Mamka_cte Mamka_cte komentáře u knih

Straky Straky Zoe Sugg

První polovina knihy se mi trochu vlekla, ale druhá polovina stála za to! Konec mě totálně dostal a otevřený konec naštval, ale zároveň i navnadil na další díl!

Kniha je popisována jako děsivá a napínavá, ale já byla "napnutá" jen jednou. A to když byli v podzemí. Jinak je to spíše čtení pro mladší čtenáře.

Postavy byly neutrální a k žádné jsem si pouto neudělala. Líbil se mi kamarádský vztah mezi Audrey a Ivy, který nakonec vyvršil.

Zprvu jsem byla zklamaná, že autor podcastu byl odhalený už tak brzo, ale nakonec to bylo i k něčemu dobré. Začalo to správné pátrání a akce.

Atmosféra staré školy a deštivé Anglie dodalo knížce čtivost, i když autorky mohly popisy míst a děje více rozvinout.

Knihu doporučuji a jak jsem psala, tak se moc těším na pokračování!

30.07.2023 4 z 5

Kyselé bonbony Kyselé bonbony Kealan Patrick Burke

Kyselé bombony byl jen doplněk první štafety, ale za mě výhra! Tato jednohubka v podobě necelé stovky stran mě neskutečně bavila! Totálně čtivý a zoufalý.

Já bych se zbláznila, být na místě Phila! Totální bezmoc, když vám nikdo nevěří a vše nasvědčuje opaku než tvrdíte.

Pokud uvidíte řvoucí a vztekající se dítě v obchodě, tak zdrhejte!! Teda pokud to není opravdu vaše dítě.

Knihy od @goldendogbooks opravdu doporučuji! Je to něco jiného, než vám nabídnou v jiném knihkupectví. A já se těším na další knihy od nich.

14.07.2023 5 z 5

Polské noční můry Polské noční můry * antologie

Polské noční můry je sbírka povídek. Nejdříve jsem byla dost zklamaná, protože jsem čekala hororové povídky u kterých se budu bát, ale tak to vůbec nebylo. Nakonec se mi sbírka líbila, i když to není moje obvyklé čtení. Některé povídky neměly hlavu a patu, ale pár se mi jich líbilo moc. Vyjmenuji:
Specialita - příběh o muži, který ochutnal rybu Fugu
Adam a Eva - žena, která byla nemocná a myslela si, že nežije.
Levička - TOP příběh! O ruce, která měla vlastní mysl.
Ďáblova bible - o 13. století a současnosti, ďáblu a hříšnících.
Jako šelestění listí za podzimní noci - sci-fi, které rozhodně zaujalo.

Jako rozbití stereotypu super! Zároveň je toto má druhá kniha od Goldendog.

14.07.2023 3 z 5

Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Nádherná kniha odehrávající se v prostředí slunečného Španělska. V příběhu se objevuje hned několik závažných a smutných témat. Jednou jsem si i pobrečela.

Chemie mezi psychiatričkou Lindou a zaříkávačem koní Damianem byla hříšná hned od prvního setkání. Postupné odhazování zábran a bolesti rozjelo pěknou romantickou linku.

Strašně se mi líbilo popisování prostředí Španělska, jejich jídla a pití. Kniha se především odehrává v hřebčíně, takže i milovníci koní si příjdou na své.

Postavy se mi taktéž líbily. Hlavně ale Nuria a její matka. Pravá španělská žena!

Kniha je i přes složité témata (které nejsou moc rozepsané) pěkné a oddechové čtení, které se mi vážně moc líbilo. Špetka erotiky dodala prostředí, koním a jídlu šmrnc. Nemám co vytknout! Doporučuji!!

14.07.2023 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Celou sérii jsem stihla přečíst za nějaké čtyři dny. Až tak moc mě bavila! Sice autorka někdy příběhy až moc roztahovala a stačilo by sérii stáhnout cca do tří knih, ale nevadí. Poslední díl Šťastně až navěky byl pro mě úplná zbytečnost. Ta jediná mě nebavila (vše se opakovalo stále dokola a vše už bylo řečeno).

První tři díly byly lepší než ta druhá polovina. Maxon a America mě prostě brali jako pár více a také toho více zažili. Jejich dcera Eadlyn už měla cestičku pěkně připravenou.

Knihy obsahovaly i docela dost dobrých zvratů a nějakou tu akci. O romatické linky také nouze není. V knihách mi asi nic nechybělo a já se čtením byla maximálně spokojená. E-knihy čtu převážně při uspávání syna, ale toto jsem neodložila ani přes den. Kdykoliv se naskytla chvilka, tak už jsem četla dále.

Autorka upoutala moji pozornost a ráda si přečtu i další její knihy. Doporučuji!

08.07.2023 1 z 5

Koruna Koruna Kiera Cass

Dcera Dcera Kiera Cass

První První Kiera Cass

(SPOILER) Série, které jsem neskutečně propadla! Lituji, že jsem se k ní nedostala dříve. Všechny díly jsem četla jako e-knihu, ale přemýšlím, že si je budu muset asi pořídit domu.

Elita Elita Kiera Cass

Selekce Selekce Kiera Cass

Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

(SPOILER) Pekáč buchet na obálce a Terezka nemůže ve štafetě prostě chybět. Začátek byl pomalejší, ale po tom co Danny unesl Rose to nabralo obrátky. Chemie a přitažlivost je cítit na kilometry.

Rose mi byla nějakým neznámým důvodem hrozně nesympatická. Prostě mi nesedla.
Ale za to Danny? Och mňam! Já jsem asi prostě na ty zlobivý kluky.

Strašně se mi líbil vztah mezi Rose a Ester. Skoro na chlup stejná minulost. Obě hrozně lituji, ale zároveň i obdivuji. Já bych nevydržela nic neříct.

Tato kniha není jen o sexu (kterého teda potom bylo hodně), ale i o mafii. Není to žádná pohádka, ale samá krev a žádné slitování. Druhé pokusy se nedávají!

Konec byl zajímavý. Říkala jsem si nene, určitě to takto nebude. Pak mě kniha přesvědčila, že to tak asi bude, ale nakonec? Ha! Ja to věděla! Moje intuice nelhala.

Podmanivý se mi opravdu líbil, takže po druhém dílu určitě sáhnu. Doporučuji!

03.07.2023 4 z 5

Holmes z Kjóta 1 Holmes z Kjóta 1 Mai Močizuki

První překvapení pro mě bylo, že se komiks nečte klasicky jako kniha, ale obráceně a začíná se na poslední straně. Trochu mi trvalo, než jsem si zvykla na posloupnost čtení.

Příběh se většinou odehrává ve starožitnictví a nebo v ulicích Japonska. Celý příběh je krásně a barvitě popsaný a vše doplňují krásné obrázky.

Hlavní hrdina Holmes je chytrý a vtipný, hned všechno vyřeší a stačí mu k tomu maličkost. Například pohledem zahlédne mozol a zbytky tuše za nehty a tím si odvodí, že je ten dotyčný kreslíř. Takhle chytrého a domýšlivého chlapa asi nechcete.

Příběh doplňují informace o Japonsku, jak historické, tak i ty zajímavé. Plusové body.

Druhý díl mám rozhodně v plánu, protože vztah mezi Aoi a Holmesem bere na obrátkách a zalíbení je rozhodně znát, i když je to zatím úplně nevinné.

Knížečka je opravdu hubeňounká a za hodinu jsem měla přečteno, taková malinká a milá jednohubka. Doporučují.

30.06.2023 4 z 5

Penzion Penzion Robin Morgan-Bentley

Kniha je čtivá a napínavá, stránky krásně odsýpaly pod rukou. Kapitoly jsou střídavě z pohledu dvou hlavních hrdinů Victorie a Jamieho a plus se prolíná přítomnost a minulost. Občas bylo vyprávění chaotické, ale na konci to vše zapadlo do sebe.

Victorie mi vadila od začátku a na konci příběhu už jsem věděla proč. Jako matka toto nikdy nepochopím. Já bych se svého syna nevzdala ani náhodou a nikdy bych neodjela bez boje.

Jamie byl opak. Tatínek každým coulem! Hlavně na konci příbehu, ale nejela bych malého ukázat mámě (Victorii). To vůbec. Ať trpí!

Příběh má několik hlavních zvratů a pár jich bylo pro mě opravdové překvapení. Kniha mi zaútočila hodně na psychiku (jako maminka chlapečka a plus těhotná). Mazec. Nechápala jsem, proč nejdou na policii, to by byl můj první krok.

Četli jste tuto knihu? A jak by jste se zachovali vy? Já bych jednoznačně více bojovala a nikdy si malého nenechala vzít.

30.06.2023 4 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Na divokou říši mě nalákaly holky při společném čtení a já jsem za to faaakt ráda! Toto bylo fantasy, které mě vážně bavilo. V posledních měsících jsem měla s fantasy problémy, četla jsem především romantiku a erotiku. Takže jsem ráda, že jsem na ni narazila! Prosím další takové.

Moc se mi líbilo místo, kde se skoro celý příběh odehrával. Podzemní vězení, kde se bojuje o holý život.

Kniha má skvělý humor, který doplňovaly bitvy, násilí, plno testosteronu a vzrušení.

Z postav se mi asi nejvíce líbili dva spolunocležníci v cele a tím myslím především Mrňouska. Jeho probouzení vážně nechcete.
Brexley je odvážná a velká bojovnice, která se dostala snad do každého problému, který se naskytl.
Warwick je zde popisován jako bůh sexu, i když byl tajemný jak hrad v Karpatech, tak jsem nad jeho postavou neskutečně slintala. Jeho propojení s Brexley mělo vzrušující a tajemnou jiskru.

Čtení jsem si neskutečně užila a ten konec? Ten mě rozbil snad na milion kousků, takže nutně potřebuji další díl a doufám, že to Farkas napraví!!
Doporučuji všem nadšencům fantasy.

26.06.2023 5 z 5

Habibi Habibi Baja Dolce

Tak tohle? Můj ty Habibi.
Při téhle knížce nezůstane nic a nikdo v klidu.

První co vychválím je vzhled knihy, ale především hlavně ta ořízka! Už jen kvůli ní by kniha měla u mě v knihovně své místo, i kdyby jen na koukání. Dokonalá práce!

Postavy Harry a Cassie si snad nejde neoblíbit. Cassie je správně hubatá a nenechá si jen tak něco líbit. A Habibi? Prostě pořádný mňam badboy, kterého nejde nechtít. Autorka si s jeho postavou vážně vyhrála a do poslední stránky ho nepolepšila, takže o to lepší.

V knize se objevuje hodně vulgarismů, drog, prostituce, erotiky v mnoho podobách, humoru, ale i pár rodinných dramat. Což dalo dohromady neuvěřitelně čtivý příběh. Od začátku do konce jsem se ani na jednu stranu nepřestala soustředit na příběh nebo se nudit, což se mi u knihy dlouho nestalo! Bravo autorce!

První díl série si mě jednoznačně získal, takže se mooooc těším na druhý díl Candy! Doufám, že vyjde co nejdříve.

07.06.2023 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

(SPOILER) Má první Zapata a teda vůbec nelituji ani jedné strany! Prostředí krasobruslení bylo moc hezky poddané a já si připadala, jako bych byla taktéž na ledě.

Pomalu rozvíjející se romantická linka byla strašně sladká a místy trochu nerozhodná, což dělalo příběh ještě lepší. Úžasný pár, kterému jsem fandila od začátku. Jejich hašteření a provokace mi bylo hrozně sympatické.

Ivan byl super a jeho popis postavy byl prostě mňam. Líbilo se mi zachraňování zvířat a hlavně jeho ochranitelská povaha.
Jasmin byla velikánská bojovnice a já si neumím představit tu únavu a bolest, co musela prožívat, ale stálo to za to.

Kniha je vtipná, romantická a objevuje se zde i nějaké to těžší téma. Opravdu příběh doporučuji a těším se na další Zapatu.

07.06.2023 5 z 5

Král Král Devney Perry

Štafeta, která ke mě přicestovala od @adule.books moc děkuji

Tento příběh byl přímo napsaný pro mě, navíc ta nádherná obálka (které si všiml i můj chlap a řekl, že hezčí snad neviděl) je důvod, proč si tuto knihu (ale i sérii) budu muset pořídit domů!

Kniha mě od začátku neskutečně vtáhla do děje. Myslela jsem si, že to bude spíše temný příběh, než romantika od začátku do konce.

Bryce byla úžasná, drzá a hlavně paličatá novinářka. Dash se na první pohled zdál být nebezpečný motorkář, ale nakonec to bylo největší zlatíčko a můj nový (další) crush.

Chemie mezi Dashem a Bryce jiskřila od začátku a byla úžasná. To se mi líbilo! Ale největší body u mě měl Dash, když krok po kroku začínal něco cítit.

Trochu mi vadil ten konec, ale snad v dalším díle, bude ta detektivní část nějak pokračovat. Tam mi zůstal velký otazník.
A další otazník? Genevieve a Issac.

Kniha se dobře čte a obsahuje romantiku, nějaký ten sex, auta a motorky, zvrat a akci.
TOP.

Doporučuji a jdu shánět další díly.

05.06.2023 5 z 5

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Kniha, která mě opět nalákala doporučením a hlavně propagací z okolí. Prvních asi 150 stran jsem se proklínala, co jsem to zase koupila za blbost. Příběh mě nedokázal vtáhnout do děje, ale postupem to bylo lepší a lepší. Nakonec jsem si oblíbila obě prostředí a hlavně Wren a Tora. Rose mě spíše štvala.

Fantasy je v knize moc hezky podané, i když je spíše pohádkové, ale ne pro malé děti (objeví se zde krev a nahota,..).

Jak už jsem naťukla postavy, tak u mě zvítězila ze sester Wren. Více akce, bojovnost, humor.. i když je jasné, že je to především výchovou. Rose udělá vše co se jí řekne, ale po nalezení své sestry se vzepře a dokáže říct ne. Plusové body.

Objeví se i dost záporných postav, které dodávají příběhu šťávu. A ty zvířata? TOP.

Kniha je vyprávěna z pohledu Wren a Rose. Opět vyhrála Wren. Kapitoly s Rose byly někdy dost nudné.

Objevují se zde pár romantických linek a ta s Wren u mě samozřejmě zase vyhrála!

Chtěla jsem dát 3 hvězdy, ale nakonec za zajímavý konec dávám 4. Těším se na další díl!

05.06.2023 4 z 5

Láska Láska Geneva Lee

Tahle série je prostě moje nová láska. Sice je to kniha (série) skoro bez příběhu, ale má v mé knihovně své zasloužené místo.

Třetí díl série Královská sága. Tímto dílem končí příběh Alexandra a Clary, ale v dalších dílech by se přesto měli objevovat. Jsem napnutá, o kom bude další díl.

Třetí díl je jednoznačně nejlepší! V příběhu nechyběla akce, napětí, láska, zvraty, ale i mnoho sexu, který je klasikou pro tuto sérii. Nějaká ta slza také ukápla.

Postavy opět super, i Alexandr už je snesitelnější. Král neskutečně překvapil! Ale prostě nej postava je za mě Edward. On je prostě božan.

Opět tuto sérii maximálně doporučuji. Já si u ní neskutečně odpočinu. A teším se na další mnou očekávaný díl!

31.05.2023 5 z 5

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

První kniha od autora a byla jsem velice mile překvapená. Poslední dobou mě více baví romány a erotika než fantasy (doufám, že se to brzo změní!). A tato kniha byl zásah do černého! Velmi hezký a dojemný příběh o problémech v rodině, nemoci, lásce, ale i samozřejmě chtíči a sexu.

Hlavní postava Jackson byl blbec od první stránky, ale postupem v knize se otevřel a nakonec se mi moc líbil. Jeho život nebyl zrovna nadýchané peříčko.
Bianka byla úžasná od první strany a já jí moc fandila ohledně maminky. Úplně by se rozkrájela, jen aby jí pomohla. Krásné gesto!
A to jak vařila? Oh bože!

Bianka a Jackson tvořili úžasný pár s totálně žhavou chemií. A to můžu.

Skoro celý příběh se prokládá jídlem, chutí různých jídel a pití (hlavně bourbonu). Takže další kniha, která vás prostě donutí jít do ledničky nebo tajných zásob! Moc se mi líbilo, že se v knize objevilo i pár přesných receptů.

První díl série mě rozhodně zaujal, takže se chystám na další díl! Doporučuji.

27.05.2023 5 z 5