i bohů bylo pěkně napsáné. Kniha je zahalena do tajemství, bolesti, kouzel a smrti. A ten konec? Rozebral mě na kousky! A já potřebuji druhý díl! Nesnáším otevřené konce. Druhý chjo.
Ps. při foceni fotky jsem se totálně nafetovala vonnýma tyčinkama, jen abych měla na fotce dým. Který stejnak nevyšel! Třetí chjo.
Tak toto nebyl zrovna šálek mé oblíbené kávy. Celou knihu jsem si říkala, že takový bizár už jsem dlouho nečetla. Nějaké kapitoly nebyly vůbec pro mě, ale dozvídání se nových (pro mojí osobu) praktik a úchylek mě pohánělo číst dále.
Lady Aradia obsahuje dvě knihy v jedné. První vypráví příběh dominy, která to v životě neměla vůbec lehké a já bych do toho teda vůbec nešla. Ale každý je samozřejmě úplně jiný!
Druhá přehrává kousky z práce dominy. Nějaké pro mě byly už docela dost. Například sešívání šourku k větší rozkoši nebo cejchování, či hraní si na mimino.
Každý má jiné choutky, my se třeba vyžíváme v knihách, že knihomolové?
Kniha má docela dost veliké písmena a čtení mi vážně uteklo. Co ale musím pořádně pochválit je obálka! Ta se povedla.
Kdyby mi kniha nepřišla ve štafetě, tak se k ní asi nikdy nedostanu. Takže díky za obohacení mého života! Díky za štafety!
(SPOILER) Obsahuje SPOILER!
Tak toto je opět kniha, která láká svou obálkou a slibným hodnocením z okolí. Pro mě to bylo nakonec docela zklamání a průměrný příběh.
Příběh nejvíce vylepšují obrázky, tomu dávám obrovské plus a moc se mi to v knize líbilo!
K postavám jsem si nějak cestu nenašla a asi to pro mě nebylo ani důležité.
A teda ten konec... to bylo největší překvapení, ale i zklamání zároveň. To, že si otec myslí na chůvu vůbec nezapadlo do děje. A hlavně to nebylo z příbehu poznat! Teda dokud to autorka na konci nenapsala.
Ale líbilo se mi, že nakonec malý chlapeček je ztracená holčička. To jsem fakt koukala a nečekala! Super!
Příběh na můj vkus nebyl ani moc strašidelný. Občas se místy objevila duchařina, ale jinak bych to přímo horor nenazvala.
Ale musím říct, že se kniha vcelku dobře četla a já ji přečetla za jeden večer.
Série, která není podle recenzí moc dobrá a vyhledávaná, ale já si ji hned oblíbila!
Hlavní postava Clara se mi líbila, ale její kamarádka Belle více. Nejlepší kamarádka a dohazovačka.
Alexander - zlomený princ, který touží po normálním životě a já se mu vůbec nedívím. Pronásledování novinářů na každém kroku musí být strašně vysilující, každý přeci potřebuje své soukromí.
Knihy se strašně dobře četly a za dva necelé dny jsem je přelouskala. Taky jsem samozřejmě hned objednala třetí díl.
Docela dost slov se mi příčilo, například číča nebo štěrbina. Hrůza.
Kdybych nebyla těhotná, tak bych si s touto sérií zahrála chlastací hru. Při každém slovu číča bych si dala panáka. V polovině první knihy bych byla namol!
3/4 knih je jen popisování sexuálních scén, takže vážně žádný hluboký text nehledejte. Ale moc se mi líbilo prostředí královské rodiny. Život, který není pro každého. Ani pro toho, kdo se do něj narodí.
Takže knihy jsou takové křížení mezi 50 odstínů šedi a sérií knih Jeho banán. Ale já doporučuji a těším se na třetí díl!
Docela dost slov se mi příčilo, například číča nebo štěrbina. Hrůza.
Třetí závěrečný díl série. Tohle bylo teda hodně veliké zklamání! První a druhý díl byla bomba, ale toto? Achjo.
Plus dávám za to, že jsme dostali chybějící kousky skládačky a já si vždy řekla: ,,ahaaa, tak takhle to bylo!"
Tento třetí díl je na můj vkus zbytečný, kdyby autorka všechno sesunula do dvou dílů, tak by udělala lépe. Kapitoly zdlouhavé a stále to stejné dokola. Občas jsem se přistihla, jak přeskakuji slova nebo věty. Velký špatný.
Jedinné, co se mi v knize vážně líbilo byl ten konec. Velká akce a velké překvapení.
Už od prvního dílu jsem #teamDominik a ani tento díl to nezměnil. Mé srdce pláče.
V knize opět nechybí pořádná dávka erotiky a vzrušení, ale ani to příběh nevylepšilo.
Sérii Z krve a popela mám dočtenou, takže jsem se trochu bála, aby se mi to nekřížilo mezi sebou, ale mé obavy byly zbytečné.
Sera a Šed byla super dvojka a jejich příběh mě moc bavil. To popichování a chemie bylo úžasný. Dokonce se mi Serafena líbila více než Poppy ze série Z krve a popela, která se odehráva v době dlouho po příběhu této knihy.
Serafena byla chudák a dost jsem ji litovala, ale ona se vůbec nedala a bojovala jako drak. Bolest ze strany rodiny byla neskutečná, já bych tohle asi nedala. Byla neviditelná, i když byla velice důležitý člověk.
Moc se mi líbil popis Iliseea a hlavně Drakenů. Malá Jadis byla dokonalá a sladká.
Příběh obsahuje překvapení, nějakou tu akci, dost erotiky a samozřejmě otevřený konec.
Kniha se opět dobře četla a příběh, ale i stránky ubíhaly neskutečně rychle a další díl je v nedohlednu. Snad bude co nejdříve! Autorka prostě umí psát, ale to už víme z jiných sérií. A vůbec nechápu, jak to všechno stíhá psát, frajerka.
Takže, další kniha kterou můžu doporučit a teším se na pokračování!
(SPOILER) Kniha, kterou jsem si totálně zamilovala!
Děkuji za ni @knihydobrovsky #spoluprace#recenznivytisk
Začátek knihy byl dost hrůzný, ale nevěřila jsem, že by takový čin Petr udělal. Petr uteče před svými činy a sebou samým do srdce Šumavy, kde prožil své dětství u dědečka. A právě tady to celé pokračuje, jedna velká nádhera.
Příběh mě od začátku až do konce neskutečně vtahoval do děje a moc se mi líbil! Popisování přírody bylo super (několikrát jsem si připadala, jako bych byla přímo tam), ale nejvíce jsem se bavila při učení "blbého pražáka" přežití v lese.
Každá postava v knize se mi líbila a i major byl super chlapík!
Při scénkách s policií mi několikrát dost zatrnulo. Málem jsem si okousala i nehty, jaké jsem měla nervy! Prožívala jsem to, jako bych vážně byla tam!
Knihu doporučuji a určitě se v ní každý najde a bude se Vám líbit.
Podporujme české autory! Má to smysl! A tahle kniha to dokazuje!
Štafeta, která mi dodala tolika neznámých informací. Děkuji @knihaopate
První co musím říct je, že já a historie nejsme vůbec kamarádi. Takže, když si přečtu knihu, která mě baví a dokonce mě něco naučí, super! Zbožňuju získávání informací touto cestou.
Kniha pojednává o drsném a krutém žití v Rumunsku za vlády Ceausescua a komunismu.
Tolikrát jsem si za knihu říkala, jaké vymoženosti a věci navíc máme. Teplá voda, doktoři, jídlo, elektřina, ale i to, zajít si do knihovny a nebo možnost pracovat kdekoliv a jakkoliv si budeme přát. Hrůza číst toto a srovnávat svůj život.
Romantickou linku autorka jen trochu naťukne, ale vůbec mi to k síle příběhu nevadilo.
Kniha se čte velice dobře a rychle, i přes to, co v sobě ukrývá. Autorka umí psát, ale i získávat informace. Tolika odkazů jsem v knize snad ještě neviděla.
Knihu jednoznačně doporučuji. Příběh co v sobě ukrývá, Vám vezme dech! Já ještě jednou moc děkuji za možnost si ji přečíst.
První co, tak se musím přiznat, že se mi do knihy moc nechtělo, ale nakonec se mi moc líbila. Postavy, místo, akce a autorčin styl psaní.
Jedinné co musím vytknout je, jak vše pohádkově Charlotte a ostatním vycházelo a občas se nějaký děj táhl.
Líbilo se mi, jak postupem Charlotte dospěla a za všechnu cenu se snažila najít a zachránit svou sestru.
Děsivé bylo, jak v dřívějších dobách bylo zacházeno s ženami, které měly svůj názor a nebo chtěly od života něco jiného. A ty praktiky? Jen z toho co musely dělat bych se zbláznila.
Moc hezké čtení s nějakým tím překvapením. Za mě hlavně to, kdo mohl za popáleniny jedné z nemocných" žen.
Doporučuji jako oddechové čtení.
Druhý díl série Hříšníci: Nová generace. Musím říct, že autorka prostě umí psát a číst toto, když uspávám malého mi neskutečně vyhovuje! Díky za e-knihy!
Neskutečně silný příběh, který je protkaný láskou, zradou, tajemstvím, smrtí, ale i plno sexu a emocí. Při čtení to byla neskutečná horská dráha emocí a ne jednou jsem brečela jako želva.
Romantická linka mezi Lunou a Knigtem byla úplná pecka. Jiskření jelo na plné obrátky. Ale to, než oba pochopili, že k sobě cítí totéž, to byla teda doba!
Líbilo se mi, jak postupem v knize Luna odhazovala svoji stydlivost a strach. Neskutečná bojovnice.
Knight byl prostě rytíř ve zbroji, připravený kdykoliv Lunu ochraňovat, ale i on měl mnoho vnitřních bojů.
Kniha nebyla jen o Luně a Knightovi, ale i o nevlastních rodičích Knighta. Rosie a Dean. Tady jsem nebrečela, ale úplně řvala!
Skvěle napsaná kniha a já se těším na další uspávání a třetí díl série!Jednoznačně doporučuji!
Toto je přesně kniha, která mě dostala obálkou, množstvím kladných a nadšených recenzí, Humbook tipem a nálepkama, ale na můj vkus.. NUDA.
Autor se až moc nuceně snažil do knihy dostat LGBT téma a za mě, to lámal přes koleno. První kniha, která mě tolik zklamala.
Fantasy, které bylo jen tak tak zmíněné (aby se neřeklo), tak tam vůbec nemuselo být.
Miluju krále Artuše a rytíře Kulatého stolu, takže jsem byla natěšená, ale že bych viděla nějakou podobnost se říct nedá.
Plus je, že se kniha i tak dobře čte a za den jsem ji měla přečtenou.
Jediná super postava byla Lila a její Vrána, líbil se mi její humor a příběh.
Možná jsem příliš negativní, ale takto to cítím a dávám dvě hvězdy a to jsem ještě hodná.
Zfilmovaná verze je moje láska už tak deset let a každý rok si ho musím alespoň jednou pustit. Takže, když jsem viděla nabídku štafety, vůbec jsem neváhala!
Tušila jsem, že kniha bude mít odlišnosti, ale že tolika jsem nečekala. Je moc hezké si přečíst všechny ty detaily, co nám film prostě dát nemůže (např. sedřené nohy od šupin Safiry, barvitost Safiry, popisy míst,..).
Kniha se mi moc dobře četla a bavilo mě srovnávat film a knihu. Eragon a Safira jsou prostě miláčci a je jedno, jestli je to film nebo kniha. Vždy na prvním místě.
Brom nezklamal a líbil se mi více jak ve filmu, ale za to Murtagh opak. Byl mi dost nesympatický. V knize mi prostě nějak nesedl.
Druhá polovina knihy byla jedna velká akce.
Největší plus dávam popisům cest, měst a hlavně hory v níž se poté převážně nácházeli. Nádherné.
Zklamání z toho, že film nemá pokračování nahrazuje to, že kniha pokračování má a ne jen jedno. A já se moc těším na přečtení dalších dílů.
Nadherný fantasy příběh jsem si moc užila a všem doporučuji. Kdo by nechtěl vlastního draka že (až na to krmení teda).
Čekala jsem, že kniha bude podobná knize Polib mi dortík, ale to jsem se úplně spletla.
Humor knihy mi nějak nesedl a hlavní postava Ruby už vůbec.
Nejvíce se mi líbil pes Brutus, kterého nevím proč, stále přejmenovávám na Rufuse. A z těch lidských postav, to je jednoznačně Malik! Ochotný, přátelský, ohleduplný a vtipný mladík s velkou rodinou.
Líbilo se mi, že to nebyl jen příběh o lásce. Jasně, že víme jak příběh skončí.. je to přece jen román, ale je okořeněný stalkingem a problémům s ním spjatým. A chování Adama mě dost vytáčelo, nechoval se vůbec jako chlap.
Ruby a její soutěže, moc hezký! Až jsem měla chuť taky soutěžit o nesmyslný věci (např. vyhrát přes 500ks kondomů).
Na jednu stranu musím říct, že se to dobře četlo, ale nějak se mi to prostě úplně nelíbilo.
(SPOILER) Úžasné pokračování prvního dílu! Jack a Riley mají obdobnou chemii a začátky jako já s mým snoubencem. Taktéž jsem otěhotněla velice brzo (půl roku po seznámení). Tím, že teď čekám druhý poklad, tak jsem s Riley hrozně moooc soucítila! Mám teď dny, co nedokážu ani umýt nádobí a nebo se otočit v posteli na druhý bok bez toho, aniž by se mi nezvedl žalůdek.
To, co dokázala udělat Riley Jackovi mě dost šokovalo, ale dokázala jsem to na jednu stranu pochopit. Strach a rodina jsou velice silné hnací motory.
Líbilo se mi, že v tomto díle nebylo zapomenuto na Aleka a Lily, i když tento díl nebyl o nich.
Nejvíce jsem byla ráda za prostředí Nového Zélandu, bylo mnohem lepší než Anglie. Při čtení jsem jim strašně záviděla a chtěla tam být taktéž! Hlavně se cachtat u vody a to krásné teplo! Nesnáším počasí co máme teď.
I přes super osobnosti Riley a Jacka, se mi více líbí Alek a Lily. To jsou prostě moje lásky, takže se mooc těším na třetí díl. A mám veliké očekávání!
Na konci ve mě totálně hrklo! Už jsem myslela, že bude smutný konec. Tohle mi nedělej @m.k.hardy, takhle před porodem!
Při čtení se kolem pohybuje hodně emocí. Od pláče až po smích a to, se mi moooc líbí! Všem, tuhle testosteronem nabitou a vtipnou sérii doporučuji! 4,5 z 5
Druhý díl strhující triologie Royal Elite. Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter!
Myslela jsem, že po prvním dílu už mě nic nepřekvapí, ale to byl omyl. Druhý díl je úplná nemilosrdná jízda.
První díl skončil otevřeným koncem, ale to nebylo vůbec nic oproti konci druhého dílu! Co to sakra bylo?
Aiden je více nemilosrdný, ale ukazuje i svou pravou tvář. Není to jen zvrhlý král (i když tahle část převyšuje).
Elsa se snaží bojovat a stát si za svým (Aidenovi je to ale jedno). Postupně přichází na více a více detailů z dětství, které odkrývají hrůzné kostlivce ve skříních jejich rodin.
Toto čtení není pro citlivé povahy a rozhodně není pro mladší čtenáře.
Objevuje se zde mnoho sexuálních scén s podtónem znásilnění a vydírání.
Jeden večer mi stačil k přečtení (čti zhltnutí) této knihy a já jsem netrpělivá na závěrečný díl! Mám své teorie o tom, co by se mohlo dít, ale autorka nás určitě opět překvapí!
Doporučuji odvážlivcům a těším se!